Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-3-t592265,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Besafe faktycznie bezpieczne ale cholernie ciezkie i jak ktos ma jeden fotelik a dwa auta to jest problem z przekladaniem. Ale na dlugie trasy to tylko Besafe tym bardziej ze jest odchylany i dziecko w nim spi bez problemu.
My dzis robilsmy corce test wodorowy na nietolerancje laktozy, trwalo to wszystko od 8 do 12. Lekarz konkretny, szkoda ze na drugim koncu miasta ale bylam bardzo zadowolna, moze dlatego ze Hiszpan to byl i tak smiesznie mowil. Takze zalezy jak sie trafi, niestety w zyciu nie zgodze sie ze polska sluzba zdrowia jest lepsza a na nieprofesjonalego lekarza chama czy ignoranta trafic mozna obojetnie gdzie.
Oczywiscie moje dziecko jest zdrowe i zadnej nietolerancji nie ma. Moze ewentualnie znajdowac sie w 10% ludnosci ktorzy maja nietolerancje laktozy ale test tego nie wykrywa. Teraz czeka nas badanie kalu w kierunku pasozytow, badanie na fruktoze, oraz test na potliwosc ktory ma pokazac czemu Pola wazy tylko 15kg. Nie wiem czy to dobry pomysl bo w sumie ja tez bylam chudym dzieckiem i maz tez, a w naszych rodzinach nie ma nikogo otylego wiec chyba bez sensu za to placic. Taka jej natura tym bardziej ze ma apetyt no i jest bardzo aktywnym dzieckiem, ciagle biega, skacze, cos robi i wolno przybiera od samego urodzenia. Pamietam jak syn sasiadki w tym samym wieku przybieral np 250 gr w tydzien a moja Pola 500gr w rok.

ja jestem po wizycie i będziemy mieli drugiego synka :) maluch wazy 500 gr :D :)
bye bye sukienusie :P

cześć ja juz mam dosyć siedzę i nie potrafię o wszystkim przestać myśleć zaraz jadę na kolejne badanie ale zastanawiam się jak będę prowadzić auto jestem zła na siebie ze tak się denerwuje bo wiem ze tez szkodzi małej . Ola mam pytanie a czemu miałaś podejrzenie zespołu downa . ja chciałabym choć na chwilę się nie martwić z synkiem juz od 10 tygodnia problemy tez różne badania i amniopunkcje z córeczka najpierw krwiak potem mięśniak a na końcu urodzona w zamartwicy dwa punkty apagar i teraz znowu a do tego ciągle biegam z dziecmi po lekarzach trzymajcie kciuki proszę bo bardzo się boje i martwie i do tego akurat mój m właśnie poza domem

Ten wiekszy czyli 9-18 tez mam be safe izi comfort, dobrze ze piszesz ze taki dobry, to najwazniejsze, bo tak ogolnie to bardzo mnie wkurza :(

Ja trafilam przypadkowo na kliniczna. Bylam u genetyka wlasnie tam i on spytal sie mnie czy bym nie chciala zrobic tutaj polowkowego, bo maja bardzo dobry sprzet itd, oczywiscie bylam zachwycona tym bardziej ze to usg robi lekarka, do ktorej i tak mialam isc prywatnie.Takze mi sie trafilo. Nie wiem czy to jest przychodnia ale na pewno robia usg i amniopunkcje tylko w czwartki i piatki od 7.30 do ostaniej osoby ( a zapisauja okolo 6-8 ciezarnych) takze juz sama nie wiem.

Ja tez zadnej ciazy nie mialam spokojnej, to poronienie, potem skracajaca sie szyjka,zagrozenie przedwczesnego porodu, lezenie, potem podejrzenia zespolu downa i tak juz do konca naszych dni bedziemy sie martwic o te nasze maluszki, o zdrowie, o szczescie itd

Współczuje bo powiem szczerze, że najgorsze niewaidome w google nie zaglądaj, jest na klinicznej przychodnia ale co i jak nie nie wiem. Ci lekarze też mają humory i człowiek się wkurza, ja po tym nfz połókowym co trwało 8 minut załamałam się ,że lekarze mają olewkę. Mi się powoli zaczyna nudzisz na l4 dobrze, że mała do przedszkola chodzi. Ja leże na kanapie nie mam na nic siły i oglądam seriale masakra jakaś. Jeżeli chodzi o fotelik to my mamy
http://www.besafe.com.pl/p/foteliki-dla-dzieci/foteliki-0-13-kg/izi-sleep
jest cięzki ale ja przeżyłam wypadek samochodowy swojego dziecka i nie będę patrzyć na swoją wygodę tylko na bezpieczeństwo. A na własnej skórze się przekonałąm że be safe ratuje życie. Mała wycinali z samochodu 45 minut. Siedziała w foteliku be safe ale już w grupi 9-18kg strażacy byli w szoku nawet zadrapania nie miała.

-Anielkowa , podasz link do tej grupy ? chętnie też tam zajrzę :)

Cześć dziewczyny:)

Dziś miałam kiepską noc,stresowałam się przed wizytą,rano u lekarza w poczekalni też choć ciśnienie w normie tak puls równe 100,właśnie jakie macie w ciąży?Bo ja 80-90 jak jestem spokojna,ale dziś nerwówka na całego,jeszcze czekałam na tą moją tłumaczkę,myślałam że już nie dojedzie.A finał był taki że wyszłam wkurzona z gabinetu,tzn.z dzieckiem wszystko dobrze,prawdopodobnie torbieli już nie ma lub są takie małe że ich nie zauważył,płeć nadal mi nie znajoma,nic nie mówił,wogóle to lekarz był opryskliwy do mnie jakiś krzywy tekst,do mojej znajomej,aż mi głupio było za niego,nie zdążyłam zadać pytań które miałam bo już drzwi otworzył do wyjścia,nawet główki dziecka dobrze nie oglądnął pomimo zaleceń innych lekarzy że ma to sprawdzać,normalnie zachował się dzisiaj skandalicznie,to ja z tłumaczką idę,jej czas,moje pieniądze bo zapłacić jej muszę a tu nawet nie mogłam z tego skorzystać,bo on jak zwykle ludzi dużo i musi szybko załatwiać tych nie ubezpieczonych dodatkowo,więc Kaoma witaj w klubie,takie podejście jak widać często się zdarza,szkoda że tutaj jest tak że prywatni i państwowi są przyjmowani w tej samej placówce w tych samych godzinach i nawet zauważyłam że jedni czekają 15 min a drudzy godzinę,bo są "gorsi".

