Mamusie kwietniowe 2014 (13)

No to po przekroczeniu zaczynamy nowy wątek, może dzięki temu będzie więcej odwiedzin ;)

1. Mirandaja 04.04/16.03 - Maksymilian - 2700g - Redłowo - cc
2. Kasia 08.04/22.03 - Lilianna - 3140g 50 cm - Redłowo - cc
3. Kasienkas 30.03/28.03 - Dominika 2960 g 52 cm - Kliniczna - cc
4. Ru.minka- 24.04/03.04 - Anna Rita - 2710g 55cm - Wejherowo - sn
5. anaju 10.04/25.03 - Alicja - 2760g 55cm - Zaspa - cc
6. Sara83 10.04/05.04 - Lena - ? ? - Kliniczna - sn
7. ag_86 11.04/09.04 - Fabian - 3445g 54cm - Kliniczna - sn
8. Agnieszka56 - 19.04/10.04 - Franek - 3500g 58 cm - Zaspa - sn
9. sharana - 13.04/13.04 - Sebastian - 3710g 53cm (57 bo źle zmierzyli:) - Kliniczna - sn
10. Domikaj - 15.04/13.04 - Iwo - 3290g 58 cm - Redłowo - sn
11. Majka2 - 20.04/? - ? - Kliniczna - sn
12. Blondynaaa - 08.04/16.04 - Kornelia - 4095g 55cm - Kliniczna - cc
13. SheIsLike - 11.04/12.04 - Jaś - 3590g 56cm - Zaspa - cc
14. Morelka - 20.04/19.04 - Laura - 3485g 56cm - Kliniczna - sn
15. Rahhel - 09.04/19.04 - Kornelia - 4150g 55cm - Wejherowo - sn
16. Osanna - 21.04/22.04 - Mateusz- 4330g 60cm - Zaspa - cc
17. Mattelka - 23.04/23.04 - Weronika - 3589g ? - Kliniczna - sn
18. Kaja - 30.04/27.04 - córka ? - 2865g 49cm - Kliniczna - sn
19. Drosera- 29.04/07.05 - Staś - 4000g 58cm - Redłowo - sn
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie kwietniowe 2014 (13)

Mirandaja a Maksiu ma tez dysplazje typu 2B.?

To fakt Mattelka, na boczku sie przez ten czas nie da...dobrze ze ok 2-3 tygodnie wcześniej Maks zaczal spac na plecach, tylko glowe sobie kladzie na bok, bo jakby jeszcze sie wkurzal na to to bysmy zwariowali a on jeszcze bardziej by sie umeczyl :(

sharana ja tez ortopede w pierwszym momencie zapytalam czy nie mozna tak szeroko pieluchowac, ale odpowiedzial ze juz ma to za późno. Szkoda, ze nikt mi tego nie podpowiedzial wcześniej, a usg bioderek w szpitalu mial juz robione...:/

U nas na szczęście bioderka są ok. Ja bym nie dala rady, gdybym jeszcze musiała oglądać cierpienie maluszka.

Wyciągając glutynz nosa mi się serce kraja, kiedy on płacze.

Sharana, lekarz mowil żeby ytetrowa najpierw spróbować ale mi się wydawalo ze będzie się ta tetrowa sciagac i podginac dlatego po wyjściu z gabinetu pojechaliśmy kupić, powiem Ci ze ta frejka nie wymaga tyle zchodu co z tetrowa probowalam w domu, słabo mi to wychodzilo szczerze mówiąc. Juz kupiliśmy , ale dzięki za link może się przydać.

Mirandaja , ortopeda mowil żeby za 6 tygodni przyjsc do kontroli.Ja tez mam nadzieję że na tej pieluszce się zakonczy nasze leczenie. A wiesz ta pielucha jest w 100% refundowana tylko lekarze i ekspedienci w sklepie medycznym o tym wcale nie informuja, maz po dokonaniu zakupu wychodzac zapytal o refundacje i babka potwierdzila trzeba tylko jakis papier od lekarza wziac i w ciagu 6 tyg zaniesc go do sklepu. Mała nie placze z powodu tej pieluchy, dzis była histeria po17 wiec kolke podejrzewam, bardziej niż ta pieluszkę. Biedny Maksiu i biedna Weronisia, ale to dla ich dobra, musimy się przemeczyc. Więc wogole na boczki mamy nie ukladac przez te tygodnie? No bo jak i kiedy jak ciagle maja dzieciaczki miec ja założoną.

