Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-11-t628486,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Karolinka! Ja jestem zapisana na Polanki. Lekarka, ktora wypisala mi skierowanie polecala to miejsce. Na poczatku wrzesnia dostalam termin na 17 listopada. Jak tam Wasza alergia? Doszlas juz co uuczula?
U nas w weekend maly remont, tzn doszlifowywanie mieszkania. Dopiero wieczorem doprowadzilam chate do ladu i składu. A w nastepny weekend jeszcze ostateczne dopieszczanie i mycie okien przed chrzcinami.
Dostałam w prezencie dla Marty sukienke białą w pomarańczowe kwiatki. Jest z szyfonu bardzo elegancka. Caly czas bije sie z myślami, czy ja zalozyc. Do tego mam becik, wiec nawet nie bedzie jej widac. Troche bez sensu kupowac druga, całkiem biala sukienke na jeden raz. Myslicie, ze kolorowa moze byc?

cześć ja padam na pysk w piątek miałam kolejne szczepienie i masakra goraczka i całkowite rozdrażnienie. żałuję tylko ze nie udało mi się na warsztaty przyjechać z hustowania. sama z 3 dzieci dorobiłam się ciśnienia 117 na 138 .a młoda dalej nie spi . dziewczyny dostałam skierowanie na rehabilitację znacie może jakieś fajne ośrodki

Nasz czuwa dosyć długo,rano 2h ,a później nawet pol dnia ;/
Dzisiaj miał dzień w stylu "wszystko na nie",masakra ;/

Ja ogolnie jestem z dwoja sama,wiec już nic nie mowie,co czasem mam w domu,sprzatam 'bardziej generalnie' co sobote :)

My espumisanu już wogole nie dajemy i jest dobrze :)

Ania maila nadal nie mam dorris86@wp.pl, oklan@wp.pl

Ja nie wiem:)

U nas tez mlody ma jakies 1,5 godz czuwania miedzy drzemkami. Najdłużej wytrzymuje rano nawet 2 godz. Rano tez jest najbardziej gadatliwy najwięcej sie uśmiecha.
Nie wiem czy mu tak zostanie ale od kilku dni jest bardzo regularny i przewidywalny.
Po woli odstawiam mu tez espumisan. Daje mu 3 razy dziennie.jak skoncze butle to chyba juz nie kupie nowej.

W domu mam lekki sajgon bo maz chory. A moj z tych bardzo przeżywających chorobe:) tak wiec wszystko robie sama z dwojka dzieci...dobrze ze jutro mloda do przedszkola idzie...

dziewczyny proszę o namiary do dr Marka oraz gdzie przyjmuje

U nas dziś też tylko krótkie drzemki, byliśmy w aquaparku i spała tylko pół godziny bo akurat tak wyszło, usnęła przed basenem a obudziła się jak ją rozbierałam ale była grzeczna, nie wiem jak Wasze dzieci ale moja długo nie czuwa 1-1,5 i zasypia.

Melaniunia wysłałam jeszcze raz, sprawdź.

Lepsza tkana. Nie czuc tak ciezaru.

U nas jakis malo senny dzien. Rys cos nie chcial spac ale byl spojojny.ciekawe jak bedzie w nocy.

NyZosia a mowiac różnica co masz na mysli? Lepszy elastyk czy tkana?
Moj dziecko właśnie spało 4 godizny szok! Tylko dlaczego nie w nocy?! :(

Ania27 ja maila od Ciebie nie dostałam ...

Ja nie prasuje. Prasuje tylko koszulki Meza jak jest i Kuby do przedszkola.A jak jest potrzeba innych rzeczy to wtedy jak akurat dana rzecz potrzebuje :)

Ania, lekko nie jest, ala ja w przeciwieństwie do Ciebie mam teściową niedaleko a i do rodziców od czasu do czasu zawozimy młodą na kilka dni, więc jest jakaś pomoc. A na codzień to muszę jej bardzo dużo uwagi poświęcać bo sama się nie umie bawic i wszytsko musze z nią robić, więc małą trzymam na rękach (bo sama raczej nie poleży) i się zajmuję starszą. Najgorzej jak karmię to wtedy starsza zawsze coś chce, a to siku a to pić, więc muszę się jakoś rozdwajać wtedy. Na szczęście odpieluchowana już jest od pół roku, więc ten problem nam odpada. A na spacery idziemy za ręke, zazwyczaj na plac zabaw. Obie są antywózkowe więc jedna piechotą druga w nosidle. Ale ogólnie jest co robić przez cały dzień, jedyne co to mam chwile dla siebie jak idę pobiegac, wtedy mąż zostaje z dwójką około godziny:)

Jestem z siebie mega dumna. wyprasowałam wszystko co miałam do prasowania:))))

Ja lecę kupować chustę w przyszłym tygodniu. różnica noszenia Rysia w elastyku a w tkanej jest ogromna!

