Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
tihuana tp. 10.08
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-4-t597970,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Witajcie kochane. U mnie 31tydz i mały 1. 6kg. Termin ok 30lipca Ale chyba coś liczę ze ok 20 skoro to 8tyg zostało. Mam do Was pytanie, odnośnie ubranek. Zima wiadomo jak trzeba ubrać... jakie kupujecie? Z przewagą na długi rękaw czy krótki? Nie mam pojęcia jak w szpitalu ubierają po porodzie... podobno lato ma być chlodne, nie chce szaleć z ilością może niepotrzebnych ubranek. Ja o ile da radę będę wceojewodxkim rodzic. Byłam tam z córką i dla mnie ok. To nie wczasy więc 3-4dni da się przeżyć. Umnicosecoś lekko

Kaoma ja mam to samo. Do tego jeszcze prawą rękę mam napuchniętą. Lewa strona wygląda w miarę ok.
Mam wizytę za tydzień więc na pewno się podpytam co i jak.
Pewnie młody mi uciska ale on się tak kręci że już mógłby mi przestać uciskać.

Dostałam dzisiaj jakiegoś szału sprzątania. miałam już taki bałagan w domu że musiałam coś z tym zrobić i jakoś dałam rade.

Hej dziewczyny, u nas poki co bez wiekszych problemów oprocz tego ze dzownili do mnie od lekarza i ciagle mam anemie, najwidoczniej taka moja uroda w ciazy. Do tego prawa noga i stopa mi spuchła, sama bym tego nie zauwazyla bo ciagle biegam w dlugich spodniach ale wczoraj mierzylam sukienki i kuzynka mi zwrocila uwage ze cos nie tak z moja noga chyba bo jest gruba. Myslalam ze ona zartuje ale za chwile moja ciotka tez powiedziala ze noga lewa jest chudsza. No i posladek mnie nawala, tak jak wam kiedys pisalam, i czuje taki ucisk od posladka ze idzie az do stopy. Stracialam calkiem wciecie w kolanie i kostce, noga jest poprostu taka ulana i taki ciagnacy bol odczuwam :( wizyta dopiero za 2 tyg. to pewnie jakis ucisk ale jak temu zaradzic?

Moj kregoslup jest w fatalnym stanie i na goly rzut oka widac wiec by sie zdziwili jakby zaczeli cos matudzic ,ale mimo wszystko znalazlam lekarza ze szpitala.

Ja też mam wskazania właśnie od ortopedy. Wolałabym rodzić sn ale jak sobie pomyślę jakie mogą być tego konsekwencje to już mi się odechciewa. Wkurzające jest to, że lekarze traktują nas jak panikary, które chcą iść na łatwiznę i urodzić przez cesarkę.

Ja ze wzgl na cc ,znalazlam lekarza z konkretnego szpitala i z cc nie bedzie problemu,ale wiem ,ze mimo wskazania od ortopedy moglby byc problem ze zrobieniem cc ,a tu chodzi o powazna wade kregoslupa a nie moje widzimisie i to jest najbardziej wkurzajace :/

Niestety mój lekarz prowadzący nie pracuje tutaj w szpitalu. Niedawno się przeprowadziliśmy także mieszkamy teraz w Straszynie ;) Szkołę rodzenia zaczynam na Rotmance bo mam najbliżej (super mama). Mam nadzieję, że zajęcia będą ciekawe i sporo się nauczę bo u mnie w rodzinie nie ma małych dzieci także jestem zielona :)

A ja martwię się bo od jakiegoś już czasu zauważam na bieliźnie kawałki galaretkę go śluzu do tego męczą mnie bóle brzucha, co prawda po magnezie jest dużo lepiej ale ten śluz to wygląda mi na czop zamykający szyjkę macicy.Dzwonilam do swojej położnej i kazała mi żebym poszła do lekarza a ten ma teraz urlop, więc zostaje szpital.Dzisiaj nie dam juz rady ale jutro rano pojadę sprawdzić czy wszystko w porządku.

Co do cc właśnie na Zaspie położne prowadzące szk. rodzenia mówią, że wiele szpitali odsyła pacjentki ze wskazaniem wlasnie do nich. Ale ile w tym prawdy? Ja ze wzgledu na mój kręgosłup też miałam rozważane cc, ale mój neurolog nie widzi przeciwskazań do porodu naturalnego, co mnie bardzo cieszy.

Ja chodziłamdo szkoły rodzenia na Zaspie. Nie wem czy tam jest lepiej niż gdzie indziej, nie mam porównania. Całe zajęcia kosztowały 300 zł. Fajnie jest jeśli na zajęciabchodzisz z mężem/partnerem, przynajmniej dowie się czegoś o pielęgnacji maluszka. Do mojego męża tak naprawdę dopiero po szk. rodzenia dotarlło jakie to wszystko jest dla mnie cholerne trudne a najtrudniejszy może być finał. Mi się najbardziej podobały zajęcia z lalką np. z przystawiania do piersii ćwiczenia oddechowe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dominika, a skąd w ogóle jesteś? Twój lekarz pracuje w jakimś szpitalu?

