Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-12-t632411,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

sylwiaagnieszka kto był oglądać u Was małego? Ja chciałabym, aby moją ktoś obejrzał, bo słabo jej wychodzi trzymanie głowy na brzuchu.

SylwiaAgnieszka mu chodzimy do fundacji krok po kroku ja mam termin na 12 grudnia i mogę ci odstąpić bo my juz wcześniej się dostaliśmy ale dziś słyszałam że zwolnili się miejsce na 23 listopda Jagodka dziś znowu dzielnie ćwiczyła a teraz śpi. ka tez mam 5 łatkę ale ona trenuje gimnastykę i marzy by je kupić materac i zrobić drabin w pokoju ostatnio chciała radio i teraz nie mam zupełnie pomysłu a strażak chce drona i telefon nowy ale sama nie wiem czy wogole będziemy w domu w bo myślimy gdzieś wyjechać

Wkładka założna,szybko i sprawnie. Mimo,ze bez znieczulenia,to bezboleśnie. Za miesiąc kontrola,a później już co pol roku,lub raz na rok.

Ta którą poleciłam jest super i ufam jej w 100%. Jest doradcą laktacyjnym na oddziale położniczym w Copernicusie, pewnie te co rodziły tam to miały z nią styczność.
U nas była rehabilitantka bo nie podobało mi się wojtkowe zachowanie i faktycznie ma duże zaległości ruchowe. Prawdopodobnie przez problemy brzuszkowe bo na nich głównie maluch się skupia :/ Terminy do OWI w Gdańsku na kwiecień!

No bardzo się cieszę,że mamy przespane noce. Mam nadzieję,że jej się to nie zmieni.
Dziewczyny mają rację, ile nas tutaj tyle opinii :)
Oby szybko Twoje wątpliwości zostały rozwiązane.

Kaoma ja mam chłopaka 5 latka, więc trochę inaczej, ale u nas na topie jak zawsze są klocki lego a teraz weszły gry. Takie już od 5lat, w przedszkolu oszalał na punkcie "smocze przygody" Akexandra, fajne sa też "uciekające żółwie".

Dokładnie ania27, najlepiej zadzwoń do specjalistki ktora cie uspokoi. Obyś tylko nie trafiła na następna wyrwana z czarnogrodu. Ja niestety namiaru nie mam a moja polozna jest teraz w Pl.
Ja dzis matka zombie, młody cała noc spał i jęczał i nie mogl sie najeść wiec chyba co 2 godz było karmienie takie po 30 ml. Mam wrażenie ze w ogóle nie spałam. Teraz spi jak kamień. Dzis maz bedzie z nim spał a ja najwyżej ściągnę mleko.
Pytanie do mam 5 latek np do NyZosia "jakie macie pomysły na prezenty pod choinkę dla dzieciaków?" Wiem ze moze troche wybiegam z tematem ale juz mnie to przerażać zaczyna :) ja z reguły małej nie kupuje nic bo i tak dostaje pełno prezentów od rodziny ale musze im powiedzieć co kupic.

Justa to ze spaniem nie ma nic wspólnego po prostu trafił Ci się taki egzemplarz hehe, puki co ciesz się bo drugie może być inne, moja mała dziś wypiła o 5.00 mleko mm, mojej piersi nie chciała Łobuziara pauza do 6.20 i jak zasnęła to śpi do tej pory.

Pewnie macie rację z tym pokarmem, też trochę czytałam i nawet chyba domyślam się dlaczego to mleko tak wygląda bo pokarm matki dostosowuje się do potrzeb dziecka nie tylko ilością ale i jakością tzn.jeżeli Natalia przy piersi spędzała tylko kilka minut a często tylko dwie trzy to piersi dawały jej się napić i taki też pokarm wytwarza mózg bo dostał taki sygnał tak samo jak zmniejszyła mi laktacja bo przecież nie jadła szarpała się albo właśnie krótko possała i koniec.

http://dobrypoczatek.wix.com/dpgda#!kontakt/c24vq

Pani Ewa na pewno rzeczowo Ci doradzi Ania. Na forum ile nas jest tyle opinii będziesz miała a tam jest specjalistka

A na zaspie nie ma poradni laktacyjnej? Moze tam zadzwon?

Kaoma ma racje. W czasie wojny kobiety karmily piersa w Afryce karmia bo to lepsze niz inny pokarm i czesto jedyne co maja dostępne i dzieci daja rade. na pewno organizm oddaje wszystko co ma najlepsze na mleko. Tak juz nas natura zaprogramowala zeby ochronic mlode.

U nas tez jest tak ze jak w nocy mlody je co 2 godz to w dzien mniej. dzisiaj wrocil do normy czyli karmienie o 2:30 a potem o 5:30 i kolejne teraz.

