Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
tihuana tp. 10.08
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-4-t597970,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Hej Przyszłe i Obecne Mamy :) troszkę Was podczytuję od czasu do czasu, bo termin zbliża się wielkimi krokami, a nie wszystko się pamięta, w dodatku w pierwszej ciąży wylądowałam na porodówce na koniec 36 tyg ciąży, a dzień wcześniej dopiero torbę spakowałam, wszystko było na wariackich papierach :) Zastanawiałam się nad swoim obwodem brzucha, fakt czuję, że jest większy teraz niż w poprzedniej ciąży, ale w dalszym ciągu wg. mnie normalnych rozmiarów, kilka osób widząc mnie raz na miesiąc ciągle zaczynało temat od tego jaki ty masz ogromny brzuch... i cały czas odnosiłam wrażenie, że robią to celowo żeby "dociąć", dziś podczytując Was zmierzyłam swój obwód i jest chyba normalny, jestem w 35 tygodniu i 2 dniu i mam w obwodzie 98, przybrało mi się aż 10 kg, ale dalej noszę stare ciuchy. Chyba muszę zacząć przepuszczać przez uszy to co mówią nie którzy...

W redłowie też po porodzie nie myli dzieci a mimo to ubrali ją w nasze ciuchy. Ważne że ciuchy były:)

Ja się obwodem brzucha i wagą nie chwalę bo na pewno bym Was mocno przebiła. Obwodu brzucha nie mierzę. przy młodej też nie mierzyłam...

A mam inne pytanie odnoście brzucha. bo ja mam wrażenie że mam brzuch strasznie nisko i jak siedzę to mam go na kolanach...dobrze że w wtorek idę do lekarza bo dziwne to jest. trochę za wcześnie chyba..

A tak sobie przypominam że córkę urodziłam 5dni przed terminem z OM. I dzień przed porodem miałam obwód brzucha 120cm

Ja przy wzroście 160cm obwód brzucha mam 108 cm w 33tc

Sylwiaagnieszka dobrze se juz jesteś w domu.
Co do ubranek, to na klinicznej po porodzie dziecko ubierają w szpitalne ubrania bo nie myją noworodka tylko wycieraja. Dziecko jest myte po pierwszej dobie na prośbę rodzica i dopiero wówczas jest sens przebrania maluszka w swoje ubranka. Ja do szpitala 3 lata temu brałam 3 zmiany ubrań dla dziecka i jedno na wyjście i teraz tez tak zrobię. A w razie czego ktoś na pewno przywiezie nowa zmianę :-)

Ja.juz w domu od wczoraj wieczora. Szkoda tylko, że mąż wczoraj skoro świt wyjechał do pracy.
Ja przy 68 kg, 160cm wzrostu mam 105cm w brzuchu. 34 tyg.
Przy starszym w 37 tyg.miałam chyba 114cm a po odejściu wód 104cm.
Wystarczy po parę szt.ciuszków, resztę można mieć odłożone w domu, pokazać mężowi gdzie i dowiecie w razie potrzeby. Wszystko zależy czy maluch będzie dużo ulewal, zasikiwal ubranie (zwłaszcza chłopcy) przy pprzewijaniu.
W szpitalu dają ciuszki w razie czeg.

Dziewczyny tak z ciekawości ile macie cm obwodu brzucha i przy jakiej wadze bo ja chyba za dużo, 98 a ważę 62 i chyba dlatego jest mi tak ciężko dźwigać ten brzuch a może też to, że cały dzień na nogach do tego żylaki bolą i nowe wyszły z tyłu na udach, wyglądam i czuje się jak stara baba do tego mam dużo stresu z dziećmi i nie tylko w ogóle nieciekawą mamy teraz sytuacje, trzeba dokonać wyboru zostajemy jeszcze na rok czy wracamy.

Mi Kubę ubrali w szpitalne a ja potem sobie przebrałam. Pewnie dlatego że szybko cc mi robili i nikt nie myślał o ciuszkach...
Szczerze to nie pamiętam ile czego miałam. po 5 szt. z ubranek powinno spokojnie wystarczyć a zawsze można donieść :)

Ja miałam od razu przygotowanie ciuchy. Mąż przyniósł po porodzie:) I ubrali młoda w nasze ciuchy.
Nie pamiętam ile czego dokładnie miałam ale musisz mieć tak na 2-3 dni rzeczy.

Co do wyprawki to orientujecie się może jak to wygląda w szpitalu? ile czego zabrać dla dziecka? Czy po porodzie położne ubierają w ciuszki szpitalne i później się przebiera dziecko czy od razu w przygotowane rzeczy?

