Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-3-t592265,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Ola to niezle lekarz Cie opr. ale w sumie to wg mnie jest i dużo i mało ,zależy od organizmu, ja w I ciąży z wiwyty na wizyte przybrałam jeszcze więcej,a Kuba był zawsze mniejszy niż z OM. Najwazniejsze,ze Maluchem wszystko jest dobrze ,nie ma się co stresować :)

Ja rodziłam na Klinicznej i teraz tez mam w planie tam rodzic.

Mnie dziś wzielo na chińszczyznę :D

Nyzosia ja pilam pokrzywe wtedy 2x dziennie, a w sumie to była pierwsza ciaza i jakos mi to nie przeszkadzalo z mysla,ze tak musi być haha

Ola, ja od początku ciąży średnio przybieram 2-3kg na miesiąc, ostatnio udało mi się tylko 1kg, a kruszynką nie jestem. Oczywiście mi to przeszkadza, choć jem tyle samo co, przed ciążą. Moja lekarka mówi żeby nie świrować, pilnować się, ale bez paniki. Jestem już po teście na obciążenie glukozą i jest ok. W pierwszej ciąży także przybierałam w podobny sposób z przerwą na lato, a synek ważył 330 po urodzeniu.
W pierwszej ciąży lekarz ciągle mnie straszył i na koniec ciąży byłam tak umęczona, że jak widziałam lodówkę, to płakać mi się chciało.

Aha, jeszcze dodam, że u mnie norma ft4 jest od 9.

Cześć dziewczyny, jestem w 20 tc i podczytuję Was tu czasem, chciałam się wypowiedzieć odnośnie tarczycy, ja mam niedoczynność, przed ciążą brałam Euthyrox 62,5 mg. Zasadniczo u mnie zawsze był ten problem, że aby utrzymać dobre tsh, ft4 musiało być w dolnej granicy normy, przy zwiększaniu dawki Euthyroxu ft4 zawsze nieco rosło, ale nigdy do górnych granic, a tsh leciało na łeb na szyję do zera.
W ciąży było to samo, na początku endo mi zwiększył dawkę do 75 mg i ft4 było raptem na poziomie 14, a tsh mi spadło do zera, potem brałam na zmianę 75 i 50, i wyniki takie same, obecnie biorę 5 dni w tygodniu 50 mg i dwa dni 75 mg i mam wynik ft4 12, a tsh 1,3. Endo stwierdził, że jest ok, że ważne, że ft4 w normie i że zostawia taką dawkę. Oczywiście za miesiąc kolejna kontrola.
Piszę o tym, bo jak widać nie u każdego da się utrzymać ft4 w górnej granicy, a przynajmniej nie kosztem tsh. Mnie się nigdy nie udało nawet zbliżyć do górnej granicy ft4, na początku starań o ciążę endo się starał podbić ft4, ale się nie udało, tylko tsh strasznie spadło i przy tym czułam się źle, jak na nadczynność... No i tak miałam i mam ft4 utrzymywane na poziomie 12, w ciąży też. Na szczęście wszystko przebiega dobrze, i mam nadzieję, że tak będzie dalej.
Pozdrawiam Was wszystkie :)

Ja byłam wczoraj na wizycie i dostałam opieprz od lekarza ze za duzo przytyłam przez ostatni miesiac bo az 4 kg! Niestety musze sie z nim zgodzic, bo przez ten caly miesiac wpieprzalam slodycze jak glupia i nie moglam sie powstrzymac. Dziecko mam ogromne 815 gram, a jest dopiero 23 tydzien, lekarz mowil ze to 100% powyzej normy i ze od gluzkozy dzieciak jest taki wielki. Wczoraj juz nic nie mialam ochoty jesc, dzisiaj tez sie pilnuje ale mam straszna ciagotke zeby jesc jesc jesc-straszne. w karcie ciazy napisal mi -DIETA !! Nic nie mam na swoje usprawiedliwienie ale zerknelam na ksiazeczke starszej córci i tez w tych tygodniach 18-22 przytylam 4 kg a pozniej juz po 2 kg (i w ten sposob dobilam do 20 kg).
Poza tym dziecko ulozone jest w poprzek czyli nozki z prawej strony brzucha a glowka z lewej i wg lekarza dzecko najbardziej rozpycha macice

a ja zamierzam rodzic w wojewodzkim,rodzialam tam pierwsza i nie bylo zle. Teraz jestem bogata o poprzednie doswiadczenia wiec nie bedzie juz zle z niczym :).Tyle,ze musze wyprawke ubraniowa dla chlopca zorganizowac.

