Mamusie i dzieciaczki lipiec-sierpień 2011 *24*

Tak się smutno w tamtym wątku zrobiło, że postanowiłam założyć nowy...

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpin-2011-23-t265651,1,16.html

LIPIEC
she_gd - 10 lipiec
PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
kasisyn - 5 sierpień
Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
mamasyna - 17 sierpień
kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
hokasia – 20 sierpień SYN
Tamara - 26 sierpień
Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
francess - 12 czerwca, syn PIOTR 4030g 58cm SN
lisiusowa - 17 czerwca, syn JAŚ 2490g 53cm CC
arisa6 - 26 czerwca, syn JAŚ 3400g 56cm SN
Marta - 27 czerwca,córka 4250g 54cm CC
Carool - 30 czerwca, syn, 3000g 54cm SN
mona_g - 01 lipiec, syn KUBUŚ 3600g 56cm SN
kulka_07 - 02 lipiec, córka 2700g 53cm SN
młodamamuśka - 05 lipiec, syn BARTOSZ
hania_m - 07 lipiec, syn MATEUSZ 3090g 51cm
monika – 09 lipiec, córka AMELIA 3160g 54 cm SN
annamaria836 – 10 lipiec, córka MARYSIA 3300g 56cm SN
kaska2308 - 10 lipiec, ŚP. Szymon 3150g 54 cm SN
aguseek - 11 lipiec, syn ADAM 3410g 54cm SN
dzdżi - 14 lipiec, córka ZUZANNA 3310g 54cm SN
Nikita987 - 15 lipca, córka NATALIA 3100g 51cm CC
kasiorek555 - 16 lipiec, syn DAMIAN 2900g 53 cm CC
ciezarowska- 17 lipiec, córka ALICJA 3610 g, 59 cm SN
iiikkkaaa - 18 lipiec, córka NINA 2480g 51cm SN
Kate - 19 lipiec, syn JAŚ
aniolqq - 20 lipiec, córka PAULINA 3830g 57 cm SN
donniczka- 21 lipiec, córka IGA 3160g, 53cm, CC
Kasia0606 - 23 lipiec, syn KRZYŚ 2620g 52cm CC
bruxa - 24 lipiec, syn JAŚ 3480g 56 cm CC
agusp - 27 lipiec, syn MIKOŁAJ 3030g 58 cm SN
wercia83 - 27 lipiec, syn MICHAŁ 3540g 51 cm SN
mata82 - 29 lipiec, córka ANTONINA MARIA 3840g 55cm SN
magda84 - 31 lipiec, syn NATANIEL 3640g 56 cm SN
Muszczek - 03 sierpień, syn KRZYŚ 4270g 61cm SN
weronikaxx - 03 sierpień, córka LENKA 3340g 55 cm SN
milka0928 - 08 sierpień, córka KLAUDYNKA 2860g 55cm SN
Tesula - 09 sierpień, córka JULIA 4000g 57cm CC
Kejt - 09 sierpień, córka LENA 4130g 58 cm SN
a_guniek - 10 sierpień, syn MARCEL
gosia_dim_ - 11 sierpień, syn WIKTOR 3515g 58cm SN
Mimi - 11 sierpień, córka POLA 4150g 55cm SN
umchi1 - 13 sierpień, syn DOMINIK 4060g 59cm SN
MissMarple - 20 sierpnia, córka HELENKA 3280g 56cm SN
Margola13 - 23 sierpnia, córka GABRYSIA 3490g 56cm CC
MamaFilipa - 28 sierpnia, córka OLA 3540g 55cm SN
MARKOWA - 30 sierpnia, córka ZUZIA 3400g 54cm SN

No cóż życie płynie dalej... ciekawe co u Maua_mama, chyba jest bardzo zajęta bo wcześniej dość mocno się tu udzielała a teraz cisza...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieciaczki lipiec-sierpień 2011 *24*

To ja mam inne pytanie - ile ten Lefax kosztuje? :)

Przyszła Mamo - my nie mamy jeszcze peselu, bo im się w Urzędzie zapomniało (!) a becikowe przyszło przedwczoraj :)

A Jasiek dziś cały dzień ryczy...

