Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 10)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-9-t623004,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 10)

Ja nie wiem co sie dzisiaj stalo mojemu ale wisi caly dzien na piersi. Je doslownie co godzinę. Siku nie mam kiedy dzisiaj zrobić.
Mam nadzieje ze mu to minie bo nic sie nie da zrobic.

Do tego mialam dzisiaj przygode z pralka. Otworzyla drzwi w trakcie prania i cala woda wylala się na podłogę. A ja sama z dziećmi. Mlody sie drze ze glodny corka ze chce siku a ja zalamana. Zadzwonilam po meza ze ma wracac piorunem. I wrócil i opanowal sytuacje. Ale zestresowalam sie na maksa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny 25-26 sierpnia promocja na Pampersy w super Phare. Maxi pack za 35 zl

Ja też daję Bebilon Pronutra, ale nie cały czas. Przede wszystkim podaję moje mleko i nie mam problemu z zaparciami. Moja bratowa jak małej podawała mm to wiem, że poiła ją herbatkami, chyba z kopru od pierwszych dni życia, żeby właśnie mała robiła kupki.

Czesc dziewczyny. pytanie do dziewczyn karmiacych mm. czy waze brzdace maja problemy z zaparciami? Po 4 dniach nie robienia kupki podalam mu czopek glicerynowy. Niby wszystko ok, ale dzisiaj znowu mam problem bo widze ze chce zrobic puszcza baki ale kupki nie ma. Boje sie mu podac czopek aby jelita sie nie przyzwyczaily. podaje malemu bebilon pronutra.

Moja ma 3,5 tygodnia i zjada jakieś 120 ml,czasem nawet więcej. Mała Glodomorra ;)
Ja ściągam ok.50-60 ml i resztę musze podać mm.

Ogromne gratulacje dla kolejnej mamy. Jeszcze chwila i wszystkie będą rozpakowane :)

Mysz jak nie sciagasz regularnie to nie bedziesz miala wiecej pokarmu. Piersi sie programuja na mniejsza ilość.

Stella powodzenia:)))

dziekuje Alicja, rodze w Dublinie ;-)tutaj mieszkam,zycze sobie i Tobie i jeszcze jak ktos zostal szybkich i latwych porodow ;-)

@Nowa_malwa dziękuję ci za informacje. No oby mnie przyjeli, jakoś nie chciałabym po Gda się rozbijać jak sie zacznie - tym bardziej, ze jeśli sie nie odwróci to ja nie chce ryzykować sn.

Jak sie odwróci to chyba bez różnicy... Ech... może w pażdzierniku nie będzie piku urodzeń.

Bardzo Wam dziewczyny dziękuję za informacje i jeszcze raz gratuluję:)

Dziewczyny, ktore sciagacie pokarm, zazdroszcze Wam, ze ściąacie ponad 100 ml, ja przez cały dzień ściągne ok 50 ml, a nie mam nawet przeważnie czasu żeby choć dwa razy ściągnąć. Ja karmie czasem mm, jeśli trzeba i moja córka wypije tego max 90 ml a ma już 7 tygodni. Też pije felmatiker, herbatki laktacyjne, nawet kawę zbożową o nic się nie polepszyło :(

Danheli - z Klinicznej dzwonili na Zaspę i nie przyjmowali w ten dzień nikogo, twierdząc ze blokada, czyli za dużo osób i porodów i nie maja już gdzie przyjąć. Z Klinicznej jedna sprawa ze zadzwonili do Wojewódzkiego ze pilnie jadę i muszą przyjąć bo zaczyna się poród...możecie sobie wyobrazić mój strach....Poźniej już w szpitalu dziewczyny opowiadały ze jechały na Zaspe i ich nie przyjeli, ale to wszystko zmienia się z dnia na dzień w zasadzie. Najlepiej zadzwonić na izbę przyjęć zanim pojedziesz. Powodzenia

Stella trzymam kciuki za Ciebie!!! A który szpital?

