Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Witamy wszystkie mamusie, które spodziewają się swoich pociech w lipcu lub sierpniu 2015!

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Lineczka tp. 8.08.

Mamusie, które się jeszcze nie ujawniły - ZAPRASZAMY! ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Moja młoda często rozmawia z brzuchem i już nie mogę się doczekać aż będzie czuła kopnięcia. Ona bardzo się cieszy że będzie starszą siostrą. Ciekawe kiedy jej przejdzie:)

Właśnie na usg połówkowe mogłabym zabrać męża i córe. ale nie wiem czy do invicty będę mogła....

Ja jeszcze co polowkowego sie zastanowie moze faktycznie zrobie gdzie indziej i w 3D ,bo akurat Maz bedzie co zadko sie zdarza ze jest na usg to by zobaczyl dzidzie :). Ja mam czasem takie dziwne uczucie jakby bulkotanie ,smyranie delikatne i to chyba juz dzidzia daje znac chociaz na poczatku mi sie wydawalo ze to moze w jelitach cos :) jestem szczupla moze dlatego juz czuje bardziej . Co do walentynek to bez planow,akurat 14go rano wrocimy z Zakopca,a popoludniu Chrzesniaczka ma urodziny wiec plany nam kto inny zorganizowal :) moze w zakopcu sie gdzies wybierzemy we 3a teraz juz 4 na obiad czy cos bo rzadko mamy okazje :) u Nas w przedszkolu szkarlatyna oby Kuba nie zlapal bo jutro wyjezdzamy a musi isc bo ja musze byc w pracy zrobic inwentaryzacje .

cześć dziewczyny ja tak z samego rano możecie polecić Fajne miejsce na wyprawie nie urodzin dla córki może coś z okolic Kowal Ujęcia Oruni bo mi przychodzi tylko na myśl Tesco na Kowalach z góry dziękuję za radę a ja już śmigam do pracy choć dziś jestem nie żywa i pomyślałam że super będzie być na l4 bo się wyspie .Ja tez nie czuje ruchów ale wczoraj pierwszy raz moja córeczka rozmawiała z brzuchem i glaskala go bardzo wzruszył mnie ten moment mam nadzieję że nie będzie bardzo zazdrosna jak dzidzia będzie juz na świecie miłego dnia

Witam wszystkie mamusie lipcowo-sierpniowe
Termin mam na 9 lipca jest to moja druga ciąża pierwsza była 4 lata temu-córeczka Róża , jestem z Gdańska-Oruni Górnej
i nowa_malwa moją ciąże prowadzi dr.Mielcarek ;)

image

Ja w pierwszej ciazy smyrniecia poczulam gdzies po 18 tyg a prawdziwe ruchy w 22 tyg. Bardzo pozno ale mam spora powłokę tluszczowa:)
ciekawe jak bedzie teraz.

Ja po polowkowe mam juz zaklepane w invicie ale nie wiem czy to bedzie 3/4 d a na takie bym poszla bo jest super. Fajnie jest zobaczyc twarz malucha choc moja sie zaslaniala rekami:)

Nic się nie martw,ruchy można poczuć nawet do 22-23 tyg ciąży,zwłaszcza jak się nie jest szczupłym.Ja akurat szybko w obydwu ciążach poczułam ale bardzo szczupła byłam(już nie jestem,hehe) teraz też wyczekuję,zaczął się 16 tydzień,mam nadzieję że za tydzień już będę mogła się pochwalić.

Ja znowu na etapie głupich myśli .. w sobotę zaczynam 20 tydzień, a ruchów dalej nie odczuwam to moja pierwsza ciąża, do chudych też nie należę , wizyta dopiero 17 lutego...

Dziewczyny ponawiam pytanie, czy ktoś chodzi do dr Mielcarka na wizyty?

u mnie to takie uczucie bąbelków a raz takie wypychanie maluszka .. ale to wszystko bardzo rzadko jeszcze :(

Dziewczyny gdzie wybieracie sie na badanie połówkowe usg 3D,4D??
W pierwszej ciąży byłam w pro-femina a teraz nie wiem gdzie pójść

Ja tez juz od tygodnia czuje lekkie smyrniecia , a wczoraj juz takie konkretniejsze, ze jak polozylam reke na brzuchu to poczulam kopniecie przez brzuch i teraz caly czas wyczekuje na kolejne :)

Super :)
ja się nie mogę doczekać tego uczucia :)

Marynarka, nam w pierwszej ciąży bardzo pomógł. Lekarze rozkładali ręce że nie będziemy mieli dzieci, a on po prostu zrobił wszystkie badania, dobrał leki i cierpliwie kontrolował wyniki. Po 8 miesiącach zaszłam w ciąże. Potem każda wizyta w ciąży to dokładne badanie usg, przy każdej wizycie wywiad, przepisane badania do zrobienia i w razie jakby coś się działo dał nr telefonu do siebie i bez problemu można było do niego dzwonić.
Gdy mnie przyjęli na patologię w nd wieczorem to w poniedziałek rano przyszedł do mnie przed obchodem, później po obchodzie też u mnie był, a jak zaczęłam rodzić to został jeszcze godzinę ze mną i moim mężem mimo tego że był już po pracy.
Natomiast od ubiegłego roku podniósł ceny, które jak dla mnie są wysokie (cena za wizytę ginekologiczną to 180,00 zł a za wizytę ciężarnej 250,00 zł plus pod koniec ciąży każde KTG 50,00 zł dodatkowo płatne).
A Dr pracuje na Klinicznej.

