Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *35*

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4310g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
05.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś - 3200g - 54cm - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN
08.10 - eveline22- Wojewódzki-CÓRKA-Dominika-3900-57cm-CC
13.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA - Kinga - 2700g - 55cm - SN
13.10 - Ila85 - Kliniczna - CÓRKA - Nina - 3160g - 53cm - CC
15.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta - 3490g - 56cm - SN
18.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA - 4000g - 56cm
20.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartosz - 4290g - 58cm - SN
23.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia- 4040g - 56cm - SN
24.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN - Piotr - 3850g - 56cm - SN
25.10 - Brzoskwinka 84 - Kliniczna - CÓRKA - Nadia - 3360g - 54 cm - SN
27.10 - haniag83 - Wejherowo- SYN - Szymon - 3750g -59cm - SN
02.11 - lilo - Kliniczna- SYN - Michał - 3630g -58 cm - CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *35*

Marika, jem zwykłe białe pieczywo, bo jakbym miała jeść chrupkie, to bym wcale nie jadła:/ a i tak waga leci mi ładnie w dół.
Kupuję jednak tylko chleb z podanym składem.

Dzięki dziewczyny za gratulacje, straszne wymęczone było to prawko, więc tym większa radość :):)

Patunga, jestem wciąż pod wrażeniem czuprynki Twojej córeczki :):) mój to mały łysolek przy niej ;)

jaka fajna fryzurke ma Jas :)
no a Marysia ze swoja fryzurka wymiata hehe :)
a u nas mlody chory :( po poludniu zaczal pokaslywac i harczy mu cos od czasu do czasu jutro wizyta u lekarza mam nadzieje ze to nic powaznego bo w sumie po za kaszlem nic innego sie nie dzieje no jeszcze tylko w trakcie jedzenia strasznie placze wydaje mi sie ze moze gardelko go boli :( kurcze sama juz nie wiem :(

TataMartynki
no to spoko, bo moja waży 5500g czyli przybrałą podobnie jak Martynka :) Bardzo mnie to cieszy, bo bałam się, że mała nie przybiera wystarczjąco (jak pewnie już czytałeś jest ulewaczem) a tu się okazuje że jednak jest ok :)

Marika
bardzo się cieszę! Ja nie byłam :( Zosia jest coś ostatnio bardzo empatyczna i jak tylko słyszy płaczące dziecko to również płacze, tak więc stwierdziłam, że bez sensu z tym kinem... no ale może po swiętach się wybiorę?

Cześć :)
TatoMartynki-zapomniałam ostatnio dodać,że zdjęcia córeczki są przepiękne:) Jesteś fotografem? Czy to taka pasja?:) Mała jest śliczna!!

misiabela-Mam nadzieję że u Was już wszystko dobrze! :)

A ja byłam w sb na babskim wypadzie,najpierw 2 godz u koleżanki,potem wylądowałyśmy z dziewczynami w Barbadosie:-)
Wyszłam o 20, byłam w domku przed 2:) Dawno się tak nie pobawiłam,nie pośmiałam, nie wyluzowałam:) i ładnie ubrałam,wymalowałam:D
A mała spała od 21 do 2:35:) SUPER !!
Ostatni nasz rekord spania w nocy to od 22:30 do 6 rano :) Byłam w szoku i...wyspana :)

Poniżej ostatnie zdjęcia -Jasia w nowej fryzurze i Marysi na macie :D
image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us

Nusia, a jakie konkretnie jesz pieczywo? Ja nie lubię pieczywa chrupkiego a takie chyba jest zalecane. Potwierdzenie tej skazy odbywa się tyklo po badaniu przez pediatrę, czy jeszcze robi się jakieś dodatkowe badania?
A tak z innej beczki, to dzięki Tobie Natalia, zaliczyłyśmy już dwa seanse w MULTIKINIE, wiedziałam o nich wczesniej ale jakoś zapomniałam, dopiero jak wspomniałaś, to postanowiłam sie wybrać. Oczywiście polecam, bo klimat jest fajny nop i film można przy okazji obejrzeć:)

Dobry wieczór :)
@ Dżina - ja niczego nie oczekuje :) a Ty czegoś oczekiwałaś jak się tu zapisałaś? Ot tak kontakt z ludźmi będącymi w tej samej sytuacji, że tak powiem hehe.
@pieczenienatalia - żona karmiła piersią może 1,5 tygodnia, dłużej się nie dało (nie miała tyle pokarmu niestety). Martyna jakoś dużo nie zjada, jak uda jej się wessać 120ml to jest nieźle (za to potrafi "beknąć" jak tata :P, a jak zdarzy się to w jakimś publicznym miejscu to ludzie nie wierzą, że to dziecko tak odbija :P) A co do wagi to tydzień temu na ostatniej wizycie u lekarza ważyła 5230g.

