Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *33*

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4310g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
05.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś - 3200g - 54cm - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN
08.10 - eveline22- Wojewódzki-CÓRKA-Dominika-3900-57cm-CC
13.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA - Kinga - 2700g - 55cm - SN
13.10 - Ila85 - Kliniczna - CÓRKA - Nina - 3160g - 53cm - CC
15.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta - 3490g - 56cm - SN
18.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA - 4000g - 56cm
20.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartosz - 4290g - 58cm - SN
23.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia- 4040g - 56cm - SN
24.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN - Piotr - 3850g - 56cm - SN
25.10 - Brzoskwinka 84 - Kliniczna - CÓRKA - Nadia - 3360g - 54 cm - SN
27.10 - haniag83 - Wejherowo- SYN - Szymon - 3750g -59cm - SN
02.11 - lilo - Kliniczna- SYN - Michał - 3630g -58 cm - CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *33*

Hello
ale mieliśmy dziś dzień. Poszliśmy na szczepienia, mała płakała bardzo, ale uspokoiłam ją cyckiem :) Pojechaliśmy do mojej siostry i mała spała spokojnie 3,5h. Obudziła się i płakała, myślę, pewnie głodna, no to szybko ją przewinęłam i do cycka, a ona się nie uspokaja... pije ale ciągle poplakuje. Ściągam jej rajstopki i widzę że nóżki czerwone :( i mała płacze coraz bardziej! Siostra ją nosi i nic, ja do cycka ona nic... łzy jak grochy! Aż sama zaczęłam płakać :( W końcu postanowiłyśmy dać jej czopek, no i dostała czopek, szybko w kombinezon i do wózka szybko na dwór. Zasnęła na godzinkę i obudziła się głodna, na szczęście już nie płakała. Teraz zasypia już w swoim łóżeczku i trochę marudzi, ale myślę, że spokojnie zaśnie...
Mieliśmy iść na pneumokoki za 2tyg ale sobie odpuszczam i zrobimy jej przy kolenej serii szczepień za 6tyg...
Rotawirusy też jej smakowały, aż się oblizywała :)

Mam nadzieję, że uda nam się jutro dojechać na czas :)

hej,
A ja chora od wczoraj,chyba grypa zoladkowa.Teraz juz troche lepiej choc w zoladku dalej kreci.Biedne moje dziecko caly dzien przelezalo z matka w lozku,a tak strasznie chcial na raczki,tak plakal a ja nie mialam sily nawet go wziac do odbicia.Mam nadzieje ze do jutra mi przejdzie bo nie chce przegapic naszego spotkania.

cześć dziewczyny..

ciężki dziś dzień był. A zaczęło się już o 5:30 kiedy to Mateusz znowu skarżył się na ból brzucha.. kilka razy próbował zwrócić.. i raz się udało. Potem już było ok. Mały spał dziś jak mysz pod miotłą i wszystko go budziło. A mnie przed południem też złapał ból żołądka.. było mi zimno, jakaś trzęsaka na mnie "wlazła"..na szczęście przeszło. Ale cały dzień przeleżeliśmy w łóżku we trójkę.. do tego mam spuchnięty migdał. Jutro jadę do lekarza z Matim na 7:30.. może nas zapiszą jak będą miejsca i od razu przyjmą bo dziś już nie zapisywali na jutro.Potem migiem do ZUS-u. A Łukasz z babcią.. mam tylko problem bo nie wiem ile muszę mleczka ściągnąć. Dobrze że w razie W mam zamrożoną porcję.

Z jednym dzieckiem wszystko jest o wiele prostsze. :) u nas zwykłe wyjście z domu trwa długo... bo jest przebieranie, karminie, przebieranie, ubieranie Ł no i często muszę się nawkurzać na fochy M.. bo on nie chce tych spodni bo są brzydkie, te głupie a tych nie lubi.. ;)

~ Patunga - ogromnie współczuję kobiecie, która takie wielkie dziecko urodziła. I chylę czoła. Ja z 4-kilowym miałam problem. Aż się boję myśleć co było, gdyby Gucio był większy...
I widzę, że Ty też heroicznie walczysz...
Dzisiaj pielęgniarka po szczepieniu małego tak mi się przyjrzała i powiedziała, że wyglądam na bardzo zmęczoną. A ja wózka nie dźwigam, bo mieszkam na parterze i nie mam ani jednego schodka do pokonania, za dzieckiem nie biegam... Po prostu byłam niewyspana i tyle, bo nie spałam jak zwykle do 12-13, tylko wstałam trochę po 8.
Chyba nie miałabym siły na dwójkę dzieci. A co mają powiedzieć kobiety, które mają 3 albo więcej? Mojej mamie za czwórkę dzieci urodzonych w ciągu 5 lat to się chyba pomnik należy...

