Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 10)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-9-t623004,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 10)

Kaoma! Ja mam taki bujaczek. Jest fajny pod tym wzgledem ze wlaczasz i wszystkp robi. Wybierasz program czas ile ma bujac. I leca melodyjki. Ale ja poki co rzadko wkladam bo marta ma tak bardzo glowe przycisnieta do klatki piersiowej ze az przykro patrzec. Mysle ze jeszcze z miesiac niech podrosnie i dopiero bedziemy ja na dluzej wkladac. U nas dalszy ciag walki z uczulenio-tradziko-potowkami. Masc z euceryna po 2 dniach oatawiliamy, potem woda z maka ziemniaczana teraz rumianek i mam wrazenie ze coraz gorzej. A ubieram w same body a mimo wszystko cala buzia szyjka zgiecia loki kark i teraz jeszcze pupa w czerwonuch kropkach. Na uszkach i buzi to jiz takie wysuszone strupki ale juz nowe sie pojawiaja
Nie mam juz sily na to

U nas nie ma zalecenia zeby dawać wit K, dostaliśmy za to wit D z fluorem. A wit K dostał tylko w szpitalu. Mi dalej krwawienie nie wróciło wiec moze poprostu lekarz ktory mnie kroił (Polak) dobrze mnie wylyzeczkowal. Juz pojawił mi sie normalny śluz.
U nas armagedon bo corka jest non stop w domu, dopiero 10 września wraca do przedszkola po wakacjach i jest masakra. Energia ja roznosi, ciagle skacze krzyczy, piszczy, ma tak durne pomysły ze jej nie poznaje. Do tego ja padam na pysk bo nawet 2 tyg nie minęły od porodu a maz całe dnie jest w pracy. Powiem wam ze ledwo wyrabiam psychicznie, jak on wraca to z emocji zaczynam ryczeć-takie przywitanie...
A teraz pytanie z innej beczki, jaki elektryczny bujaczek polecacie? Taki co sam kołysze dziecko? Ja kiedyś miałam taki zwykły z fisher price ale zaginął gdzies podczas przeprowadzki :( oglądałam w neci brightstars hybrydowe na baterie moze któraś z was ma taki w domu?

Justa- ja daje witamine D w kapsulce czyli dawka 400 , ale witamine K wogole nie dawalam. Przez pierwszy tydzien Amelia byla na modyfikowanym, potem tydzien-na piersi, potem 10 dni na modyfikowanym i teraz od 3 dni -mieszanie, wiec sie pogubilam a do pediatry na razie nie ide stad moje pytanie

U nas dzisiaj koszmar ze spaniem...jest gorąco jak w piekle, w chałupie mamy 30 stopni i młody cały czas na cycku spocony jak szczur.
Ale jutro już ma być chłodniej więc liczę że będzie lepiej.

Mój w dzień ma dwie dłuższe drzemki od 10-11 2-3 godziny i od 16-17 2 godziny. tak to przysypia przy piersi i tyle. potem idzie spać koło 20-21 czasami obudzi się o 22 na jedzenie a potem pobudka 1, 4, 6, 8 i czuwanie do drzemki. więcej niż 3 godziny nie pośpi.

Ja daję K i D bo na piersi.

Justa14 zazdraszczam, bo mi tak ładnie spała jeszcze tydzień temu, tylko w nocy ciągle co 3h pobudka i nie ma zmiłuj, niestety od piątku kompletnie rozregulowała sobie dzień, zero spania i najchętniej albo leżenie na mamie albo wiszenie na cycu, dobrze że noce na razie są ok.
Ehh spróbuję dawać mm 2 razy dziennie jak Ty, zobaczymy co z tego wyjdzie, jak nic, to w piątek wizyta położnej, może ona coś doradzi.

tihuana moja mała ładnie śpi w ciągu dnia. Budzi się co 3-4 godz. na karmienie około dwóch godzin sobie patrzy, pojękuje i trochę pomarudzi ;)czyli generalnie śpi ok.2godz np.dzisiaj obudziła się na karmienie o 6.30, 9.30, 13.30, a teraz jeszcze śpi chociaż pomalutku się wybudza.
W nocy to jak zje ok.21 to budzi się po 3.00, a później po 6.00

Wczoraj natomiast praktycznie cały dzień nie spała. Jakieś ze 2 godz. może. Była strasznie marudna i płaczliwa. Zgoniłam to na skok rozwojowy, ale pierwszy raz coś takiego miała.

Cały czas podawałam wit.K, tak pół kapsułki. Ale dwóch pediatrów powiedziało, żeby nie podawać więc nie podaję wit.K. Wit.D miałam podawać dwa wciśnięcia pompki, ale teraz podaję tylko jedno (sama tak zdecydowałam). Tak do końca to nie wiem czy dobrze robię. A Ty oolenka1 podajesz?

U nas ze spaniem nie ma problemu, za to z kupkami, mala od 4 dni nie robila, debridat nie pomaga.

Mam pytanie do dziewczyn, ktore karmią mieszanie . Podajecie dziecku witamine K? Wszedzie jest napisane ze jak karmi sie piersia- poadwac wit K i D. Jak karmi sie mlekiem modyfikowanym- nie podawac wit K. A co jak karmie troche piersia troche modyfikowanym, co 2 dzien dawac ta witamine? Jak wy robicie?