Marika, ja również mam dzieciaczka ze skazą. Od ponad tygodnia jestem na diecie, odstawiłam cały nabiał, wołowinę, cielęcinę, a wszystko co jem, prześwietlam pod wzgledem skladu. jem chleb (z maki, wody i drozdzy - taki sklad ma sporo pieczywa), mieso drobiowe, wieprzowe, ziemniaki, buraczki, marchewkę, ryż, makaron, wedliny, czasem jakas rybke. Znalazlam rowniez ciasteczka bez mleka i jajek ;) do tego lykam wapń, co by zębów nie stracić ;/
Krostki mogą schodzic nawet okolo 4 tygodni, az wszystkie alergeny znikna z mleka. U nas juz jest sporo lepiej, ale do idealu jeszcze daleko

Bardzo dziękuję za wszystkie info dotyczace diety. We wtorek bedziemy wiedzieć na pewno czy to skaza czy może coś innego.Dieta mi krzywdy nie zrobi bo wciąż walczę z dodatkowymi kg z czasu ciąży, ale tak się zastanawiam na ile wartościowy jest ten pokarm z takiej diety, przede wszystkim nie chciałabym zaszkodzić malutkiej. Jak długo po eliminacji nabiału, występuje jeszcze ta wysypka? Jeszcze raz wielkie dzięki

i jeszcze pytanie do TatyMartynki bo widzę, że nasze córki podobnych wymiarów się urodziły no i dzień różnicy między nimi :) Ile Martynka teraz waży? no i czy żonka karmi piersią czy mm, chyba pisałeś ale mi się zapomniało...

no i dopisuję TatęMartynki do listy

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4310g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
02.10 - TataMartynki - Puck - Córka - Martyna - 4000g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
05.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś - 3200g - 54cm - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN
08.10 - eveline22- Wojewódzki-CÓRKA-Dominika-3900-57cm-CC
13.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA - Kinga - 2700g - 55cm - SN
13.10 - Ila85 - Kliniczna - CÓRKA - Nina - 3160g - 53cm - CC
15.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta - 3490g - 56cm - SN
18.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA - 4000g - 56cm
20.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartosz - 4290g - 58cm - SN
23.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia- 4040g - 56cm - SN
24.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN - Piotr - 3850g - 56cm - SN
25.10 - Brzoskwinka 84 - Kliniczna - CÓRKA - Nadia - 3360g - 54 cm - SN
27.10 - haniag83 - Wejherowo- SYN - Szymon - 3750g -59cm - SN
02.11 - lilo - Kliniczna- SYN - Michał - 3630g -58 cm - CC

a jeszcze jedno!
jak Marika napisała, że nie raz pomogły nam nasze posty, to normalnie poczułam się super :D
nawet mężowi powiedziałam, że teraz widać jaką ważną rolę społeczną pełnimy wpisując się na forum hehe :)

Ewciuś
z tego co wiem to właśnie wysypka może być od nietolerancji białka...

ehh co za dzień...

pytanie mam do mam, które miały skierowanie na badanie moczu. Chodzi o to, że mam niby obudzić ją rano, rozebrać, umyć i czekać na siku z pojemnikiem. No i pytanie o które rano chodzi? :P bo Zosia czasem budzi się ok 2-3 i później ok 6 a czasem śpi do 6... a pediatra kazała mi ją wziąć zanim ona sama się obudzi, to chyba będzie dość trudne...

a ja dziewczyny wreszcie wybrałam się do fryzjera i od razu lepiej się czuję:)

ale miałam do nadrobienia, nas nie było w Gdańsku od środy, byliśmy w centrum Polski u jednych i drugich dziadków Michasia, mały super zniósł podróż, w jedną stronę cały czas spał a w drugą połowę drogi

nusia gratuluję zdania prawka:)

misiabela mam nadzieję, że już wszystko u Was dobrze

no i witam tatę na forum:)

~Polapola... a ta nietolerancja białka w mleku to objawia się wysypką? Bo moja mała miała straszną wysypkę... ale potem samo przeszło, a ograniczam się tak "jak cię mogę" :( Od czasu do czasu wyjdzie jej jakiś placek z krostkami ale głównie na głowce... i tak się zastanawiam...

hej dziewczyny, ja nie wiem jak Wy to robicie ale ja ciągle przez tego mojego malucha na nic nie mam czasu. jestem dopiero 2 tydzień na diecie i myślę że jeszcze wszystkie alergeny nie zeszły mu z organizmu i dlatego ma jeszcze niektóre dolegliwości i jest tak absorbujący. codziennie budzi się o 3ej i ma problem z sapką, męczą go też gazy. dobrze, że niedługo święta i mąż będzie w domu to może jakoś wypocznę...

