Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-2-t587088,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Hejka!Karolina-ja wizyty mam równo co 4 tygodnie.Usg połówkowe będę mieć w 21 tygodniu.Też mi się bardzo dłuży do kolejnej wizyty,bo wiadomo,że każda z nas chciałaby jak najczęściej podejrzeć co dzieje się u dzidziusia.Obecnie jestem w 18 tyg. i też już czuję pierwsze ruchy.Na początku mogą one być bardzo nieregularne i możesz ich nie odczuwać codziennie.Co do badań to na następną wizytę mam tylko morfologie i mocz zrobić,na toxo miałam na samym początku ciąży.

Ania co dokładnie mówił lekarz o tych ubytkach,czy to nie są torbiele?Bo moje dziecko też je ma i czekam cierpliwie aż się wchłoną.
Dziś byłam na wizycie,chyba najgorsza dla mnie ze wszystkich,miała być tłumaczka ale nie dotarła,a ja pytań mnóstwo,lekarz coś ważnego zapytał,ja nie zrozumiałam,dzwoniłam do niej,noi on pytał czy ja chcę jechać na jeszcze jeden termin do szpitala,tym razem innego,chyba chce zdobyć opinie dwóch lekarzy i dlatego wysyła,ale jeśli on widzi taką potrzebę to wiadomo że pojadę,on jest lekarzem i wiem co dobre,chociaż myślałam że po tamtym spotkaniu z innym i dokładnym przebadaniu i opisie jakoś mnie uspokoi noi więcej nigdzie jezdzić nie będę musiała,bo nie ukrywam że jest to dla mnie bardziej stresujące niż spokojne czekanie w domu i nie myślenie,nie zamartwianie się o to,bo przecież niczego nie zmienię ani ja ani lekarze,spokój w tej sytuacji cenniejszy,ale nie,mój lekarz straszny panikarz i bardzo stresuje swoje pacjentki,w poprzedniej ciąży też miałam dużo stresu jak się okazało póżniej zupełnie niepotrzebnego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Karolina, a w którym jesteś tc?

Ja połówkowe będę miała dokładnie w 23 d + 1 d, wg usg to nawet 24 tc. Lekarz powiedział, ze ok i to będzie dobry czas, to będzie moja kolejna wizyta, bo robię u swojego prowadzącego ;)

Ja połówkowe miałam wczoraj u swojej to był 21tydzien i 4 dzien.
Do Brzoski ide 16go to będzie 23 tydzień i 4dzien :)

line czka dziękuję jutro dzwonię do Grzybowskiego ja właśnie nie pamiętam jak robiłam w poprzedniej ciąży połówkowe a mała nadal się nie poruszyła juz sama nie wiem czy tak może być zaraz oszaleje

Cześć dziewczyny, miałam dzisiaj usg połówkowe w 19 tyg i 3 dz będzie synek😄 przegroda międzykomorowa zawiera drobny ubytek pani doktor powiedziała ze to powinno sie wchłonąć ale i tak sie stresuje. Mam nadzieje ze wszystko będzie ok.

No widzicie to już wiemy, że picie nie działa:)

Ja miałam do tej pory częściej wizyty - co 2-3 tygodnie. Teraz mam 4 tygodniową przerwę i jak dla mnie to za dużo....po tej wizycie będę miała 2,5 tyg przerwy do usg połówkowe:) a potem pewnie za 2 tyg znowu zwykła wizyta. więc będzie lepiej.

Usg połówkowe będę miała robione w 21 tyg i 3 dniu. ale wydaje mi się że w pierwszej ciąży miałam jak miałam już 22 tydzień.

Ja na targi nie idę.

Ja też miałam początkowo słabe wyniki moczu,też brałam Urosept i teraz jest wszystko ok.

Lekarka mowila,ze wszystko jest z maluchem ok ,wodami mam sie bie martwic niby bo ta granica ich ilosci sie przez ostatnie lata podobno sie zmienila i mieszcze sie w granicy. A pije 3herbaty i 2litry wody dziennie,do toalety chodze non stop,mam brac urosept to moze wyniki moczu sie poprawia :) apetet mam wieeeeeelki oczywiscie jak siedze w domu ,bo jak jestem zajeta to o tym nie mysle :)

Nie,ciążę prowadzę u kogo innego,do dr Grzybowskiego idę tylko na połówkowe.Nie wiem,jaki dokładnie jest koszt,gdzieś czytałam,że 270 zł.Nr tel: 603-792-871.

lineczka a czy możesz podać nr do doktora grzybowskiego i jaki jest koszt ja też do niego pójdę a prowadzisz u niego ciąże? super ze wizyta co 3 tygonie

Hej dziewczyny, ssanie na jedzenie mi sie aktywuje wieczorem np teraz to bym poprostu zjadla wszystko byle nie slodkie ale pizze, kanapki czy inne kebaby to odrazu :) teraz np zjadlam talerz zupy i 3 kawalki chleba do tego i dalej mam ssanie :/
dla porownania w 1szej ciazy szlam na porodowke to wazylam 63 kg czyli 5 kg wiecej niz teraz, byloby ekstra jakbym przytyla tylko 5 kg hehe ale jakos cienko to widze. W ogole wtedy brzuch mialam plaski do konca 5 miesiaca a teraz juz widac, szczegolnie wieczorami.
U nas tez wizyta co 4 tygodnie, wiadomo ze chetnie chodzilabym czesciej ale z drugiej strony czy jest sens? w piatek jade do polskiej lekarki,ktora byla ordynatorem porodowki jakis czas temu, zobaczymy jak bedzie mi sie z nia rozmawiac, bo jednak z niemieckim lekarzem pomimo kontaktu ciezko mi rozmawiac o wszystkim co mi do glowy przyjdzie. niestety ta polska lekarka ma jedna wade tzn. trzeba jechac prawie 40km w jedna strone.

