Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-2-t587088,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Dopisałam się:)

Anielkowa gratulacje!!!!! fajnie, że tym razem wszystko dobrze się układa:)

Witam nową mamusię i mam prośbę - dopisz się do ostatniej, aktualnej listy. Wtedy będziemy na bieżąco.

U nas walentynowo spokojnie. nic specjalnego nie robiliśmy:)

Ja ruchów dalej nie czuje choć chyba czuje smyranie..ale nie wiem na ile to faktycznie to a na ile moja wyobraźnia:) coś czuje że ruchy poczuje za jakiś miesiąc.

Angel myślę o tej Twojej koleżance co straciła taką późną ciąże. Jakoś mi nie może wyjść z głowy...

Przepraszam za wielkie litery....
Anielkowa moje GRATULACJE :-)

Witam Mamusie : ) Dawno tu nie zaglądałam ponieważ jesteśmy w trakcie remontu starszej córki .. u nas dzieci będą miały osobne pokoje .
Niecierpliwie oczekuje wtorku i wizyty co tam u mojego maluszka ..
Płci jeszcze nie znam :( marzy mi się by poznać .
Też się zastanawiam jak to pogodzę 5 latka i niemowlaczek i do tego pies .. a to wszystsko na czwartym pietrze ahh :(

a z lepszych wiadomości czuje już coraz częściej ruchy Dziecka dzis 17tyg wiec tak od tyg .
Dziś cały dzień szaro buro a ze mnie tak pryska energia po wczorajszym dniu : ))
Jestem bardzo szczęśliwa po życiu które dało mi w kość ( partnerzy który nie dorósł do roli ojca który nawet na własne dziecko nie chce łożyć odwiedzać)jestem teraz szczęśliwa ze mam tak wspaniałego mężczyznę życia... Nie sądziłam że nadejdzie taki Dzień wczoraj w dniu zakochanych... kwiatki kurierem potem kino 50 twarzy greya, spacer po urokliwym Sopocie na pyszną kolację spacer na molo a tam mu memu zaskoczeniu Partner się oświadczył... Zabrakło mi słów nic przez gardło nie chciało przejść, wzruszyłam się mimo że było zimno dostałam takim ciepłych rumieńców... Jestem teraz naprawdę szczęśliwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witamy nowa mame i dużo zdrówka bo chorujacych mam coraz wiecej tak wiec wcinać dużo czosnku pić sok z malin i gorącą herbatkę z cytryną i miodem :)

a więc zyczmy sobie wszystkie duuuuzo zdrowka :)

A ja dołączam do chorujących...
Taki fajny koniec tygodnia, w czwartek pozytywna rozmowa z szefem, w piątek usg i podglądanie maluszka, a dziś niestety katar i drapiące gardło.

Dobrze, że jest weekend to może trochę się podleczę.

Cześć!

Chciałabym się przywitać. Właśnie zaczęłam 16 tc. Termin mam wg om 4.08, a wg usg (i to dwukrotnie:)) na 6.08. Aktualnie mieszkam u Teściów w Suchym Dworze k. Gdyni, docelowo może się uda przeprowadzić na swoje przed urodzeniem malucha do Mostów. Najbliższą wizytę mam 2.03.

Hej dziewczyny, na zgage pije herbate z imbirem i mleko. Poki co pomaga. W czwartek mam wizyte, moze jakims cudem poznam plec ;) macie juz jakies imiona na uwadze dla swoich pociech?
Udanych Walentynek ;)!

Współczuje złego samopoczucia, ja sie czuje całkowicie normalnie, jakbym nie była w ciąży.. jak to kazda inaczej przechodzi.
My tez planujemy zeby mała spała w kołysce z nami w pokoju, a starsza u siebie zeby jej nie budzic w nocy i pokoj beda miały wspólny bo mamy tylko 2 wiec nie ma innej opcji.
Co do kawy to w pierwszym trymestrze mnie odrzucało od kawy, nie smakowała mi a tak zawsze rano piłam. A teraz to roznie czasami mam ochote a czasami nie, a jak juz pije to taką z bardzo płąskiej łyzeczki rozpuszczalną, ewentualnie inke.

Dziewczyny uszy do góry. ważne że wiecie że coś może być nie tak to może będzie można temu zaradzić jeszcze w ciąży albo nastawić się na działanie po urodzinach. ale ja wierze, że wszystko będzie dobrze na następnych badaniach!!!:)

U nas też różnica 5 lat tyle że jeszcze nie wiem jakiej płci jest drugie dziecie. jak będzie chłopak to przez parę lat mogą być w jednym pokoju ale tak za 5-6 będę chciała ich rozdzielić. tyle że do tego musimy zmienić mieszkanie. teraz na początek nie wiem jak będzie bo my mamy dziwne mieszkanie i naszą sypialnię na strychu gdzie wchodzi się bardzo dziwnymi schodami:) więc pewnie mąż będzie spał w sypialni a ja z młodym/młodą w dużym - na noc kołyskę będę przyciągać:) a starsza w swoim pokoju. zobaczymy jak wyjdzie w praktyce:)

