Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-8-t467492,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

Hej Dziewczyny :)

Nie należę do tego wątku, ale mam pytanie..

Jestem w 18 tyg ciąży.. czuję ruchy już od 13 dni...

Takie jakby motyle w brzuchu.. I czy Wam też przy r******h dziecka robił się twardy brzuch? Nie wiem czy to normalne, czy nie...

i jak kararinah bylo n aklinicznej? jak opieka? jestes zadowolona z pobytu? :)

Ja sie ciagle waham miedzy kliniczna a zaspa..

ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06.-kararinah- / CÓRECZKA Martyna 2.820kg i 52cm / Kliniczna/SN

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek / SYNEK Mateusz
04.07. asski / SYNEK Szymon - Szpital Redłowo
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA Milena - Kliniczna
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk / SYNEK Milan-Zaspa
10.07.wiola1 / SYNEK Bartosz - Zaspa
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania -Wejherowo
10.07. emimar
11.07. izabell_ /SYNEK
12.07. anuusia
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
14.07. mentorka / SYNEK Julek - Bydgoszcz
16.07. eni_a / CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK Tymoteusz
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao / SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA - Zaspa
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah / SYNEK Kacper - Wejherowo
23.07. Kamyczek1234 / CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - Coombe Women's Hospital Dublin

*SIERPIEŃ*
02.08. marianna / SYNEK
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina / CÓRKA Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta / CÓRCIA Emilka
11.08. Madzik / SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK Piotruś
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK Kazik
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA Kinga-Zaspa
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

Dziewczyny wielkie dzieki za gratulacje:) jutro jedziemy do domu:D dzis mielismy bardzo duzo gosci, mala sie tym chyba troche zmeczyla wiec moze dzis da mi pospac bo porodem chyba za bardzo nie byla zmeczona w nocy dala mi tylko 2 godzinki pospac:( a tak to na zmiane z kolega z pokoju (bo jestesmy w dwojce) sie przekszykiwali:(

ciesze sie ze w koncu mam to juz za soba i zycze wam powodzenia, no i moze nie takiego ekspresu jak u mnie bo o malo i bym na korytarzu urodzila:P

KASIAOB-ja nie używałam takich pieluszek i na pewno nie będę,moim zdaniem pampersy są po to żeby ułatwiać sobie życie,a nie męczyć się jak nasze matki czy babcie z praniem i tak nie mało roboty jest przy
dzieciach (oczywiście zależy też jakie dziecko) ale po co
sobie utrudniać;) na pewno są fajne nie wątpię,ale ja z wygody nie skorzystam i również wydaje mi się ze wychodzą z "mody";)
Oczywiście to jest moje zdanie nie mówię żebyś Ty nie próbowała;)
Miłego wieczoru.

Jotenka, gratuluję i zazdroszczę ..! :)

My dzisiaj zaczynamy 37 tydzień i powiem Wam, że tak za tydzień mogłabym rodzić :))) jutro wizyta u ginekologa, ciekawe ile nasz maluszek waży :)

u nas wszystko gotowe, musimy tylko kupić fotelik samochodowy z bazą, mam nadzieję że się uda jutro po lekarzu:) no i teraz już tylko CZEKANIE ;)

Jotenka gratuluję! ale fajnie, że masz swoją malutką na całe lato i już zaraz będziesz mogła chodzić na spacerki :) Życzę szybkiego powrotu do domu.

Panno trzymam kciuki, daj koniecznie znać jak coś będzie wiadomo.

KasiOB patrząc na wypowiedzi wielu mam i też opinii położnych, to zapał używania pieluszek wielorazowych, szybko się kończy i pampersy wracają do łask. Ja nie mam zamiaru ich wypróbowywać, ale nie powiedziane, że akurat Ty możesz dać radę :)

yevele dzięki za pocieszenie, sprawdzałam że różne tabelki różnie pokazują. Mała szaleje w brzuchu, więc chyba źle jej tam nie jest :) Wczoraj nasi sąsiedzi robili imprezę i mieliśmy muzykę do 3 w nocy. Monisia chyba to słyszała i odprawiała tańce dodatkowo przeszkadzając mi w spaniu. Dzisiaj rozbity dzień, pokładamy się z mężem i nic nam się nie chce.
Idziecie na LadyMamę 23 czerwca? Program ten sam, więc nie wiem czy warto iść.

Dziewczyny, muszę Wam powiedzieć, że tak mnie zmotywowałyście, że w ten weekend razem z mężem pojechaliśmy po wózek (zdecydowaliśmy się na używanego x landera xa), do tego w szybkim tempie zaczął powstawać kącik dla Pawła. Mąż skręcił łóżeczko, kupił komodę z Ikei i nareszcie, w 34tc, zaczyna do nas docierać, ze to tuż tuż.

Dzisiaj teściowa nas odwiedziła i śmiała się, że ona urodziła córkę właśnie w 34tc, moja mama urodziła naszą trójkę też przed czasem, więc to był ostatni dzwonek na rozpoczęcie tworzenia kącika dla Małego.

