Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-11-t628486,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Nasz spi coraz lepiej. Dzisiaj pobudka o 2-5 a później o 6:40 :D Teraz ucina sobie drzemke,a ja ide poczytać poki mam chwile :)
My nawilżacza nie mamy.Za to delikatnie odkręcone kaloryfery bo jak jest za cieplo to nie spi dobrze.

U nas dzisiaj normalna noc to znaczy pobudka o 2 i o 4. Chyba mlodemu bylo za goraco wczesniej.

Ja mam nawilżacz ale jeszcze go nie odpalilam. Na razie mam zamontowanie na kaloryferach nawilzacze ale nie wiem na ile one pomoga. Nie pamiętam jakiej firmy mam nawilzacz.jaķies polskiej chyba.

U nas jak nigdy właśnie pobudka.I tak naszła mnie refleksja czy to czasem nie przez to,że w pokoju małej jest za sucho. Słyszałam ją już od 1,że jej coś nie pasuje,że się wierci i coś jej ewidentnie przeszkadza w oddychaniu.
Czy macie w pikoikach maluszków nawilżacze powietrza? A jakie? Muszę chyba co jakiś zainwestować.
Oki,kończę odciąganie i do spania,dobranoc :)

Mój czas dla siebie to moje dzieci hehe
Nie mam tzw wolnego bo kiedy? Czekam zawsze z utęsknieniem na weekend,wtedy jest mąż i albo sobie gdzieś jedziemy albo jakiś spacer, zawsze to coś innego jak siedzenie w domu, czasem mu zostawiam maluchy i jadę po sklepach pochodzić, tylko dlaczego zawsze przytargam coś dla nich a dla siebie znów zabraknie czasu,teraz w sobotę muszę zrobić coś dla siebie, może fryzjer albo jakiś ciuch sobie kupię.Ja też zawsze sobie tak tłumacze ze to tylko przejsciowe, dzieci szybko rosną i znajdzie się czas dla siebie, chce na weekend pójść do pracy może na wiosnę, wyjść z domu do ludzi złapać trochę języka, zobaczymy jak to się poukłada, ja to cały czas chce wracać do kraju ale mąż nie i co w tej sytuacji? Trzeba się podporządkować, jest rodzina, dzieci nie chce ich rozdzielać chociaż wiem ze jakbym się uparła i wróciła z dziećmi to mąż zaraz by dojechał, on jest bardzo rodzinny i nie wyobraża sobie bez nich być nawet na krótko, zawsze za sobą tęsknimy ale co się dziwić mamy tylko i wyłącznie siebie, na nikogo innego liczyć nie możemy.

U nas znowu noc z pobudka co 2 godz. ..dzisiaj chlodniej go ubiore bo nie wiem czy mu nie za cieplo i moze pic mu sie chce.

Bardzo Wam wspolczuje dziewczyny. Ja mialam strasznego babyblusa po urodzeniu corki. Dobrych kilka miesięcy mnie meczyl i strasznie wspominam ten czas. Bylam zla niewyspana z wyrzutmi sumienia. Jak corka podrosla to zrobilo sie lepiej bo właśnie znalazlam czas dla siebie.
Teraz na szczęście jest lepiej. Tzn jest bardzo dobrze. Nie spinam się tak i robie tylko to co musze czyli zajmuje sie dziecmi. A jak nie będzie raz obiadu albo przez dwa tyg nie odkurze to tez przeżyjemy:))) no trudno kiedyś wszystko wroci do normy.

Lece do roboty:)

Smerfeta daj znać co Marek poradził.
Głowa mi dzisiaj pęka, chyba ta paskudna pogoda jest winna
Wczoraj byliśmy na drugich bioderkach. Biodra ok ale lekarzowi nie podobał się stopień skostnienia, mam dawać młodemu więcej d3 i za 2 mce znowu kontrola. Mój smyk nie chce ma brzuszku, od razu mega awantura. Za to zaczyna kombinować jakby tu chwycić zabawki;-)

