Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-2-t587088,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

jestem po wizycie!! Na 100% chłopak rozchylił nogi i mam zdjęcie jego "jajeczek" :D wszystko w normie, ma ponad 400 gram :)
jestesm najszczęśliwsza na świecie!!

U nas prawdopodobnie Wojtuś lub Miłosz.

Co do imienia dla córki nie miałam nic do powiedzenia hehe, a syn miał być Filip, ale jednak postawiłam na Kubę.
Dam znać po wizycie o ile przeżyję takiego mam stresa ... ;/

Koot, daj znać po wizycie ;) u nas też Kuba albo Zuzia. Kiedyś miała być Maja, ale zdecydowaliśmy się jednak na Zuzię :)

Smarowałam się do tej pory zwykłą oliwką i Perfecta Mama, ale dzisiaj kupiłam Palmers i Bielenda Sexi Mama. Muszę się czymś smarować, bo mam swędzącą suchą skórę, a ponoć powinno się zmieniać balsamy, bo się skóra przyzwyczaja.

U nas niby syn na 80% dzisiaj mam połówkowe, więc pewnie większa pewność będzie o ile się nie wypnie na nas :)
tak czy siak będzie Kuba lub Maja :)

ania27, ja inhalowałam się Sinomarinem, dla dorosłego to tak jedna ampułka na raz. Bardzo mi pomógł. Takie inhalacje trzeba powtarzać 3-4 razy dziennie. Można stosować także zwykłą sól fizjologiczną. Niczym nie rozcieńczałam.

Ja puki co niczym się nie smaruje,w pierwszej ciąży smarowałam a rozstępy wyszły dosłownie pod sam koniec kiedy to przenosiłam o dwa tygodnie ciąże,w drugiej niczego nowego nie zauważyłam,więc jakoś teraz nie chce mi się smarować,bo nie mam w tym regularności jak zresztą z innymi kosmetykami,kremami,więc odpuszczam.

U nas cała rodzinka choruje,dzieci,mąż poszedł na zwolnienie,więc jesteśmy razem w domu,jest nam łatwiej przez to przejść.Ja jeszcze też nie jestem zdrowa,został mega katar który trwa już 6 dzień i wogóle się nie zmniejsza,ale najgorszy jest straszliwie męczący kaszel taki oskrzelowy,przez który już 3 noce wogóle nie zmrużyłam oka,nie wiem jak sobie pomóc,słyszałam o inhalacjach,ale nigdy ich nie robiłam,nie wiem ile soli morskiej na ile wody,może któraś pomoże?

Dziewczyny a macie juz imona wybrane? :>
Moze bysmy dopisały do listy imiona tam gdzie jest to pewne? :> :)

U nas najprawdopodobnej będzie Liliana albo Filip. Dzis ide na wizytę to moze dowiem sie kto tam w brzuszku mieszka ;)

Cześć Mamuśki!
Ja też smaruję się palmersem i bardzo przypadł mi do gustu. Przy pierwszej ciąży smarowałam się pharmaceris, niestety skóra na moim brzuchu była naciągnięta do granic wytrzymałości i parę dni przed porodem pojawiły się poprzeczne paski. Do tej pory skóra na brzuchu w pewnych miejscach nie ma czucia.

Wcześniej chodziłam do SR teraz nie mam takiej potrzeby. CHodziliśmy do Dobrego Początku, który mieści sie w sklepie Mama i ja. Było bardzo fajnie i konkretnie. Do tej pory mam kontakt z prowadzącymi.

mnie rozłożyło choróbsko moją małą też masakra jakaś. Pozatym jutro idę do swojego lekarza jestem ciekawa co powie o tych wynikach połókowego , kiedy zaczne się cieszyć spokojnie okresem ciąży. Pozatym ruchy czuje już pożądnie wczoraj nad ranem jak mi mała weszła pod żebra to myślałam, że oddechu nie złapie :-)

Anielkowa wielkie gratulacje ! :)

Ja smaruje na zmiane oliwka z Rossmana i Palmersem, ktory tez jest dostpny w rossmanie,jak mi sie skonczy moze kupic cos innego, w pierwszej ciazy tez smarowalam sie roznymi balsamami :)

U mnie od jutra 20 tydzien,ruchy juz czuje,szczegolnie jak zjem slodkie to maluch zaczyna szalec,nie wiem czy z radosci czy nie hehe :)

Palmers jest do kupienia w Rossmannie. Ja właśnie wykańczam Oillan mama, stosuję go od 8 tc. W kolejce czeka właśnie Palmers, dostałam go na Święta:)