Coś Wam napiszę odnośnie szerokiego pieluchowania, moja córeczka przez 2 miesiące ale nie używałam żadnych firmówek typu Frejka boich nie było, więc wkładałam tetrową kilka razy zwiniętą w to

http://www.doz.pl/apteka/p22143-Canpol_majtki_z_sucha_pielucha_rozmiar_AS

dużo taniej wychodzi, bo wiadomo że jak jest coś firmowego to od razu słono kosztuje. Może wystarczy takie rozwiązanie. Takie majtki też w Akpolu można dostać.

Mattelka nasz tez w tym musi spac niestety. Ściągam tylko do kapania i przewijania. Ja zamawialam frejke przez Internet, bo tak mnie wyszlo ok 55zl z przesylka a jak patrzylam w sklepach medycznych to faktycznie ok 90-100 zl, masakra.
Powiedzial wam ortopeda ile w tym bedziecie chodzic? Maks teoretycznie 4-5 tygodni, o ile mu sie nastawi nozka, bylabym przeszczęśliwa gdyby na tym sie skonczylo... Ale moze wasza dziewczyna jest bardziej elastyczna i nie będzie nieszczesliwa, ja niestety od sluchania placzu po ścianach tydzień chodzilam ;)

Mirandaja ,dzis bez histerii się obylo ale nie wiem jak jutro,pocieszające jest jednak to,ze jak mowisz po tygodniu dziecinka się przyzwyczai. Czy Twój Synuś także w tym spi czy tylko w dzien Mu to zakladasz? Swoją drogą ta pielucha kosztowala nas 100zl,ale jak zobaczylam ze to kawalek pianki z pokrowcem to ta cena jest grubą przesadą,no ale jak trzeba bylo kupić dla malutkiej to trzeba.
Domikaj.robiliśmy to usg na walowej w Gdańsku,tylko tam wlasnie mieli wolne terminy,wszędzie tak jak mówisz lipiec sierpień byly dopiero wolne terminy. W poczekalni bylo ze 20 osób z dzieciatkami bylismy czwartą rodzinką w kolejce,myslalam ze po 20 minut kazdy będzie w gabinecie,a tu dr "obskoczyl" blyskawicznie oczekujących.
Mój mężulek jest na urlopie tacierzynskim ,we wszystkim mi pomaga tylko nie gotuje :-). W nocy jak nakarmię malutka to on ja usypia a ja zaraz po karmieniu idę spać i tak się uzupelniamy. Jeszcze tydzień sielanki a potem znów zostanę z tym wszystkim sama...

To mnie dziewczyny pocieszyłyście z tymi kupkami :P Już myślałam, że tylko mój synek tyle kupek wali :P.

Sharana... faceci... rozumiem Cię doskonale. Fakt mój na piwo nie wychodzi, ale po całym dniu z dzieckiem marzę o tym, że ktoś dał mi godzinkę tylko dla siebie, aby zajął się małym... najlepiej o takiej godzinie, kiedy ja jeszcze mam siłę, aby coś dla siebie zrobić. Ja mam jedno dziecko... a Ty dwoje!

Mattelka badanie bioderka z dysplazją 3 minuty??? Bez komentarza. Choć pozytywną strona to taka, że w miarę szybko miałaś wizytę z bioderkiem na nfz. My zadzwoniliśmy do poradni w Gdyni w maju i zaproponowali nam lipiec :P Wybraliśmy się w prywatnie do Gdańska. Przed nami w kolejce była taka babeczka, której synek miał jedną nóżkę krótszą. Lekarz trzymał ich w gabinecie godzinę! Babeczki mówiły, że jak coś jest "nie tak", to zawsze dłużej trwa badanie.