W rozmiarze 56 to niewiele dziewczyny kupujcie , bo to moment i wyrośnie, więcej na 62. Ja rodziłam na koniec września, ale były 4 lata temu wtedy upały , to najbardziej praktyczne były pajacyki i bodziaki z krótkim rękawkiem.
Wczoraj mieliśmy dzień mamy i taty w przedszkolu - pierwsze nasze przedszkolne, bo w żłobku robili tylko prezenciki bez występów, ależ to wzruszające jest, łzy same płynęły :)

Ja urodzilam 15lipca, byly upaly ubrieralam Go w bodziaki z ktotkim tylko i skarpetki, pozniej na to pajacyki . Rozm od 56 . Ur sie mial 53cm ,ale te na 56 byly tez duze na Niego ;) ja mam bodziaki pajacyki i kilka ciuszkow na zmiane na te pierwsze tygodnie,od 3 i 6 mca mam najwiecej ciuszkow.

ja mam tyle tych ciuszków że masakra :P rozpędziłam się z kupowaniem, potem znalazłam po Kubusiu dwie siaty i dostałam jeszcze troszke :P Brakuje mi jakiegoś kombinezoniku misiowego na jesień ale bez spiny się dokupi :)
Kubę rodziłam w połowie maja i już w czerwcu były takie upały że na dworku w samym bodziaku go trzymałam pod pieluszką flanelową a w domku w samym pampersie leżał i był cały zgrzany :/ Ja jestem raczej za zimnym chowem niż za przegrzewaniem dzieciątka ;) Rampersy też nam się przydały latem :)

Córa urodziła się 28 lipca. cały sierpień było ciepło i mam zdjęcia jak leży w rampersach albo w samym bodziaku z krótkim rękawem. w domu było bardzo ciepło, na dworze przykrywałam ja pieluchą albo kocem.
Rozmiary mam raczej od 56 w górę przy czym 56 mam kilka rzeczy. więcej 62. Młoda urodziła się 56 cm i 4100 i szybko pasowała w 62. zakładam że młody będzie podobny choć on wolniej przybiera.

Byłam dziś w szpitalu,zrobili KTG,kurcze leżałam tam chyba z 45 min,póżniej badanie USG noi okazuje się że wszystko w porządku,nie ma żadnego rozwarcia,szyjka długa,więc nie wiem skąd u mnie te bóle ale z tego wynika że nic grożnego nie robią,lekarka była tylko zdziwiona tym odchodzącym czopem,że to dużo za wcześnie ale za wiele to jej nie zrozumiałam:)Za to ja się zdziwiłam jak mi podała wagę dziecka,mała waży już 2 kg,w poprzedniej ciąży gin panikował i co chwila wysyłał do szpitala twierdząc że dziecko mam małe,synek na tym etapie ciąży ważył 1500,więc jak widać różnie dzieci przybierają,jedne szybciej na początku,drugie nadrabiają na końcu,ważny jest efekt końcowy,no oczywiście w przypadku wcześniaka ma to już inne znaczenie,ale mam nadzieję że wytrwamy do terminu porodu i wszystkie dzieci urodzą się zdrowe i silne.

Ja też zastanawiam się nad wyprawką,mam kilka pajacyków,pewnie dokupię coś różowego,specjalnie dla córci,noi może kilka body,muszę zobaczyć co tam mam,zastanawiam się nad rampersami czy wogóle się przydadzą noi na jaki rozmiar kupować,no bo czy takiego maluszka można tak rozebrać nawet latem?

Ja też nie:) ale już wiem że mam dużo po córce. No i jeszcze dostanę ciuchy od koleżanek. Nie wiem ile tego będzie do puki tego nie poukładam. czyli w lipcu:)))

No jestem przygotowana i na długi i krótki Jak i na 56rizmiar i 62 i ogólnie 0-3. Spioszki i polspioszki, tak by można łączyć zestawy ubrań. Może nie jakos uper mega dużo. Nie chce szaleć z ilością.

Ja mam po starszej, która jest z końca lipca, body z krótkim i pajace z długim. Na początek mało miałam body z długim.
Mam też rampersy. Młoda nosiła jak było bardzo gorąco.

Ja stawiam bardziej na długi rękaw, w końcu mówimy o noworodkach, ale na krótki rękaw mam kilka body i koszulek. Myśle, że krótki rękaw można w razie czego ubrać pod pajacyka, albo zarzucić na to sweterek. Położne mówią, że jak jest upał to dziecko wystarczy w krótki ubrać, ewentualnie nakryć pieluszką

No z telefonu widac literowka. 9tyg do konca. Pigoda łaskawa dla nas, upałów brak . Ta ciaza zleciala mi jsk nie wiem, z corka nie brak nam zajec. Oby czarwiec zlecial szybko 😊....

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (28 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (114 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

ile potrafi wasze dziecko? 3 latka... (19 odpowiedzi)

Nasz Filip we wrzesniu skonczy 3 latka. Ale jego rowiesnicy w lipca i sierpnia potrafia duzo...