Hejo hejo wspolczuje z tymi wymiotami i zgagą i hustawkami nastrojów i jak do tego dojdzie chorobsko to juz wogole mieszanka wybuchowa tak wiec wytrwalosci i powrotu do zdrowka grunt to pozytwne myslenie co do przespanych nocy spi mi sie super gorzej ze wstawaniem ze co dzien budzik przestawiany jest o kolejne 5 min kosztem tego ze zamiast byc w pracy na 7 dojezdzam na 8 :) co do roznicy wieku 5 lat jest wlasnie miedzy mną i moim bratem i cale zycie wspolnie w 1 pokoju i jakos dalismy rade :) a miedzy corami bedzie roznica 4 lat i tez napewno beda razem w pokoju a na poczatek mlodą ulokujemy kolo nas zeby starsza za czesto sie nie budzila w nocy. Ruchy tez juz czuje glownie w ciagu dnia wiec mam nadzieje ze nocki bedzie jak starsza pieknie przesypiala . Z ciekawosci pijecie kawe tak jak w pierwszej ciazy mialam wstret i sam zapach wzbudzal odruch wymiotny tak teraz codziennie wypijam 2 w ciagu dnia z jednej lyzeczki rozpuszczalnej i duzej ilosci mleka mmmm pychaa :)

Witam, ja ostatnio miałam sporo stresów, łącznie z tym ze koleżanka która była w tym samym tc co ja, wczoraj poronila:-( totalny szok.
I teraz ja się martwię i się boje czy wszystko dobrze, nadal nie czuje mojego dzieciatka a wizytę mam dopiero 26.02
Ja biorę omegamed dha. Lekarka powiedziała ze na pewno nie zaszkodzą.
Życzę Wam zdrówka i siły

patrycjamir, a możesz napisać co z tą główką u Ciebie wyszło?
u mnie komory są na granicy normy, też się martwię, ale staram się myśleć pozytywnie...wiem, że to trudne
w poniedziałek mam wizytę u lekarza prowadzącego, zobaczę co on powie

ja razem ale do dwoch latek nasza sypialnia. kurcze martwie się tym wymiarem główki ciągle rycze w środę znow wizyta to jakis koszmar życiew cciąży od wizyty do wizyty i ciągły niepokój jak się cieszyć tym okresem jak tylko nerwy

Hej dziewczyny, ja dzis niestety mam dzien jak kilka poprzednich. Wymioty od 5rano. Potem wzielam tabletki i do teraz mecza mnie "tylko" mdlosci". Jak Boga kocham mam dosyc. Do tego doszlo mi uczucie cisnienia w karku,jak wstaje to bol karku i glowy taki ze mam zawroty. Wyczytalam ze to.od.niskiego cisnienia i braku ruchu,co jest cakiem mozliwe bo w pierwszej ciazy mialam tak niskie cisnienie ze lekarz mnie zawsze pytal "czy ja napewno zyje?" :) ja sie dzis zastanawialam gdzie upchne dzidziusia po urodzeniu i wyszlo na to ze musze kupic kolyske do sypialni albo jakies.malutkie lozeczko tak do pol roku a pozniej przerzuce bobasa do pokoju corki. Chociaz cienko to widze ...5latka i.niemowlak? A u.was dzieci beda miec osobne pokoje czy tez na spolke z rodzenstwem?

Ja tez właśnie po usg genetycznym i o płci w ogole nie rozmawialiśmy, co prawda ja rownież nie dopytywałam, bo to dopiero koniec 12 tygodnia. Ale to piękny widok, dziecko było dość ruchliwe, obracało sie i skakało. Wg usg jest 1 dzień starsze niż wynikałoby z obliczeń z okresu.
Teraz czekam na wynik testu PAPPA

Zazdroszczę Wam tych puknięć i kuskańców, mi leci 18 tc i kurde nie czuję nic a nic. Za tydzień z kawałkiem mam wizytę, już po ścianach zaczynam chodzić, bo sobie coś wkręcam... sama nie wiem co i po co:(

Aczkolwiek czuję się dobrze, brzuch mnie czasem już tylko zaboli albo zakłuje, głowa mnie boli, to fakt, ale za to apetyt dopisuje. Mam 5.5 kg na plusie od początku ciaży, gdzie lekarz mi powiedział, że własciwie dopiero teraz powinnam zacząć tyć ;) ale co ja zrobię, że głodni/głodne jesteśmy :D

EvvvaM, mi lekarz powiedział w 8 tc, że widzi chłopca :OOoo byłam potem u 2 innych lekarzy, wróciłam do niego i już nie był taki mądry, bo się okazało, że to była pępowina, a na tym etapie nie widać płci. Może się wkrótce dowiem, bo do tej pory kluska nasza się d*pcią obracała :D

Ja dopiero po usg 13 tc.
Lekarz twierdzi, ze chłopaka to on na bank nie widzi, ale myślę, ze to jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić. Mi to chyba bez różnicy bo raczej na jednym dziecku zakończymy - ale najważniejsze żeby było zdrowe :)

Na zgagę to mi pomaga szklanka zimnego mleka - działa w sekundę, szczerze polecam.

No no dziewczyny też potrafią pokazać różki. Maciuś ma taką jedną kuzynkę, 2latk,ę co dwie osoby ją pilnują a ta i tak potrafi coś zmajstrować, że nie wiadomo czy płakać czy śmiać się.
Jakoś nie płaczę, że będzie dwóch chłopaków. Wiadomo, fajnie jakby była dziewczynka ale najważniejsze by było zdrowe. Poza tym równowaga zachowana bo mamy sunię i kotkę;)

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...