Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Zakładam nowy wątek bo tamten już strasznie długi;))

Ostatnia lista:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

I linki do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-5-t452117,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.6

Ja polecam Berghoffa, co prawda garnki mam na zwykła kuchenkę elektryczną ale są super, mam jeszcze noże tej firmy i też jakość rewelacja :)

Mentorka dzięki za info o kurtce, muszę podjechać. Dzisiaj zwiedziłam okoliczne lumpki i nic nie znalazłam (oczywiście oprócz pięknych ciuszków dla dzieci :)).

Bezglutek a czy w tych garnakch pokrywki nie podskakują? Podobają mi się Tefal Volupty, nie wiem czy to te masz. Właśnie o nich czytałam, że podskakują te pokrywki i na internecie jest część opinii, że rączki się nagrzewają, a część że nie. Jak u Ciebie?

kararinah całkiem ładne te garnki, a jak w nich z rączkami?

Jotenka - tak Ci spieszno urodzić? :) Na plażę sobie po prostu chcesz chodzić już bez brzucha, co? :))

Ja też mam problem z kurtką, bo w zimowej mi za ciepło, chyba po prostu będę zakładała marynarkę, bo kupować na chwilę (zaraz ma być lato, nie? ;) nie ma sensu. A nie widziałam nic, co bym mogła nosić po ciąży, więc olewam sprawę kurtki ;)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej SYNEK
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

dopisałam swoją córeczkędo listy :)

Aaaa.....jest jeszcze 4-ta opcja - Dziecku będzie wsio ryba co ssie ;) Ale to już wyjątkowe szczęście trzeba mieć :P

Cześć Dziewczyny :)

Ja się odniosę najpierw do butelek i smoczków - NIE MA GWARANCJI, które smoczki przypasują naszym maluchom...

Moja Córcia TT wzgardziła, my używaliśmy Dr.Browns - mają system antykolkowy, i choć upierdliwe w myciu, sprawdziły się super, miałam 2 - najpierw małą potem dużą...potem przeszłam na zwykłe aventy...
Poprzednio, jak i teraz, miałam szczęście, że dostałam kilka różnych butelek używanych, kupowałam tylko nowe smoczki (teraz nawet smoczki mam nowe ;) ) i wtedy jest łatwiej bo można wypróbować a dopiero to co się sprawdzi dokupić...

Ze smoczkami jest identycznie....generalnie są 2 modele -

Jeden jest zaokrąglony na końcówce - jak np avent - i my używaliśmy tego typu właśnie:

https://www.google.pl/search?q=smoczek+avent&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Jl9uUdivOoO6O472gcgG&sqi=2&ved=0CEoQsAQ&biw=1280&bih=709#imgrc=HJJggkPbdXtLsM%3A%3B9TQnwrpYWc0wYM%3Bhttp%253A%252F%252Fgreg-dg.home.pl%252Favent%252Fsmoczki%2525200-3%252Fsmoczek%2525200-3.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fallegro.pl%252Fsmoczek-uspokajajacy-0-3-miesiace-avent-1-sztuka-i3013919771.html%3B1024%3B768

A drugie są ścięte na końcówce, jak np ten:

http://kinderland24.com.pl/smoczek-anatomiczny-fusion-2-4m.html

I z tego co się orientują to są 3 opcje:

- Dziecko będzie umiało ssać pierwszy typ
- Dziecko będzie umiało ssać drugi typ
- Dziecko będzie uparte i wzgardzi KAŻDYM - czego nikomu nie życzę ;)

Pszczoła, fajne garnki do indukcji,(moim zdaniem lepsze niż tefal) to Garnki berghoff manhatan. Widziałam na żywo u koleżanki i kupiłam na allegro, mam kilka znajomych które też kupiły, nie chciały tefala i też są zadowolone

Dziewczyny muszę wam powiedzieć, że już się raczej z wami nie spotkam:( byłam wczoraj u lekarza i z małą wszystko ok:) lekarz stwierdził, że raczej bliżej końcówki maja się urodzi niż na początku czerwca więc już mam po warsztatach z wami... na szczęście antybiotyki które teraz przyjmowałam nie mogły małej zaszkodzić a lekarz twierdzi, że jedynie mogły pomóc:D

Panna wygrałam zestaw do prania ubranek dziecięcych, więc jedna rzecz z listy odkreślona:) a i tak jeszcze mi sporo zostało:D

Pszczoła - ja mam kuchnie indukcyjną. Mam garnki Tefala, z pokrywką szklaną. Kupowane w komplecie 5 sztuk. Jestem zadowolona. Mam jeszcze dwa dokupione przez teściową, jeden taki z powłoką z teflonu, super do duszenia i jeden taki zwykły. W sumie 7 garnków i w zupełności mi styka :-). Patelnie też mam tefala te z rączką odczepianą, są super bo można je do piekarnika wkładać.

pszczoola ja kupiłam kurtkę w topsecret, nie jest to ciuch ciążowy a sprawdza się idealnie, guziki są na wysokości piersi a w brzuszku jest luźna. Dla mnie super i będę ją mogła spokojnie nosić po ciąży. Są w różnych kolorach. Cena 139 zł :)