My też się wybieramy na targi. Co do połówkowego,to ja idę do dr Grzybowskiego właśnie,będę w 21 tygodniu. Wizytę mam mniej więcej co 3 tygodnie i też mi się dłuży niemiłosiernie,ale przecież nie będę biegać co tydzień :)

my się wybieramy na targi bo liczę że będa jakieś promocje na wózki a czy w sobotę lub niedziele bedzie coś innego?

cześć dawno mnie nie było, ale ciągle biegam , Malunia ja miałam z córka mało wodzie lekarz nie powiedział mi żebym wiecej piła, ale też to słyszałam żeby pić wiecej wody wiec wlewałam w siebie litry a i tak nic nie dało. któraś z was pisała o nereczkach u mojego syna w 11 tyg życia płodowego zauważono że nie oddaje moczu tylko ma cały czas powiększony pęcherz , tysiące różnych diagnoz, amniopunkcja, w sumie syn urodził się ze zdwojeniem układu moczowego jesteśmy pod satała kontrola nefrologa ale wiem że jesli lekarz jednoznacznie nie powie że jest bardzo żle to nie trzeba się martwić, wszystko zależy od usg lekarza i jego wprawy w diagnozowaniu dla mnie wtedy 8 miesięcy to koszmar i zamartwianie się o maleństwo wiec może idż do innego lekarza ale nie chce się tez pouczać trzymam kciuki zeby wszytsko było dobrze.
Mam do was pytanie jak często chodzicie na wizyty czy to jest co 4 tygodnie dla mnie to bardzo długo nie widzieć co u dziecka i strasznie się martwię ? a drugie moje pytanie kiedy idziecie na połowkowe lub kiedy powinno się je zrobić ja idę jak bede w 22 tygodniu i 3 dniu i teraz nie wiem czy to nie zapóżno ale mojej pani doktor nie bedzie i się zastanawiam czy np nie pójść do doktora Grzybowskiego czy któs się wybiera lub może ma nr telefonu?
pochwalę się że zaczełam czuć ruchy ale nie czuję ich dużo może raz dziennie ale dziś cały dzień cisza i nie wiem czy tak może być że w tym tygodniu to nie zawsze je codziennie je czuć?
a jak z waszym apetytem ja dziś nie mogę sobie poradzić zjadłabym dosłownie wszystko zjadłam już dwie bułki obiad pączka i wafelka z 8 kiwi grejfruta i kawałek tortu ale nadal chce mi się jeść masakra
a jakie macie zlecone badania bo ja jak będe w 22 ty na wizycie to toksoplazmozę mocz morfologia i krzywa cukrowa ja najgorzej nie moge znieść ze wizyty mam co 4 tygodnie masakra miłego wieczoru

Czy któraś z was wybiera się na targi w weekend do Gdańska?

Niekoniecznie prawda z tymi wodami, bo z Maćkiem bardzo mało piłam, nie chciało mi się, a wód miałam za dużo.

Kurcze Malaniunia to trochę się nachodzisz i na sprawdzasz. Oby wszystko było dobrze.
Ponoć na wody płodowe ma wpływ to ile pijemy. więc jest szansa że jak zaczniesz więcej pić to wody się zwiększą. ale nie wiem ile w tym prawdy - dobrze podpytać lekarza.

Ja po usg. Maluch ulozony jest poprzecznie ,teraz wiem skad to kopanie po prawej jak siedze to na samym dole jest jakby bardzo nisko,tam ma raczki i mnie tam "bije" hehe. Lekarka podejrzewa w dalszym ciagu,ze chlopak ale pewnosci nie ma,nie widac dokladnie czy to siusiak czy wargi sromowe,tak wiec dalej nic nie wiem. Bylo widac bdb gliwke,serce,brzuszek,zoladek ,raczki i nozki ale nie bylo widac nerek itd i kolejne usg 13 juz darmowe mi zrobi (chodze prywatnie), ale tez dla swietego spokoju ide jeszcze 16go do Dr Brzoski na polowkowe,byl alurat termin. Wody plodowe tez mam na granicy,jakby malo. Do tego wyniki moczu nie sa ok. Mam skuerowanie na obciazenie glukoza i stan czystosci pochwy .

Ale macie dobrze z tymi usg, płciami itd:)

Ja jestem na detoksie od usg i jeszcze tydzień muszę wytrzymać. a to tym trudniejsze, że nie czuje jeszcze ruchów a w drugiej ciąży ponoć szybciej czuć a tu nic....

W weekend myśleliśmy nad koncepcjami remontu pokoju dla dzieci. Niby mamy już plan co i jak ale dalej nie do końca. Muszę jechać do ikei i popatrzeć na meble.

W weekend jakoś straszni mi się brzuch napinał. a dzisiaj mimo że więcej robiłam to lepiej jest. w pierwszej ciąży nie miałam takich akcji. nie wiedziałam co to napinanie brzucha a teraz już na tym etapie się pojawiły.

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??