Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-12-t632411,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

Malaniunia to czekam na relację z wizyty u Ciach.

Ja karmiąc mm nie trzymam się etykiety na opakowaniu tylko apetytem Młodego :)
Tam jest napisane,ze w 4 miesiącu 150ml, a On nie wypija w 99% nawet 120ml.W nocy pije pierwsza porcje 90,a druga 60ml.
Młody pije wode,ale nie zawsze,raz mu podaje,a raz nie. Do 2miesiaca mu podawalam herbatke,ale nie w granulkach tylko naturalna,bo miał problemy z brzuszkiem,ale jak mu przeszly to jakos i On nie ma ochoty na to.

Dzisiaj szczepienie było,Młody jak Jego straszy brat,zero reakcji tylko gaworzenie i smiech,pielegniarki znow miały ubaw.
Lekarka mowila,ze mogę już mu podawam marchewke,bo skonczyl 3mc ładnie przybiera,wiec można wprowadziac.
Dzisiaj mu dalam,jak przestalam to marudzil i chciał jeszcze łasuch jeden.

Do Ciach ide w piątek ,załozyc ta spirale,wybralam hormonalna na 5lat.

Malaniunia byłaś już u Ciach? Jakoś teraz miałaś iść prawda? Słabo z moją pamięcią.

Ja karmie Wojtka tylko mm. Daje mu tyle ile chce, wychodzi mniej niż na opakowaniu mm. Zauważyłam że na różnych mlekach są inne porcje dla danego wieku dziecka. Jak było gorąco to Wojtek popijal wodę, teraz nie chce. Jeśli herbatka to naturalna bo granulowane to sam cukier.
Współczuję kolek, oby szybko minęły.
U nas maruderstwo na 102, prawdopodobnie zęby. Piąstki całe w buzi, przy tym krzyk, dolne dziąsła rozpulchnione. Kupiłam dentinox, przy starszym jako tako się sprawdził. W gemini zamówiłam camilie. Zęby wychodźcie! ;-) Katarek tez już mu sprawilam, po fridowaniu w głowie mi się kręci a i tak nie wyciągnę tak jak odkurzaczem.
Viburcol na starszaka nie działał ale nie omieszkam teraz spróbować jeśli nadejdzie taka potrzeba.

Ania27 ja niestety nie wiem ile moj Bolek (tak na niego mowie)przybrał, polozna juz do mnie nie przychodzi a wizytę na U4 mam dopiero w listopadzie i wtedy sie dowiem. Ale ładnie je, jak głodny to krzyczy no i widze po ciuszkach ze rosnie. Mimo to jest drobnym dzieckiem, mysle ze wagowo jak twoja Natalka czyli ok 5 kg. A daje mu mleko aptamil HaPre bo wyczytałam w testach ze to jedyne mleko ktore dostało opinie "gut" cała reszta była duzo gorsza.
NyZosia nosze go bo jak siadam to ryczy wiec nosze półprzytomna i tylko modlę sie zeby usnął, albo maz nosi, ale jak tylko próbujemy usiasc to jest afera. Młody nas sobie ustawił, nie ma taryfy ulgowej :) Sab simplex tez tez podaje ale zaczynam powątpiewać w jego działanie. Moja corka tez miała kolki do 3 miesiaca ale zaczynała o 16 godzinie a kończyła o 20 i szła spac. Teraz dopiero doceniam jakie miałam złote dziecko, jak ja mogłam wtedy marudzić?! Czuje poprostu czuje ze młody to jest i bedzie bardziej wymagający osobnik. Taki synuś mamusi :)

Malaniunia nam do Ciebie pytanko. Jak karmisz mm to się ściśle stosujesz do wytycznych na opakowaniu? Ze ma być podane np.6 razy na dobę po 120ml,czy częściej podajesz?
I jeszcze jedno,czy dajesz pomiędzy jedzeniem jakaś herbatkę czy wodę?
Pytam juz tak na przyszłość, jakby małej nie starczyło mojego mleka.

Moja mloda miala kolki do 6 miesiaca zycia. Tyle ze nam pomagal sab simplex.15 kropel do kazdego karmienia. Jak tylko pominelam kropelki od razu byla afera.