Gratulacje dla nowych mam!!!!!!!!:-)
Teraz to chyba 3 zostalysmy?
Ja juz spakowana ,pewnie nie bede mogla zasnac, o 6 rano mam sie stawic w szpitalu ,poki co oprocz czopu odchodzenia nic sie nie dzieje, Pozdrawiam

Co do sciagania laktatorem to nie mialam kryzysów. Ale ja ściągalam rowno co 3 godz nawet w nocy, systemem 7-5-3 pilam herbatke hippa i sciagalam raz recznym raz elekrycznym laktatorem ale to bardziej po to żeby nie miec zastoju.

Ja uzywam teraz elastyczna i jest ok. Juz nie jest tak goraco wiec elastyk jest ok.

Hej dziewczyny, my z syneczkiem czujemy sie bardzo dobrze, ja wstałam wczoraj rano czyli dobę po cc, czasem zakręci mi sie jeszcze w głowie ale jes ok. Leżymy sobie sami w pokoju i czuje sie jak na wczasach bo wszystko za mnie tu robia do tego świeże bułeczki na sniadanie plus miły personel i wcale nie mam ochoty wracac do domu hehe cesarke spominam bardzo dobrze jesli chodzi o organizacje, nastawienie lekarzy ktorZy ciagle mówili co robia do tego maz siedział i trzymał mnie za rękę byłam w 100 proc przytomna wiec pamietam wszystko. Przy pierwszym cc dostałam za duzo dawkę znieczulenia i dopiero na drugi dzien byłam w pełni przytomna. Laktacja ledwo sie rozkręca ale mam nadzieje ze juz za kilka dni bedzie ok.

O natibaby się nie wypowiem. W domu mam jeszczy bykay (sąsiadki) i jest fajna, wydaje mi się że materiał ma lepszy niż lenny lamb. Na pewno cieńszy a trzyma równie dobrze. Jak kupowałam to akurat trafiła się ta używana.

Tak samo szczepiłam starszaka, pneumo i meningo dopiero później. Teraz nie możemy czekać bo starszy idzie do przedszkola. W ogóle zamierzam jeszcze doszczepić starszego na meningokoki B.

Gratulacje dla nowych mamusiek :)
Pierwsze rodziłam w wojewódzkim, drugie na klinicznej a jak się trafi 3 to wracam do wojewódzkiego ;)
Pani Ewa jest super babką, do tej pory jestem z nią w kontakcie mailowym odnośnie laktacyjnych spraw.

Gratulacje dla świeżo upieczonych mam :D

Jaki lekarz robił Ci cc? Czy jesteś zadowolona z Klinicznej. Jak dochodziłaś po?

W miedzyczasie zrobilam wywiad srodowiskowy wsor kolezanek na fb i wlasnie licytuje uzywana natibaby ale wlasnie tkana. O elastycznej boje sie, ze sie zapocimy. Mam nadzieje ze uda mi sie nauczyc tych wiazan. Patrzylam jeszcze na Wasza firme ale akurat nie bylo zadnych uzywanych.

Danehli! Jesli w wybranym przez Ciebie szpitalu nie ma miejsc to odesla Cie tak czy siak. Ja chcialam rodzic w Wojewodzkim. Przyjechalam tam jak mialam skurcze co 5 minut i 2 palce rozwarci. Zbadali mnie ale stwoerdzili ze mam keszcze czas. Nie mieli miejsc i dzwonili na Zaspe zeby mnie przyjeli. Chcieli mnie zawiezc karetka ale wolalam jechac samochodem. Moze jak bedziesz rodzic to akurat bedzie miejsce na Zaspie. Nie nastawiaj sie zle. Ja nie chcialam poczatkowo rodzic na Zaspie( mimo ze mialam lekarza z Zaspy) bo mialam nastawienie zgola inne niz ty. Wybralam wojewodzki bo bardzo zalezalo mi na sn. A o zaspie krazy opinia, ze najczesciej robia cesarki. Ale pojechalam tam skoro trzeba bylo i nie zaluje. Mialam bardzo udany porod. Takze nie zamartwiaj soe na zapas. Na pewno bedzie dobrze!

Nowa_malwa gratulacje!!!!!

Inne tematy z forum

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (5 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

Jak dojechać do LuxMedu w Gdańsku? (3 odpowiedzi)

Podano mi adres Al. Zwycięstwa 49. Będę jechać kolejką i jak wysiądę na Stoczni do będzie ok? I...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (114 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...