Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *32*

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4310g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
05.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś - 3200g - 54cm - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN
08.10 - eveline22- Wojewódzki-CÓRKA-Dominika-3900-57cm-CC
13.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA - Kinga - 2700g - 55cm - SN
13.10 - Ila85 - Kliniczna - CÓRKA - Nina - 3160g - 53cm - CC
15.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta - 3490g - 56cm - SN
18.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA - 4000g - 56cm
20.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartosz - 4290g - 58cm - SN
23.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia- 4040g - 56cm - SN
24.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN - Piotr - 3850g - 56cm - SN
25.10 - Brzoskwinka 84 - Kliniczna - CÓRKA - Nadia - 3360g - 54 cm - SN
27.10 - haniag83 - Wejherowo- SYN - Szymon - 3750g -59cm - SN
02.11 - lilo - Kliniczna- SYN - Michał - 3630g -58 cm - CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *32*

Witam się w nowym wątku, takim wyjątkowym bo wszystkie mamy już maluszki przy sobie. Ale ten czas leci...

`Lilo gratuluję :) i życzę szybkiego powrotu do domu!
`Natalia, też trzymam kciuki.

My zaliczyliśmy dzisiaj pierwszą wizytę w gości, Jaś odwiedził dziadków a przy okazji załapał się na spotkanie z prababcią :)

Mój maluch też się już zaczął do nas uśmiechać a dzisiaj przewrócił się z brzuszka na plecki! Słodko to wyglądało. A jaki zadowolony z siebie był. Takie małe rzeczy a jak cieszą. Zupełnie inaczej patrzy się na świat mając dziecko... inne rzeczy stają się priorytetami.

Ale ogólnie to mamy niezły ubaw z małym, zawsze jak wychodzimy na spacer czy gdzieś ogólnie z małym to wszystko pod górkę. Dzisiejsze wyjście do dziadków. Jasiek śpi. Zaczynam go budzić na karmienie bo chcemy wychodzić. Nieprzytomny. Ruszam go, smyram, umyłam szyjkę, posmarowałam buźkę... Jasiek śpi. Dochodzimy do wniosku że idziemy na głodniaka. Ale wąchamy pieluszkę i okazuje się, że coś nie tak pachnie. Mąż przebiera. Pod koniec przebierania maluch się budzi więc karmię go. Oczywiście przysypia, po pół godzinie jedzenia mąż go trochę nosi, żeby się odbiło. Jasiek robi oczywiście kupę. Mąż idzie przebierać, pod koniec przebierania Jasiek osikuję tatę. Mama przejmuje malucha. Wyciera. Kremik i te sprawy. Szykuje pieluchę i moje dziecko robi na podkład kupę :) Wycieram i cały proces od nowa. A jeszcze musiałam mu przebrać body bo się osikał aż na twarz mu poleciało :) Pielucha założona, mama zadowolona. Jasiek ulał mleko... body do wymiany. Potem wkładam go w ciepłego pajaca i tata trochę go nosi bo mama się ubiera do wyjścia. Jasiek znowu ulewa. Rodzice dostają apopleksji i dochodzą do wniosku że zniszczenia nie są duże i nie przebieramy tylko wytrzemy bo to pajac z weluru i nie przeciekło. Ok. Kombinezon przygotowany, czapa też. Mąż wkłada czapkę ale małemu się to nie podoba, mama przejmuje zadanie i ubiera czapę. Tata ładuje malucha do kombinezonu, czapka się zsuwa na oczy i zaczyna się ryk. Jasiek robi się czerwony i się zgrzewa więc muszę mu zdjąć kombinezon żeby go uspokoić. Mi też jest już gorąco bo jestem w kurtce, tata szaleje i się miota bo nie wie co robić. Otwieram okno bo ciepło. W końcu udaje nam się go uspokoić i tak mijają dwie godziny od kiedy zaczęliśmy przygotowywać się do wyjścia :))

taka krótka opowieść jak to mój mały łobuziak lubi utrudniać życie. uwielbiam go za to... XD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

lilo trzymam kciuki żeby szybko crp spadło!

Dżina
ja też czekam z niecierpliwością aż mała zacznie się uśmiechać

my niestety jeszcze w szpitalu, crp spada, ale jeszcze nie na tyle aby nas wypuścili

odezwę się jak tylko będę w domku:)

Lilo gratki !!!! No to mamy ostatnią mamuśkę ,jest komplecik.
Młody zaczął się dzisiaj uśmiechać do mnie i do swojego królisia.Super ,w końcu bo już myślałam że coś z nim nie teges :-)

image

lilo-no nareszcie się odezwałaś :)
Gratuluję z całego serca:) i życze szybkiego powrotu do domku-moze juz jeseś u siebie :)

Dziewczyny,nie wiem co się ze mą dzieje-jeśli chodzi o organizację czasu swojego i dzieci-jest super,wszystko ogarniam,daję radę.. Ale ze mną cś się dzieje,płaczliwa się zrobiłam i bardzo nerwowa w stosunku do męża-wiecznie mi wszystko nie pasuje,łatwo się denerwuję,płaczę.. Hormony?!
Zwariuję..

lilo gratulacje,ja miałam być wrześniówką a zostalam październikówką do tego miałam mieć chłopca a mam dzewuszke:) Moja była 3x owinięta pępowiną tylko zastanawiam się jakim cudem mając tyle razy usg żaden lekarz tego nie zauważył,u mnie cięcie było z powodu zanikającego tętna,tym razem na cc narawdę nie narzekam o wiele lepiej się czuje niż po poprzedniej
Pieczenienatalia trzymam kciuki za Zosię żeby leki zadziałały

iza
spoko :) Zosia zjechała nam do 3920g ale teraz już nadrabiamy :) szczupło nie wygląda więc wszystko jest ok :)

mam chwilke, i jak zwykle gapa ja jestem

LILO, gratulujemy szczesliwego rozwiazania, pewnie ze tatus zakochany...no i szybkiego powortu...