Teraz można zacząć pranie i prasowanie.

aaa pytanie miałam, czy któraś z Was używa/ używała pieluch wielorazowych? bo koleżanka mi naopowiadała jaka jest z nich zadowolona i tak przeglądam strony i coraz bardziej mnie to przekonuje...

Jotenka - Gratulacje!!! nie wiem czego bardziej zazdroszczę - szybkiego porodu czy tego, że masz już maleńką przy sobie...

panno - współczuję, ale na pewno wszystko dobrze się skończy!

a my tak przy niedzieli pojechaliśmy na basen - na kręgosłup działa super :) nawet się zastanawiam czy nie chodzić 2-3 razy w tyg. zobaczę co lekarz powie we wtorek. chyba wyćwiczyłam Młodego pływaniem, bo teraz szaleje za wszystkie czasy :)

pszczoola, wg mnie waga jest ok, nie martw się za mocno

Jotenka, super, gratulacje i zazdroszczę szybkiego porodu :)

panna, oj niedobrze, trzymam kciuki żeby wszystko się skończyło dobrze

No to wiekszosc juz wyprana i wyprasowana :-) uff nawet nie bylo tak zle :-) teraz jeszcze musze kupic mala torbe i spakowac nas :-)

Jotenka serdeczne gratulacje i zazdroszczę szybkiego porodu:)

Panno trzymam kciuki, aby to nie było nic poważnego...

My właśnie skończyliśmy malować łazienkę, mąż sprząta i teraz już tylko czekam na paczkę z Polski, ostatnie pranie włączę, spakuję wszystko do toreb i czekam na 20 lipca:) potem oczywiście tylko w nocy mogę jechać rodzic:)))

mój kolejny stres to poród zaczęty w dzień, a dokładniej w godzinach szczytu i wtedy na bank się nie przebijemy przez Dublin i urodzę na autostradzie:/

no i jak czytam, że tak Wam wszystko ciąży w tej ciąży:D to ja raczej nie mogę narzekać, bo oprócz zgagi to nic mi nie jest - no, ale w pierwszej się wycierpiałam więc oby już tak było do końca:D

Jotenka -Wielkie Gratulacje !!!

też bym chciała mieć szybki poród, no ale obaczymy jak to bd w rzeczywistości ;) mam równe 10 tygodni do terminu porodu :)

Również gratuluję kolejnej mamie.

Dziewczyny, z tego co wiem, to wina z odsyłaniem babek rodzących wynika z faktu, że NFZ nie podpisał kontraktów i szpitale oszczędzają. Dla mnie to jakaś kpina.

Jotenka - gratulacje i zazdroszczę ekspresowego porodu :)

Panno - powodzenia, nie zazdroszz, ale chyba zawsze lepiej wcześniej, więc bądź dobrej mysli, trzymam kciuki :)

Bezglutek - a tak ci zazdrościłam, że to już :(

Ja wróciłam z Olsztyna nadal w dwupaku i nic nie zapowiada, by miało się coś zmienić w tej kwestii :(

Dziewczyny aż takie oblężenie na porodówkach? strach rodzić :( a podobno mało dzieci się rodzi, a wiecie ak wygląda sytuacja na Klinicznej? kiedy końzą remont ?

Ja nadzieję też mam,ze teraz będzie inaczej nie wyobrażam sobie chodzic jeszcze po 10lipca w ciąży po wczorajszych wymiotowach mam wrażenie ze brzuch twardnieje mi coraz częściej i wejście dzisiaj do znajomych na drugie piętro miało trzy przystanki. A ja zła jestem bo nie lubie takiej "niemocy"jak człowiek zawsze aktywny był,ale jeszcze troszkę i będzie to za nami obysmy wszystkie nie musiały chodzic po terminie tym bardziej ze latooo teraz.
Co do spania to jest od kilku nocy wyczyn nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji;/
miłej nocy dziewczyny wyśpijcie się;))

Agusia, ja w pierwszej też chodziłam z rozwarciem, skróconą szyjką i skończyło się porodem w 43 tc ;) także rozumiem doskonale Twój dystans. Jednak po ekspresowym porodzie Jotenki robię sobie nadzieję, że tym razem będzie inaczej.

Jotenka-Gratuluję i zazdroszczę szybkiego porodu.

Panno-Tak dziś już mi przeszło,ale po wczorajszej wizycie na IP wiem o rozwarciu na 1,5palca,ale z Ksawciem też chodziłam z rozwarciem od 8 miesiąca i przenosiłam później 2tygodnie więc się nie nastawiam. W czwartek mam wizytę u swojego ginekologa więc będę wiedziała co i jak.
Współczuję Ci biopsji nic fajnego na prawdę ja też przez to przechodziłam i również na szczęście wyszedł włókniak,który się wchłonął mam nadzieję,że u Ciebie również zmiana nie będzie groźna. Powodzenia

Bezglutku-tak po ciuchu sobie myślałam,że przez te oblężenie Cię nie wezmą jeśli nie będzie podstaw. To jeszcze po odpoczywaj;))

Jotenka, gratulacje!! To ciuszki 56 możesz sobie schować do szuflady :) naprawdę ekspresowy poród, dobrze, że skm nie jechałaś ;) witamy Kornelkę na świecie!

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...