Mamusie i maluchy marcowo - kwietniowe 2016 cz.10

ROZPAKOWANE:

Elle - CÓRKA, 20.02.2016, 3500g i 55cm, SN, Redłowo
Wiola - SYN, 23.02.2016, 3450g i 53cm, CC, Zaspa
Ditha - CÓRKA, 28.02.2016, 2900g, SN, Kartuzy
Sensimilia - SYN, 01.03.2016, 3720g, 57cm, SN, Zaspa
Pauletta - CÓRKA, 02.03.2016, 3550g, 57cm, SN, Wejherowo
Monisia061 - CÓRKA, 04.03.2016, 3500g, 53cm, SN, Redłowo
Ania_85 - SYN, 05.03.2016, 4400g, 61cm, SN, Redłowo
Azja - CÓRKA, 08.03.2016, 3550g, 56cm, Wejherowo
Zielone jabłuszko - SYN, 11.03.2016, 3930g, 57cm, Kliniczna
Aniammmmm - SYN, 13.03.2016, 3300g, 55cm
PotrojnaMama - 15.03.2016, SYN - 3090g, CÓRKA - 2720g, CC, Wejherowo
Mor-ela - SYN, 19.03.2016, 3960g, 58cm, SN, Wojewódzki
Lala_la - SYN, 27.03.2016, 3890g, 57cm, SN, Zaspa
Słonko - SYN, 31.03.2016, 3600g, 54cm, SN, Redłowo
Iwo04 - CÓRKA, 02.04.2016, 3160g, SN, Kliniczna
Dumelek - CÓRKA, 04.04.2016, 3300g, 51 cm, CC, Zaspa
OlaOla - CÓRKA, 05.04.2016, 2750g, 52cm, SN, Wojewódzki
Nulka - SYN, 6.04.2016, 3500g, 55cm, SN, Zaspa
Elkasiwa78 - SYN, 8.04.2016, 3740g, 57cm, SN, Wojewódzki
Mollly - CÓRKA, 13.04.2016, 3600g, 56cm, SN, Wejherowo
Susanna - CÓRKA, 14.04.2016, 3670g, 56cm, SN, Kliniczna
Szpileczka - CÓRKA, 15.04.2016, 3215g, 55cm, SN, Kliniczna

DWUPAKI:

MARZEC 2016

Patiksz 09.03.2016
anah 22.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Takaja_84 30.03.2016
Kinga 31.03.2016

KWIECIEŃ 2016

Malgosia85 03.04.2016
Estera13 06.04.2016
margreth 11.04.2016
stop.kropka 15.04.2016
Polka 16.04.2016
Lenaa86 18.04.2016
Kurczakowa 20.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
Sosi 29.04.2016

poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-9-t665748,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i maluchy marcowo - kwietniowe 2016 cz.10

Szpileczka, a nie dali wam antybiotyku? Tylko obsereacja? U nas bylo crp 22 i od razu antybiotyk, więc musimy się tu kisić 7 dni :( A ty nie rodzilaś też na Klinicznej? Eh... Co do karmienia, dziewczyny mają rację, warto iść do poradni. Smoczka lepiej nie dawaj, skoro mała nie umie dobrze ssać, bo będzie tylko gorzej. Z czasem się nauczy i będzie bolało mniej. Z pierwszym klęłam jak szewc za każdym przystawieniem. Przez dwa tygodnie. Teraz też boli, ale już jestem przygotowana na poświęcenie :)

Szpileczka ja potwierdzam to co morela pisała musi mieć szeroko otwarty dziubek i wtedy łapiesz z tyłu za główke i przyciskasz do piersi. Chodzi o to żeby nie łapał maluszek samego sutka tylko też otoczke i wtedy nie boli poszukaj filmikow w internecie. Ja na maksa wykorzystałam panie na Zaspie podczas pobytu w szpitalu po pierwszej nocy miałam bardzo poranione sutki, potem maluch nie chciał zupełnie jeść osłabł z sił, ale przynajmniej juz wiedziałam jak przystawiać i w domu nie miałam juz problemów. Ja smoczka daje na uspokojenie ale moj nie chce zbytnio ssac smoka zazwyczaj jak juz tylko ciumka cyca to mu wkladam smoka zeby go troche oszukac bo bym non stop z nim przy piersi wisiala i wtedy troche smok sie utrzyma ;)
Pauletta zazdroszcze Ci silnej woli ja to przed porodem zakladalam ze bedzie maluch sam spał w swoim łóżeczku i że będzie sam zasypiał ale jak on płacze beze mnie to nie potrafie nie utulić. Będę sie potem martwićjak sie pozbyc lokatora z sypialni.

