Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-8-t467492,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

Hej dziewczyny, może którąś zainteresuje moje ogłoszenie.
sprzedaje ubranka po synku, jutro dodam jeszcze sporo bodziaków.

zapraszam na PW jeśli któraś ma ochotę :)

http://picasaweb.google.com/106642482284749015763/Dziecko02

życze lekkich porodów :)

już już :) wolę teraz bo o niebo mniej się stresuje hehe jakoś pewniej się poczułam z tymi torbami :P

Kamyczku juz? Jejku a Ty masz termin jak ja - a ja w proszku :) Chciałam się dziś zabrać ale mnóstwo innej roboty mam. Ogólnie wszystko kupione, ale muszę spakować. Może jutro w końcu się wezmę!

Asienkaj ja wzięłam lżejsze... spakowałam 2 pajace bawełniane, 2 body z długim rękawkiem, 1 z krótkim i 1 śpioszki. Poza tym czapeczki 2 i 2 pary skarpetek, a w razie czego cieplutką bluzę z kapturkiem gdyby było zimno na wyjście :)

ojej ja widzę że wy już się szykujecie a ja nadal w proszku , nawet wszystkiego nie mam :(
chyba też muszę się wziąc za spakowanie tej torby żeby spokojnie było wrazie czego , przynajmniej tak trochę , nie wiem tylko jakie ciuszki dla maleństwa spakować czy takie lżejsze czy cieplejsze
i mąż będzie spokojniejszy bo już mi głowę truje że nie spakowana i mam na wszystko czas a później on ze wszystkim zostanie

właśnie spakowałam torby, dokładnie 2: 1 dla mnie, druga dla Maleńkiej. W sumie mam prawie wszystko poza szlafrokiem, który się pierze, wodą + coś do jedzenia i podkładami, które zamówiłam na allegro bo wczoraj się dowiedziałam, że w Wejherowie trzeba mieć swoje i nie dają :(

mentorka - miałam dokładnie tak jak napisałaś, kiedy Młody się obracał, tylko że dodatkowo strasznie bolało mnie całe podbrzusze, żołądek cały czas miałam ściśnięty jak na kacu, nawet biegunki dostałam
no ale było, minęło, jakoś przeżyłam :)

Wierszyk to przeginka? Dziś na warsztatach jestem mamą jedna wyskoczyła z jakąś ręcznie robioną kartką/pocztówką, nie wiem co to było ale do tego wierszyk miała i pierwszą nagrodę wygrała- jej się opłaciło:P ale była jako jedyna z takimi wymysłami i buraka walnęła- chyba jej było głupio:P

dziewczyny udanych warsztatów życzę, ja sobie odpuściłam mimo tego że się zapisałam. Program prawie taki sam jak na bezpiecznym maluchu, a wysiedzieć pewnie by było mi ciężej :)

dziewczyny nie wiem co robić, zamówiłam sobie klapki japonki sportowe w moim rozmiarze 37. Dzisiaj przyszły i okazało się, że są dużo za małe a na metce widnieje taka rozmiarówka UK 2,5 EUR 35,5 BR 33,5 CM 22 ;/ ale w opisie aukcji jest że to rozmiar 37. Najgorsze jest to że to sprzedawała indywidualna osoba a nie firma... ;/ napisałam że chce zwrócić ciekawe co odpisze... Miałyście kiedyś taką sytuacje, że towar był niezgodny z opisem?

Ja też miałam dosyć po wczorajszych warsztatach. Co do wierszyków na konkurs to lekka przeginka, no ale co kto lubi.

Słonecznego weekendu :-)

może standardowo - paczka chusteczek w rękach..?? na poprzednich, zimowych, spotkaniach sprawdziło się :)

Dziewczynki jak będziecie chciały się ujawnić na warsztatach.
Będę ubrana w jeansy, czerwoną bluzkę, granatowy sweterek, na szyi chusta w podobnych kolorach. Mam włosy ciemne do ramion.
Do zobaczenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi cały czas mówili, że Weronika jest strasznie długa, ma długie nogi i dużą stopę - najbardziej dziwili się stopie, a urodziła się 52 cm i bardzo szybko rosła już poza brzuchem więc raczej nie ma sensu mieć za dużo tych małych ubranek, bo lepiej, aby dzidzia była w większych niż w zamałych:)

