Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
tihuana tp. 10.08
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-4-t597970,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Fakt ,na IP chyba wiekszosc pracuje za kare . Ale wiadomo kazdy szpital ma swije wady i zalety. Oby szybko Nam poszlo,dzieci byly zdrowe i szybko do domu :)

Wszystko rozbija się o ludzi na których się trafi.
Moja koleżanka właśnie wyszła z patologii na Klinicznej i załamała się totalnie podejściem personelu i warunkami. Leżałam tam dwa razy i akurat na położne złego słowa nie mogę powiedzieć, oczywiście za wyjątkiem tych na izbie przyjęć.

Ja pierwsze cc na Klinicznej wspominam bardzo dobrze,mimo kilku rzeczy ktore nie byly wporzadku mimo wszystko bylo dobrze. Przez te 5 lat pewnie cos sie zmienilo,ale to niestety "tylko" szpital a nie hotel ,a Nasza sluzba zdrowia jest jaka jest niestety :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze odnośnie klinicznej, łóżka z regulacją na pilota są także w salach"nie komercyjnych". Też chciałam być w sali o podwyższonym standardzie, nawet było miejsce i mąż ją zaklepał...co się okazało, nagle sala została zajęta, a mnie i męża olano i to, że sala była zamówiona, akurat chyba była bardziej "potrzebująca" osoba... jedzenie jakos ujdzie, ale czasem nie spelnia wymogow matki karmiacej (seler w zupie?), wiec trzeba uwazac, opieka poporodowa jakakolwiek nie istnieje, urodziłaś radź se sama, wręcz byłam świadkiem jak dziewczyna dostała opierdziel, ze dzwoni, a "nie jest umierajaca", bo tylko w takich sprawach nalezy uzywac dzwonka i zawracac glowe pielegniarkom...zszyta zostałam tak, ze polozna zlapala sie za głowe, krocze miesiac po proodzie bylo w oplakanym stanie, łazienka pomimo ze wspolna zawsze byla wolna, sprzatana dwa razy dziennie, na salach jest cieplo. poscieli nie zmieniano w ogole, wiec zaopatrzcie sie w podklady.

Dziewczyny uważajcie z tą umówioną czy planowaną cc na klinicznej. Ja miałam też lek. prowadzącego z klinicznej (nazwiska wolałabym nie podawać, ew. na priv.), żadne tam cc na życzenie tylko poważne wskazania, a nawet kilka nakładających się spraw, które kwalifikowały do cc, do tego poród zaczął się dużo wcześniej i wylądowaliśmy w innym szpitalu, z którego przekierowali nas właśnie na kliniczną z uwagi na wskazania do cc a i tak NIKT TEGO NIE RESPEKTOWAŁ I ZOSTAŁAM ZMUSZONA URODZIĆ SN. i nie chodzi o to ,że urodziłam sn, tylko o fakt, że od początku ciąży byłam nastawiona na cc, po prostu inaczej psychicznie się czlowiek nastawia, dlatego mimo wszystko bierzcie każą ewentualność pod uwagę.

No niby tak ale widzisz Ty z kolei przy swojej wadze nie masz aż tak dużego brzucha i pewnie pomyślisz ze narzekam ale dla porównania,w pierwszej ciąży po koniec 9 miesiąca ważyłam 60 kg przy wzroście 163 a obwód brzucha miałam nieco ponad 100 dlatego teraz mam prawo czuć się jak smok pomimo że dotychczas przytyłam zaledwie 3,5 kg (32 tydz)

A jesli chodzi o ciuszki dla dziecka do szpitala, to u nas bylo smiesznie, bo zabralam chyba z 3 komplety na rozmiar 56 ( córcia miala wazyc ok3500) i to wszystko. A polozna odrazu po urodzeniu smiala sie z mezem ,ze trzeba obciać stopki od spochow bo sa za male, maz przywiozl nastepnego dnia wieksze ciuchy czyli odrazu 62.(cora miala 4340gr i 63 dluga)

rany, jakie wy chudziny jestescie. Ja jestem w 30 tc, przy wzroscie 165 waze 76 kg , a w obwodzie brzucha 99 cm (przytylam 9 kg), no ale ta waga !!!!!

