Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-2-t587088,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Ja nie wiem czemu oni w Luxmedzie nie mają usg w gabinetach. to jest mega słabo bo osobno ma się wizytę u lekarza a osobno umawia się na usg...bez sensu. m.in. dlatego nie prowadziłam pierwszej ciąży w luxmedzie. chodziłam tylko do pani dr po skierowanie na badania, które dostawałam od mojego lekarza.
Pawłowski przyjmuje na pogórzu. i też słabo bo teraz jest jeden dzień w tygodniu przez godzinę. ale powiedział mi że zawsze mogę do niego przyjść nawet jak nie będzie miejsca to mam się wpychać:) na prawdę polubiłam tego lekarza:)

Wiecie co właśnie robię? Jem śledzie w sosie koperkowym!!! to mój dzisiejszy obiad:))))))

Ania, nie wyobrażam sobie chodzić do ginekologa, który w gabinecie nie ma usg, to podstawa. Chodziłam do Klifmedu, usg miałam na każdej wizycie, ale teraz w ciąży na te ważniejsze to musiałam szukać innego lekarza. Ale to jeden z powodów dla których zdecydowałam się na zmianę. Teraz mam ginekologa w centrum Gdyni, gdzie na miejscu będzie zrobione i zwykłe usg, i połówkowe i w 3d i 4d, co kto chce :)

Dam mu jeszcze szanse po połowkowym zobaczę:-) chodzisz na pogorze? Ja chodzę do lekarza na morskiej i oni nie maja usg w gabinecie. Dzięki za odpowiedzi. Co do imienia to jeszcze nie wiemy. Wymyśliliśmy Tymon a dla dziewczynki cieżko nam wymyślić i mamy mały problem:-) oby tylko takie

Ania, a czego się obawiasz? Ja zmieniłam w 4 mc i nie mam wyrzutów sumienia. Fakt, pierwszy lekarz leczył mnie kilka lat zanim zaszłam w ciążę, miałam do niego zaufanie, ale w ciąży zaczęłam mieć do niego pewne zastrzeżenia i znalazłam lepszego. Chodzę prywatnie, płacę więc wymagam i uważam, że mam do tego pełne prawo.

Ania do Macieja Pawłowskiego. Super lekarz. Ja jestem bardzo zadowolona a wcześniej chodzilam 15 lat do innego lekarza i trudno mi bylo zmienic i znaleźć kogos sensownego.

Nyzosia a do kogo chodzisz? Mój lekarz nie ma usg w gabinecie i ogólnie nie robi usg w luxie, boje sie zmieniać lekarza w połowie ciazy ale zaczynam sie nad tym zastanawiać.

Hej dziewczyny,
ja dzisiaj wizyta u ginekologa. Ciekawe czy dowiem się kogo nosze w brzusiu :)
Widziałam, że pisałyście o imionach :) my jeżeli będzie dziewczynka to Maja, a chłopczyk Mikołaj:)
Miłego dnia!

Ja chodzę do luxmedu do Gdyni i mam usg na każdej wizycie:) lekarz przyjmuje w gabinecie z usg. nie jest to świetny sprzęt dlatego cieszę się że mam te dodatkowe badania w invictie ale zawsze coś zobaczy.
W pierwszej ciąży chodziłam do gamety i tam też co wizyta czyli co 4 tygodnie usg.
Teraz mam dłuższą przerwę bo pełne 4 tygodnie. ciężko wytrzymać:))

u mojego lekarza prowadzacego mam na każdej wizycie jedno dłużej drugie krocej ale na każdej w nfz od poczatku ciazy mialam dwa teraz ide na 3 i to niby przedostatanie. też bym zwariowała

Chodzę do Gdyni usg nie jest najgorszej jakości ale trzeba sie umawiać osobno na usg. Tzn podczas wizyty nie ma opcji aby lekarz zrobił usg bo go poprostu nie ma w gabinecie sprzętu. Czytałam na stronie towarzystwa gin i oni tez zalecają wykonanie 3-4 badań usg. Ale cieżko mi wytrzymać ten czas bez podglądania maluszka bo mam wrażenie ze ciąża jest pozostawiona sama sobie tzn przed wizyta mam do zrobienia tylko morfologię i badanie moczu ale nie wiadomo czy napewno jest wszystko w porządku. Uważacie ze lepiej jeszcze chodzić gdzieś dodatkowo na usg? Najbliższe mam w 20 tyg ale pózniej znowu będę musiała czekać 2 miesiące:-(

dr Holke w Panaceum w Rumi, a koleżanka na Derdowskiego chodzi do niej i też ma na każdej wizycie/

K0tt - a do kogo chodzisz?

u mnie mimo tego, że chodzę na NFZ mam na każdej wizycie robione USG. Bogu dzięki, bo chyba bym oszalała!

Ania w luxmedzie robią tylko 3 USG, tak było 3 lata temu i tak jest teraz. Nie wiem czy chodzisz do Gdańska czy Gdyni, ale w Gdańsku mają bardzo słabe USG. Ja chodzę dodatkowo na USG, w luxmedzie mam niby lekarza prowadzącego i robię wszystkie badania tj.morfo, mocz, toxo itd.

My podgladamy Malucha na każdej wizycie od samego początku... Nie wyobrażam sobie inaczej ;-)

Ja tez robilam prenatalne za 250 w gamecie.i dodatkowe za 200z krwi moglam robic.

Hmm to może 250 za samo usg a z testem 500? na pewno pani mówiła 250 za usg a jak test to 500 - zrozumiałam dodatkowe 500 ale chyba coś źle zrozumiałam.

ja robilam w gamecie usg genetyczne placilam 250 zl a za test z krwi chcieli 200 zl. Ja na polowkowe ide dopiero na poczatku marca ale troche sie stresuje bo nie czuje jeszcze ruchow a to juz 18 tydzien. Czy na kazdej wizycie u ginekologa macie USG? chodze do lux medu i lekarz tylko mi zlecil na poczatku ciazy pozniej genetyczne a teraz polowkowe, wolalabym miec czesciej aby widziec dzidziusia jak sie stara ale lekarz chyba wie lepiej co robi.

ja już po wizycie wszystko oki pomiary główki prawidłowe 21 tydzień kamień z serca

Nyzosia gratulacje po udanej wizycie :-) no to czekamy na polowkowe ;-) a potem już z górki :-)

Co do gamety...500 zł wyniki z krwi? to strasznie drogo...ciekawe czemu aż taka cena...

Inne tematy z forum

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...