Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-2-t587088,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

A ja od wtorku jadę na paracetamolu,wczoraj byłam u lekarza i tylko to mi zalecił,co prawda dziś już mnie mięśnie nie bolą i nie mam też dreszczy ale pozostał okropny ból gardła,katar noi głowa pobolewa.Ja zamiast tyć to chudne,najpierw od tarczycy,teraz od tego że nie jem.

Chciałam Wam się pochwalić że od kilku dni czuję już ruchy,dziś rano to aż się popłakałam jak dzieciątko mnie puknęło trzy razy,nawet pod ręką czułam,a tak się teraz martwię o niego,bo te torbiele,a to moja choroba,wogóle to wzruszam się jak głupia co chwilę i często płaczę,czy Wy też tak macie przez szalejące hormony?

Co do płci,czytam Was że każdy facet chciałby mieć syna,a mój mąż kiedyś powiedział,ponieważ od początku wiedzieliśmy że jak dzieci to min.dwoje że jakby miał mieć dwóch chłopaków w domu to już by wolał dwie dziewczynki bo to spokojniej jest i tak kolorowo,słodko:)A co ma?Dwóch synów właśnie,więc nie ma co by się chciało tylko co Bozia da:)

My dzisiaj wracamy z zakopca, czuje sie dobrze, energia wrocila spedzamy cZas bardzo aktywnie a ja sie czuje ok :) tak jak pisalam u najpierw dziewczyna teraz niby chlopak wiec czekam do polowkowego moze bedzie widac lepiej i bede pewniejsza :) wizyta 6 marca.Ja biore witaminy o ile nie zapomne falvit mama :)

No właśnie ciekawe...jakoś same dziewczyny nam się ujawniają a chłopaków mniej....zazwyczaj jest odwrotnie:) najpierw jest wysyp chłopców a potem dobijają dziewczynki:)

Na zgagę ponoć migdały działają. nie wiem nie sprawdzałam bo nie miałam:)

Ja spicie w nocy? Ja się budzę po 3 i nie mogę dobrze zasnąć. budzę się co pół godziny....nie wiem o co chodzi.

Same dziewczynki ! Ja mam połówkowe we wtorek, mam nadzieję, że wszystko ok. Ciekawe czy potwierdzi chłopaka :D
ps. oczywiście ruchów dalej nie czuję ;/

Hej ! :)
Mnie dopadła zgaga i strasznie się męczę. Nie wiem jak załagodzić to diabelstwo :(:(:(
Za tydzień mam wizyte u ginekologa.
Spokojnej nocy!

ja już po połówkowym wszystko w normie z wyjątkiem wymiarów główki na dolnej granicy i znów 3 tyg nerwów bo wizyta kontrolna a i druga dziewczyna

A ja już 3 dzień chora,zmagam się z bólem gardła,mięśni,ciągle zimno a dziś jeszcze doszedł katar i ból głowy chyba od zatok,narazie biorę cały czas rutinoskorbin i paracetamol bo wyrobić nie można szczególnie w nocy a i w dzień z dziećmi ciężko samej do samego wieczora zanim ich nie położę i tak nie długo jadę do lekarza ale obawiam się że niczego mi nie da bo mam takiego do niczego lekarza.Jak myślicie powinnam domagać się antybiotyku czy dalej się męczyć tylko pytanie jak czym się leczyć i jak długo jeszcze może potrwać takie samopoczucie?

Kaoma,no niby tylko 3 USG przysługują,ale mój lekarz jak widzi potrzebę to robi częściej,a teraz mam skierowanie do szpitala na szczegółowe USG,więc na następnej wizycie raczej nie będzie już robił,no chyba że torbiele jeszcze będą.Boże,wczoraj naczytałam się o stresie w ciąży ze może zaburzać pracę mózgu płodu i już sobie wkręcam a jeszcze teraz to osłabienie wynikające z choroby,boję się że to g*wno nie zniknie,nie wiem dlaczego już drugi raz nam się to przytrafiło tak jakbym mało miała stresu własnych problemów.