Nyzosia- z mała wszystko dobrze. Mamy zrobic kontrolnie usg brzuszka za tydzien-dwa i za poł roku słuch powtorzyc i to tyle :). Ja juz parwie nie krwawie ale wkladke i tak musze miec bo raz na dzien cos tam skapnie.
Dzis upal koszmarny, z domu nie wychodzimy .

Widzę, że nie tylko u nas problemy ze snem, moja dzisiaj spała 40 min.a reszta to drzemki po 5-15 min.W nocy śpi pierwsze 4 godz spokojnie, później budzi się za 2 godz a nad ranem pobudki co godz lub częściej bo od częstego jedzenia ciężko jej na brzuszku i się kreci i budzi.A ja dziś żeby było ciekawiej zostałam sama z trójka, mąż nie planowo poszedł do pracy i mam wesoło, chłopaki krzyczą a ja cały już dzień próbuje uśpić mała, w ogóle to jestem zła na niego ze mi tak zrobił bo szef ważniejszy, miał zostać ten tydzień do końca.

Justa14 a co ile karmisz małą? I czy przesypia Ci sporo czasu w dzień, bo u mnie w dzień to najwyżej godzinka spania, a tak to cały czas aktywna jest.

tihuana moja Iga kończy jutro 5 tygodni. Ja jej daję butlę. Mojego ściągniętego to tak ok.100-130ml zjada, chociaż czasami płacze, że chce jeszcze.A mm daję jej dwa razy na dobę, robię 120 ml ale ona raz zje 100, raz 80. Jak jej tam pasuje.
A jak jadła z piersi i musiałam ja dokarmić mm to tak z 40-50ml.

Hej, u mnie jest znowu problem, bo w dzień jak jest aktywna to by jadła co pół godziny i przez to się nie najada, bo nie zdążę produkować:( I tak w kółko, wczoraj przetrzymałam ją i co dwie godziny karmiłam to był taki ryk w domu, że aż ja się przy niej popłakałam.
No i kupiłam mm i będę ją dokarmiać ale tylko na noc i też nie całą butelkę tylko tak 30-50 ml + pierś. Wczoraj tak zrobiłam i mi od 9 spała do 1, a później już co 3 godziny pobudka na samą pierś. Kupiłam laktator, ale w takim tempie jak ona jest głodna, to nawet nie mam kiedy odciągać.
I wczoraj pierwszy raz w swoim łóżeczku i swoim pokoju, o dziwo bez problemu zasnęła i w zasadzie przespała całą noc z przerwami tylko na karmienie.

O kurcze to faktycznie dluga przerwa. U nas tradycyjnie co 3 godz pobudka. O 1 tez mial jakis problem z zaśnięciem ale nie bylo afery i po 1,5 godz jedzenia padl.

A u nas dzisiaj dobra noc. Mala juz coraz lepiej zasypia wieczorem, juz nie jest to 23 a bliżej 21. A dzisiaj to juz w ogóle super bo zasnęła o 20:30 i pierwsza pobudkę miała o 4:30 :)

Moja bardzo zadko robi kupę. I tak od urodzenia. Jedną lub dwie dziennie albo wcale.

A ja jestem zombie.. Mała od dwóch godzin nie chce zasnac i teraz mąż przy niej siedzi..

U nas też słabo ze spaniem... i w dzień bywa różnie i w nocy, na nic nie ma reguły. Najgorzej, że jak w dzień nie śpi, to nie wie co ze sobą zrobić i tylko by na rękach leżała, a ma już swoją wagę i ręce drętwieją;/
Wyjścia są kłopotliwe, bo potrafi jeść co 2 godziny, albo półtorej, jeszcze jak jedziemy do kogoś, to pół biedy, ale na mieście nie lubi jeść, widzę, że się denerwuje a przez to jeszcze bardziej ulewa;/ Chyba zacznę wozić odciągany pokarm na takie kryzysowe sytuacje. Tylko, że od odciągania bolą mnie piersi, nie mówiąc o tym, że mała też nie jest dla nich miła.

Moja przechodziła żółtaczkę z 3-4 tygodnie, ale na szczęście nie była ani ospała, ani anemiczna, przez tydzień waga ani drgnęła, zatem Kaoma daj sobie jeszcze parę dni, a laktacje pobudzaj laktatorem.

No dzieci tyle tyją a niektóre jeszcze więcej w pierwszym półroczu, później stopują,a z kupkami to moja tez chyba więcej robi bo taki Bąk zabarwiony to można powiedzieć też kupa.

Alicja no tak nie masz porównania chociaż i tak ciąża ciąży nie równa ale mi się w obu sprawdziło ze przenoszone, dlatego nie chciałam i nie dałam się położyć do szpitala.

Ania u mnie to w ogóle jest rozbieżność , bo z OM miałam termin na 12.08 , a z USG na 27.08; miałam nieregularne cykle.
Z pierwszą ciążą było inaczej , bo tam już wiedziałam , że będzie cc ze względu na pośladkowe ułożenie. Zrobili mi cc na "zimno" bez akcji porodowej 3 dni przed terminem.

Dobrej i spokojnej nocy Dziewczyny!!!

Ania moj to robi z 10 kup dziennie:) choc dzisiaj jakby mniej robil wiec może zaczyna dorastać:-)
Kg miesiecznie...nie no mam nadzieje ze przystopuje. Moj kręgosłup tego nie wytrzyma.

Moj spi przy piersi ale i tak ciagnie.

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...