`Marika mój synek ma nietolerancję na białko w mleku krowim, skaza białkowa jest jej następstwem. jem indyka i wieprzowinę (kurczak, wołowina i cielęcina odpada) pieczone najlepiej w rękawie, albo na obiad albo jako wędlina do kanapek bo w kupnych wędlinach niestety jest mleko! z warzyw to te z włoszczyzny tylko, chleba też niestety nie można więc jem chrupkie pieczywo i wafle ryżowe. dżemy i powidła. ryż, kasze, makarony i ziemniaki. ostatnio do ryżu rozprażyłam sobie kilka jabłek, dodałam do tego gruszkę z kompotu i cynamon i pycha. mąż zrobił mi też ciasto bananowe i już drugi raz gofry, brakuje mi słodkiego a w tym przypadku tylko samorobne można. jak coś to pytaj.

`Monia, widzę że mamy podobne 'przeżycia' z naszymi chłopakami, np.jeżeli chodzi o spacer to mój też potrafi się przebudzać, albo zanim wyjdziemy to przeważnie też jest ryk... może kiedyś się wybierzemy razem?

ja sie nie bede klocic, ale ja mam podejscie typowo biologiczne do zycia i znam zbyt duzo przypadkow gdzie piers nie byla na ok, prypadek moj z Blanka, ale rowniez znam, ze dziewczyny pieknie karmia, ale dla mnie wszelkie alergie to znak ze cos z ukladem dziecka nie jest ok...o np.nigdy fizycznie nie urodzilabym Blanki niestety SN, a glupia upieralam sie, 100 lat temu obie umarlybysmy, ale na szczescie zyjemy...czyli natura i moje cialo zachowalo sie tak abym nie urodzila SN...ha, uwazam, ze karmienie piersia jest ok, mi 2x nie wyszlo i dlatego czasaMI uwazam, ze jest zbyt duze cisnienie itp, szcz.jesli mleczko nie sluzy, glodzic nie powinnas sie, wiec kolko zamyka sie...a krzywydy dziecku nie chcesz zrobic...

Marika, a robia wam krzywa , ze stwierdzasz ze to skaza bialkowa, bo moze laktozowa...ja mialam podejrzenie z Nell...nadal jest...tylko , ze nie karmie piersia...

ps.nie chce wprowadzac klotni itp, ale dzis rozm.z moja sasiadka, i szkoda mi maluszka, nadal karmi piersia, a dziecko ma anemie, choroby itp, ale nie chce wchodzic w szcz. uwazam, ze w jej przypadku, juz MM mozna wprowadzic i podtuczyc czyms dzecko...dziecko ma 8 miesiecy...

Monika we dwjke dalismy rade z tym woziem, chociaz jedna przerwe musialm zrobic :D

Moja cora spi sobie w najlepsze od 16-tej... w nocy bedzie ciezko ehhhh Chyba pobije rekord w spaniu ciagiem szkoda tylko, ze nie w nocy... :D

Marika ja tez przez pewien czas mialam problem i chodzilam strasznie glodna. Sprobuj na jakis czas np. 2-3 tygodni ograniczyc calkowicie nabial. Ja jadlam tylko mieso z indyka lub kurczaka, cukinie (bo nie uczulaja), makaron, ryz, ziemniaki, brokuly, salata. Tych produktow lepiej nie jdz: miod, orzechy, czekolada, seler, mleko pelnotluste, bialko jaja kurzego. No i po tych 2-3 tygodniach zacznij powoli wprowadzac przetwory z mleka czyli np. jogurty ale tez lepiej z brzoskwini niz truskawek. Z czasem tez jelita u dzieci staja sie grubsze i mniej podatne na alergeny. Mam nadzieje, ze u Was tez szybciutko przejdzie.
aaaa no i absolutnie nie rezygnuj z karmienia piersia, bo dzieci z ryzykiem alergii powinno sie przede wszystkim karmic piersia. No i dziecko szybko sie uczy, ze butla szybciej sie naje niz z piersi. Ja moja wtedy odstawilam i ciezko ja namowic na piers, wiec nie popelniaj tego bledu co ja.

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (53 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...