Mamusie kwietniowe 2014 (13)

No to po przekroczeniu zaczynamy nowy wątek, może dzięki temu będzie więcej odwiedzin ;)

1. Mirandaja 04.04/16.03 - Maksymilian - 2700g - Redłowo - cc
2. Kasia 08.04/22.03 - Lilianna - 3140g 50 cm - Redłowo - cc
3. Kasienkas 30.03/28.03 - Dominika 2960 g 52 cm - Kliniczna - cc
4. Ru.minka- 24.04/03.04 - Anna Rita - 2710g 55cm - Wejherowo - sn
5. anaju 10.04/25.03 - Alicja - 2760g 55cm - Zaspa - cc
6. Sara83 10.04/05.04 - Lena - ? ? - Kliniczna - sn
7. ag_86 11.04/09.04 - Fabian - 3445g 54cm - Kliniczna - sn
8. Agnieszka56 - 19.04/10.04 - Franek - 3500g 58 cm - Zaspa - sn
9. sharana - 13.04/13.04 - Sebastian - 3710g 53cm (57 bo źle zmierzyli:) - Kliniczna - sn
10. Domikaj - 15.04/13.04 - Iwo - 3290g 58 cm - Redłowo - sn
11. Majka2 - 20.04/? - ? - Kliniczna - sn
12. Blondynaaa - 08.04/16.04 - Kornelia - 4095g 55cm - Kliniczna - cc
13. SheIsLike - 11.04/12.04 - Jaś - 3590g 56cm - Zaspa - cc
14. Morelka - 20.04/19.04 - Laura - 3485g 56cm - Kliniczna - sn
15. Rahhel - 09.04/19.04 - Kornelia - 4150g 55cm - Wejherowo - sn
16. Osanna - 21.04/22.04 - Mateusz- 4330g 60cm - Zaspa - cc
17. Mattelka - 23.04/23.04 - Weronika - 3589g ? - Kliniczna - sn
18. Kaja - 30.04/27.04 - córka ? - 2865g 49cm - Kliniczna - sn
19. Drosera- 29.04/07.05 - Staś - 4000g 58cm - Redłowo - sn
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie kwietniowe 2014 (13)

aha dawalam delicol jedno opakowanie, bo mialam ograniczyc zupelnie nabial, teraz jem prawie wszytsko poza np. jajecznica bo to ciezkie jednak i smazone.Generalnie jadlam i ciasta i truskawki i czasem uszczkne czekolady,ale troszke.
Smietane przemyce, troche etc.
Postanowilam delicol podac jeszcze jedno opakowanie, wkoncu sie ten maly przewodzik pokarmowy uzdolni i sa bedzie ladnie pracowal.
Kupa sie unormowala nie jest tak rozwodniona i wysypki zadnej.

Anka jest juz bobaskiem hehe, śliczna rośnie i Mama się cieszy,że wszystko ok.
Jedziemy na kilka dni urlopu ale niestety pogoda ma byc brzydka jutro ide do kol. na ogrodek kolo 12 niestety bo ta mi sie sklada, z Dziewczynkami obiema moimi i bede chronic moje babeczki przed soloncem i moze sama troche zlapie bo na urlopie raczej nie ;/

hej, hej, witam sie w nowym watku, chwile sie nie "pokazywalam"
My juz po Chrzcinach :) Piekna uroczystosc, Mama mi pomogla i Mąż oczywiście i poszlo ok :)

Kaja my mielismy jakis czas temu klopot ze spaniem w dzien,ale teraz sie unormowalo i wglada dosc regularnie:
wstajemy po nocy kolo 9, Anka jeszcze na chwile sie zdrzemnie albo i nie.
10-13 przerwa w snie
13-16(17) sen zje i dalej to pospi to poczuwa
okolo 20-23 przerwa w snie i pozniej juz spi na noc z przerwami na jedzenie.
Czyli ma dwie takie 3-4 godzinne przerwy w spaniu,a bywalo tak,ze od rana do 17-18 potrafila nie spac.

Jesli chodzi o spanie nocne to u NAs mimo,ze na piersi to tez zdarza sie przespac 5-6 godzin ciurkiem, ale czesciej sa to okolo 3,5 godzinne fazy snu ;)

Agnieszka tez mialam sernik-snickers haha i szarlotke ;p

Dobrego dnia Kobitki.