MadzikRoza to mozemy sobie przybic piatke, tez druga córcia i zdziwienie męża :) Ale co się dziwic chyba kazdy facet marzy o synu.
Mi lekarz cały czas kaze brac kwas foliowy, chciaz czytałam ze wazny jest raczej w pierwszym trymestrze i wit.D tez biore. Ale raczej kazał sie wystrzegac witamin typu "witaminy dla kobiet w ciazy"

Ja łykam omega med optima dha ;)

kurcze dziewczyny czy Wy też macie dzis taki senny dzień? :> bo ja juz nie wyrabiam...

Ja obecnie przyjmuję tylko żelazo z kwasem foliowym 2x dziennie. Wyniki po takiej ilości żelaza mi się poprawiły, ale jeszcze w normy nie wskoczyły. A poza tym innych witamin nie biorę.
Lekarka mi powiedziała, że na tym początkowym etapie, dziecko nie wyciąga z nas tak dużo witamin, bo jest jeszcze malutkie, więc nie ma potrzeby brać syntetycznych witamin. Tym bardziej, ze wiele takich preparatów pogłębia problemy wczesnociążowe, a tego w 1 trymestrze żadna z nas nie chce ;P

O matko dziewczyny współczuje wam z tymi wymiotami...mnie tylko mdliło i dramatyzowałam:) wieczorem mnie często szarpie tak że myślę że już coś poleci ale nie. kilka głębokich wdechów i przechodzi.

Fajnie, że już poznajecie płeć...ja jeszcze czekam. pewnie za miesiąc się dowiem:)

Aaa i kwas też brałam do 12 tc a teraz nie biorę nic....jakoś nie lubię witamin:)

MAdzik to nic tylko pozazdrościć ci tego samopoczucia, ja np dzis od 5 rano ciągle wymiotuje, pęka mi od tego głowa i naprawde jestem już bardzo zmęczona, ryczeć mi się chce z tego wszystkiego &(

Także mogę pochwalić się ze w poniedziałek byłam na wizycie 19 tyc i na 99% będzie dziewczynka . Tak więc druga córa heh męża mina na usg była bezbłędna bo tak wierzył że będze syn.... Więc całą wyprawkę mam po starszej włącznie z wózkiem x-landerem.
Z witamin łykam Prenatal Clasic
A co do zdradzenia tajemnicy w pracy to powiedziałam swojemu prowadzącemu dopiero w czwartym miesiącu a kilka dni temu kolegom i koleżanką też niezłe zdziwko że to już 5 miesiąc heh
Z ciekawości ważyłam się dzisiaj i mam 3 kg na plusie wiec bardzo malutko w porównaniu do pierwszej ciąży gdzie było w tym okresie koło 6 kg
Ogólnie jak widać spać mi się nie chce energia mnie rozpiera gdzie do grudnia dwa razy w tyg chodzilam na zumbe ale mam teraz zakaz od męża i jakoś odpuściłam...wymiotów mdłości zachcianek zero zupełne przeciwieństwo do pierwszej ciąży
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam po dłuższej nieobecności i pozwoliłam zaktualizować listę bo mnie na niej nie było ;(

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

tydzień wczesniej

Ania nie obwiniaj się, przecież nie masz wpływu na takie rzeczy. Dużo spokoju i dbania o siebie :)
Ja biore witaminy z Jodem, bo tak mi polecił lekarz w gdańsku a ja nie mam hasimoto tylko niedoczynność i jod moge brac bo zapotrzebowanie w ciązy wzrasta na ten skladnik.Zapytam lekarza jak pojde za tydzien mimo wszytsko.
A ty mialas teraz 2 USG? czyli przysługuje ci tylko jeszcze jedno? Chociaz może jak u twojego bejbika coś wykryli to pewnie bedziesz mieć częściej, ja sie zastanawiam jak to bedzie u mnie. Bede musiała płacić ekstra :(

