Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-12-t632411,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

Ania młody spi ok w nocy, zje i spi dalej,ale zjada malutko po 30-60ml ostatnio to tez tyle szykuje (karmie mm) bo więcej nie ma sensu.
A w dzień nie chce spac, w wozku masakra,no ale trzeba to przetrwaC.
Nam lekarz mowil,ze ciemiączko do roku ogolnie,ale roznie to jest,kwestia indywidualna.
My mamy karuzele FP rainforest i leżaczek jeszcze po Kubie, ma tez mate i takie 3w1,jakby stoliczek ustawia się wg wieku do oglądania,pozniej jako stolik później jak cos tam i to lubi najbardziej ,bo zawsze w cos trafi i albo zaświeci albo wyda dźwięk :)

Ania27 wit K w kroplach młody dostał w szpitalu, a na u3 w kroplach szczepionkę przeciw rotawirusom.
Moja 5 latka właśnie rozebrała brata, założyła mu pieluchę i teraz ubiera go w pizamke sama z własnej woli hehe jejku przez ta zmianę czasu chodze do tylu, juz bym sie szykowała do spania a dopiero 18

Mój się urodził z małym ciemiączkiem i wychodził ze szpitala z ciemiączkiem na opuszek palca i dalej ma takie. Ciemiączko zaraża do 18mca.
My mamy zwykła karuzele z misiami i ona zazwyczaj na wieczór do spania oraz mate edukacyjna. Młody potrafi na tej macie i godzinę poleżeć, czasem mu misia jakiegoś położę albo zabawke-zawieszke i to wszystko.
Mały u nas dzisiaj opanował do perfekcji kula nie się przez lewy bark. Co go na plecy położę to za chwilę chichra się na brzuchu i ogląda wszystko z wysoko uniesiona głową :-) do tego szuka okazji żeby tylko się posadzić :-)

Kaoma to w kroplach to była witamina K, doustne będzie na rota ale też później przy tym pierwszym.A tak wszystkie szczepienia są podawane domieśniowo.

Ciemiaczko to chyba nawet do półtora roku jest.
My mamy metę i leżaczek. Mała najbardziej lubi siedzieć w lezaczku , na macie różnie,maks to 20min.Mam tez zyrafke Sophie,ale Iga jeszcze nie chwyta,nie trzyma wiec zyrafka czeka :)
My nie wybieramy się do zoo,pojedziemy do parku orunskiego pooglądać drzewka.

Ania27 moj młody dostał szczepienie w kroplach na u3, następna dawka bedzie na u4 w połowie listopada. Jakos sie tym nie przejmuje bo corka była tez szczepiona z opóźnieniem.
Co do Zabawek to przy córce miałam to szczescie ze większość zabawek miałam pożyczonych np taki skaczący konik z FP albo jakies inne duze zabawki z FP ktore kosztują po kilkaset zł. Teraz juz wiem ze najlepsza jest drewniana łyżka, groch zamknięty w butelce albo wyrzucanie ciuchów z szafy :) wiec moge polecić tylko to :) sama ogladalam zabawki dla małego bo na swieta bedzie miec 4 miesiące ale nic mi w oko nie wpadło bo wszystko właściwie jest od 6 m ż. Także tez czekam na propozycje.

U nas też dobrze czyli pobudka o 3.00 i później o 7.00 już na dzień ale po 1,5 godzinie mała poszła spać na dwie, można powiedzieć że śpi już teraz dobrze, trzyma drzemkę jedna dłuższą zazwyczaj po południu ale teraz chyba przeniosła do południa, reszta to po pół godziny . Melaniunia a u Was jak że spaniem? lepiej coś?
Karolina, jesteś sama na codzień z trójką? Mąż na miejscu pracuje, czy poza granicami? Jak starsze rodzeństwo dogaduje się? U nas ciągle kłótnie przez to ze starszy taki charakterny.
Ja nie wiem co tu jest z tym szczepienie zaraz będą 3 miesiące a my na pierwsze mamy termin dopiero na 26.11.Kaoma u Was też tak późno?

Ciemiaczko to do roku chyba jest. Moja cora miala bardzo dlugo bo jak miala ponad rok to jeszcze robilismy jej usg przezciemiaczkowe.

U nas z chrzcinami tez lipa.mamy problem z mama chrzestna.