Pytałam mojej obecnej lekarki o badanie połówkowe i szczerze mi powiedziała że nie ma możliwości sprzętowych żeby bardzo dobrze zrobić to badanie i poleciła mi albo dr Boćkowskiego albo dr Leszczyńską, bo po pierwsze są bardzo dobrymi specjalistami położnikami a po drugie mają świetny sprzęt.
Stąd moja decyzja żeby na połówkowe wybrać do dr Boćkowskiego.

Pozdrawiam

A ja się pochwale od wczoraj czuje ruchy dzidzi zapomniałam jakie to śmieszne uczucie

3 dni mi to zajęło napisanie powodów :)
potem kolejne 2 dni czy przypadkiem coś się nie powtarza ...
niektóre banalne a niektóre prosto z serca .

Coo do porodu u mnie zostaje Wejherowo najbliżej .
Pierwszą przenosiłam i tak też znalazłam się na patologi w nocy urodziłam. Teraz trochę gorzej bedzie bo mieszkam dalej od rodzicow ojciec dziecka w pracy cale dnie .. zastanawia mnie to jak bedzie

Wow Anielkowa!!! 365 powodów!!! ja bym pewnie 3 nie znalazła:))))))))))))) żartuje oczywiście:) ale 365...

Ja w pierwszej ciąży powiedziałam o ciąży w 13 tyg jak plamiłam, dostałam zwolnienie od lekarza i nakaz oszczędzania się. wcześniej nic nie mówiłam bo dobrze się czułam, pracowałam normalnie i wolałam nie zapeszać i później się nie tłumaczyć jakby nie daj boże coś się z ciążą stało. i niestety od tego 13 tygodnia byłam na zwolnieniu do porodu.
Teraz mam dobrze bo pracuje u siebie:)

Co do porodu to ja się na nic nie nastawiam bo w pierwszej ciąży myślałam, że będę jechała do szpitala z domu a wylądowałam 2 tygodnie przez porodem na patologii i tam siedziałam do końca. 5 razy wywoływali mi poród! teraz będę mądrzejsza i się nie dam tak łatwo zamknąć:) ale chyba będę celowała w Kliniczną choć pierwsze dziecko rodziłam w Redłowie i nie było źle. tylko teraz jakieś słabe opinie są o Redłowie.

taka - nie masz sie co martwic brakiem brzuszka u mnie w pierwszej ciazy do 5 miesiaca nic nie bylo widac linia osy a teraz ledwo co zaczelam ciaze i mam juz brzuszek sporawy.
Co do informowania pracodawcy to powiedzialm ze jestem pierw w ciazy potem po miesiacu poszlam na L4a zaswiadczenie o planowanym porodzie musze tylko doniesc.

co do pomyslow walentynkowych to moge zdradzic z tamtego roku .. wymyslilam 365 powodow dla ktorych kocham partnera zawiniete byly w male ruloniki i dane w ozdobnym kartoniku

Dziewczyny czy jest na forum ktoś ko korzysta z przychodni Intermed (orunia górna lub morena) i prowadzi tam swoją ciązę?

Ja musiałam w pracy powiedzieć juz na początku ,nie byłam w stanie pójść do pracy, przyniosłam zwolnienie i zaświadczenie ze jestem w ciąży. Czułam się fatalnie, właściwie nie wstawałam z łóżka. Teraz powoli odzyskuje siły zaczęłam 13 tc. wierze ze z każdym dniem będzie lepiej.

Ech muszę powiedzieć, ze zazdroszczę Wam pojawiających się już brzuszków. Ja jestem w 11 tygodniu, termin na 30.08 więc ledwo załapałam się do naszej grupy i pewnie na koniec zostanę w niej sama - tym bardziej jak coś się przedłuży:P
Jako, że to moja pierwsza ciąża, no i że też nie mogę pochwalić się figurą modelki, to na razie nic nie widać. Trochę mi tego brakuje... nawet mój mąż ostatnio stwierdził, że fajnie by było jakby ten brzuszek już był:P
Dziewczyny mówiłyście już w pracy, że jesteście w ciąży? Czy potrzebne jest zaświadczenie o ciąży, czy wystarczy po prostu poinformować szefa - o ile nie wiąże się to z żadnymi zmianami w mojej pracy?

Angel, powiedz coś więcej o tym lekarzu? Wiem tylko, że pracuje w Klifmedzie, ale czy w szpitalu? Jakie ma ceny? Naprawdę jest taki dobry czy już jedzie na opinii? Bo sporo o nim słyszałam?

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

białe blaty w kuchni (40 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...