no my mamy lekko nie mamy:)

Heh;-) E trzeba być twardym ;-) 16 kg..sporo-mój waży 11 kg + mała 5 z haczykiem :) Czyli Ty masz więkcej do noszenia.. Eh i nikt mi nie pwoie ze my kobiety mamy lekko! ;P

Patunga to ja już nie narzekam, Ty sobie dajesz radę z 2 piętra a ja biadolę, na swoje usprawiedliwienie mam to, ze wózek ciężki niestety 16 kg waży

ale waga córci kolegi ponad 5 kg, no nieźle:)

Kurcze,małemu z nosa cieknie.. eh zeby tylko nie był chory:(
Dobrze,że umie wysmarkać nosek ;-) Dałam mu wit C zapobiegawczo ;-)

Mała śpi,troszkę spooju:-)

Lilo-ja mieszkam na drugim piętrze bez windy,codziennie najpierw wózek,potem dzieciaki na dół-Marysia na rączkach,Jaś za rączkę ;-) Chcoaiż już sam schodzi,ale trzeba mieć oko;-)

Potem mała do wózka i z pół piętra-6 schodków już wózek z małą znoszę a Jaś schodzi sam:)

A do góry z lenistwa wnoszę wózek z małą na pokładzie, a Jaś idzie przed nami ;-) Zakupy jak małe w wózku,jak większe mam plecak ;-)

jakoś musze dawać radę,kurcze ciekawe kiedy mi walnie kręgosłup :) Dobrze ze mój wózek lekki..

kolegi żona wczoraj urodziła synka-do końca nie chcieli wiedziec co będzie-mają już córcię:) Dymny tatuś że ur się synuś-61cm i...5115g..heh ;-)

~ Ja ubieram jak zawsze: body + spodenki i pakuję młodego w kombinezon. Teraz jak jest tak ciepło, to mam wątpliwości który wybrać, bo ostatnio młody miał zimowy, ale możliwe, że jeszcze jesienny mu założę, o ile się w niego zmieści.

Szczepionkę przeciw pneumokokom podaje się 4 razy.

My właśnie dziś byliśmy szczepić, z płatnych teraz wzięłam 5w1+rota, następnym razem będzie też pneumo. Dziś zapłaciłam 420, następna porcja będzie kosztowała 650. Masakra.
Młody popłakał przy wkłuciach, ale dało się go uspokoić. A te kropelki przeciw rotawirusom chyba naprawdę są słodkie, tak mu posmakowały, że jeszcze strzykawkę oblizywał :).

my też zaliczyliśmy mały spacerek, mąż w domu dzisiaj więc się wybraliśmy, samej z 6 piętra mimo, że jest winda to nie lada wyczyn wyjśc bo i tak trzeba z półpiętra wózek znieśc

my jesteśmy po usg u dr Sieliwończyka i na szczęście z bioderkami wszystko dobrze, cieszę się bo w szpitalu mówili, że w prawym bioderku mu coś przeskakiwało

Dzień dobry :)
Ja dzisiaj poprałam firanki,pomyłam okna :)
Mała marudna jak nigdy,płacze,wierci się,pręży.. masuję jej brzuszek ale niewiele pomaga-nie moze zasnąć ..:(

Ja małą ubieram,body z dł rękawkiem,rajstopki + dresik i kurteczkę+ czapeczka:)

Jaś mówi cąłym zdaniami,czasami za dużo łapie :P
Dzisiaj w sklepie mówi: Mama to nie baba to Panina jakąś babeczkę w czerwono fioletowych włosach ;-)

Ale on chetnie powtarzał wszystkie słowa, ma jeszcze kilka które mówi na swój sposób:) Np. zamiast Bob Budowniczy-Bob Bobowicy :P
Albo muchomor-mucholol;P Ale przyjdzie powie co chce jak chce i kiedy chce :) itp itd:)

Wracam do dzieciaków :)

Jaś będzie ubrany w pajaca i na to w zależności od pogody lekki lub zimowy kombinezon. W wózku ma ciepły śpiworek więc staram się go nie przegrzewać :)

My dziś zaliczyliśmy krótki spacerek, bo jestem sama z dwójką. Teraz obaj smacznie śpią, więc mam chwilkę dla siebie.

