Mamusie i dzieciaczki lipiec-sierpień 2011 *24*

Tak się smutno w tamtym wątku zrobiło, że postanowiłam założyć nowy...

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpin-2011-23-t265651,1,16.html

LIPIEC
she_gd - 10 lipiec
PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
kasisyn - 5 sierpień
Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
mamasyna - 17 sierpień
kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
hokasia – 20 sierpień SYN
Tamara - 26 sierpień
Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
francess - 12 czerwca, syn PIOTR 4030g 58cm SN
lisiusowa - 17 czerwca, syn JAŚ 2490g 53cm CC
arisa6 - 26 czerwca, syn JAŚ 3400g 56cm SN
Marta - 27 czerwca,córka 4250g 54cm CC
Carool - 30 czerwca, syn, 3000g 54cm SN
mona_g - 01 lipiec, syn KUBUŚ 3600g 56cm SN
kulka_07 - 02 lipiec, córka 2700g 53cm SN
młodamamuśka - 05 lipiec, syn BARTOSZ
hania_m - 07 lipiec, syn MATEUSZ 3090g 51cm
monika – 09 lipiec, córka AMELIA 3160g 54 cm SN
annamaria836 – 10 lipiec, córka MARYSIA 3300g 56cm SN
kaska2308 - 10 lipiec, ŚP. Szymon 3150g 54 cm SN
aguseek - 11 lipiec, syn ADAM 3410g 54cm SN
dzdżi - 14 lipiec, córka ZUZANNA 3310g 54cm SN
Nikita987 - 15 lipca, córka NATALIA 3100g 51cm CC
kasiorek555 - 16 lipiec, syn DAMIAN 2900g 53 cm CC
ciezarowska- 17 lipiec, córka ALICJA 3610 g, 59 cm SN
iiikkkaaa - 18 lipiec, córka NINA 2480g 51cm SN
Kate - 19 lipiec, syn JAŚ
aniolqq - 20 lipiec, córka PAULINA 3830g 57 cm SN
donniczka- 21 lipiec, córka IGA 3160g, 53cm, CC
Kasia0606 - 23 lipiec, syn KRZYŚ 2620g 52cm CC
bruxa - 24 lipiec, syn JAŚ 3480g 56 cm CC
agusp - 27 lipiec, syn MIKOŁAJ 3030g 58 cm SN
wercia83 - 27 lipiec, syn MICHAŁ 3540g 51 cm SN
mata82 - 29 lipiec, córka ANTONINA MARIA 3840g 55cm SN
magda84 - 31 lipiec, syn NATANIEL 3640g 56 cm SN
Muszczek - 03 sierpień, syn KRZYŚ 4270g 61cm SN
weronikaxx - 03 sierpień, córka LENKA 3340g 55 cm SN
milka0928 - 08 sierpień, córka KLAUDYNKA 2860g 55cm SN
Tesula - 09 sierpień, córka JULIA 4000g 57cm CC
Kejt - 09 sierpień, córka LENA 4130g 58 cm SN
a_guniek - 10 sierpień, syn MARCEL
gosia_dim_ - 11 sierpień, syn WIKTOR 3515g 58cm SN
Mimi - 11 sierpień, córka POLA 4150g 55cm SN
umchi1 - 13 sierpień, syn DOMINIK 4060g 59cm SN
MissMarple - 20 sierpnia, córka HELENKA 3280g 56cm SN
Margola13 - 23 sierpnia, córka GABRYSIA 3490g 56cm CC
MamaFilipa - 28 sierpnia, córka OLA 3540g 55cm SN
MARKOWA - 30 sierpnia, córka ZUZIA 3400g 54cm SN

No cóż życie płynie dalej... ciekawe co u Maua_mama, chyba jest bardzo zajęta bo wcześniej dość mocno się tu udzielała a teraz cisza...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieciaczki lipiec-sierpień 2011 *24*

Zapraszam do nowego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=275252&c=1&k=160

Hej

Julkę przystawiam do piersi tylko rano - jak mi się nie chce wstawać z wyra to biorę ją do siebie i śniadanie je z piersi, potem juz tylko ściągam pokarm a ona wcina z butli... Ściągam 6 razy dziennie ok 3 potem o 12, 16, 19, 21, 24 każdorazowo po około 40 minut albo aż ściągnę 120 ml