U mnie na usg genetycznym, jak to pan doktor określił, Larwa (ksywa od owadziego nazwiska:)) na Huberta nie wygląda... Bo oboje chcielibyśmy najpierw chłopca. Ale dostałam przyrzeczenie, że na nadchodzącej wizycie już się nie ukryje:) A jak będzie dziewczynka to trudno, pokocham jak swoje :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hej dziewczyny, ja tez zamierzam kupic palmers ale tutaj musze chyba zamowic na amazon bo w sklepach nie widzialam. Poki co uzywalam jakiegos balsamu aptecznego. Z pierwszej ciazy nie mam rozstepow ale czuje ze teraz moze byc inaczej bo skora juz nie taka a poza tym ostatnio przytylam przez tarczyce wiec troche tych kilogramow sie nazbiera.
Ja w 1szej ciazy chodzilam jeszcze na studia a w 7 miesiacu się broniłam, ale teraz chyba byloby mi trochę ciężej.
Ja dziś miałam śmieszną sytuacje bo umowiłam się ze znajomą na kawke i ona postanowiła ugościć mnie też zupą, uprzednio pytając na co mam ochote-więc odpowiedziałam ze obojętnie bo jem wszystko. No więc biedaczka zrobiła zupę dyniową ,byłoby super gdyby nie mule ktore miały być do tej zupy. Więc najpierw zrezygnowałam z muli bo na sam zapach i widok mnie odrzuciło, więc koleżanka zapytała czy mam ochote na serek do zupy wiec znowu zgodnie z prawdą powiedziałam ze tak. niestety wrzuciła mi kozi ser pleśniowy którego zapach do teraz przyprawia mnie o bol głowy. pomyslałam ok zjem nie bede robic jej przykrości. Ale jak poczułam w zupe smak pomarńczy których ostatnio nie tykam to o mało nie pusiłam pawia przy stole. no i musiałam jej powiedziec ze jestem w ciąży :) to było jedyne usprawiedliwienie które moglo mnie uratowac... ale takiego pecha to mogłam miec tylko ja.3 składniki w jednej zupie których nie tykam od początku ciąży hehe
U nas chorób ciąg dalszy teraz padło na córke, ma zapalenie pęcherza i gorączke. Nie poszła dziś do przedszkola choc mieli bal karnawałowy.
Jutro mam wizyte u lekarza. Jestem ciekawa czy da sie ustalić jutro płec.

Nyzosia, goś ja też o tym myślę ale staram się dużo nie mówić żeby innych i siebie dodatkowo nie stresować.
Ja do smarowania używam oliwki firmy Hipp bo po zwykłej i jonsson schodziła ze mnie skóra jak z węża.
Jak większość z Was nie mogę się doczekać wizyty u lekarza, poza tym dalej nie czuje ruchów wiec chce bąbla podejść :-)
Nad szkoła rodzenia się zastanawiam,ale to dlatego że w pierwszej ciąży nie miałam czasu na szkołę rodzenia, a w niektórych przeprowadzają zajęcia z pierwszej pomocy dla niemowląt i dzieci

Kupilam sobie balsam na rozstępy, koleżanki poleciły mi firmy Palmers :)

Można mailem się zapisać - podajesz gdzie, kiedy i że na refundację i tak, składasz deklarację wyboru położnej - tzn. przesyłają ci druczek, któy na zajęcia masz przynieść. Moja kumpla co polecała mi ten kurs mówiła, że to fajna opcja, bo już się jakby nie było znacie:)

Taka1, na pocieszenie i otuchę powiem Ci, że moja koleżanka 1.5 tygodnia temu urodziła synka, a na ostatnich nogach zdała całą sesję w pierwszym terminie na ostatnim roku na Politechnice. Teraz z maluszkiem czeka ją przygotowanie do obrony i napisanie pracy dyplomowej, bo w sumie jeszcze jej nie zaczęła ;) więc dasz radę ;)

Hmmm może się skuszę?:) A zapisywałaś się mailem? I jak to jest - musisz później korzystać z ich usług po porodzie? Bo słyszałam że chodzi o to że musisz je wskazać jako położne po porodzie i dlatego szkoła jest refundowana.

Tak, w refundację wchodzą też ćwiczenia - kurs 10-tygodniowy, zajęcia 2x w tygodniu, jeden dzień teoria, drugi ćwiczenia właśnie:) Ja idę na Pogórzu. Ale Karwiny to moja panieńska "dzielnia" :)

http://supermama.edu.pl/cennik

Kasietta a orientujesz się czy ćwiczenia też są refundowane? i do jakiej idziesz? w sensie gdzie? bo mnie interesują Karwiny.

Inne tematy z forum

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (122 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...