Ania trzymaj się dasz rade poprostu musisz gdzieś w tym wszystkim znaleźć chwile dla siebie . ja tez mam trójke i często gęsto jestem zupełnie sama . mam dni kiedy wale głową w mur bo nie ogarniam ale nauczyłam się szukać pozytywow z całej sytuacji. ale obiecałam sobie ze nie mogę się nakręcać u nas był weekend taki ze poszłam do pralni zamknęłam drzwi by dzieci nie widziały i płakałam z bezsilności . dziś już lepiej udało mi się pospa rano jak starszaki odwiozlam potem koleżanka na kawę wpadła i poszły my na spacer z maluchami pamiętaj musisz dbać o siebie nie chce się tutaj wymadrżać ale wiem ze łatwo czasem popaść w depresję . Kaoma współczuję dobrze ze mogłaś się wina napić ja mam ogromną ochotę . nyzosia naprawdę glodomorek z Rysia ale moja tez ma dni ze tylko cyc i cyc. moja znowu usilnie wyjmuje sobie smoka a pote płacz lub wkłada całe piątki do buzi. teraz nowe miny ćwiczy robi dziubek i całe usteczka śmiesznie układa.milej nocy bo kto wie ile dziś pospie

Melaniunia jutro wyślę maila,nie wiem dlaczego nie doszedł poprzedni, możliwe że adres pomyliłam.

Ja dziś miałam bardzo kiepski dzień,połowę przeryczalam,dół na całego i znów emocje górą,no ale już tak mam średnio ze trzy razy w miesiącu,poprostu nadmiar obowiązków, niewyspanie moje i męża i te problemy jakie tu mamy.Przerasta mnie czasem to wszystko.

Zdarzylam na pisac.wlasnie mamy pierwsze karmienie...ile mozna jesc? ! Pęknie ten moj syn...

Moja dziś jak zasnęła przed spacerem o 13:30 tak obudziła się przed 18! Te problemy z kupą nas i ją wykańczają, jutro jadę z nią do dr.Marka.
U nas rączki też zostały odkryte i zaczyna kombinowac, co by tu z nimi zrobić. Szuka smoczka i próbuje sobie go wcisnąć, no i najlepsze, że czasem jej się udaje.

O matko Kaoma współczuję Ci.

Ja tym razem trafiłam na jakieś dziecko z promocji:) Dzisiaj mieliśmy super dzień, do tego po południu byliśmy u córki w przedszkolu na takiej imprezie z rodzicami a tam oczywiście sajgon. wsadziłam młodego w chustę i nawet udało mu się zasnąć. choć był taki hałas że bałam się że będzie mi cały wieczór odreagowywał. a on nic. po powrocie do domu zjadł, wykąpałam go, znowu zjadł i 20:15 czyli o swojej porze śpi.

Mój dzisiaj ewidentnie odkrył ręce. ogląda je i robi wszystko żeby wsadzić do buzi:))) świetny widok.

Malaniunia super że już masz! ja dalej czekam ale księgowa mówi że mam się nie stresować że ona jest w kontakcie z babka z zusu....jak dobrze pójdzie to za miesiąc powinnam dostać.

Ja też uciekam spać bo nie wiem co ile czekają mnie pobudki....

Ja tez mysle zu sukienka bedzie ok. Nie jest nigdzie powiedziane ze misi byc biała. U nas wczoraj była maskara, mały od 19 do 23 urządził mi piekło, oczywoscie byłam sama bo maz sobie pojechał na mecz i myslalam ze sama sobie glowe odstrzelę. Dzisiaj od 20 nie spi, maz go nosi, ja sobie nalałam kieliszek wina bo juz na trzeźwo nie ogarniam tego co sie dzieje :( poprostu w dzien aniołek, spi słodko a od 19 koszmar :(

Tylko nie nosidelko. To najbardzej nienaturalna pozycja dla dziecka skrzywisz jej kręgoslup.

Ja tez uważam,że sukieneczka będzie dobra.Iga była chrzczona w białej z różowymi różyczkami,bo taką dostalam:)
Mała tez podnosi główkę wysoko i kręci na boki ale długo nie wytrzymuje na brzuszku. Jakieś może 10minut,a później marudzi,płacze,a na końcu ma histerie. Myślę,że to przez rozworke,bo dopiero od niedawna zaczęłam ja kłaść na brzuszek.
Nyzosia,to moja mała taki miała piątek,sobotę i niedzielę. Jadła prawie co godz.w dzień jednoczesnie drac się w nieboglosy. Chyba wchodzimy w kolejny skok.

Nasz głowke trzyma wysoki i długo,na raczkach tez się opiera, szybko podosil glowke polozna ,az się zdziwila,ale Kuba tez taki był.
My jutro mamy 3cia wizyte polosnej,bez sensu ;/

po 3miesiacach od porodu dostałam macierzyński...