Gratulacje Lena! Spora dziewczynka :)

Pauletta gratuluję nowego zakupu, na pewno jesteś przeszczesliwa :D nowy samochodzik fajna sprawa.

Ja łączę się w bólu z tymi chorymi, mnie też coś zaczyna łamać i obawiam się że to zatoki... Nie dosc że i tak do d... że jeszcze w szpitalu to do tego choroba - jest bosko. Mam nadzieję że do przyszłego tyg nas wypuszczą...

Kurczakowa trzymam kciuki!

Gratuluję Lena. Też czekam na historię porodową :-)

Szpileczka - musisz nakładać dziecko na pierś i dziób jej rozszerzać na maksa. Żeby poćwiczyć prawidłowe przystawianie przejdź się do Poradni Laktacyjnej w szpitalu na Zaspie. Tam jest nieoceniona pani Asia. Ja byłam w tej Poradni w 2011 i teraz - dwa dni temu ;-) kontakt w necie. Masz całą godzinę dla siebie i dziecka. Cycki ratują ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kochane, dopiero we wtorek w 5 dobie wypuścili nas ze szpitala bo mala miala wysoki crp i byla pod obserwacja. Uczymy sie karmienia piersią, mala chwyta sutek co jest dla mnie strasznie bolesne, nie umiemy sie zgrać. No i jak juz sie uda przystawic to wisi na cycku caly dzien. Niunia tylko je i robi w pieluche no i "ciumka" mnie za cycek. Podalam jej dzis smoczka ale boje sie ze juz teraz w ogole sie nie nauczy ladnie chwytac piersi. Doradzicie cos? Czy podawalysciw dzieciom smocZek i w ktorej dobie pierwszy raz? W szpitalu w 3 dobie karmilam bebilonem bo mala 8 godzin sie meczyla ze zlapaniem piersi: ( baaaardzo kocham to moje malenstwo, ale nie daje mi w ciagu dnia ani chwili dl siebie mam nawet problem z udaniem sie do toalety bo zaraz się budzi i placze. Ale wystarcZy utulic i wsadzic piers do buzi i dziecka nie ma...

Lena ja tez dolaczam swoje gratulacje!!! Super ze juz z glowy. Tez czekam na relacje, podobnie jak lala- lubie wracac gdzies myslami do tej chwili. Mimo wszystko lubie.

Sensimilia, przez ostatnie trzy dni zero spacerow wiec nie widzialam wykopow. Poki co widzialam deski, wytyczony domek i i ogrodzona dzialke:-) jutro jak bedzie pogoda to napewno tam powedruje.w koncu to moja stala trasa z wozkiem. A ze zacisze, spokojnie, bezwietrznie, bez zgielku aut itp to uwielbiam tam wedrowac. Dzis maz byl z zuzia na spacerze, w czasie kiedy ja u stomatologa siedzialam. Ale to tez na 30 minut co by chorobsko nie wrocilo do malej.

Jak znajdzieszchwile Sensimilia to napisz co tam z toba kurcze. Zmartwilas tymi dziwnymi objawami...

Ja podekscytowana bo na 19 jedziemy do Rumii po moje nowe auto. Jupi;-) maz sie smieje ze mega prezent mi zrobil po urodzeniu dziecka. A powaznie to czysty przypadek bo nie sadzilismy ze pazdziocha ktorym jezdzilam dotychczas tak szybko opchniemy no i ze nowe trafi sie tu tak blisko i w super stanie w ktorkim czasie. Fajnie.