Łe...to z moim brzuchem nie jest tak źle, choć dla mnie to on jest duży w tej trzeciej ciąży,wszystko zależy też od sylwetki i wagi a ze ja z tych szczupłych i raczej drobnych to ciężar mnie jego przerasta, szczególnie przy moim 2-latku, gdzie trzeba go dzwignac czy zmienić pieluszki.Ja tez mam zawsze brzuch nisko, na kolanach właśnie ale za razem też wysoko i choć nie mam problemów z oddychaniem za to co chwila biegam do toalety, w nocy co 1-2 godz.

Ja tez bede miala cc na Klinicznej u mojego lekarza prowadzacego. Tozmawislam o poloznej z ciekawosci mi mowili ze nie ma opcji zalatwienia sobie poloznej ...

Dziewczyny mam pytanie. Ja niestety będe miała cc na Klinicznej, ale mam pytanie czy oprócz tego że wszystko jest omówione juz z lekarzem prowadzącym, jak to jest z połozną?? Czytałam gdzies że warto mieć załatwioną swoja położną w szpitalu w którym się rodzi. Podpowiedzcie proszę...

Też zamierzam wziąć szlafrok tylko taki cienki i myślę ze 3 koszule wystarczą w zupełności. Zastanawiam się jak to jest w tymi podkładami/ile wziąć, czy dają w szpitalu jakieś? W sumie jeszcze mam czas na pakowanie ale wciąż nie wiem czy w jedną czy dwie torby. Pojęcia nie mam co pakować w torbę na poród? Podpowiedzcie proszę;)

Ja szlafrok biore bo pamirtam ze jak szlam na sale operacyjna to mi sie przydal pozniej Maz zawsze moze zabrac zeby miejsca nie zawalal. Ja wezme ze 3-4 bodziaki i pajace + ciuszki na wyjscie . Ja mam na sysokosci pepka obwod 100cm przy 173cm wzrostu . Mam 74kg (7 przytylam poki co) :) chodze w ciuchach sprzed ciazy, teraz mam 2 topy i jedna bluzke ciazowa bo niektore stare sa za krotkie :)

Ja mam wrażenie, że mi przez ostatnie dni mocno się powiekszył brzuch, chociaz moze ten czas mi tak szybko leci, że mi sie wydaje ze to w przeciagu kilku dni ;) Jestem w 34 tyg. 64,5kg 100cm w obwodzie brzucha 162cm wzrostu. Przytylam 10kg, wiec do konca pewnie jeszcze z 2kg i bedzie tyle co w poprzedniej ciąży :)

Dzięki dziewczyny :) mam zamiar spakować torbę w połowie czerwca i być przygotowaną na ewentualną wycieczkę do szpitala :)

Ja też biorę szlafrok. Można zasłonić wszelkie niespodzianki. Poza tym, przy Maćku, miałam wahania temperatury tzn. raz było mi zimno że okrywałam się kołdrą, kocem i polarowym szlafrokiem i nadal było zimno a innym razem w koszuli na ramiączkach zlewałam się potem.

Tysiiak
Jak rodziłam na Klinicznej 6 lat temu i wyszłam bez szlafroka do oddziału neon antologii z neto gdzie na noc miałam dziecko to mnie lekarka opieprzyła, że łażę bez szlafroka. Miałam bardzo cienki. A ona twierdziła, że w mojej sali jest inaczej i do dziecka przeniosę zarazki i tak samo z wyjściem do sali odwiedzin.

Racja, że może być za ciepło, ale ja bardziej nastawiłam się, że szlafrokiem zasłonie ewentualnie jakieś plamy, gdybym nie mogła sie przebrac. Poza tym chyba dziwnie bym sie czula paradując w samej koszuli.

Ja szlafroka wogole nie biorę. Rodzac w maju było z 30 stopni w szpitalu a co dopiero lipiec-sierpień :O

Ja w 32 tc. mam obwód 102 cm, a waże 60 kg. Wiem, ze to nie mega, ale czuje strasznie ociężale, a ból kręgosłupa jeszcze to odczucie potęguje. Na Zaspie też dzidziulki ubiera się dobę po porodzie we własne ciuszki.
Wczoraj tak orientacyjnie przymierzyłam się do pakowania do porodu. Okazało się, że moja torba podróżna na kółkach, wcale nie jest za duża. Właściwie nie jestem pewna czy się dopnie. Chyba szlafrok, który zajmuje dużo miejsca, koszule i kapcie wezme do jakiejś reklamówki. W końcu i tak się przebiorę zanim trafie na oddział, a w pustą reklamówke wrzuce ciuchy, w których przyjechałam.

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

tanie meble kuchenne?Jakie (71 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...