Kaoma a czemu go nosisz? Moj czasami sie w nocy wzbudzi to albo dokarmiam go ma lezaco albo przytulam boczkiem i delikatnie trzacham i zasypia. W dzien jak tak placze to biore ho ma rece siadam wygodne na kanapie i lulam. Trzacham głaszcze spiewam...no a na noszenie najlepsza chusta:)

Ryś jest zupełnie inny w obsłudze niz jego siostra. Jakbym miala takie pierwsze dziecko to pewnie mialabym mniejsza roznice wieku miedzy dziecmi.

Dziewczyny jesteście mega dzielne ze sciaganiem!!! Wiem jak to jest. Tez odliczalam miesiace do końca sciagania. Najpierw bylo tylko do 3 miesiecy potem do 6 a skonczylam sciagac w 11:))) jakos tak sie przyzwyczailam.
Tym ktore planują dłużej sciagac polecam laktator na dwie piersi na raz:)

hej dziewczyny
my tez meczymy sie z kolka , z tym ze nie mamy codziennych wrzaskow , raz na dwa dni okolo , czytalam ze czopki viburcol sa dobre , mozna podawac od 3 miesiaca wiec dziewczyny zmoze to spobujecie ktore macie starsze dzieciaczki , podobno priobiotyki warto wlaczyc , ja wlasnie ide kupic , , no nic trzeba przetrwac , ze sarszym tez to przechodzilismy
zycze wytrwalosci sobie i Wam ;-)))

Ania ja mam dużo więcej czasu od Ciebie, bo mam tylko to jedno dziecię. Właśnie się odciągam, a ona leży na przeciwko mnie w leżaczku i gaworzy i bawi się rączkami :)
i jak tu się nie zakochać :)

Moja skończyła 3 miesiące i myślałam, że to będzie pierwszy spokojny wieczór... ale skąd zapomnij człowieku. Kombinujemy jak się tylko daje, aby te 4 godziny wrzasków i płaczu skrócić.
Z kupami u nas dalej bez zmian, moja restrykcyjna dieta tylko pomogła na skórę. Moja mama mnie załamała w weekend, bo podobno ze mną takie same cyrki były i od początku do wprowadzenia stałych pokarmów byłam na czopkach;/

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.Justa to Ty musisz dwa razy ściągać na jedno karmienie,kiedy masz czas na to,podziwiam.Ja nie jestem aż tak regularna bo przy dzieciach i obowiązkach poprostu się nie da a to szkoła,lekarz,sklep dziś zebranie zawsze coś.Pewnie jak bym mogła to karmiła bym tylko swoim bo myślę że na tyle mam pokarmu a ściągam różnie raz 90 ml a raz 120 ml z regularności a byłoby znacznie więcej podaje jej to co ściągnięte a później jeszcze 60 ml mm,dziś rano zjadła moje 100 ml I 80 mm więc dużo,jakby tylko chciała pić z piersi spokojnie by jej wystarczyło bo dzieci więcej wyciągają niż laktator.Moja z kolei jest taka ze niby dużo potrafi wciągnąć ale jak bym jej dala mniej to leży spokojnie i tak też było w tym ferelnym tygodniu co nic nie przytyła,myślę sobie jak spokojna to pewnie najedzona a ona poprostu taka skromniutka,kochana jest,spokojna wogole nie płacze,sygnalizuje tylko swoje potrzeby i nic więcej.Zadziwia mnie tylko ze tak różnie budzi się w nocy,dziś ok2.00 i ładnie jadła z piersi po czym zasnęła i spała do 5.30 więc super,przy niej można się wyspać,a czasem pobudki są co godzinę nie wiem od czego to zależy,może właśnie czy ładnie zje z piersi czy tylko do zaśnięciem ja ma,muszę przypatrzec.

Kaoma,współczuję Ci kochana,strasznie musi być to męczące ale pocieszylas się ze max.do 3 mies kolki męczą,przynajmniej tak slyszalam,jakie mleko podajesz?noi nie wiele wypija a powiedz ile przybrał teraz w drugim miesiącu?bo tak pytam mam tych drobnych dzieci bo my też wszyscy tacy cala rodzina łącznie z dziadkami i rodzenstwem.

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...