Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *33*

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4310g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
05.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś - 3200g - 54cm - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN
08.10 - eveline22- Wojewódzki-CÓRKA-Dominika-3900-57cm-CC
13.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA - Kinga - 2700g - 55cm - SN
13.10 - Ila85 - Kliniczna - CÓRKA - Nina - 3160g - 53cm - CC
15.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta - 3490g - 56cm - SN
18.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA - 4000g - 56cm
20.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartosz - 4290g - 58cm - SN
23.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia- 4040g - 56cm - SN
24.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN - Piotr - 3850g - 56cm - SN
25.10 - Brzoskwinka 84 - Kliniczna - CÓRKA - Nadia - 3360g - 54 cm - SN
27.10 - haniag83 - Wejherowo- SYN - Szymon - 3750g -59cm - SN
02.11 - lilo - Kliniczna- SYN - Michał - 3630g -58 cm - CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *33*

czarna i Twoj synus w tym czasie ani razu nie jadl? A smoczus? Przepraszam, ze tak dociekam ale miedzy naszymi maluchami jest najmniejsza roznica i zastanawiam sie czy jest to juz mozliwe, zeby maluch nie jadl w nocy :D Bo moja od jakiegos czasu jaks ie przebudzi to tak do 50ml je, wiec chyba budzi sie z przyzwyczajenia.

Dziewczyny, ktore karmia piersia czy bierzecie jakies tabletki z dha dla matek karmiacych? Ja lykam 2 kapsulki dziennie Omegamed pregna DhA 500.

Natalia podaj przepis na te ciasteczka. Co do spania to było od 20 do 6 rano, czyli wyspałam się.

u nas nocki od jakiegos czasu w miare regularne - sen od około 22/22 30 do 4/4 30, jedzonko i sen do 8 czasem 9 :) ale za to śpi w ciągu dnia tylko na dworze od około 11 do 16 :/

no hej
moja obudziła się o 8 i jak narazie nie śpi, mam nadzieję, że jednak na chwilę się zdrzemnie, bo na pewno nie wytrzymam z marudą do 12 :P Więc możliwe, że wyjdziemy szybciej, dam znać smsem

Te pierniczki nie były dekorowane lukrem plastycznym a zwykłym lukrem z białka i cukru pudru :)

Jeśli chcesz kupić lukier plastyczny to szukaj na allegro lub w tym sklepie tortownia.pl Jak narazie nie spotkałam jeszcze go w 3mieście...
Ale myślę, że nie warto "niszczyć" smaku pierniczków lukrem plastycznym.

My za tydzień też chętnie się pokarzemy :)

No u nas tez nocka spokojna: od 19-1 spanie ( smoczek wypadl po 20 minutach) 1.30-5.15 spanie no i ok. 6 - 7 spanie i od 7-9 aktywnosc i teraz spi mam nadzieje, ze do 11 i bedziemy zbierac sie na spacerek. W tym czasie musze ogarnac dom bo wczoraj przez mala to nawet nie mialam sily zjesc kolacji :D
Jak bedziemy wychodzic to jeszcze postarm sie napisac na forum a pozniej puszcze strzalke, jak bedziemy na miejscu.

Marta spała w nocy od 22 do 7 rano z jedną przerwą o 2.30 na karmienie. Po prostu ekstra! :) Obym nie chwaliła dnia itd....
Teraz zasypia więc obstawiam, że nie zdążymy stawić się na 12 na skrzyżowaniu. Będę z nią szła, ale pewnie koło 13.
A teraz marzy mi się gorący, długi prysznic bo jakoś tak marznę. Ale czy ta sroczka zaśnie? hmmm

hello,
A co mi tam tez sie moge spotykac co tydzien.Od siedzenia w domu mozna zwariowac a tak bedzie chociaz jakis powod zeby ruszyc sie gdzies dalej a nie tylko błąkać sie po osiedlu.Moje dziecko malo wymagajace jak widac bylo,komarka przyciac moze wszedzie i zawsze :)

marta o iloe cos mi nie wyskoczy to ja z mila checia moge sie spotkac :)
kurcze zaluje strasznie ze i nas nie bylo :(
a Krystian lewe uszko ma zdrowe ale niestety z prawego zaczelo leciec i sie okazalo ze tez ma tam tej wydzieliny ale mniej niz poprzednio i bardziej wodnista niz poprzednio no i mamy skierowanie do laryngologa
a ja nareszcie dostalam okres dzisiaj rano a juz sie zaczynalam bac ze cos nie tak :) maz mi wkrecal ze znowu w ciazy jestem hehe :)

Natalia ciasteczka wygladaja bajecznie!