Cześć Dziewczyny, mam do Was 2 pytania:
1. Macie jakąś kurtkę na wiosenną pogodę? Gdzie kupiłyście i czy dużo kosztowała? Dzisiaj nie miałam co ubrać :/ Szukałam używek na allegro i tablicy, ale nie znalazłam niczego ciekawego.
2. Do dziewczyn, które mają kuchenki indukcyjne, jakie garnki macie? Ja szukam takich ze szklanymi pokrywkami, komplet 5 garnków z największym garnkiem powyżej 6l i z rączkami, które się nie nagrzewają. Niestety póki co nie znalazłam takich, które mogłabym obejrzeć na żywo, w ciemno przez allegro nie chce kupować. Jak wiecie w jakim sklepie w okolicach Gdańska mają duży wybór garnków, to dajcie znać. W Szczepanie już byłam.

Dzisiaj była gimnastyka na nowym mieszkaniu, w końcu udało mi się doczyścić łazienkę po kafelkowaniu, padam już.
Dobranoc.

asienkaj - rejestracji na 15.06 na 'mamo nadchodzę!' jeszcze nie ma, ja tylko termin spisałam - trzeba ich stronkę na Facebooku ( http://www.facebook.com/kampaniamamonadchodze?ref=ts&fref=ts ) lub ich stronie ( http://www.mamonadchodze.com.pl/ ) co jakiś czas przeglądać i oni tam mają formularze do rejestracji dać, ale chyba teraz to za wcześnie ...

WARSZTATY:
06.06.2013 ( czwartek ) - Moda Na Brzuszek(mamo to ja!)
15.06.2013 ( sobota ) - Mamo Nadchodzę!

Mentorka - ja wklejałam listę rzeczy w którymś z wcześniejszych wątków, na pewno nie w pierwszym, jakoś w drugim czy trzecim.

Z zakupów to dziś mąż pojechał po szafę na ubranka, jeszcze nie piorę, ale jak złożymy szafę to mam plan, żeby powyciągać ubranka po pierwszym z pudła i posegregować rozmiarami. Prać będę najszybciej w maju, partiami. Nie ma żadnej reguły co do prania, nie musi to być jakoś wyjątkowo wcześnie :) Chodzi pewnie o to, że tę czynność będzie się miało już z głowy i na wypadek wcześniaka np. Z jednej strony nie ma co wariować, a z drugiej - można już mieć jedną rzecz z głowy.

Asienkaj - jakie warsztaty 15-go?

mTusia - ja miałam dwie na początku, potem dokupiłam jeszcze dwie większe jak mała miała pół roku. Karmiłam 7 miesięcy. Butelki przydawały się głównie jak musiałam gdzieś wyjść. Miałam ściągnięty pokarm pomrożony. Ne dokarmiałam sztucznym :-).

Tommee Tippee są dobre przynajmniej mona córcia nie narzekała :-) Ostatnio była afera z butelkami i naczyniami dla dzieci. Sprawdź czy nie mają Bisfenolu. Podobno ta substancja wydziela się podczas podgrzewania i jest rakotwórcza. Z tego powodu wyrzucałam wszystkie naczynia i sztućce z melaminy.

A co do nastroju to na reklamach nie płaczę ale wystarczy odrobinę podniesiony głos męża i ryczę i nawet nie wiem czemu, wcześniej najwyżej bym focha załapała, a teraz nie ważne o co chodzi a j w bek :)

Dziewczyny a tak na początek ile butelek dobrze mieć ?i naprawdę te TT są takie dobre ? bo ja pierwsze i głupia jestem, poza tym chciałabym karmić piersią :(
ja za pranie ubranek chce się zabrać jakoś w maju, by miec to wszystko poukładane i przygotowane, ale ja to z tych co wolą wszystko mieć dużo wcześniej dopięte na ostatni guzik :)
Basieniak - zdrówka dla córeczki :)

hej
u nas butelki i smoczki tylko tommee tippee, smoczek innej firmy nawet w kryzysie jak TT się zgubił nie sprawdził się:)

ja też jeszcze nie piorę ubranek - myślę, że w połowie czerwca się tym zajmę...niech pogoda się u nas polepszy, bo bym chciała je suszyć na balkonie

nasza mała 3 dzień ma wysoką gorączke, już świruję, dziś znów jedziemy do lekarza:(

pozdrawiam

ja jeszcze nie piorę najpierw muszę zerknąć co mam , jeszcze troche zanim pewnie się za to zabiore :) ale ja już drugie dziecko może dlatego

powiedzcie mi bo chcialam sie zapisac na warszattay 15 czerwca ale nie bardzo wiem gdzie to uczynic

na 6 czerwca juz zapisana jestem

dziewczyny a moge zapytac sie, dlaczego tak szybko pierzecie ubranka? Czy ze tak powiem to musi swoje odlezec czy jak? :D

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (24 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...