Natalio, widzisz z mojego rozgarniecia myslalam ze przybrala tylko 400g przez miesiac, sorki, a wiem sama po \blance jak to dzieci nadrabiaja, bo teraz juz moge napisac, ze moja \blanka z waga 4.5kg, po tyg.miala 3.6g i po 3 dniach fototerapii, wiec byl OIOM od razu...po jeszcze sod nam podszedl za wysoko...ale niewazne, najwaniejsze, ze dzieci sa ok...
a moja Nell super usmiecha sie ale do babci i cioci najwiecej...

iza
no wiesz, 300g w 10dni to chyba nie mało... Ona duża spadła z wagi po urodzeniu i przez jakis czas mało przybierała przez ulewanie, dopiero teraz odrabia straty.
A ja wczoraj się wkurzyłam na te specyfiki co Zosia dostała na ulewanie. Nie wiedziałam jak jej to podawać, ze strzykawki nie chciała i się darła, a to coś po jedzeniu to już w ogóle masakra, bo ona zaraz zasypia po jedzeniu i musiałam ją budzić więc bez sensu stres dla mnie i dla niej. Ona później jeszcze chciała pierś po obudzeniu więc głupiego robota.
Tak więc wymyśliłam, że będę jej dawać dalej Enfamil i do tego dodawać troszeczkę Nutrironu, no i odpukać ale od wczoraj mała nie chlusta! Fakt, że też odstawiłam białko. Jeśli to zda egzamin to będę przeszczęśliwa. Trzymajcie kciuki!
Mam tylko nadzieję, że nie będzie miała problemu z kupką po takim mieszaniu. Jeśli tak to będę dalej kombinować.
W każdym razie dziś cały dzień spi, budzi się tylko na jedzenie i dalej śpi, jakby mi ktoś dziecko zaczarował, zobaczymy jak będzie w nocy jak się teraz wyśpi?

lilo
jak wyniki? Mam nadzieję, że się nie odzywasz bo jesteś już w domu.

Lilo, najserdeczniejsze gratulacje, dobrze, że maluszek już z Wami.

Fakt, pod względem obecności męża kliniczna jest super :) dużo łatwiej znieść pobyt w szpitalu, gdy masz przez cały dzień bratnią duszę przy sobie :):) powodzenia z wynikami, mam nadzieję, że szybciutko wyjdziecie:)

witajcie,

:)
lilo gratuluję! I oczywiście zostań z nami!!

U nas niestety zaczęły się kolki.. od wczoraj mamy sab simplex i mały jakby spokojniejszy. Ale na efekt trzeba poczekać parę dni i regularnie stosować. Wcześniej mieliśmy infacol ale nie pomagał..

Mateusz od środy chodzi do przedszkola. On zadowolony, ja zadowolona.. ogólnie wszystkim wyjdzie to na dobre. :)

Miłego dnia!

Nadrobię waszą pisaninę wieczorkiem. :)

a i zapomniałam napisac - oczywiście, że zostaję z Wami październikowymi mamami, mimo, że ja listopadowa

no i ja się witam w nowym wątku, kolejne wyniki crp będą około. 14.30 więc trzymajcie kciuki plissss

na szczęście mój mąż prawie cały czas z nami, a taki zakochany w synku:)

Witam się i ja :)

Lilo gratulacje, najważniejsze że synek jest już na świecie, niedługo już będzie w domku, trzymaj się.

U nas druga noc, kiedy Jaś obudził się tylko raz na karmienie - chciałabym żeby tak zostało :)

To mój synek chyba najwięcej przybrał przez te 1.5 miesiąca bo aż 2.3 kg. Mam nadzieję, że teraz będzie wolniej przybierał.

Iza, Jaś też nie lubi leżeć na brzuszku, ale i tak go kładę, nawet tylko na 5 min. Przynajmniej zawsze troszkę poćwiczy mięśnie.

Co do nóżek, to Jaś też nie odwodził równo obu nóg, więc zalecono nam ćwiczenia zamiast pieluchowania: kładzenie na brzuszku na żabkę i lekkie przyciskanie bioderka, które słabiej się odchyla, noszenie dziecka na brzuchu tez na żabkę i przyciskanie odpowiedniego bioderka, oraz podczas przewijania rozchylanie nóżek i lekkie uciskanie. Wydaje mi się, że już obie nóżki tak samo się rozchylają.

Do przemywania zaropiałych oczek polecam zwykłą czarną herbatę (nie rumianek) - tak mi poleciła położna i na Dominiku zdało egzamin. Z Jasiem na razie nie ma tego problemu.

Marta, kiedyś pytałaś kiedy zaczynają wypadać włosy, no więc u mnie zaczęło się dopiero teraz. Od dwóch dni zauważyłam, że na grzebieniu zostaje mi więcej włosów. Poprzednim razem pomagał mi na tą przypadłość szampon head&shoulders na wypadające włosy. Teraz też spróbuję.

witam sie w nowym,

Natalio, malo przybrala ta twoja, ale w normie hihi...

Moni Er, to sa rajstopki z kapciuszkami na nich, generalnie najfajniejsze i najlepszej jakosci rzeczy dla dziecka to ma gap wg mnie...i wlasnie sa z gapa, sluza juz 2 camosandry, fajne dzieciaczki i krstian super minki stroi...

a Nell zaczyna nam budzic sie na 1 karmienie w nocy, hurraa...

Zapraszam do nowego wątku, usunęłam już mamy, które się nie odezwały, w razie co, dopiszemy do listy rozpakowanych :)

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...