Poza tym odstawiam ten Gynoflor, bo bóle mam coraz gorsze po nim i jeszcze plamienie... Jak ja nienawidzę mojego ginekologa! Ale w piątek idę do Invikty zrobić sobie badanie na czystość pochwy na własną rękę, skoro jemu tak trudno się na poważnie mną zająć i umówiłam się do ginekolog na Ujeścisko (Januszewska na NFZ, moze ktoś kojarzy?) - nawet jeśli nie pomoże, to będę miała chociaż 2 opinię dla porównania... Bo póki co nie mam co myśleć o antykoncepcji, więcej potomstwa nie będę miała bo się na seks nie zanosi :///

~przyszła mama - przy składaniu wniosku o becikowe trzeba dać do wglądu odpis aktu urodzenia z wpisanym numerem pesel. A na pesel czeka się około miesiąca:)

A ja dziś wkurzyłam trochę teściówkę, bo powiedziałam, że chrzcimy małego dopiero na wiosnę przyszłego roku (była przekonana, że w święta). Lekko się zawiodła i próbowała mnie przekonać, że im szybciej tym lepiej i że kiedyś to się nawet nie wychodziło z domu z dzieckiem, które nie zostało ochrzczone!!! Co za ciemnogród....:D

MArkowa - czy ten lek pobudza perystaltyke jelit? czy mogłabyś zerknąć w składzie, czy zawiera laktozę?
Anielka cierpi na zatwardzenia, czy to może w tym temacie pomóc?

Witam mamusie, przepraszam że sie wam wcinam w watek. chciałam się tylko dowiedzieć czy przy składaniu papierów o becikowe musimy juz mieć pesel? bo na stronie MOPSu jest napisane że tylko jak juz został wydany, ale jak cztam opinie mam to pisza, że w okienku wymagają. jeżeli któras z was sie tym zajmowała mogłaby mi udzielic tej informacji?
dziękuje i podrawiam

MissMarple ten wałeczek robi się z chusty podczas wiązania :) Ale nie wiem czy w elastycznej tak samo.

Markowa, no u nas aż tak źle nie jest - po prostu czasem Krzyś płacze, czasem się budzi przez brzuszek - ale nigdy nie trwa to tak długo i płacz nie jest zwykle strasznie rozpaczliwy. W każdym razie dobrze że coś Wam pomogło.

Kupiliśmy na własną ręke. Lek jest sprzedawany bez recepty we Francji Czechach i w Niemczech. Mogę podać numer do gościa który to sprzedaje w Gd. Niestety herbatka koperkowa i Bobotik się nie sprawdził. Mała pół dnia się prężyła i płakała gdy miała skurcze. Jak zrobiła kupkę to była rzadka i było ok. Ale od 3 w nocy do dziś do 12 miałam koncert a serce mi pękało. Po Lefaxie przeszło jak ręka odjął. Mała zrobiła kupke i odsypia.

hmm, bo ja mam chustę elastyczną i tam żadnego wałeczka nie ma ??

MissMarple na karczku jest taki wałek w chusty podtrzymujący główkę, nic nie spada :) Trochę inaczej wiąże się dziecko nie trzymające główki niż trzymające, ale główka nie jest (nie musi być) schowana.

Markowa a ten lek to Wam lekarz doradził czy tak na własną rękę postanowiliście go podać ?? U nas Helenka też się strasznie pręży jak puszcza bączki i bywa tak, że muszę jej pomóc zrobić kupkę podrażniając odbyt. Zastanawiam się czy są to odpowiednie wskazania do podania tego typu leku...

Dziewczyny a czy Maluchom nie lecą tak główki jak są na pionowo w chuście, jak Wy to robicie, główka jest schowana ??

Hmm, a gdzie ten Lefax kupiliście? Bo Krzysia codziennie brzuszek męczy, może nie jakoś strasznie, ale regularnie - i niezależnie od tego czy jem ćwierć tortu, czy chleb z masłem...

