Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-3-t592265,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Ojj tak zwolnienie to idealny moment na nadrobienie zaległości Książkowych :)
Ja też pochłaniam je w sporym tempie :)

Ja tez jestem na zwolnieniu od ponad miesiaca, fajnie jest. Wogole sie nie nudze, rano zawoże córke do przedszkola, potem ogarniecie chaty i juz jest 11. Tyle ze u nas duzo pracy zarowno w domu jak i w ogrodzie,dopiero sie urzadzamy i pewnie za 2 lata ogrod bedzie przypominal ogrod a nie wykopy.
Wczoraj i dzis sialam trawe, jutro chce wsadzic jakies krzewy takze ciagle cos. Zapisalam sie tez do biblioteki publicznej i pochlaniam ksiazki w ogromnych ilosciach. Na nudy nie narzekam, ale tez sie nie przemeczam. spokojnie, powolutku do celu :)

Ja wlasnie w piatek jade na kliniczna na usg polowkowe, mam nadzieje ze trafie znów na dr Leszczynska bo bardzo polecana przez innych ginekologów. Dodatkowo jestem jeszcze prywatnie do niej umowiona ale zrezygnuje, miec 200 zł w kieszeni, a nie :)

Ja pierwsza ciaze poronilam w 3 miesiacu, dlatego w drugiej ciazy nic nie kupowałam do chyba 7 miesiaca, balam sie ze cos bedzie nie tak i nie chcialam zapeszac. Teraz jeszcze tez nic nie kupilam, mysle ze za miesiac moze dwa zaczne.

W poprzedniej ciazy bardzo przydala mi sie taka strona, na ktorej sa promocje dzieciecych towarów, moze ktos skorzysta
http://www.promobaby.pl/

Malaniunia pisalaś wcześniej,że wybierasz się na Podbielańską na badanie stopnia czystości pochwy.Byłaś już może?:-) Jak długo czeka się na wynik i czy konieczna jest wcześniejsza rejestracja?

Wg mnie lekarz to lekarz,bez względu na płec ,w końcu widział nie jedno.
Moim zdaniem ,zależy na kogo się trafi i wtedy nabieramy większego przekonania :)

Ja u kobiety byłam tylko raz i powiedziałam sobie nigdy więcej. Z pewnych przyczyn w szkole podstawowej musiałam iść na badanie ginekologiczne. Trafiłam do ośrodka niby przystosowanego i specjalizującego się w badaniu dzieci. Badała mnie starsza pani ginekolog, była bardzo nie delikatna i opryskliwa.
Od tamtej pory chodzę tylko do mężczyzn i uważam, że są o wiele bardziej delikatni przy badaniach (albo po prostu miałam szczęście i na takich trafiałam).

cześć ja już spać nie mogę dziś idę na swoje spóznione połówkowe, denerwuje się strasznie i boję ale mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. Jeśli chodzi o ginekologów to zawsze chodziłam do facetów a teraz chodzę do kobiety i powiem Wam nie widzę żadnej różnicy, choć zawsze jakoś wybierałam chłopów.czy puchną wam możę stopy mi nigdy w poprzednich ciązach nie a teraz mam wrażenie ze zaczynają i się zastanawiam dlaczego?Ja jak pisałam jestem na l4 i powiem wam że zanudzam się okropnie dzień się dłuży wczoraj z przyszłą bratowa rozmawiałam że chyba jakąs chałupniczą robotą się zajmę. a wy co robicie?uciekam odezwe sie popołudniu jak bede wiedziała co i jak

chodziłam przed ciążą do faceta ginekologa, bo długa była droga do zajścia w ciązę i faktycznie był nieco delikatniejszy przy badaniu, ale poza tym nie widzę różnicy. Ważne żeby był dobry w swoim fachu :)

Cześć Dziewczyny ja u rodziców na "urlopie" , mąż wrócił do pracy, a my z córcią wypoczywamy :-)
Jeśli chodzi o gina to ja chodzę do kobiety, jakoś nie czuję się swobodnie przy facetach ginekologach. Jakoś niefortunnie chyba trafiam...Ostatnie moje usg w pakiecie było u faceta, bo nie miałam wyboru, to miał takie teksty, że czułam się nieźle skrępowana.

to w takim razie czekam na relacje :)

Ja tez jestem z rumi i bede rodzila w wejherowie ;)

Ja o tych katastrofach wole nie czytac,Maz przylatuje w czwartek...