A teraz walcze zeby mala zasnela w lozeczku. Kreci sie jeczy marudzi kombinuje poplakuje. Ale siedze tylko obok, pogadam troche ucaluje przytule ale z wyrka nie wyjmuje. Musi wiedziec ze nie na rekach sie zasypia i juz. Okropna jestem, wiem :-) ale w mysl tego jak mnie moja siostra ostrzegla...chce tak robic dla wlasnego dobra. Choc,amie sie i to nie rzadko.:-)

Udanego popoludnia kochane

Lena gratulacje ;) opisz w wolnej chwili jak bylo uwielbiam czytac nasze relacje ;) od razu mi sie moj porod prxypomina.
Sensimilia ja mam jednego malucha bez kolek i tez nie ogarniam a jeszcze do konca kwietnia maz w domu. Na internet mam kupe czasu siedze w telefonie kiedy Stas je. A on najchetniejby od cyca nie odchodzil, zasypia przy cycu i tylko go odloze to ryk bardzo przybiera na wadze w ciagu 16 dni ponad 700 gram byla wczoraj polozna. Zrobil mu juz sie trzeci podbrodek ;) a ponoc piersią sie nie przekarmi.

Dziewczyny ja nie wiem o co chodzi, ale moje dziecii są grzeczne, nie mają kolek, a ja nie ogarniam życia =( nie mam czasu zeby się do Was odezwać.. a jak nadchodzi wieczór to sił mam zero i zasypiam nie wiem nawet kiedy =(

Pauletta na bioderkach byliśmy dzisiaj, bo tydzień temu zadzwonili do mnie tego samego dnia jak już byłam w drodze do przychodni, że lekarz nie może przyjechać. Byłam wściekła. Ale dziś wizyta bardzo dobrze. Stópka zdrowa, za to w lewym bioderku mamy jakieś cechy niedojrzałości, mamy go dużo nosić szeroko, dużo w chuście i za 8 tygodni do kontroli.

We wtorek byliśmy na echu serca. Nadal mamy dziurkę w serduszku, ale się nie niepokoimy, kontrola po skończonym 6 miesiącu. Ja dziś mam wizytę u ginekologa endokrynologa po połogu. Powiem Wam, ze się bardzo martwię, bo od wtorku (7tyg. Po porodzie) znów plamię i pobolewa mnie brzuch =( nie wiem o co chodzi.. dobrze, że dziś wizyta to może się uspokoję.
No a jutro mamy szczepienie i szczepię obu synów.. to dopiero będzie przygoda.

No i budowa ruszyła =) grunt wymieniamy, od poniedziałku wchodzi ekipa. Tak się cieszę =) Pauletta widziałaś nasze wykopy? =)

Dziewczyny bardzo Wam współczuję przedłużnych pobytów w szpitalu =( ja byłam jeden dzień dłużej a przed te hormony to była dla mnie jedna z gorszych dób życia.. i żadne racjonalne argumenty do mnie nie docierały. I życzę dużo zdrowia Maluszkom!

Jak znajdę chwilę to jeszcze się odezwę, już mnie dzieci wołają =(

Lena86 gratuluję!! Odpoczywajcie teraz dziewczyny:)

Córka, 56 cm, 3930g, SN, 21.04.2016

Pauletta mieszkamy w kamienicy za wejherowem kawalek. Co prawda dach na wspole z sasiadem ale i tak troche kasy wyjdzie. Mielismy z mezem opcje zeby mieszkać u tesciow, gora nasza dol ich (w Gdyni) ale mimo ze moze i wolałbym w miescie to nie ma jak na swoim. Poki co 70m2 nam starcza. A pozniej czas pokaże :)

Mor-ela masc majrankowa tez polecam u mnie dziala cuda.

Potrojna oj chcialabym ale jakos nie idzie. Moze mala chce zrobic tesciowi prezent urodzinowy i wyjdzie 22.04 kto wie :)

PotrojnaMamo dzieki ze pytasz. Napewno nie jest gorzej niz przez dwa ostatnie dni . Niesmialo powiem ze chyba nawet troche lepiej. Oby, bo ciagle stres zeby szkraba nie zarazic.

Dostalam wczoraj informacje z potwierdzeniem ze 29.04 wyplaca nam becikowe. Super bo 1000 droga nie chodzi dolozymy do chrzcin pewnie.