I gdzie szkołę rodzenia zaczynasz?

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi odnośnie cc. Byłam wczoraj u lekarza także już wiem, że będę miała skierowanie na cc w 38 tyg. Co do szkoły rodzenia to właśnie się zapisałam z ciekawości tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża :) zobaczymy jak będzie :) Zajęcia zaczynam w przyszłym tygodniu. Może trochę późno się zapisałam ale lepiej późno niż w ogóle tym bardziej, że chcę zaciągnąć tam męża :D

Nyzosia, a skąd Ty jesteś? Ja mam położną w Chwaszczynie, jest naprawdę mega w porządku, super babka:) a umawiamy się na telefon i tak jak nam pasuje, bo jest nas więcej, i z okolic Chwaszczyna i z Gdańska. Teraz np. mamy przerwę, bo przerobiłyśmy wiele tematów, a do porodu jeszcze trochę czasu zostało :) i się zastanawiam bo kiedyś chciałam właśnie szkołę rodzenia, ale czy jest sens?

Hej!

Długo się nie odzywałam, jestem po pobycie w szpitalu z powodu, jak się okazało, kolki nerkowej, przynajmniej poznałam lekarzy i położne z Redłowa :) i wiem jak porodówka wygląda. Z Małą wszystko ok, w sobotę mam kolejną wizytę, to będzie już 31 tydzień :)

Ja chodzę do szkoły rodzenia głównie dla męża, niech on wie czego się spodziewać może, głównie o poród chodzi, bo na opiece nad dzieckiem zna się bardziej niż ja :P Chodzę do refundowanej, a gdybym miała płacić 350-400 zł pewnie bym nie poszła...

Od wczoraj mam napuchniętą prawą stronę...nie poznaje swojej stopy...ręka też spuchnięta. masakra. i nie przeszło mi po nocy...

Co do szkoły rodzenia to tak jak piszą dziewczyny można dać radę bez ale fajnie też do niej chodzić. nie dowiesz się wiele o porodzie bo wiadomo ten jest każdy inny, ale wiele można się dowiedzieć o pielęgnacji dziecka po porodzie. nie trzeba potem nerwowo szukać w necie co zrobić gdy...
No właśnie i można wymienić poglądy, poznać nowych ludzi itd.

Marynarka a gdzie masz te spotkania z położną? Ja sie próbuje zebrać na spotkania z położną na Karwinach (z Guciową) ale nie wiem kiedy ma.

Marynarka bez szkoły rodzenia dasz.radę, zwłaszcza.ze masz spotkania z położna.
Przy pierwszej ciąży ja chodziłam. Było bardzo fajnie, poznałam to z teoretycznej strony i liznełam z teoretycznej. Zawszento jakaś rozrywka była. Można było wyjść.do ludzi, porozmawiać z innymi brzuchatkami.
W dodatku miło było później na szpitalnym korytarzu spotkać znajome twarze położnych/pacjentek.

Ze wskazaniami do cc i skierowaniem najpewniej jest wtedy,gdy wykona je lekarz prowadzący ciąże. Umawia się wtedy ze swoją pacjentką na cięcie, kiedy ma dyżur i po sprawi. Inaczej to taka trochę loteria, na kogo się trafi na dyżurze.
Osobiście szkoły rodzenia nie polecam, mi nic nie pomogła, takie "pitu-pitu", ale jak ktoś nie pójdzie i się nie przekona, to zdania sobie nie wyrobi.

Sylwia ma rację, nigdy nie wiadomo na kogo się trafi na IP, w każdym szpitalu mogą od razu przyjąć i ciąć albo wręcz przeciwnie, podważyć wszystko co się pod nos podstawi. Nie ma reguły, tak jak czytam i słucham to są różne opinie i różne doświadczenia, w sumie nie ma co się ich słuchać... no chyba, że szpital prywatny, clinica medica się otwiera w czerwcu. Tam na pewno nikt nic nie podważy:)

A w ogóle to chodzicie do szkoły rodzenia? Co myślicie? Ja chciałam zacząć, ale w sumie póki co wystarczaja mi spotkania z położną, chcę zdać się na instynkt i intuicję, mam nadzieję, że jakoś damy radę ;)

Wszystko zależy od lekarza, który przyjmuje na IP. Poza tym skierowanie skierowaniu nie równe...

Dziewczyny, czy któraś wybiera się jutro do szkoły rodzenia p. Madej na Klinicznej?

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (97 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Marek Dawicki ginekolog (31 odpowiedzi)

czy ktoś zna? jakie opinie? pracuje m.in. w inviccie. dziękuję za opinie

krem nawilżający do twarzy (43 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...