Oj tak pogoda suuuuper, znow uaktywniłam się i chodze z kijkami :)

Ale fajna pogoda dzisiaj. jakoś tak od razu lepiej na duszy:)

Mój młody dzisiaj szaleje na maksa. uaktywnił się w ostatnich dnia co mnie bardzo cieszy:) nabiera siły:)

Kaoma własnie zobaczyłam newsy. kurcze słabo z tym samolotem...

Nyzosia,dzięki,ale dla mnie teraz jest ważniejsze zdrowie dziecka niż płeć,a to drugie to tak przy okazji,jak się dobrze ułoży i lekarz stwierdzi to będzie fajnie,najważniejsza teraz główka.

Kaoma,widzisz teraz to wszędzie czy to w Polsce czy tutaj są przeboje z lekarzami różnych dziedzin,ja np.teraz robię dwa zęby i czekam na korony już prawie 3 tyg,a miało być 10 dni roboczych,nadal nikt do mnie nie dzwoni,ponadto zostałam bez lekarza domowego,bo mnie zwyczajnie wyrzucili,kazali zmienić i oddali papiery,bo się z nimi pokłóciłam bo zle wypisali receptę i jeszcze ja mam po kilka razy do nich jeżdzić,poprawiać a teraz taką cenę zapłacić?Wogóle nie rozumiem jak można kobietę w ciąży,chorą na tarczycę,wiadomo że teraz co miesięczna kontrola krwi zostawić tak na lodzie,pytałam z jednej przychodni to powiedzieli że nie przyjmuja nowych pacjentów i weż tu teraz znajdz nowego lekarza.

Od wielu lat chodze do jednej lekarki . Teraz ze wzglefu na to ze chce isc do kogos z Klinicznej ide do dr z polecenia znajomych i dziewczyn z forum. Dr Brzoska na USG polowkowym tez zrobila na mnie dobre wrazenie :) u facetow gin nigdy nie bylam poza pobytem w szpitalu :)

uffff wlasnie wrocilam z wizyty, ktora trwala 2 min. oprocz tego ze wszystko ok to nie dowiedzialam sie nic wiecej chcociaz nie wiem jak lekarz to stwierdzil bo badaniu usg dopochwowym trwajacym 30sek ? wkurzona jestem i ostatni raz bylam u niego. juz ostatnio mnie wkurzyl ale teraz to przegiecie. U nas dzis straszna katastrofa, samolt germanwings sie rozbil 140 osob martych, jak to zobaczylam w tv to sie poryczalam :( biedne rodziny ofiar

Cześć dziewczyny.
Ja mam termin na 25 lipiec i będę miała chłopca :)
Mieszkam w Rumi i co do porodu to zastanawiam się na szpitalem na Zaspie i tym w Wejherowie. Jakieś sugestie ?

Oczywiście nie ma reguły, ale też nie jestem przekonana do kobiet ginekologów. Można różnie trafić, ale wolę faceta ;)

Ania w takim razie życzę Ci żebyś poznała płeć na najbliższym usg nie ważne jakie by ono było:))))

Ja też nie jestem przekonana do kobiet ginekologów. nigdy nie trafiłam na dobrą z wyjątkiem tych robiących tylko usg (Brzóska, Leszczyńska).

Ja chodzę na NFZ do babki co wizytę USG, badanie, sprawdzanie bicia serduszka i jestem baaardzo zadowolona.

Inne tematy z forum

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...