Ja kawke pije, jedyn okiem ogladam ddtvn drugim dogladam malej. Walczy z sama soba, widze ze zmeczona pospalaby ale na sile otwiera oczka. Kurcze a ja na 13.30 do dentysty... Grrr... Nieznosze. Ale jeszcze trzy wizyty i usmiech hoolywoodzki bedzie:-)))

A ja sie zastanawiam kiedy miesiaczke w koncu dostane. W zasadzie od poczatku nie karmie piersia, dzis zaczynam osmy tydzien po porodzie a okresu poki co nie ma. Ciekawe ile to mniej wiecej trwa.

Sensimilia ciekawe jak po tej kontroli bioderek czy udalo ci sie zalatwic to tak jak chcialas przy jednej wizycie dwie sprawy. Daj znac

Kurczakowa gruby temat. Zmiana dachu..kolosalne koszta. Kilka lat temumoi rodzice wymieniali. Nie dosc ze stres bo musi byc pogoda,bez deszczu i wogole to nie tani interes. A gdzie macie domek? Gdzie mieszkacie?

Kurczakowa ja tu myślałam że Ty się już z położnictwa odezwiesz a Ty zamiast rodzić po sklepach chcesz lazic:p dobrze ze piszesz o promocji chociaż czekam już z utęsknieniem na nową wypłatę bo 90% obecnej wydałem do 03.04 :p
Mor-ela mega Ci współczuję zwłaszcza ze nawet leków porządnych nie możesz przyjąć, a probowalas inhalacje? Mi w ciąży na gardło pomogła plukanka która kiedyś mojemu mężowi poleciła taką starszą lekarka- woda z wodą utleniania, kilka razy przeplukalam i jak ręką odjal: ) a na katar maść majerankowa
Pauletta44 a jak u Ciebie?

Kurczakowa czekamy :-) i kibicujemy bardzo mocno.
A ja coraz bardziej chora - piję mleko z czosnkiem, ale ja akurat bardzo lubię :-P tylko mam nadzieję, że młody się nie zrazi smakiem i go jeszcze bardziej nie wykręci, ale wolę tak niż antybiotyki łykać.
Ja za jakiś czas zdam relacje z przyjmowania różnych specyfików na kolkę, bo znowu testujemy różne zestawienia i proporcje... wierzę, że za jakiś czas się to skończy, bo na razie nie mam kiedy cieszyć się macierzyństwem, o chwili dla siebie nie wspominając...

Hej dziewczyny. Bole cały czas takie same. Nie slabna, ale tez sie nie nasilaja. Dzisiaj super pogoda sie zapowiada, moze uda mi sie do rossmana wyskoczyc- maja, - 49% na kosmetyki na twarz w tym tygodniu :)
Pauletta renault clio jest fajne, sama mialam dwa lata temu(super się prowadxi,) ale sprzedaliśmy. Nam z kolei dwa nie byly potrzebne. Teraz tez rozgladamy sie za samochodem chcemy jakis większy, tak zeby swobodnie wozek do bagażnika wchodzil, zakupy czy inne pitoly :) ale chyba jeszcze z pol roku będziemy musieli poczekac bo za miesiąc czeka nas wymiana dachu wiec troche kasy pojdzie...

Molly jak sie macie?

Dzien do ry wszystkim
Kurczakowa jak te bole twoje? Cos sie nasilily? Jak tam samopoczucie?

Tez czekam na relacje Molly w zwiazku z Wejherowem...daj znac kobietko co tam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

stop.kropka gratulacje!! :)

Kurczakowa, też mnie dopadły takie jakby bóle miesiączkowe, ale na początku bałam się, że to nerka... tylko badanie moczu wyszło ok więc może jednak coś się zaczyna dziać porodowego?

Już dawno żadna nie opowiadała o porodzie :P
Molly, wróciłaś już do domku? bo chciałas coś o Wejherowie napisać, ja się tam wybieram i ciekawa jestem każdej opinii.

Kupilismy mi auto!!! Renault clio 2009 r!!! Mega szczesliwa jestem bo ja bez auta jak be reki. Musialam wam napisac. Jutro odbieramy samochod:-) a teraz mleczko dla malej robie potem ja mleko z czosnkiem i miodem. Fuj.ale musze wyzdrowiec.
Buzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)