Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-3-t592265,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html

zapraszamy tutaj

Czesc jestem nowa na forum i jeszcze nie wiem jak sie po nim poruszac :) mam nadzieje ze mamą będę bardziej rozgarnieta :) pozdrawiam

Asia 27l. tp 27.08 chłopiec

No niestety przy wynikach brakuje norm wiec jedyna opcja szukanie odp w necie i opinia lekarza i właśnie zagłoska bo wyniki robione w luxmedzie i lekarz z luxmedu powiedział ze ok a mój drugi lekarz ze wynik nie jest ok i bądź tu mądry 😊

Coś nam się mieszają posty więc zakładam nowy wątek:http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html

Ania, cieszę się, że Ci się przydał mój opis, powodzenia! :)

Oj tak powtarzanie milion razy to nasza "ulubiona" dyskusja. mówię młodej że ją do laryngologa zapiszę bo chyba ma problemy ze słuchem:))) w prfzedszkolu oczywiście nie ma tego problemu.

Co do glukozy to nowa norma jest do 150 po 2 godzinach. ja w poprzedniej ciąży miałam 141 (norma była do 140) i miałam cukrzycę ciążową - kazali mi badać glukometrem poziom cukru i faktycznie mi skakał po niektórych posiłkach. ale na szczęście wystarczyło leczenie dietą. zobaczymy jak teraz będzie.

U mnie na odwrot po wypiciu glukozy wynik byl nizszy nic na czczo . Pokrzywe pilam zeby mnie do kibelka gonilo siusiu i wtedy tez wody mniej w org sie zatrzymuje . Moj Kuba w przedszkolu jak to Pani mowi to Aniol a w domu moge gadaci gadac i nic ....

Mi diabetolog mówiła, że po 2h do 150. Po 1h nie pamiętam bo to miałam ok, po 2h miałam 158 no i trza się kłuć.
Smerfeta Twoje wyniki w ogóle rewelacja.

Kaoma, ja mojemu 5latkowi tez ciągle powtarzam, ale najczęściej chodzi o kwestie, które mu nie odpowiadają, rzeczy, które nie chce zrobić. W domu non stop potykam się o zabawki, a w przedszkolu chodzi jak w zegarku.

MadzikRóża a nie masz norm przy wyniku z obciążenia glukozą? Robiłam w Diagnostyce, na czczo wyszło mi 80, po godzinie 90 a po dwóch godzinach 86. W normach mam napisane, że nieprawidłowa glikemia po 2 godzinach jeśli jest więcej niż 126.

Dzięki dziewczyny trochę mnie to uspokoiło bo niby mieszczę się w normie ale jakby nie było umowie się do diabetologa i niech ona jeszcze się wypowie 😊

Madzik warto zawsze zasięgnąć dodatkowej rady, ale moja lekarka mówiła że normy po 75g to: po godzinie do 180, a po dwóch godzinach do 130

Powodzenia

cześć ja wczoraj u lekarza i już mam dosyć mam podejrzenie ze mała sobie węzeł na pępowinie zawiązała nie mam już siły płakać nie dość ze dwunaczyniowa to jeszcze ten supeł , poszperałam na internecie i niestety same dołujące informację teraz już wizyty mam co dwa tygodnie potem częściej nie wiem czy nie położą mnie do szpitala ach ciągle coś boje się okropnie ze sobie ją zaciśnie mam pytanie czy za każdym badaniem usg robią wam badanie przepływów w pępowinie ? teraz już mam liczyć ruchy a w wtorek idę na echo serca małej ponownie oszaleje!!!! najchetniej poszłabym już do szpitala lub codziennie na ktg przepraszam za błedy

Ja 23 tydzien i 4 kg na plusie wiec chyba znosnie, nie mam porównania np dompietwszej ciazy :-)

Róża na ostatnim usg pare dni temu ważyła 470g :-)

Narazie czuje sie bardzo dobrze oby sie ten stan utrzymał bo planujemy z mezem jeszcze mały urlop.