My poradziliśmy sobie za to z dziwnymi dolegliwościami brzuszkowymi Zuzi. Kupiliśmy niemiecki lek Lefax. Dziwne że Polsce nie ma dobrych leków i trzeba je kupować sprowadzone z Niemiec. ale ból brzusia jak ręką odjął i piękna kupka. Dziecko odespało mi ciężką noc.
Pozdrawiam wszystkie mamuski.

MissMarple, noszę pionowo, na pozycję leżącą Witek jest za duży. Próbowałam z Hanią jak była niemowlakiem, ale jej się od początku w ogóle nie podobało, ewentualnie jak była starsza to w pionie.
Za nami kiepska noc. Mały po szczepieniu marudził i nie chciał spać, miał mocniejszy stan podgorączkowy i dostał Panadol, robił sobie krótkie drzemki i zasnął koło 23, zamiast 20. Potem raz się obudził na jedzenie i dobrze spał. Za to Hania obudziła się o 5 rano zamiast o 6.30-7 i zaczęła płakać o tatę i mleko. Po mleku się rozbudziła i zaczęła łazić po naszym łóżku, a że karmiłam małego, to mąż zabrał Hanię do jej pokoju i jakoś przekonał do spania, chyba tym że sam zasnął na podłodze. Niestety, pielucha nie wytrzymała i wszystko do prania... ;/ Jak tylko wyszli do żłobka, to mały bardzo dużo zjadł. Nie zdążyłam go odbić i ulał na siebie i łózko. A wcześniej przesiusiał ubranko. Na szczęście pranie już wisi na balkonie, ja zrobiłam zakupy i zjadłam obiad, ale jestem nieprzytomna...
Faktycznie, MamaFilipa&Oli dawno się nie odzywała, ciekawe co u nich słychać.

MissMarple, ja nosze tylko pionowo. jakoś nie mam zaufania do poziomych wiazań.

MissMarple, Borysa noszę odkąd wróciliśmy ze szpitala. Nosimy tylko pionowo :)

Ja pionowo, na leżąco nawet nie próbowałam, nie podoba mi się ta pozycja.

Dziewczyny chustomamy ponawiam pytanie jak nosicie swoje Maluchy, pionowo czy na leżąco ??

Ciekawe ile za nią dała skoro chciała sprzedać za 2000 :) I co w niej było takiego wyjątkowego :o

My mamy już jeden kombinezon na zimę i chyba nam starczy...

Kulka07

a nie myślałaś o takiej kurtce dla dwojga?

Na stronie chusty.info można poszukac bo tam taki bazarek z chustami itp jest, z resztą bardzo fajna stronka dla chustomam:)

Jedna chustomaniaczka wystawiła swoje chusty na sprzedaż - 65 sztuk z czego za najdroższą chciała 2000 - SZOK

bardzo fajny ten śpiworek tako. ciekawe, czy pasuje do spacerówki maxi cosi. musze wszystko wymierzyć. u nas też Aniela ma długie nogi.
póki co mam 3 kombinezony i kupiłam 1 śpiworek maxi cosi do fotelika. mimo że gondola maxi cosi jest duża, raczej słabo widzę opcję przezimowania w niej Anieli - mała próbuje już siadać, ciagle się podnosi i jak się obudzi w wózku to ryczy, żeby ją wyjąc i pokazać świat. więc póki co wolę chustę :) tyle, że kurtki zimowe pod chustę są mega drogie - ok. 700 pln nawet - więc rozważam wcześniejsze wyjęcie spacerówki. chociaż może udałoby mi się włożyć w gondolę jakąś poduchę i jak już młoda będzie siedieić to ją na tej poduszce jakoś sadzać? hm.
MamęFilipa (i Oli) coś wcięło. ciekawe, co tam u niej.
Nikita jak Natalka?

I.P. nie idż w stronę świętokrzyskiej. bardzo marni pediatrzy. ani jedna lekarka z tej przychodni nie wykryła u naszej córki nietolerancji laktozy.
jak jesteś z kowal, to masz hiper blisko bardzo dobrego pediatrę - dra Dymkowskiego. przychodnia "na wzgórzu".

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni