Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-11-t628486,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Karolina regurarna zumba pomoze dojsc do kondycji :) ja teraz chodze 3xw tygodniu :),dzisiaj tez ,pozytywna wnergia i chwila dla siebie :). Nasz 3mce 6800wazy,nie porownuje tej wagi i innych rzeczy do innych dzieci-kazdy jest inny,poprostu tak samo dorosly jak i dziecko :)

Z innej beczki. Dzewczyny czy wiecie czy dokumenty do becikowego mozna zalatwic jakos prżez onternet albo listownie. Generalnie chodzi o urzad skarbowy. Nie chće mi sie laac z corka w taka pogde, stresowac sie kolejkami. Mozecie cos podpowiedziec?

Karolina a ile miesięcznie przybierała?Ja też w szoku jak widzę ile inne dzieci mogą w tym wieku ważyć, np.7 kg to moje około 5 miesiąca ważyły.My dziś nie mieliśmy dobrej nocy zamiast dwóch pobudek były 4.Zauważylam ze jak śpi gorzej w dzień to i w nocy a jak lepiej śpi w dzień to i noc lepsza.

cześć dziewczyny ja leżę w wannie i umieram przed wczoraj poszłam na zumbe i nie dałam rady tempa wytrzymać no taka mam kondycję wiec poszłam pobiegać i jeszcze wczoraj pranie mycie u góry okien i dziś nie ruszam się każda część ciała odmawia mi posłuszeństwa a mam mega dużo rzeczy do załatwienia.moja Jagodka gadka na całego uwielbia kiedy się z nią rozmawia i straszna śmieszka ale dziś tez na całego wstawalą w nocy i cycus czasem sobie myślę jakbym miała robić jej ci chwile butle to bym oszalała jakoś mi z tym cycu em.wygodnie. jak czytam ile wasze pociechy ważą to szok moja Jagoda dziś kończy 3 miesiące i 5300 wiec nie wiem czy nie za mało my jeszcze mamy wkładkę mam fotelik maxi cosi . a my nadal testujemy co nas uczula miłego dnia czas się ogarnąć o wiem trasę

Mam nosidło bondolino, ale uważam, że mój ponad 7 kg syn jest do niego za mały. Chusta lepiej trzyma dziecko.

No i pochwaliłam...obudziła się zaraz i do tej pory nie mogła usnąć, też pierwszy raz tak się zdarzyło.Nie wiem jak sprawdzić ilość pokarmu chyba tylko po wadze dziecka.
A jakie macie nosidełka?

Ajjj tam z tym karmieniem. Ja czekam aż u nas się unormuje.
Też mnie wkurzały kocyki w nosidle, zamówiłam otulacz wallaboo. Przy Maćku jakoś mi to nie przeszkadzało.

Minimum raz na 4 dni.
Pranie suszę w salonie przed kominkiem, nawilżacz się w tym miejscu nie sprawdza, bo za duża powierzchnia.
Wkładkę dla noworodka wyjęłam po 2 tygodniach, teraz mam wpięty śpiworek w foteliku, bo te kocyki doprowadzają mnie do szału i mój mąż ciągle je gubił i walały się po samochodzie.
Nie wiem, jak to wyjdzie z tą dieta bez nabiału i jaj, zobaczymy po tych dwóch tygodniach, może to, to albo co innego, od czegoś trzeba zacząć.

Oj wkładka u nas już dawno wyjęta, jakoś chwile po skończonym m-cu.
Z nawilżaczem jest lepiej. Miałam zelmera ale wkurzało mnie że co 2 dni musiałam go gruntownie czyścić bo glony się robiły. W zeszłym roku kładłam mokre ręczniki na kaloryfery i też działało. W tym roku niepotrzebne będą ręczniki bo non stop jakieś pranie się suszy.

Moj wpycha rece do buzi jak szalony. Oglada je z każdej strony. Ubaw mam z niego niezly:)

Dziewczyny! Czy ktoras z Was ma fotelik cybexa? Czy w nim tez sie wyjmuje ta wkladke? Jak to zrobic?
Wydaje mi sie, ze sprzedawca mowil ze jej sie nie wyjmuje, ale Marcie ledwo sie juz ramiona mieszcza. Dzis wazylam ja 5760 2,5 mca.
Kilka razy wkladala raczki do bbuzi, ale wydaje mi sie ze jeszcze nie odkryla o oco w tym chodzi😉

Moj nawilzacz kosztowal jakies 200 zl i jestem z niego bardzo zadowolona. Chyba tez kupie jeszcze jeden jak bede z Rysiem spala w dużym pokoju.

Smerfeta kupa powinna byc raz na 4 dni? Chyba moze byc raz na 4 dni...u nas sa 3-4 kupy na dzien i mlodemu nic nie jest. Nawet odstawilam mu espumisan zupełnie.

Wkladke dla niemowlat wyjęłam po 2 tyg:)

Kaoma Twój synek szarpie się przy piersi bo jest dokarmiany butelką to normalne i tak długo wytrzymujecie.Ja dokarmialam miesiąc i dałam sobie spokój tyle ze u nas była jeszcze alergia.Teraz nie karmie butelką stąd moje zdziwienie dlaczego tak się dzieje.
Jeśli chodzi o nawilżacze to tu w Niemczech nie ma potrzeby ich montażu bo ze tak powiem mieszkania są nawilżane naturalnie przez to ze bloki są nie ocieplone, jest chłodno i wilgotno, dodatkowo u nas jest problem z ogrzewaniem, jakoś dziwne rozwiązania z tym mają.
Młoda już śpi tak szybko, wczoraj zasnęła o podobnej porze i o dziwo pierwszy raz nie obudziła się więc może w końcu to usypianie będzie wyglądać normalnie no i ta pobudka o 3.00 mi się podoba bo tak zawsze była 1.00-2.00 a wszystko dlatego ze nie robi już o 19.00 drzemki wcześniej nie wytrzymywala.

Ja co roku chce kupic jakis nawilżacz z funkcja oczyszczania powietrza ze wzg na moj alergie ale za każdym razem jakos mysle ze sie przemecze bez bo takie porządne to jednak dosc duzy koszt. Maz kupił mi wczoraj kuleczki homeopatyczne na pobudzenie laktacji. Próbowała któraś z was? Mały dziennie wypija ok 450 ml mm reszta to pierś-mysle ze tez ok 500ml. I niestety wieczorami jest najgorzej bo wtedy jest niespokojny, zmeczony i właśnie rzuca sie przy piersi i wkurza bo pewnie za wolno mu leci albo ciagnąć mu sie nie chce a ja ulegam i daje butle. Ile przybiera nie mam pojecia, dowiem sie w listopadzie na wizycie u lekarza.

U nas tez noc była dobra, pobudka o 3 I 6 później godzina przerwy I jeszcze spała do 9.00 za to mamy inny problem, nie chce mi jeść, odrywa się od piersi albo tylko ciumka, obstawiam mniejsza ilość pokarmu, laktatorem niczego nie mogę ściągnąć a jakoś miesiąc temu ściągałam no i może ona denerwuje się ze jej za mało leci, nie wiem co myśleć ale takie karmienie mnie męczy i chyba zacznę ja dokarmiać sztucznym jak mało przybierze, jutro wizyta położnej i jakaś decyzja.

Smerfeta to fajnie jak jesteś zadowolona z wizyty ale na jej efekty musisz poczekać oby wam pomógł bo nam niestety nie, za to inny lekarz trafił z diagnoza bo według dr.Marka dziecko miało być na diecie bezmlecznej.

My wkladke wyjelismy szybko,bo dużo jezdzilam,a mldoy się pocil w te upaly i jezdzil bardzo szybko bez a teraz w kombinezonie nie byłoby szans.

Justa14 wkładkę niemowlęcą wyjęłam jak mała miała 5kg, wczoraj byłam ją zważyć i ma 6800 i 66,5cm, a w zeszłym tygodniu skończyła dwa miesiące. Mały klopsik, ale dopóki jest na piersi to przecież nie będę jej ograniczać jedzenia. Probowalam ja przepajac woda, albo herbatkami z kopru/rumianku, ale młoda ich nie lubi. Pewnie jakbym je poslodzila to tak, ale nie chce jej od malego przyzwyczajac do slodkiego, zeby pozniej nie miala problemow.
W zeszłym tygodniu odkryła że może sie złapać raczka jedna drugiej i teraz to jest najlepsza zabawa, no i oczywiscie proby wpakowania calej piastki na raz do buzi. Na razie wszelkie zabawki sa be, raczki najlepsze:P)

Po wizycie u dr.Marka, prawdopodobnie to alergia, na początek odstawiam cały nabiał i jajka... wczoraj jadłam tylko bułkę z margaryną a na obiad szynkę pieczoną z ryżem, a ona tak nam się wieczorem darła po tej szynce... normalnie ręce już mi opadają. I ciągle tylko słyszę od "życzliwych" jaka to ja jestem zła i nażeram się okropności a dziecko cierpi, mówię Wam, jeszcze trochę a przejdziemy na butlę, to przynajmniej puszka będzie winna a ja nie będę mieć zrytej psychiki;/
Co, do kup, to nawet dziecko na piersi powinno oddawać jedną na 4 dni. Siedziałyśmy przeszło godzinę u doktora i jestem bardzo zadowolona.
A! te zaparcia może powodować też niedoczynność tarczycy, niby miała sprawdzaną, ale podobno to się zmienia, więc musimy powtórzyć badanie. Nawet dr powiedział, że jest "wypasiona":D waży już 6200, choć ona nie ciumka dłużej niż 10minut. Dziś w nocy dała nam odespać po wieczorze i jak zasnęła o 1 to pobudkę mieliśmy o 7, jedzenie i pospała do 9.
Jest bardzo kontaktowa, ruchliwa i gada jak najęta:)

Co, do nawilżacza, mam wstawione u każdego z dzieci, u nas nie da się inaczej, bo wilgotność w zimie mamy poniżej 30%. Teraz kupiłam Zelmera z funkcją jonizacji, o taki: http://www.zelmer.pl/dla-domu/nawilzacze-i-oczyszczacze/nawilzacz-ah1500 i jest ok.

U nas największy bałagan robi mąż ;)
zostawia wszystko nie na swoim miejscu, a kubków i skarpetek jest wszędzie pełno.
Słuchajcie mam jeszcze do Was pytanie, oczywiście o te nawilżacze, ale też o foteliki samochodowe. Czy jeszcze macie wkładkę niemowlęcą, czy już wyciągnęłyście? Iga pewnie waży już 6kg i ma dwa i pół miesiąca.

U nas noc tez całkiem znośna, pobudka o 3 i 6. Około 9 na śpiocha wsadzilam go do wózka i byłam w przedszkolu, mozna powiedzieć ze spi do teraz no ale co sie dziwic skoro chodzi spac o 23. Kapie go teraz cosinnie zeby wyrobic mu rytm, potem mleczko i usypia ale budzi sie po 40 min i buszuje do 22/23. U nas dzis taka pogoda ze nic mi sie nie chce, chodze po mieszkaniu i potykam sie o zabawki, ciuchy lezą wszedzie. Ostatnion nie mam pojecia jak to jest ze ciagle jest bałagan, nawet jak wieczorem w miarę ogarne to rano juz znowu syf. Tylko jantak mam? Czy u was tez?

Inne tematy z forum

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...