Kulka - u mnie jest to samo - Julka zaczęła częściej domagać się jedzenia i zalicza dodatkową pobudkę w nocy no i jest marudna, ale czytałam, że to właśnie skok rozwojowy się tak objawia

Co do chust muszę kupić koniecznie tkaną - w elastyku nam za gorąco

Markowa, podaj małej Fenistil. Kuba jak dostał alergie, to właśne swędziało go i główką tarł o pieluszkę. Fenistil łagodzi świąd, lekarz kazał dawać 3 razy dziennie po 5 kropelek - czyli 0,25 ml. Pomogło, maluch lepiej spał. No i trzeba smarować te miejsca, nie wiem czym dysponujesz. Nam super pomógł krem Atopiclair, niesterdowy, no ale u nas to były już suche place w różnych miejscach na całym ciele i w zgięciach łokci i kolan. No i maść apteczna do smarowania ciałka (eucerin, wazelina i woda).

U nas póki co jeżeli trzymam się z daleka od mleka, serów, śmietany, kefirów i jajek to jest spokój. Uczulać musiały go też Michałki, chyba ze względu na orzechy w środku.

U nas zadziałała metoda Tacy na usypianie. Wieczorkiem są kołysanki, potem łóżeczko, mały dostaje przytulanke, i smoka. Potem przytrzymuję troszkę smoczek do póki nie załapie, poklepuję plecki i szumieee. Działa nawet w ciągu dnia (ale jak widzę że jest zmęczony to do łóżeczka).

Powiem Wam że chusta się super u Nas sprawdza. Zamiast dźwigać fotelik, czy składać i rozkładać wózek co chwilę, biorę małego w chustę i śmigam. Dziś byłam z nim w chuście jakieś 2 godziny na zakupach, i zaliczył 2 porządne drzemki. No i byłam u lekarza gdzie czekałam w kolejce godzine. Gdyby nie chusta to nie wiem czy jeżdzenei wózkiem by coś pomogło, zresztą nei było za dużo miejsca, a tak sobie spacerowaliśmy i Kubie się podobało.

hehe, to bliziutko. odzywam się na prv :)

W Gdańsku, na Ujeścisku :)

MissMaple a gdzie mieszkasz?

Kulka, tak jest tam poruszana kwestia przesypiania nocy, nie wiem tylko na ile bardziej rozwinięta w porównaniu do Języka niemowląt, bo już dawno czytałam i nie pamiętam. Tracy pisze, że jeśli dziecko ładnie spało w nocy a teraz nagle się budzi to jest to najprawdopodobniej skok rozwojowy i należy zwiększyć ilość pokarmu podawanego w ciągu dnia. Nie wiem na ile jest to przypadek Anielki.. Tak jak proponowałam wcześniej, książkę mogę pożyczyć, zerkniesz sobie i zobaczysz czy warto, Ja jestem bardzo zadowolona, że ją mam, o wiele lepsza niż Język niemowląt.

Jeśli chodzi o brzusio u nas stękanie nie zniknęło, natomiast częstsze kupki i bączki:)
Mała ma natomiast wysypkę, która ją swędzi bo ociera się główką o kocyk lub pieluszkę i muszę odstawić pomidory i banany. Już prawie nic nie jem. Dobrze że zostają ciastka maślane. No i wizyta u chirurga bo mała ma naczyniaka na usteczkach i musimy sprawdzić czy jej nie urośnie zbyt duży. Na razie to plama na usach ale pediatra nas postraszyła i tym samym prywatna wizyta znowu. Bo na NFZ zapisy po 15 października już na nowy rok... porażka.

No my niani nie mamy, ale też nie takie wielkie salony :) A o 21 to ja ostatnio już jestem tak padnięta, że chodzę spać niedługo po Krzysiu, wieczory z Mężem może za jakiś czas :p

hej u nas mała śpi osobno już od jakiegoś czasu,kładziemy ją koło 21 i budzi się o 2 następnie koło 5,6.. mamy nianię i nie takie wielkie salony by jej nie usłyszeć..śpi spokojnie jestem w szoku bo jedyne z czego jestem taka dumna to to że wieczorem jest kąpiel butla i sen przy karuzeli z motylkami chwila moment i dziecka nie ma a wieczory mamy dla siebie ;)

tesula szacun za robudzenie laktacji samym laktatorem- wiem jakie to trudne, nie przystawiasz Julci wcale do piersi?

