Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Zakładam nowy wątek bo tamten już strasznie długi;))

Ostatnia lista:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

I linki do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-5-t452117,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

rano wypiłam kawe i teraz zjadłam coś słodkiego zobaczymy , ale muszę przyznać że zaczynam się martwić a jeszcze ten ból na dole , to kość łonowa mnie boli przez rozciąganie

Troche wprowadzi to mętlik - ale ja bym akurat sie cieszyła bo jakos bardziej podoba mi sie Kuba niż Jakub :D

u nas dokładnie to samo, ja zamulona przez pogodę i Młody chyba też bo słabiej się rusza dzisiaj. Może spróbuj zjeść coś słodkiego?

hmm mi się specjalnie nie podoba ten pomysł z nadawaniem zdrobniałych imion... jakoś to do mnie nie przemawia ...

szał się zacznie z imionami jak wejdzie w zycie to rozporzadzenie że można dawac imiona zdrobniałe itp..

Dziewczyny mój synek też jakoś taki mało ruchliwy dzisiaj a ja zamulona. Też mi słabo i spać mi się chce. Chyba pogoda tak na nas wszystkich wpływa. Kawkę słabą muszę sobie strzelić bo na twarz padnę.

u nas imienia jeszcze nie ma bo jeszcze płeć nie do końca określona ,

ja dzisiaj jakoś słabiej czuje ruchy maleństwa nie wiem co się dzieje zobacze popołudniu jak będzie jak tak dalej to pewnie na izbępojade , bo zawsze czułam w pracy bardziej a teraz nic włąsciwie

Witam się w nowym wątku :)
Tamten był mega długi :)
U nas imię wybrane, chociaż w rodzinie różne są reakcje, mój tata chciałby po mamie i babci, a znowuż wujek ksiądz stwietrdził, że nie ma takiej świętej jeszcze :)
Ale będzie Milenka :)
Dzisiaj mi jakoś słabo, ledwo chodzę, nie mam na nic siły, w głowie mi się kręci, nie wiem co zrobić :(

no to dziewczyny dopisujcie imiona do listy :D wybieranie imienia to nie taka prosta sprawa:D ja myślałam, że się kompletnie nie dogadamy z mężem bo przed ciążą zuuuupełnie inne imiona nam sie podobały :) a na samym początku ciąży, chyba w 6 tygodniu padło Julek i tak już zostało:)))

mnie ta pogoda dobija, ciągle senna jestem ehhh. A ta ciąża ta szybko mija, miałam tyle rzeczy zrobić, pozałatwiać, książek przeczytać a tu tylko trzy miesiące zostały hehe :))

Cześć dziewczyny :) witam w ten piękny "wiosenny" dzień :P
Jestem już na zwolnieniu więc będę bardziej aktywna :)
U nas z imieniem był problem, ale w końcu mamy Tymoteusza :)

A z innej beczki, to kupiłam na allegro fajną ciążową spódniczkę H&M, ale niestety jest na mnie za duża :( mimo, że to rozmiar M to wydaje się, że to bardziej L. Jest w super stanie, może któraś będzie zainteresowana:)

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/ubrania-i-dodatki/spodniczka-ciazowa-hm-ogl6568150.html

uff jestem mega wdzięczna za nowy wątek - przez tamten ciężko się już było przekopać.
Ja też dostałam potwierdzenie od Świadomej Mamy - także widzimy się znów w Gdańsku ;-)

Co do imienia u nas poszło szybko - długo nam się nic nie podobało, ale teraz już raczej zostanie Kacper ;-)

Rennie można brać bez problemów - taką przynajmniej mam informację od gina jedynie czego zabraniał to Ranigastu itp.

A co do imienia u nas narazie Kubuś :D chyba że się znudzi :D

Cześć dziewczyny :-)

muszę się przyznać, że trochę się cieszę że taka brzydka pogoda. Chociaż nie jest mi przykro, że muszę w domu siedzieć. Wczoraj wybrałam się na pocztę, jak wróciłam to nospa i leżymy bo skurcze się pojawiły. Tylko po domu mogę się przemieszczać: kanapa, łazienka, kanapa, kuchnia. Coś tam porobię i kanapa :-(

U nas już imię zatwierdzone :-) MATEUSZ. Córeczka wybrała imię dla braciszka :-). Bardzo jest z tego dumna. Po tym jak usłyszała, że będzie brat (zachwycona nie była) postanowiliśmy zostawić to jej, łatwiej zaakceptowała ten fakt.

Ostatnio potwornie zgaga mnie męczy. Codziennie wieczorem cierpię strasznie. I ostatnio też w dzień się pojawia. Mleko i migdały już nie pomagają. Kupiłam Rennie jak już nie będę mogła wytrzymać.

Hej dziewczyny,
Witam w nowym wątku.
Też dostałam potwierdzenie świadomej mamy i cieszę się że będzie w Gd :D Poza tym w święta brzuch mi wyskoczył aż ciężko mi się napatrzeć :) Gratuluje udanych wizyt i zazdroszczę bo ja co dopiero co miałam i byłam u innego lekarza i tylko tętna słuchaliśmy a liczyłam na usg... no cóż mam nadzieję że następnym razem

mentorka-ja właśnie napisałam odnośnie imienia,że się wściekam bo mój mąż się krzywi na każde moje imię jakie powiem i mówi,że będziemy się ścigać do urzędu kto pierwszy ten lepszy haha:D

Co do zajęć zgadzam się bo sama na takie chodzę :) Ale udaje mi się robić to po pracy :) no nic :) nie ma co się dalej denerwować i kłócić o L4. tak jak ktoraś powiedziała, każdy robi jak uważa :)

Dawno się nie odzywałam,ale święta i urodziny synka równocześnie jakoś czasu brakowało ciągle,ale czytałam na bieżąco.
Dziś mam wizytę i zobaczymy ile mi się przybrało poświątecznie i ile maluchowi (ciągle nie mamy zgody w małżeństwie na imię i się wściekam,że muszę mówić do brzucha mały,albo jakieś inne nazwy:D)

Ja też jestem na zwolnieniu i też chodzę na zajęcia dla ciężarnych i uważam,że jeśli nie trzeba leżeć na zwolnieniu to wskazane jest chodzić na takie zajęcia. Ćwiczenie krocza i oddechów jest ważne i przy porodzie może bardzo pomóc to czemu nie chodzić;)

Dziś słyszałam w prognozie,że po 10-tym kwietnia będzie wiosna,ale już słabo w to wierzę po tym co się dzieję z pogodą okropność po prostu.

Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia kobietki!

hej dziewczyny witam się w nowym wątku :D

tak patrzę i jednak całkiem spora przewaga chłopców u nas :D

a jak wam idzie wybieranie imion? Moja kumpela rodzi za niecałe 2 tygodnie i jeszcze nie mają wybranego;) ale muszą teraz główkować :D u nas sprawnie poszło i uuufff na szczęście :D

ale ten czas leci :D

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...