Mattelka witaj w klubie.
Jeśli mała będzie Ci bardzo na to płakać, pocieszę - po ok tygodniu się podda ;) u nas przynajmniej był tydzień histerii

Agnieszka no ponoć stres to największy wróg laktacji, cuda potrafią się dziać, nawet pokarm zanikać lub zastoje się tworzyć :/ ale to tylko jednorazowa akcja więc się nie przejmuj :)

Dzisiaj mam ciekawy wieczór, mąż poszedł sobie z kolegami na piwo zaraz po pracy a ja w domu sama z dwójką, oba wykąpać i położyć spać. Jak go pytałam czy będzie do 22 czy do północy to powiedział, że raczej tak długo to nie, jak widać facetom nie należy ufać :/ Na szczęście tylko mały odstawił swoją wieczorną histerię i nawet telefon udało mi się wylicytować ;)

Moja robi z 6 na dobę :)

a na Rogalińskiej na bioderkach mała była tylko na pieluszce :)

No i mamy pieluchę frejki :'(. Ale to dla dobra córeczki. Niby lewa nozka jest z dysplazją. To badanie na nfz trwalo 3 minuty. Nie do końca jestem przekonana o słuszności tej diagnozy. W poniedziałek idę prywatnie żeby sprawdzić to.

U nas wczoraj wieczorny koncert, noszenie na rękach jedynie pomagało Miałam wrażenie że na leżąco mu się po prostu nudzi więc postanowił urozmaicić rodzicom wieczór Bez sensu się zestresowałam, bo pokarmu na następne karmienie było baaaardzo niewiele - nie sądziłam że mój organizm tak zareaguje

Ten kupkowy problem jest bardzo na bieżąco, bo akurat Sebastian przez 2 dni nie robił kupki i dziś jak strzelił to nie wiedziałam jak się za tą zupę zabrać ;)

Maluchy budzą się w nocy i zmęczenie mam już na takim poziomie, że mam problemy z zasypianiem :/ do tego doszedł stres i koło się zamyka, muszę coś na uspokojenie zacząć brać.

kasia mały tylko przedpołudnia ma spokojne, rano po wstaniu jest wesoły i się uśmiecha, potem staram się z nim odespać noc, a po południu zaczyna się ciągły płacz i tylko pozycja w pionie go uspokaja. Na szczęście coraz częściej przyjmuje smoka i czasami sobie sam zasypia jak leży na kanapie. W nocy na pierwsze karmienie wstaję, a drugie to idę go najpierw przebrać, a potem na leżąco bo szybciej zasypia a ja muszę nadrobić noc :) mój też spał dłużej bo 5h, ale że nie mogłam zasnąć to i tak z tego nie skorzystałam :/ czekam kiedy wreszcie będzie spał dłużej a starsza przestanie się budzić z płaczem :(

domikaj moja tez tak kupki robi prawie po każdym karmieniu ,tylko w nocy nie robi same siku jest.
Czy wasze dzieci tez tak ryczą, moja to mogłaby caly dzień ryczeć no chyba ze jest na raczkach albo przy cycku to jest cicho,chyba trochę ja rozpuściłam .Pierwsza to byl aniołek a ta to tylko ryczy.

Jak karmicie maluchy piersią w nocy na raczkach czy na leżąco?

Wczoraj Lilka zasnęła o 20 i obudziła sie o 2.30 to był jej rekord jak dotąd. Musiałam o 24 odciągnąć trochę mleka bo cycki by mi wystrzeliły :)

domikaj zazdroszcze :D

Moje mleko chyba nie ma tak cudownych właściwości :P moje dziecko wali od 4 do 6 kup dziennie. Wg lekarza wszystko jest ok, bo Walia więcej :P

My też robiliśmy usg na Rogalińskiej, również na samej pieluszce

Czytałam troszkę o kupkach w necie, co ciekawe - ponoć mleko matki jest tak doskonałe (cyt.) że może się zupełnie wchłaniać przez organizm maluszka Tak więc kupa raz na kilka dni (pod warunkiem że dziecko jest spokojne) jest ok Nie mniej - kupa po dwóch dniach cieszy jak mało co ;)

Mattelka zależy gdzie, na rogalinskiej zostaje tylko pieluszka

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

Zniżki kody rabatowe - gdzie? (19 odpowiedzi)

Hej. Wiecie może czy są jakieś kody rabatowe do h&m lub smyk, reserved, rekids?