Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Witamy wszystkie mamusie, które spodziewają się swoich pociech w lipcu lub sierpniu 2015!

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Lineczka tp. 8.08.

Mamusie, które się jeszcze nie ujawniły - ZAPRASZAMY! ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Podobnie jak ktoś wyżej napisał w drugiej ciąży szybciej brzuszek wybija .. teraz wyglądam tak jak z pierwszym dzieckiem w 5 miesiącu ...
Brzuszek widoczny zaokrąglony :) 2kg na plusie .
Co do zakupów poczekam jeszcze 2 miesiace jeszcze jest czas : )

i ja się dołączam termin 9.08 :) w poniedziałek mam wizyte u ginekologa. Ja już zakupiłam pierwszy zakup :) nosidełko. Pani, od której kupowałam trochę się dziwiła, ale w końcu od czegoś trzeba zacząć :)
Czuje się dobrze. Póki co przytyłam 2 kg i brzuch już też troszkę widać.

U mnie tez juz brzuch dosyć widać, wydaje mi sie ze teraz mi podobnie rosnie jak przy pierwszej ciąży, a to kiedy zaczyna rosnąć brzuch to sprawa indywidulana, niektórym w połowie ciąży dopiero zaczyna być coś widac. Chociaz ja juz sie nie mogłam doczekac brzucha ;) (a pozniej pewnie bede narzekac na niego,bo bedzie ciezko)
A z wagą to na razie stoje w miejscu na szczescie, w poprzedniej ciąży przytyłam 12-13kg i 3 dni po porodzie jak sie zwazyłam to miałam juz tyle co przed, wiec mam nadzieje ze teraz bedzie podobnie :)
Ja mieszkam w Gdańsku
Co do wyprawki to wiekszosc mam po pierwszym dziecku z takich konkretniejszych rzeczy, wiec pewnie ubranka dokupie w zaleznsci od płci i jakies kosmetyki itp, ale to na pewno za jakis czas

Mam pytanie odnośnie wyprawki dla dziecka. Czy zaczynacie o tym myśleć i coś kompletować? czy zostawiacie wszystko na ostatni trymestr?

u mnie brzuszek już jest widoczny :) ale to druga ciąża wiec szybciej wyłazi :) ale jak brzuszka jeszcze nie widać to absolutnie nie ma czym się martwić :)

malaniunia a nie boisz się chodzić na zumbę? :>
mi lekarz powiedział, żeby zumbę akurat sobie odpuścić...

No to mi wywaliło od razu :) jestem w 12 tyg ciąży a brzuszek już jest widoczny :)

Ja w I ciąży jeszcze o tym nie wiedzac już 'puchlam' ale bylam tez mega szczupla ,może dlatego.Ogolnie miałam nadciśnienie wtedy i mi się mega wody zgromadzilo w organizmie.
Teraz 15tc już widać,ale to druga ciaza to podobno widać szybciej,ale to pewnie zależy od organizmu. Moja waga jest wciąż taka sama ani w dol,ani w gore a maluszek rosnie :)
Moim znajomym jednym od razu 'wywalalo' brzuszek,a innym np. po 5-6mcu :)

Witam serdecznie przyszłe Mamusie :)
jestem z okolic Gdańska i termin mam na 27 lipca :)
Mam nadzieję, że będziemy mogły dzielić się obawami i radościami związanymi z przyszłym macierzyństwem :)

Melduję się i ja :) po wizycie, wszystko w porządku :) wyniki badań genetycznych także :) dzidzia zdrowa, serducho pika :)
Moja aktywność się kończy na małych codziennych zakupach i spacerach z mopem ewentualnie i to też jak mam siłę, bo sił mi brak ;/ wracają mdłości, wymioty ;/ a miało być już lepiej :)

Słuchajcie, wszystkie macie już brzuszki widoczne? Miałam spytać lekarza, ale omawiałam z nim inny temat i zapomniałam. U mnie już 14 tc i w sumie prawie nic nie widać, chociaż dzidzia rośnie, nie wiem czy to normalne czy jest się czym martwić? Dodam, że z natury jestem szczupła, ciążę zaczynałam mając 171 cm / 53 kg, obecnie 56.8 kg :) Jak to u was jest dziewczyny albo było w poprzednich ciążach? :)

A jestem z Chwaszczyna :)

Ja jestem z Gdańska 😉 przed ciążą chodziłam na fitness ale od nowego roku to nie ma poza tym bardzo szybko się mecze, mam zawroty głowy i w dusznych miejscach niemal omdlenia więc boję się iść na jakieś zajęcia puki co

Moja aktywność kończy się na wychodzeniu z psem jak i odbieranie córki z przedszkola .. męczy mnie wchodzenie po schodach niestety mieszkam na 4 pietrze bez windy :(

Ja jestem z Rumi

WITAM! :)

Ja jestem z Gdanska :)

Dzisiaj samopoczucie dobrze, mimo,ze wybiegłam z przedszkola bo pierwszy raz myslalam ze zwymiotuje,ale później wizyta o fryzjera a pod wieczor ide na zumbe ,korzystam z dni jak mam dobre samopoczucie :D

witamy, witamy! ;)

Ja już spoza, od czerwca mieszkam 30km od Chojnic ;)

Witamy w nowym wątku . : ))
Mamusie jak dziś samopoczucie ?
powiedzcie mi wszystkie jesteście z Trójmiasta ? czy może jest któraś z mamusiek z poza ?

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...