Wiecie co...ja odpuszczam te warsztaty

Czuję się dziś masakrycznie
i obawiam się że najzwyczajniej w świecie NIE WYSIEDZĘ!!!!
Do konkursu nie mam weny
Wolę chyba dziś spakować torbę niż siedzieć bezczynnie i się męczyć...
A spotkać z Gdyniankami mogę się na spacer c'nie?? Jak nie teraz to po porodach na spacerki będzie wygodniej chodzić ;) I weselej :)

Panna - ja jestem z Gdyni :)
A Mała dostała się do p-kola na Harcerskiej :)

Wczoraj odebraliśmy wózek z naprawy więc w weekedn wyjmę godnolkę żeby ją wywietrzyć i wyprać środek...
Do niedzieli muszę mieć wszystko gotowe...bo chcę mieć w końcu spokój...i po prostu czekać na poród...

wiola, ja też wiem kiedy mniej więcej mały odwrócił się główką w dół bo było to dość bolesne, myślałam że mi brzuch rozsadzi bo chyba przez jakiś czas był w poprzek... po bokach miałam takie dwa "twarde guzy" jakby po jednej stronie brzucha główka a po drugiej pupa :)

agusia-gdansk, lekarz powiedział że to duże dziecko będzie, ale na ile wierzyć tym pomiarom to się przekonamy za jakiś czas :) mogliby jeszcze długość podawać bo nie wiem czy dokupować coś w rozmiarze 56 czy wystarczy to co dostałam :))

agusia-gdansk - ja też jestem po badaniu i usg, mój Młody waży 2670 g, więc dużej różnicy między naszymi szkrabami nie ma (a mamy ten sam termin porodu);

dowiedziałam się przy okazji, że mój synek odwrócił się główką w dół :), musiał tego dokonać w ciągu ostatnich dni, bo czułam się okropnie, byłam strasznie obolała, już myślałam, że zaraz zacznę rodzić. Ku mojemu i ginki zaskoczeniu jakoś mu się udało, choć wszyscy twierdzili, że raczej nie ma szans, bo nie ma już na obrót tak dużo miejsca :)

Dumelek - jeśli Cię to pocieszy, moja bratowa w kwietniu br. też urodziła w 34 t.c przez cc z uwagi na supełek na pępowinie. Jej Synuś jest cały i zdrowy, także spokojnie, wcześniejszy poród wcale nie przesądza o jakichś późniejszych kłopotach z maluszkiem

Czesc Dziewczyny
Co do warsztatów - to ja miałam szczerze dość! Duzo powtórek z bezpiecznego Malucha. Z fajnych rzeczy w zasadzie była tylko kąpiel Maluszka i opowieści o diecie. Poza tym Enfamil, Maxi Cosi - identycznie jak na Bezpiecznym, Samsung przez 20 min chwali się pralką, Mustela kremami - ale chociaz próbki dali. Ogólnie skończyło się chyba o 21 (od 16.30) no i jak chcecie coś wygrac to się przyłóżcie do odpowiedzi - wygrały u nas dziewczyny które były chyba koleżankami i kazda narysowała obrazek i wymysliła wierszyk...

mentorka-ale duży Twój maluch w porównaniu do mojego;)))

Dumelek-na pewno maluszek już jest na tyle rozwinięty,że świetnie sobie poradzi szczególnie w dzisiejszych czasach i cudach "techniki" w razie co,ale myślę,że nie będzie to potrzebne. Daj znać jak będziesz już wiedziała co i jak trzymamy kciuki.

tak jak pisze pilotka, mój chrześniak urodził się z 34 tygodniu z wagą 2 kg i jest super zdrowym i mądrym chłopcem a ma już 8 lat :)

my dzisiaj też po usg, maluch waży już 3033 g :)) natomiast lekarza zaniepokoiły obrzęki stóp i kostek (których już nie widać), nawet w japonki nie włożę stopy ehhh. Mamy to obserwować. Korzyść taka, że mąż pół wieczora masował mi stopy i nogi (kierunek od dołu do góry) :)))

Dumelek trzymam kciuki.

Dziewczyny z jutrzejszego Moda na brzuszek - jak chcecie wygrać nagrodę to najlepiej napiszcie wierszyk, zróbcie jakąś fotkę brzuszka i zabierzcie na warsztaty. Nagrody nie są losowane, tylko twórcza odpowiedź na pytanie z maila decyduje o przyznaniu nagrody. Nasza grupa się nie przygotowała, więc nic nie wygrałyśmy:/ Ale próbek było sporo i jak zwykle w naszym gronie było wesoło :)

Dobranoc :)

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...