MissMarple, czy ta książka porusza kwestię przesypiania nocy?
robiliśmy wszystko jak w języku niemowląt. anielka spała od 19:30 do 4:00, ale od kilku nocy jest mega regres, a dzis to przeszła samą siebie. nie wiem, co robić.

To prawda, że już da się odczuć ciężar dzieciaczków :p
No ja bym się jedną luźną kupą nie martwiła.

U nas pierwsza niezła noc od kilku dni, ja co prawda budziłam się 5 razy - za każdym razem, jak Krzyś się wiercił i stękał - ale wstać trzeba było tylko raz. Czy któraś z Was śpi już w osobnym pokoju? Bo ja się właśnie zastanawiam nad przeniesieniem z powrotem do sypialni, Krzysiowi starcza jedno karmienie koło 3.30-4, a tak przynajmniej nie będę się budzić na stękanie i wiercenie :) No i łóżko mamy szersze :p

Wczoraj odstawiłam wszystkie produkty mleczne, cierpię bardzo, bo kocham jogurty i ser żółty i IceCoffee zalewaną mlekiem, ale zobaczymy, czy Krzysia będzie mniej brzuszek bolał, bo ostatnie dni już były straszne: w dzień jeśli spał to bardzo niespokojnie i co 5 minut trzeba było mu podawać smoka, w nocy po karmieniu o 4 już prawie nie spał, a nic dziwnego nie jadłam. Wydaje mi się, że już dzisiaj jest lepiej, ale jeszcze kilka dni zobaczę.

A moja dzis plakala caly wieczor nie chciala spac to ja wizelam i suszrka po brzuszku i masaz i zrobila kupke a wlasciwie leciala jej woda zabarwiona na zolto:( chyba bardzo ja brzuszek bolal nie wiem skad ta biegunka, ale temperatury nie ma i narazie tylko jedna taka kupa byla to chyba nie panikuje.. i bede starala sie spac spokojnie.. Dzis wstalam o 6.30 o 7.40 bylam w UM odebralam wkoncu Pesel malej;) i odrazu pojechalam do Mopsu zlozylam wniosek o becikowe;):) Lenke wszedzie targalam ze soba w nosidelku od parkingow takze rece mi dzis opadaja:) Juz niezla wage maja te nasze maluszki:D

w invikcie 300 zł ta miedziana lub miedziano srebrna

jaki jest koszt założenia spirali?

Witamy po dłuższej przerwie.
Trochę się nie odzywałam bo Marysia złapała wirusa.Mały katar przerodził się przez weekend w zapalenie płuc.Dostaliśmy antybiotyk,robimy Marysi inhalacje i jest już maleńka poprawa.
Marysia dzielnie znosi chorbę,gaworzy,śmieje się,ma apetyt,chętnie bierze leki.
Trochę nam się tylko szczepienie przesunie.Ale najważniejsze żeby mała wyzdrowiała.

zeby zalożyc spirale nie moze byc zadnej nadżerki, mi wypalala jak nie mialam okresu , ale mam przyjsc po okresie na który czekam, kreska byla jedna na szczesacie uff:P i faktycznie to troche długo trwa bo powiedziala mi ginka ze dopiero na nastepna miesiaczke mi zaloży spirale a do tego czasu dostalam na miesiac jakies tam tabsy.

Może ktoś założy nowy wątek - ten jest już mega długasny:)

dadżi wiesz może od gina że konieczne jest wypalenie przed założeniem spirali? bo wiem że wypala się w czasie okresu i potem czeka aż się zagoi i spiralę też zakłada w czasie okresu czyli musiała bym czekać dwa mc bo właśnie jestem w trakcie miesiączki.. ;/
życzę jednej kreski! tylko dlatego że chyba czas jeszcze nie ten :)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...