witajcie dziewczyny,czasem do Was zagladam,jak sie ma juz jedno dziecko w domu 3letnie i robi sie cieplo na dworze to juz nie ma czasu na komp. chyba juz wczesniej pisalam cos u Was,termin mam na 30lipca i bedzie syn Tomus :). corka chco\iala bardzo siostre az plakala ze nie chce bratateraz juz nastawiona,ze bedzie miec brata.Zdrowie dobrze,jutro ide glukoze i inne wyniki robic. 22kwietnia kolejna wizyta.Zlecialo,zlecialo,szybciej jak w pierwszej ciazy.Chyba zasluga dziecka w domu.Brak czasu doslownie....

cześć dawno mnie nie było ale ciągle biegam po lekarzach staram się was poczytać .u mnie potwierdziło juz 3 lekarzy pepowine dwunaczyniową dziś znowu wizyta niestety musze chodzić częściej by sprawdzać czy moja córeczka dobrze rośnie należy do tych mniejszych w 23 i 4 dnityg ważyła 470 gram wiec w centylach jest po środku. z wagą bywa różnie syn ważył 3715 a córka 2460 wiec sporo różnica . Powiem wam ze juz nie mogę doczekać się porodu strasznie się martwie o małą mam nadzieje ze wszystko dobrze u nas imię Jagoda szpital Kliniczna cc . Teraz czekam na męża i chcemy wszystko kupić.NyZosia ja też mam łożysko ba przedniej ścianie na początku również mnie to zmartwiło bo myślałam że jest to równoznaczne z lozyskiem przodujacym.ajaak narazie mam spadek formy nic nie ma siły nogi nie puchna tylko rano codziennie krew z nosa mi leci badania mam w normie i dostałam skierowanie do laryngologa.nie mam pojęcia z czego to wynika. a jeśli chodzi o córeczkę strasznie się cieszy i wszystkim opowiada ze będzie miała siostrę ciągle całuje brzuch mówi do niego jak coś je to chce żebym ja też zjadla by dzidzia w brzuchu posmakowala . czy myślicie zrobić sobie sesje brzuszkową nigdy nie robilam i tak się nad tym zasnanawiam czy nie zrobić sobie takiej pamiątki. trzymajcie się ją idę szykować się do lekarza

Ja wczoraj po wizycie, wszystko ok - co dało się zobaczyć na tym beznadziejnym sprzęcie , ale ułożenie mojego dziecka nie odkryło niestety jeszcze płci, pooglądałam kręgosłup , tył główki itd
W przyszłym tygodniu pójdę prywatnie na połówkowe do dr Lenckowskiej, bo w lux med to jest masakra.
Miłego dnia!

Angel Kacperek 3 tygodnie temu ważył 500gr A wczoraj już 850 :) teraz to dzieciaczki bardzo indywidualnie przybierają i twój na pewno jeszcze przykoksi ;) nie martw się ;) najwyżej będziesz miała lżej przy porodzie ;)

0,316?Jest taki wynik,oj to chyba za niskie TSH,powinno być 1-2.
Z tą wagą maluszków to tylko przypuszczalna,sugerowana waga,wynikająca z pomiarów,tak naprawdę żaden lekarz tego nie stwierdzi przez USG,ja już się nauczyłam przymrużać na to oko.Z pierwszym synem w dniu porodu lekarka powiedziała 3200-3300 nie więcej,a urodził się 3800,z drugim to lekarz cały ostatni trymestr straszył że dziecko jest za małe,jeżdziłam jak głupia do szpitala na usg,tam lekarz kilkukrotnie powtarzał nie przekroczy masy 3 kg,a urodził się 3480.Miałam dość tych wszystkich USG bo stresują nie potrzebnie kobiety a wszystko chodzi o kasę,nie wiem co mi teraz wymyślą,bo jeszcze wtedy ponoć miałam za mało wód płodowych,kolejny powód do usg w szpitalu,a wszystko to dla ich interesu.