Kaoma fajnie masz że mogłaś podjąć tam pracę,ja puki co już 7 rok siedzę w domu i wariuję,a tu jeszcze jedno dziecię w drodze,plany nam to zupełnie zweryfikowało.Kwas foliowy to brałam do końca 12 tygodnia,a teraz to już chyba nie trzeba,no ja jakbym zdecydowała się na witaminy to musiałby mi ktoś z Polski przywieść takie bez jodu,bo tu takich nie ma,A Ty przy Hashimoto jod bierzesz?To prawda żaden gin tu nie zaleca witamin,a co do polskich ginekologów,miałam okazję poznać panią ginekolog polkę,jezdziłam do niej 15 km,a okazała się d*pa nie lekarz,niby taka milutka,a tak naprawdę wredna s...która na całą wizytę poświęcała całe 4 min wraz z USG,czasem zapomniałam o co chciałam zapytać bo już mnie do drzwi odprowadzała,zrezygnowałam z końcem 3 miesiąca,mowa tu o poprzedniej ciąży,teraz mam niemca i może jest bardzo bojażliwy to już wolę takiego bo przynajmniej niczego nie przeoczy,ale co postraszy to postraszy hehe,oby teraz wszystko dobrze się skończyło,obwiniam się bo mam w domu dużo stresu i zaraz głupie myśli że to może przez to,sama nie wiem.

Taka1 ja tez jestem wciaz przed badaniem genetycznym takze nie jestes sama :)
Ja co prawda nie mam problemu jak powiedziec w pracy ze jestem w ciazy, bo pracuje w bardzo malym wymiarze godzin. Problem jest u mnie taki ze nie wiem co mam wymyslec aby dostac zwolnienie bo tutaj skoro ciaza nie jest zagrozona to trzeba pracowac a ja naprawde nie mam ani sily ani ochoty na nic, jeszcze teraz po mojej chorobie to juz w ogole horror jakis. duzo czytam tez na niemieckich forach i jesli tylko pojawia sie temat zwolnienia do dziewczyna ktora o to pyta z reguly jest atakowana i dostaje odpowiedzi w stylu : wymioty czy przemeczenie naleza do ciazy i nalezy zacisnac zęby i odpoczywać po pracy. Może dlatego niemiecka gospodarka tak dobrze stoi hehe
także ja jestem w kropce, nie wiem może poszukam tu polskiego ginekolga i powiem mu prosto o co mi chodzi ale ci których tu znalazłam mają tak fatalne opinie ze aż strach iść ale z drugiej strony ma mi tylko dawać papier przez najblizsze 22 tyg.
Ania życze zdrówka dla malucha, zeby torbiele sie wchłoneły.
Ja z witamin to biore tylko kwas i lekarz z Gdańska polecił mi OmegaMed to jest zestaw< jod, kwas, wit D i żelazo, wiec jak nie zapomne to biore, ale generlanie niemiecki lekarz nie wspomniał słowem o witaminach tylko położna zapytała czy biore juz kwas.

Patrycjamir - ile wcześniej umawiałaś się do dr Grzybowskiego? Zachęcona dobrymi opiniami też chcę się do niego wybrać,tylko nie wiem jak u niego z czasem oczekiwania.Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! :)

Ja powiedziałam szefowi zaraz po tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży (4 tc). Z doświadczenia firmowego wiem że im dłużej się czeka tym jest gorzej. U mnie tak było, dziewczyna przyszła powiedzieć że jest w ciąży w 12 tygodniu, szef to przyjął chociaż nie ukrywał, że ie był zadowolony że tyle przed nim to ukrywała. Teraz jest na macierzyńskim a jej stanowisko zostało zlikwidowane - patrz: jak wróci po macierzyńskim to dadzą jej papier... Ja bym nie czekała

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?