Moj maz jest tylko 3 lata starszy ale obojgu mam blizej do 40 niz 30 i ja juz ryzykowac nie bede 3 ciaza:)mam 2 fajnych zdrowych dzieci wystrczy. Nie ma co kusic losu:)

Chciałbym zobaczyć to Twoje sine mleko hehe jak Ci tak ładnie przybiera, też myślałam że jak dziecku nie wystarcza to będzie płakać, niestety w tym tygodniu co Natalia w ogóle nie przybrała była spokojnym, uśmiechniętym dzieckiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ania u mnie też mleko nie zawsze ssię rozwarstwia. Ja daje małej właśnie to nocne sine mleko na noc i śpi mi od 20 do 6!!!
Najada się,bo jest pomału małym klockiem,a zresztą darlaby sięgdyby bbyła głodna.
Wejdź w necie i poszukaj poradni laktacyjne na Trakcie Św Wojciecha.Tam jest nr tel.do położnej. Ja nie korzystałam z jej wiedzy,ale mam nadzieje,ze Tobie pomoże :)

Mętna miało być.Ja też czytałam ze mleko nie wartościowe tylko w przypadku skrajnego niedożywienia.Ta położna jest specyficzna więc dlatego pytam Was ale to też może trzeba się spotkać z takim przypadkiem.

Właśnie musiałam odciągnąć trochę mleka bo piersi jak kamienie a Natalia tylko trochę possała i śpi.
Kaoma u mnie nie ma żadnej już śmietanki, nic woda tylko jakby metra a wcześniej było to zdecydowanie mleko bo właśnie się rozwarstwiało, sama nie wiem co myśleć a może Ty masz tu jakiś namiar na położną żeby telefonicznie się skontaktować.

Smerfeta dobrze wiedziec ze nie jestem jedyna szalona co sie porwała na związek ze sporo starszym facetem :) u nas rok walki o ciaZe i to tez powoduje, ze juz nie chce następnego, bo kolejny raz bym tej psychozy nie zniosła.
Ania27 skoro polozna ci powiedziała ze twoje mleko jest niewartościowej to sory ale niech sie babka walnie w czoło zanim takie średniowieczne poglądy bedzie wygłaszać. A ze mleko wodniste i ma szary kolor, no to co? Moje tez takie jest. Jak postoi to sie rozwarstwia i czasem poprostu woda na dole a u gory cos jakby śmietanka. I czesto proporcje po rozdzieleniu sa rożne, raz wiecej "wody "raz mniej. Ale tak jak NYZosia napisała trucizny jej nie dajesz. W szoku jestem ze jeszcze ktoś tak mowi, ze mleko matki jest niewartościowej. Naprawde organizm matki musialby byc skrajnie wykończony, niedożywiony, lub poddany antybiotykoterapii aby z mlekiem było cos nie tak.

Kaoma mój jest starszy ode mnie o 16 lat i on to jeszcze by chciał kolejne, choć na szczęście entuzjazm mu spadł:) Ja sobie tego absolutnie nie wyobrażam, o ta ciążę walczyliśmy 4 lata, tysiące kilometrów wyjeżdżonych, kupa kasy wydana i całe 9 miesięcy jak na minie, zatem starczy.
Na mleku kobiecym się nie znam, moja zasysa z cycka szybciej niż z butelki. Jak w nocy jadła więcej, to w dzień mniej. Teraz w dzień przerwy trochę dłuższe i w nocy mniej nadgania. Nie martwię się tym, bo ona i tak bardzo dobrze wygląda, zapewne teraz będzie już mniej przybierać. Śpi najwięcej do 16-17 a później max jedna drzemka 20min.

Na razie karmie ją w nocy bo co mam mleko robić a później się przyzwyczai a prawdopodobnie już takie dzieci nie muszą w nocy jeść a pierś tylko popije i śpi dalej no chyba ze za mało będzie przybierać to co innego, tak sobie sama odpowiadam na moje pytanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Macie może jakiś numer do kogoś od laktacji żeby zapytać o co chodzi z tym pokarmem bo tu moja położna mówi ze może tak się stać z mlekiem i przy synku mówiła żeby już takiego mleka nie dawać bo on ani się nim nie najada ani większych wartości nie ma, teraz jest na urlopie więc jej nie zapytam ale pewnie to samo powie a ja nie wiem czy do końca ma rację niby ta druga też potwierdziła ze czasem dzieci nie najadają się pokarmem matek ale to było tak szybko przez telefon a ze to nie moja położna to nie chce ze mną gadać taka wredna polka na obcej ziemi, więcej do niej dzwonić nie będę bo nie miło mnie potraktowała.

No wiem, że nie zawsze można. Ale przecież trucizny jej nie dajesz więc nawet jak tobie się mleko wydaje dziwne a mimo wszystko młoda je je to jej je dawaj.
Nie wiem Ania co Ci poradzić. Co chciałabyś usłyszeć...

No taka woda koloru szarego,wiem przecież jak wygląda kobiece mleko, swoje przecież ściągałam, nie mam pojęcia od czego tak mogło się stać czy to efekt tabletek hormonalnych czy może zmęczenie i stres swoje zrobiły z synkiem tak pokarm mi się zmienił po 4 miesiącach a teraz jak jak ściągałam to zauważyłam poza tym zrobiłam próbę na zbierałam 150 ml ale jak jeszcze było białe a młoda po nim wypiła jeszcze 90 ml mm więc coś tu nie halo.
Ja też jestem za tym żeby karmić jak najdłużej bo mleko matki najlepsze na świecie, tylko że nie zawsze można Nyzosia.

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....