Hej Dziewczyny,

Agnieszka56 bardzo się cieszę że również jesteście zadowoleni z Kardamonu :)

My od soboty sami... teraz ciężki czas przede mną wszystko na mojej głowie bez żadnej pomocy... trochę mnie to wszystko przeraża.
Sobota była dla nas bardzo ciężka za dużo emocji i na małym też się odbiło bo biedny był nerwowy i wieczorem dał mi koncert na zakończenie dnia.
Co do jego snu to nie mogę narzekać bo już chyba się przestawia do przesypiania całej nocy... zasypia ok 20:30 i ostatnio budzi się o 5, dziś tylko obudził się ok 3 ale to z mojej winy bo się przebudziłam i jak zobaczyłam jak przewędrował przez łóżeczko to go przełożyłam i to go obudziło... a zawsze się śmiejemy z mężem że lepiej nie dotykać naszej małej bomby jak śpi bo wybuchnie... i masz :) nakarmiłam go i tak spał do 7.
Za to w ciągu dnia już nie śpi prawie wcale, czasem się uda, że zaśnie na spacerze albo w aucie jak gdzieś musimy jechać.
Byliśmy z jego ropiejącym oczkiem u okulisty, pobrała wymaz i teraz w środę idę z wynikami zobaczyć co tam się dzieje, póki co mam masować nosek w okolicy oczka i wyciskać ropkę aby kanalik się udrożnił.
Niestety ale wygląda na to że nasz Fabiś ma refluks... :( na początku myśleliśmy że za dużo zjada albo przy tym nałyka się za dużo powietrza i później mu się ulewa... ale już stosuję metodę przerw podczas karmienia na odbicie ale rzadko się zdarza aby się nie ulało... dziś np nie zdążyłam go podnieść na ramię i wszystko poszło co zjadł ;(

W jakich godzinach wychodzicie ze swoimi maluchami na spacery w takie gorące dni? ja wczoraj wyszłam dopiero o 15:30 bo wydawało mi się że takie ciepło to bardziej męczące dla małego i wolałam przeczekać to najgorsze słońce.

dziewczyny powodzenia z tymi frejkami oby ten czas szybko minął a Wasze maleństwa były dzielne :)

Ps. Co do spotkania to też chętnie bym się przyłączyła :) dajcie znać o której to postaram się dołączyć po okuliście...

miłego dnia Wam życzę :)

Agnieszka56, dodajecie czegoś do mleka małego? :P mój Iwuś śpi w nocy, ale nadal, co 2-3 godz. wstaje na jedzenie, a nad ranem ma problem z gazami :)...

Ja w srode planuję podróż na chełm

Kaja u nas też rekord spania dziś pobity - od 21 do 4:30 Sama sie wybudzałam, a on smacznie spał :)

Witam mamusie :) Wczoraj mieliśmy chrzest, także mamy aniołka W naszym kościele chrzty odbywają się co tydzień na 11:30, po czym można zostać na mszy. Franek był bardzo grzeczny, zasnął po wyjściu z domu i spał do czasu aż wszyscy zjedli obiad Nie przeszkadzało mu przenoszenie z wózka do fotelika, z rąk do rąk Zaskoczył mnie bardzo bo dzień wcześniej był nie do zniesienia Myślę ze natłok ludzi i mój stres mu się udzieliły
Obiad w Kardamonie uważam za udany, polecam!!! Mieliśmy 18 osób i wyszło 1100 zł, na co składały się:
- rosół
- 4 rodzaje mięs, łącznie 30 sztuk
- 4 zestawy dla dzieci
- ziemniaki z wody i opiekane
- soki, cola (8 litrow zeszlo)
- ciasto: sernik snicers (pycha!!!) i jabłecznik z czekolada
- surówki
- kawa/herbata