Wiesz zawsze jest granica błędu. choć mi w szpitalu wyliczyli 4100 i było 4100:)
A my z mężem nie byliśmy tacy wielcy. ale mój tata już taki był:)

Córka wielkoludem nie była. Ważyła 3160g (ja ważyłam 2750g a mąż 2950g) . Może coś się źle zmierzylo na usg?

Wiesz co ta waga też mnie ostatnio zastanawiała. Bo na połówkowym, prawie 3 tyg temu, młody miał 500 g a teraz 700 g. więc jak będzie przybierał 100 g tygodniowo to szału nie ma tym bardziej że moja córka urodziła się 4100:)))) może drugie dzieci są mniejsze?

Ja mam TSH 0,316a fT4 12,31 i endokrynolog zwiększyła mi dawkę ze 125 na 137,5 i tak brać do porodu.
My dzisiaj po wizycie. Łożysko na tylnej ścianie, płyn w normie, mały ułożony główka do dołu. Waży 732g a to juz 27tc4d
Lekarka mówi ze jest oki, ale mi się wydaje malutki, bo córka w 28tc4d ważyła 1091g, a on przez tydzień nie nadgoni 300g.
Jaka przybliżona wagę mają Wasze maluszki?

Faktycznie dziwnie z tymi normami FT4 raz podają od 0.9-1.7 a raz że od 12-22,no u mnie jest to drugie,czyli mam w dolnej granicy normy,nie wiem czy dobrze,ale inaczej chyba nie da się ustawić.

Z tymi r******i w ciąży to jest tak że wszystko też zależy jaki tryb prowadzi matka bo jak jest cały czas w ruchu(jak ja)to wiadomo że kołysze swoje dziecię do snu,więc ono dużo śpi,a najwięcej rusza się wieczorem jak kobieta odpoczywa po całym dniu,no właśnie i ja z pierwszym nie chodziłam tak dużo,nie miałam tylu obowiązków jak teraz z dwójką dzieci więc pewnie dlatego często się ruszał.A to że po 22.00 dzieciaki szaleją nam w brzuchach to normalne,po porodzie minie trochę czasu zanim zaczną rozpoznawać kiedy dzień a kiedy noc i dopiero pózniej ustalą oczywiście przy pomocy nas stałe pory snu i czuwania.

Ja po wizycie :) Kacperek nadal jest Kacperkiem i waży 850 gr :) cały czas jest 5 dni starszy tak jak na 1 usg wyszło :) główką jest do dołu tak jak czułam :) ja mam na plusie 10 kg ;( glukoza wyszła dobrze :) na czczo 76 a po 2 h od wypicia 94 ;)

A ja wczoraj miałam wizyte, wszystko w najlepszym porządku, mała waży prawie 1200g, czyli odpowiednio do wieku ciąży. Co do wagi to u mnie zaczął się 28tydzien i 7kg na plusie.

Oj zleci zleci,.,moja znajoma kolejna wczoraj urodzila .Teraz została jeszcze jedna i ja ,oj zleeeeeeci,w maju jak Maz będzie planuje zrobić wyprawke tego co Nam brakuje.

Nasz się odzywa od 22, kopie,rozciaga się,wierci ,oby po urodzeniu mu się przestawilo i wiercil się w dzień a nie w nocy :)

Oj szybko teraz zleci. nie dość, że ciepło i dni długie to to jeszcze zaraz zajmiemy się wyprawkami i nim się obejrzymy będzie lipiec.

U mnie młody też aktywny ale zdecydowanie bardziej w dzień. w nocy mnie kopie jak go przygniatam:) szczególnie uaktywnia się po jedzeniu czego moja młoda tak nie robiła:)

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...