Namiary na dr Marka
http://www.trojmiasto.pl/Dr-med-K-Marek-pediatra-o12878.html

Ja poprosilam o skierowanie ze wzgledu, ze Marta trzymala glowke caly czas po kednej stronie. Teraz jej sie odwrocilo i trzyma po drugiej, wiec chyba troche nad wyraz wzielam, ale jak pojde to przy okazji wszystko spradza. Kolezanka z powodu zbyt duzego napiecia byla prywatnie. Placila 100 chyba. Jesli zdecydujesz sie prywatnie moge dac Ci namiary.
No wlasnie chocby ze wzgledu na ten becik chyba nie bede wymyslac. Takie sukienki sa sliczne ale totalnie niepraktyczne bo w takim sztucznym materiale dziecko sie poci. A ze skora Marty nie ma zartow. Po chyba 3 tygodniach dopiero zeszlo odparzenie na szyi. Pomogl dopiero sudokrem na zmiane z pudrem z nivea. Zadne maki ziemniaczane masci posladkowe i inne nie pomagaly, clotrimazol to jej jeszcze bardziej podraznil.
Marta ma silne miesnie grzbietu. Dobrze trzyma glowke na brzuszku raczki dopiero zaczyna odkrywac, wklada je juz do buzi ale chyba nie zawsze z premedytacja. Przekreca tez glowke i na pleckach i na brzuszku. Raczej wszystko ok ale w sumie to nie mam doswiadczenia.

Sukienka bym sie tez nie przejmowala.moja byla chrzczona co prawda w bialym kombinezonie ktory tez dostalam a potem miala granatowa sukienke.

Moj dzisiaj jakiś nie najedzony. W nocy jadl co 2 godz a zaczal od 12:(

Rys glowe trzyma bardzo silnie. Na brzuchu ladnie podpiera sue raczkami i kreci glowa. Momentami zastanawiam się czy oby nie jest za silny ale lekarze go widzieli i nic nie powiedzieli...od kilku dni pcha tez rece do buzi i zaczyba mu to coraz lepiej wychodzic.

Dominika, sukienką bym się nie martwiła. Ja córkę podawałam w białej z różowymi wstawka-też dostaliśmy i nie kupowałam drugiej.
Mój mały w dzień robi sobie jedną drzemkę 1,5 godz i 2-3 drzemki po 20 minut a reszta to czuwanie. Najdłuższe ma od 15 do 18:30 czyli pory kąpania. Dużo się śmieje :-) za 2 dni kończy 3 mce i jak go położę na brzuch to potrafi się już czasem przekulać na plecy :-) ale to zasługa jeszcze cięższej głowy która go czasem pociągnie :-)
W sobotę byłam z córką u kosmetyczki bo 2tyg męczyła nas o kolczyki koniecznie jak mama. Jechała ze świadomością że przekłuwanie uszu boli a mimo to chciała. I jaka radosna jest teraz z tego powodu :-)
Nyzosia ja też mam szpital w domu. Mąż chóru ale do pracy chodzić musi więc go "karmie" lekami i dalej funkcjonuje. Amelka od 2 tyg ma brzydki kaszel - osłuchowo jest czysta i żadne syropy itp. na nią nie działają :-( mnie teraz nie dość ze zaczęły męczyć zatoki i kaszel to w czwartek rozlał mi się żylak na łydce i jestem na zastrzykach przeciwzakrzepowych. Także na chotóbsko zrobiłam juz syrop z cebuli i drugi z buraka i czuje że zaczynają pomagać.
Miłego dnia Wam życzę

Dominika dziękuję . Tak jak napisałaś wprowadziłam jeden produkt przez parę dni i tak zaobserwowałam juz ze są to jabłka teraz nabiał . Śmieje się ze twraz to waga mi ruszyła dużo mniej jem tych pustych bułek. właśnie zapomniałam o polankach zadz tam dziś. Dominika jeśli mogę zapytać a z jakiego powodu idziecie bo u nas malutka za mocne napięcie ale wydaje mi się ze długo nie możemy czekać. za 3 dni kończy 3 miesiące ale nadal nie trzyma sama główki przez parę sekund do minuty no i łapki często ma dole takie spięte chociaż też potrafi wkładać do buzi obie lub puby je coś złapać na brzuchu trzyma pięknie głowę wysoko robiąc się śmieje kołyske ale ma trudność by położyć głowę na dół i nie wiem czy tylko jest taka ciekawa czy jest to problem.zjadła wiec idę jeszcze na pół godzinki się położyć. a jeśli chodzi o jakoś o sukienkę to zbytnio bym się nie martwiła ta co masz zapewne jest śliczna i elegancka wiec szkoda kasy tym bardziej że masz becik.

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...