Mlody obudzil sie wg starego czasu.jest przesuniety o godzinę;(

a u mnie pogoda się schrzanila ,:(

Malunia ja też sama i tez się śmieje ze jak mąż wróci to będę miała urlop i ze do spa pojadę czyli do mamy :)mój m kiedyś miał zmiany miesiąc na miesiąc a teraz to różnie wiec mam nadzieje ze wkońcu będzie w pl cały czas chociaż z trójka dzieci ciężko z pieniędzmi tym bardziej ze jeszcze pomagamy mamie. Dominika udanej imprezy . my jakoś nie możemy zaplanować chrztu nie wiemy jak to ogarnąć bo boje się w listopadzie Chrzciciela bo zimno w tych kościołach a też mamy problem z chrzestnym i juz mam straszne wyrzuty sumienia ze jeszcze tego nie zrobiliśmy. mam do was pytanie jakie zabawki macie ,możecie polecić dla naszych maluszków. my mamy karuzele mate ale widzę słabe zainteresowanie może macie jakieś fajne grzechotki nie mam jak pojechać do zabawkowego sklepu i najchętniej kupilabym przez internet. i drugie moje pytanie jakie duże ciemiaczko miały wasze dzieci i do kiedy się zarasta .milej niedzieli

U Nas sloneczko juz wychodzi :)

Dominika udanej imprezki :)
U nas super noc,mała przebudzila się po 5 starego czasu,a obudziła się teraz.
No i gdzie to piękne wczorajsze słońce? Oby wyszło zza tej mgły.

My bylismy w zoo ze 3 tygodnie temu :)

Ja tam caly czas z dwojka sama wiec juz nic sie nie wypowiadam :P
Maz teraz przylatuje na 2tyg we wtorek, wiec bede miala 'urlop' :D

Ja o tej zmianie czasu nawet nie pomyslalam,najwyzej dzisiaj małego poloze zamiast przed 20 to przed 21 i tyle :) troszke Go przeciagne czasowo ,tragedii nie ma :)

Dominika udanej imprezki:)

Justa! Planowo mamy po 26 miec szczepienie. W nastepnym tyg pojde na wizyte ale nie wiem czy nie bedzie odroczone szczepienie bo Marta ma resztki kataru.
Dzis chrzciny... Cala rodzinka sie zjechala. Jeszcze zmiana czasu. Wiec od 5 nie spie. A Marta dopiero teraz wstala wiec lepiej znosi zmiane czasu niz ja. Ciekawe jak bedzie wieczorem

O! A my do zoo planujemy jutro się wybrać :)

Nyzosia my też byliśmy w zoo, może się minęłyśmy nawet o tym nie wiedząc ;)

Ja corke przesuwalam a teraz w ogole zapomnialam o tej zmianie czasu i nic nie robimy. Nie wiem jak to przezyjemy. Najwyżej będzie spal po 19:) i wstawal o 6;(

Kaoma współczuję wszy....nam sie zawsze udawalo od razu je wytepic.

My byliśmy dzisiaj w zoo. Bylo super! Zlazilismy sie strasznie ale trzeba korzystać z pogody.

U nas nie ma kładzenia spać, bo młoda i tak się drze po godzinie. Generalnie kąpiemy ją ok20, jedzenie i zasypia w kołysce na dole. Wtedy ja myje starszego i sama wskakuje pod prysznic. Ok.22 ona się wybudza i wchodzi w swoją fazę, która trwa przeszło godzinę. Po 23 zabieram ją na górę, jedzenie, zmiana pieluchy i idzie w kimę. Śpi albo do 7, albo do 5, trochę zje i śpi. W tygodniu zabieram ją na dół dopiero jak starszego wyprawię do przedszkola, czyli po 9, chyba, że śpi dłużej.

Zastanawiam się czy w związku ze zmianą czasu to kładziecie spać później swoje pociechy?
Ja już od kilku dni przesuwam czas położenia do spania o 10min. Wczoraj małą zaniosłam do łóżeczka o 20.30. Dzisiaj chcę położyć ją o tej samej godz. Beznadziejna jest ta zmiana czasu.
Dominika kiedy idziesz z córeczką na drugie szczepienie? Bo to pierwsze miałyśmy tego samego dnia :)
ja dopiero w poniedziałek się dowiem dokładnie kiedy mamy przyjść.

Dokładnie tak nas natura stworzyła zeby niemowlaki była podobne do ojca inaczej samiec mógłby je odrzucić, na szczescie potem to sie troche zmienia :) moj samiec dzis znowu w pracy wiec ja od rana z dwójka, do tego walczyłam cały poranek z córki włosami bo dalej nie wytepilam tych insektów, pomimo powtórnego mycia specjalnym szamponem. Mowie wam co za obrzydlistwo te wszy, no i znowu mnie czeka pranie wszystkiego. Generalnie jestem wciąż w pizamie, nawet nie miałam czasu umyc zębów, teraz mały wkoncu usnął to musze szybko wszystko ogarniać. Poza tym mam dzis dzien z serii "wracam do gdanska i nic mnie nie interesuje" czyli ciezko dzis, dlatego biorę sie za sprzątnie wtedy przynajmniej nie mysle o niczym.

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...