Hej dziewczyny, ja z moim terminem na koniec sierpnia jestem za wami daleko w tyle i tak wam juz zazdroszcze bo chcialabym miec to wszystko za soba a jeszcze 4 pelne miesiace. Przez te choroby czuje sie jakbym bbyla w ciazy od zawsze.
Mam pytanie do mam 5 lub 6 latkow. Czy wy tez ciagle i ciagle musicie swoim dzieciom wszystko ale absolutnie wszystko powtarzac pierdziylion razy?
Ja czasem juz mam dosc, no ile mozna mowic ubierz skarpety albo posprzataj zabawki? normalnie mam wrazenie ze corka jakas sie zrobila rozkojarzona i ciagle ma swoje ale to ale tamto. A ja tylko probuje sie uzbroic w cierpliwosc i przezyc kolejny napad focha :)

MadzikRóża po 2h wynik na 100% masz dobry, po 1h nieco podwyższony ale cukrzyca ciążowa to nie jest. W luxmedzie jest fajna diabetolog dr Modlińska, polecam:) Zawsze umawiam się do niej bezpośrednio w rejestracji.
W razie czego w luxmedzie dadzą Ci glukometr.

Ja po różnych wahaniach wagi, obecnie mam +2kg w porównaniu z wagą wyjściową. Nie martwi mnie to, bo trochę zapasów miałam na sobie.
Kott w pierwszej ciąży utyłam 22kg, co bardzo negatywnie wpłynęło na mój kręgosłup, kolana, stopy. Myślałam tak samo jak Ty: aaaa tam po ciąży schudnę...Fakt, schudłam bardzo szybko ale równie szybko zaczęłam płakać z bólu.

Malaniunia pokrzywa na opuchnięcia?

Hejo hejo po dłuższej nieobecności wielkimi krokami zbliża mi się 29 tydzień i mam 8,5 kg na plus Kaja 2 tyg temu na usg ważyła 1200 zmartwił mnie trochę lekarz bo dopatrzyl się wyników testu obciążenia glukozą ze wynik po godz jest zdecydowanie za wysoki i to juz jest podejrzenie o cukrzycy ciążowej ehhh gdzie na czczo było 85 po godz 179 a po 2 godz 124 i bądź tu mądry bo chodzę równocześnie do dwoch lekarzy i papinska z luxmedu tez te wyniki widziała i powiedziała ze ok a mielcarek wykład mi zrobił i kazał kupić glukometr i kłuć się 4 razy dziennie ehhh musze chyba do diabetologa się zapisać żeby mnie uspokoil bo nie daje mi to spokoju a ogólnie boje się igieł. ... wspomnę ze cały czas pracuje 8 godz i juz pomału mam dość i od maja wkoncu chciałabym pójść na zasłużone l4 tym bardziej ze mama siedzi i młoda w brzuchu tez a już powinna się przekręcić co do szpitala Ròze rodziłam w Wojewódzkim to Kaje także już nie będę kombinować ciekawe tylko czy będzie to druga cesarka czy dla odmiany naturalnie

Ja w pierwszej dużo przytylam, teraz mimo obżarstwa los mnie oszczedza haha

Tarczycówka,nawet nie wiesz jak mi pomogłaś opisując swoje wyniki bo mieszkam w Niemczech i jak czytam to forum to zauważam różnicę w prowadzeniu chorób taczycy tu gdzie jestem,nikt nie patrzy na FT4 tylko na TSH noi uspokoiłaś mnie bo mamy niemal identyczne wyniki,u mnie też FT4 zawsze w dolnej granicy czyli 12 przy prawidłowym TSH,w pierwszym trymestrze ciąży to tak mi poleciało w dół że TSH miałam 0,07 ale za to FT4 19 noi schudłam 2 kg,gdzie normalnie jadłam i zero mdłości.

Z tą wagą w ciąży to bardzo indywidualna sprawa,ale dla mnie zrozumieniem jest jak się komuś woda zatrzymuje,ale jak dużo je a pózniej narzeka że dużo przytył to już nie bo myślę że te osoby z natury poprostu lubią jeść a zganiają na zachcianki ciążowe,nie chcę tu nikogo urazić i do nikogo się nie odnoszę,tylko często się słyszy a na to mam zachciankę albo na tamto,mam też koleżanki i wiem że bez ciąży też dużo jedzą.No ja np.jem normalnie i nie tyję,dopiero 1 kg na plusie nawet zastanawiam się czy to nie za mało,ale wiem że dopiero teraz będę przybierać,w tych ostatnich miesiącach,zawsze mam tak samo,w całej ciąży liczę na max.8 kg.

wy i tak wszystkie mało przybieracie u mnie 30 tydz i 15 kg na plusie :D ale kto by się przejmował, po ciąży dieta, ćwiczenia spacerki i będzie ok

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?