Patunga, jak tak piszesz, że Twój synek już tak ładnie mówi i składa zdania to Ci zazdroszczę. Dominik, mimo że starszy to wcale nie chce mówić. Ciągle tylko po swojemu i weź tu zrozum o co mu chodzi z tym eee, ooo, iii, i tego typu dźwiękami ;) A nicpoń za nic nie chce powtarzać słów, tylko się przy tym złości.

Izulucha no to rzeczywiscie... Jestes dzielna! Za to w momencie jak obie podrosna,beda sie fajnie razem bawic no i pozniej w zyciu lepiej dogadywac pewnie dzieki malej roznicy wieku.

My za 5w1 placilismy 99 zł.-promocja, nad pneumokokami tez sie zastanawiamy, ile to dawek?

Z racji że wybieram się samochodem, to na wierzch zawsze zakładam kurteczkę. Pod spód oczywiście body, na body albo kamizelkę albo jakąś bluzke, rajstopki i spodenki.

Hello,
mam pytanko do mamuś, które się jutro wybierają na spotkanie: w co ubieracie dzieciaczki? Pytam, bo ja mam z tym zawsze problem i wiem, że jutro myślenie o tym zabierze większość mojego poranka :)))

dzisiejszej nocy odciągnęłam mleko laktatorem i się położyłam, zadaniem męża buło nakarmic Miśka i go utulac do snu, z nakarmieniem poradził sobie znakomicie i ululaniem też gdyby nie jeden mały szczegół, tata zasnął pierwszy, a potem syn:) więc wyszło na to, że syn ululał tatę

Natalia my placilismy 670zl plus dodatkowo za 6w1 210.
My dzisiaj tez mamy szczepienie juz drugie i juz na sama mysl sciska mnie za serce. Ostatnio mala bardzo plakala jak nigdy :(
No nic odciagam mleczko i lulu.

Ruminka fajny pomysl ze zdjeciem Anielki!

hmm, wiec wiekszosc z nas to mlodziki hihi...

Ruminko, no z 2jka nie jest latwo z taka roznica ale na poczatku, ja jeszcze nie widze plusow, mloda jest mala jeszcze, a Nell to jescze bardzo mala hihi, glownie je, spi i oglada swiat i skrzeczy...Blanka caly czas nazywa ja bejbi, mowie jej ze to jej sis itp, ale nie przekona, nie raz mi ja kopnela, nadepnela , pohustala za mocno itp, ale obudwie zyja...Blanka od 3 dni buduje 3 wyrazowe zdania, wiec droga do dogadania sie z nia jest dluga, jak jeszcze miesza jezyki ....teraz juz czuje kontrole itp, ale pierwsze 3 tyg sa ciezkie, maz nie mial tacierzynskiego, wiec gdyby nie mama to nie wiem jak wyrobilabym na poczatku...aha Nell to mi malo spi generalnie, bo blanka wstaje o 6 , wiec ja tez, Nell gora o 7 i nie spi do ok.9 , pozniej blanka zasypia, Nell casami spiw tym czasie czasami nie, i pozzniej na spacer..., a wieczory to sa pojekiwania Blanki i Nell wspolne...jeszcze walki z jedzeniem u Blanki, chce mleko i koniec i daje jej, ale chce aby cos poskubala...no niestety wesolo nie jest...i tak jak pisalam plusow duzych nie widze na razie...

Dziadkowie zakochani we Wnuczce wiec na Swieta zamowilam np. lubek z napisem Kubek Kochanej Babci i Boze Narodzenie 2011 z pieknym tlem i zdjeciem Naszej Mikolajki ;) na stronie rossmann-a sa sliczne tla do tych kubkow. A jedna z babc pracuje przy komp. wiec dostanie podkladke :) Patrzalam na vistaprint,ale moim zdaniem w rossmann-ie duzo wiekszy wybor i sa sliczne tła etc.wieksze mozliwosci.

Zapomnialam napisac o wieku... ;p przyznaje sie,ze za ok. miesiac koncze 27 ;)

Ruminka
super Mikołajka :) My też mamy taki plan żeby kartki świąteczne z Zosią wysłać :) ale czekam jeszcze chwilkę, bo licytuję na allegro do tego bardzo ładne body :)

Jutro szczepienie, ehh denerwuje sie...

Lipuszko
my dziś jezdzilysmy autem po Gdansku, wiec na spacerze nie bylysmy. A powiedz mi jeszcze ile płaciłaś za szczepienia, chodzi mi o rotawirusy i pneumokoki?

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...