Jedno wiem napewno że jak wrócę kiedyś do kraju to nic ani nikomu nie dam powiedzieć złego słowa na opiekę lekarską bo uważam że jest lepsza,a cwaniaków czy chamów można spotkać wszędzie.

No widzisz kurczaki....do porodu człowiek nie może być spokojny!

nyzosia dziękuje mi też na genetycznym w 13 tyg badano pępowinę i wszystko było ok(oczywiście nie piszę tego by Ciebie przestraszyć czy być nie miła) zresztą na każdej wizycie mam badane przepływy, najbardziej mnie to zmartwiło , że lekarz kazał przyjść dopiero za 4 tygodnie i to mnie przeraża , że nie mam być pod większą kontrolą, chodzę do Pani doktor Świątkowskiej więc mam do niej zaufanie ale wiem że teraz do końca ciąży nie zasnę spokojnie bo boję się że teraz nic nie wyszło to dopiero nastaną zmiany ach żadnej ciąży spokojnie nie przeszłam , a mam pytanie a czy na kliniczną można chodzić na usg na nfz czy tam jest też przychodnia

Nic nie słyszałam ale na szybko wygooglałam:
http://www.ciazowy.pl/artykul,pepowina-dwunaczyniowa,3335,1.html
Piszą, żeby się nie stresować:) wiem, że to nie takie proste ale z tego co czytam to nie jest to też aż takie groźne. trzeba tylko być pod kontrolą. tak więc dobrze, że zostało to wykryte.
Trzymam kciuki aby wszystko było ok.

Mi pępowinę już mierzyli na genetycznym w 13 tyg. wtedy była ok.

Ja mam połówkowe w piątek rano i też nie mogę się doczekać.

czesć ja po połkowowym i niestety nie mam dobrych wiadomości mam tylko dwunaczyniowa pępowinę jutro koleje badania nawet nie mam siły pisać cały dzień płacze czy słyszałyście kiedyś o tym?

Ola z tą kaszanka to sama mam dylemat bo....niby unikać a jak leżałam na patologii na klinicznej to była serwowana na obiad :-) i bądź tu człowieku mądry ;-)

Tusia - ja też z Rumi i termin went podobny bo 26 lipca. zamierzam rodzić w Wejherowie rodziłam tam pierwszą córkę i jestem zadowolona.

Ja to muszę sie przyznać ze zagladam tu juz od przypadku gdy mam laptopa odpalone bardziej mnie chyba pochłoneły grupy lipcowych mam na fb :(

Mamusie duzo zdrowka dla Was Musie i Waszych maleństw

ja mam maxi cosi dla niemowlakow, potem jak mloda miala 10 miesiecy kupilam BeSafe na isofixy i jezdzi nim do dzisiaj bo wciaz nie przekroczyla wagi 18 kg. Musialam kupic choc teoretycznie byla za mala ale tak sie darla w aucie ze nie moglam nigdzie pojechac, po zmianie przestala krzyczec. W moim aucie jest maxi cosi Priori a u dziadkow FisherPrice bo to byl jedyny tani fotelik z atestami i jezdzimy nim jestsmy w Pl. Maxi cosi chyba ma najlepsze wyniki z testow. Dwie kolezanki mialy foteliki Emaljunga ale nie dosc ze byly mega ciezkie to jeszcze strasznie male i waskie i dzieci nie miescily sie w nich juz po 6,7miesiacach dokladnie w miejscu na glowke byly mega waskie.

Ja raczej na pewno kupie Maxi Cosi Pebble.
Ma bardzo dobre wyniki testów i do tego jest dość lekki.

Dziewczyny, a zastanawialyscie sie juz nad fotelikiem dla malucha? macie jakies typy??

W Rumi w H&M mają dział ciążowy kupowałam tam spodnie i leginsy :) w c&a słaby wybór chodzi oczywiście o port rumia

kaszanka robiona jest z dodatkiem krwi, więc lepiej unikać...
w Gdyni nigdzie nie spotkałam spodni używanych spodni ciążowych a jakoś nie mam siły chodzić po wszystkich ciuchlandach

Dziewczyny, a w gdyni badz rumii gdzie jest duzy wybor spodni ciazowych?

Jadlyscie moze kaszanke w ciazy?? Mozna ???

kurde wlasnie dostalam zamowione dzinsy z hm bo w sklepach nigdzie nie moglam ich dostac i co? i na jednej nogawce plama w dwoch miejscach. jak ja niecierpie takich sytuacji, teraz musze sie bawic w odsylanie. Swoja droga to roz 38 i weszalam w nie na styk a w poprzedniej ciazy szlam na porodowke tez w 38 i mi wisialy ;(((( po porodzie ostra dieta jak nic. U nas dzis piekna pogoda wiec siedze w ogrodku i jem pestycydowe hiszpanskie truskawy, wiem ze nie zdrowe ale ochota jest silniejsza niz rozsadek .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...