Hop, hop!

Moja mala do 19 w ogole prawie nie spala tylko plakala, marudzila ehhh... No i sama juz nie wiedzialam co jej czy to po szczepieniu czy skok ale zaczela bawic sie butelka. No i zajrzalam do buzki a tam w jednym miejscu przekrwione dziaselko :O Bidula :( Posmarowalam jej dziaselka Bobodentem, gumowa szczoteczka pomasowalam dziaselka i widzialam, ze bylo jej lepiej. Fakt juz jakis czas temu tez myslelismy, ze cos jest na rzeczy z dziaselkami bo miala biale przeswity. Na ostatnim szczepieniu Pani Doktor stwierdzila, ze zabkow jeszcze nie ma ale juz sa zawiazki. Pdobno zanim wyjdzie zabek to moze przebijac sie nawet kilka tygodni :-/ No nic zobaczymy.
No nic sciagam mleko i ide spac poki mala regeneruje sie.

Marta mozliwe, ze to od nadmiaru wrazen mam nadzieje, ze w nocy pospicie.

Aaaaa no i u mnie wczoraj pojawila @ W sumie tak od tygodnia pobolewal mnie brzuch ale jakos tego nie laczylam az do dzisiaj Na razie jest lepiej niz przed ciaza.

No i oczywiscie stawimy sie z Jula na skrzyzowaniu :) Do zobaczenia!

Ja po spotkaniu poszłam jeszcze do Bomi na zakupy, a później postanowiłam sobie zrobić dłuższy spacer - w okolice Lidla na Marynarki Polskiej, do Z. do pracy. Tam poczekałam, aż on skończy, przyjechaliśmy do domu, później wpadli goście - moi byli współlokatorzy. A w drodze do Bam Bam jeszcze spotkałam kumpla z którym pracowałam kiedyś. W ogóle dzisiaj dzień pełen ludzi :).
Ale niestety Gucio od powrotu do domu ciągle jest niespokojny, nie chce spać, marudzi, trochę ryczy. Nie wiem czy to nadmiar wrażeń, czy efekt uboczny szczepień, czy taki ma po prostu kaprys, ale już jestem tym zmęczona.
Co do kolejnych spotkań - jakby się znalazły chętne, to za tydzień w środę też bym się mogła wybrać. Chyba potrzeba mi bodźca do ruszenia d*py z domu.

~ To ja też jestem za tym żeby się spotykać regularnie, bo fajnie (jak napisała Marta) pogadać z kimś, kto "jedzie na tym samym wózku". No i fajnie było Was poznać dziewczyny i Wasze maluszki. Na kolejne, mam nadzieję, stawi się nas więcej.

~ Natalia i Lipuszka... jeszcze zobaczę jak to jutro wyjdzie... bo ja leń jestem i dojść aż do Łódzkiej to straaaasznie daleko mi się wydaje :) A ja karmię "ssaka" tak ok. 12 więc nie wiem jak się zbiorę :) Ale jakby coś to ja jestem bardzo chętna na wspólne spacery :)

Ok, zmykam... dobrej i przespanej nocki życzę :) pa

Natalia
a gdzie mozna kupic taki lukier plastyczny do kolorowania pierniczkow bo tez mam plana zeby coś takiego stworzyć?

image

natalia jakie wypieki, pewnie smakowały tak dobrze jak wyglądają

mój mały zasnął jakieś 40 min temu, a ostatnio wstal o 17 więc nie spał ponad 4 godziny, chyba go brzuszek bolał, był niespokojny, wierzgał nóżkami, no ale mam nadzieję, że teraz pośpi

a ja sobie siedzę i już planuje kiedy zrobię świąteczne pierniczki, ciekawe czy uda mi się stworzyć takie jak w zeszłym roku...

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us

dobry wieczor,

To i ja dorzuce 3grosze na temat spotkania.Bylo milo ale jeszcze nie na 100% otwarcie.Jestem za tym co mowila Marta zeby sie spotykac co miesiac np.w srody o 12,taki nasz dzien "randkowy". Fajnie bylo Was poznac i przyporzadkowac twarze do nikow i dzieciaczkow.

Ps:z******...ły nam sie oba kompy w domu,co za pech .....ehhh

no to będę ;] a teraz idę spać, bo już późno haha

malinowa
tak tam na nowej ścieżce.
Lipuszka wchodzisz w to??

czarna
a widzisz, na to nie wpadłam by zobaczyć w łazience hehe

Miło było poznać Was Dziewczyny. Co do przewijaka to był w łazience:)
Fakt było pewne skrępowanie, ale myślę, że na kolejnych spotkaniach będzie inaczej

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...