Bardzo ładnie przystrojone stoły, więc pomimo tego ż był tylko obiad i ciasto stoły nie wyglądały na puste. Tort zamówiliśmy u Szydłowskiego 72zł/2kg i uważam ze był przepiękny!!! Biały z niebieskimi bucikami i napisem U Sowy na przykład chcieli 69zł/kg i dodatkowo 15 ł za 1 ozdobę Gościom smakowało, ja akurat nie lubię tortów. Polecam to miejsce, jedzenie bardzo dobre.
Było upalnie więc goście długo nie siedzieli (ufff)
Dziękuję Ag_86 za wszelkie informacje :D

Sharana do Tesco to mam blisko:-) na piechotke :-) jak ustalicie jakies spotkanko to mam nadzieje ze i mi podpasuje:-)

Dziewczyny czy Wasze maluchy spia w ciagu dnia? Nasza Ola jak wstanie o 8 to praktycznie do 20 nie spi, tylko w czasie spaceru. Jestem zalamana bo zmeczenie juz mnie dopada. Tym bardziej ze ona nie polezy sama np pol godziny tylko domaga sie towarzystwa. Tylko w hustawce pobuja sie okolo pol godzinki do 40min wiec raz dziennie ja wkladam do niej. Jakie macie sposoby na sen dziecka w ciagu dnia? Help!

Za to dzisiejszej nocy padl rekord, bo przespala ciagiem 6godzin :-D

Dzis mamy usg bioderek na rogalinskiej. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, chociaz martwi mnie ze na jednej nozce sa dwie fałdki na udzie a na drugiej jedna fałdka tluszczyku. Gdzies mi sie obilo o uszy ze to nie jest dobrze. Dzis sie przekonam. Trzymajcie kciuki.

Mirandaja dzięki ze "ze mna posiedzialas" i popisalaś :).

Tak domikaj niewątpliwe mamy doczynienia z kolka, myślałam ze jak 6 tygodni nie bylo żadnego problemu z kolkami to juz się nie pojawia a tu masz.
Mirandaja no właśnie prezy się i napina , ale brzuch ma miekki w sumie, ale wiesz jak siedziałam czuwajac przy Weronisi to poczytalam trochę na temat tych kolek i tak jak pisze domikaj klasyczna kolka....

Mattelka a pręży sie przy tym? Napina brzuszek?

Mattelka... Opis jak klasycznej kolki...

Mirandaja no właśnie w dzień pięknie spi po 3 ,4 godziny a potem taki placz. Dzis od 19 do 20.30 placzi pisk a teraz spokój , siedzę i czuwam , boje się ze zerwie się ze snu z krzykiem.... .

Mattelka moze dlatego, ze (tak mi sie wydaje) wieczory generalnie dla dzieci są "gorsze". Przynajmniej u nas, jeśli jest dzien marudny, to wieczorem tego marudzenia jest najwięcej. I o frejke tak z bylo :/ sharana dzięki...;)

Mirandaja no właśnie jest coś dziwnego , bo od dwoch dni około godziny 18-19 jest zalosny pisk, nie uspokaja jej karmienie, noszenie ani bujanie, tak jak by kolki, ale do tej pory nie miala kolek, placze tak ok 2h i potem spokoj, może to przez ta pieluchevsama juz nie wiem. W dzień nie protestuje ładnie spi a wieczorem koncert.
sharana dzięki oby tak bylo.

A właśnie dziewczyny, głównie Agnieszka i Kaja bo Wam powinno pasować najbardziej, może jakieś spotkanko w tesco na chełmie? jest tam m.in. Sowa, dojazd znośny i może łątwiej będzie dojechać :)

No dziewczyny to powodzenia, żeby po tych 6 tygodniach było już ok :)

A jak to znosi malutka?

Czyli moja ma większą dysplazje, bo ma 2b lewa nozke prawą ma ok. Ja jutro ide prywatnie potwierdzic ta diagnozę, bo slabo jestem przekonana ze tak właśnie jest poki co nosimy frejke.

On ma bioderka 1a/1b ale po lewej stronie ma bardzo ograniczone odwodzenie i to musi "puscic". Inaczej, wedlug ortopedy, zrobilaby sie z tego zaraz dysplazja wlasnie.

Inne tematy z forum

Dziecko z ADHD a sąsiedzi (16 odpowiedzi)

Czy ma ktoś problem z sąsiadami. Moje dziecko ma 7 lat i ma zdjagnozowane ADHD i problemy z...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...