Tak pisze ze brat bratem zajmuje się na powietrzu jak wyrodna matka co dzieci na dwór wygania ale oni w domu nie umieją się bawić,więcej wariują albo zabierają sobie nawzajem zabawki a to płacz a to krzyk że mi zamiast łatwiej to gorzej jest nawet przy nich cokolwiek zrobić w domu do tego nie śpiąca księżniczka:)

Magda jak sobie radzisz? Bo jednak to jeszcze małe dziecko, a ja mam o tyle dobrze że mój 6 - latek zajmie się nim na dworzu, widzę ich z okna I jestem w szoku jak potrafią się ładnie bawić i ten starszy nie spuszcza go z oka a i ten trzyma się go, nigdzie bez niego nie odejdzie,mówimy mu z mężem ze jak nie ma taty to on musi go w pewnym sensie zastąpić,trochę mamie pomóc a ten mały jest tak za nim ze ja to mówię drugi tata.Teraz próbujemy go odpieluchować, oczywiście nie zawsze jest czas żeby go wysadzić ale dziś mnie sam mile zaskoczył,stał w łazience bez pieluszki bo go wycierałam po myciu a mała strasznie płakała i on przyszedł z łazienki do pokoju i mówi mama siusiu, usiadł na nocnik i zrobił, więc widzę ze szybko nam pójdzie, z pierwszym było gorzej zresztą on w ogóle jest trudnym dzieckiem.

NyZosia! Super zajecia z chustowania. Juz nie moge sie doczekac nastepnych, czekam na plecak😊
Dziewczyny! Sprobujcie chusty. Wbrew pozorom nie jest to uciazliwe. Wiazanie zajmuje mi jakies 2 minuty teraz i nawet juz w samochodzie wiaze. Tzn jak wysiaade😉
Moje dziecie tez niezbyt kocha wozek. Tzn poki spi jest ok, i kilkanascie minut po przebudzeniu. Ale potem ciekawosc swiata jest nie do pokonania i placz i jek w wozku. Troche pomaga smoczek, ale Marta to zdecydowanie niesmoczkowe dziecko i co minute wypluwa...
Co do prasowania... Ja wlasnie sie biore! Noe ma jak to przy piatku wyprasowac suszare niemowlecych ciuszkow😉

Moja za miesiąc konczy 2 latka :)

No tak jak ma się pomoc to co innego,pewnie i obiad czasem ugotuje,albo coś przyniesie,wiem jak mają moje koleżanki w Polsce.
Moja ma dziś dzień bez spania nawet na spacerze było to tylko pół godzinki.
Kaoma,oglądałam te nosidełka,fajne są ale drogie chyba że używane bym kupiła ale są też tańsze dla takich maluchów i są też takie chust onosidła nie ma filozofii wiązania i te mnie też zainteresowały,widziałaś może?

Która mama ma dwulatka?

Dlatego u mnie deska do prasowania nie znika z salonu, najwięcej prasuje, jak moja mama do mnie wpada.

Sa pakiety, ja wybrałam tańszy, za 400 zł. W tym jest sesja w domu, obróbka 30 zdjeć, wydrukowanie 10 zdjec w większym formacie na ładnym papierze. Najlepiej napisać maila, a w mailu zwrotnym on przedstawi rożne możliwości.

U mnie dzieki Bogu prasuje Tesciowa odkad zaszłam w ciaze. Ja zawsze doprowadzam do takie stanu ze robi sie mega sterta a w szafach pusto, niecierpie prasować. Jak juz nadejdzie ta wielka chwila to Prasuje wszystko łącznie z pościelą i majtami córki. Odkad mam suszarkę do prania to prasowanie idzie szybciej bo ciuchy po wyjęciu sa bardzo mięciutkie, mam chrapkę tez na to nowe żelazko od Philipsa ale czekam na jakas promocje w mediamarkt.
Mały wstał dzis przed 10 i od tamtej pory drzemki ma po 15 min, juz dwa razy wystawiałam go do ogrodu ale sie wybudzal wiec nic nie Moge zrobic, teraz odpaliłam chodakowska i pocwiczylam całe 6 min i 19 sek. Bo znowu ryk i do cycka chciał, bo głodny nie był wcale. Ania27 daj znac co wybralas, ja tez sie zastanawiam i nie wiem, najchetniej kupiłabym używane nosidło.

Smerfeta to kiedy masz czas na prasowanie,ja jak strzepnę i ładnie powieszę to nigdy nie mam ciuchów pogniecionych,a zaraz na ciele się prostują,wiadomo że czasem coś trzeba przeprasować szczególnie latem jakąś bluzeczkę,ale teraz syn koszulka na to bluza,ja po domu jakaś bluzka,getry.

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...