Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
tihuana tp. 10.08
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-4-t597970,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

A ja słyszałam, że Zaspa jest spoko i Redłowo :O sama byłam w szoku, ale ostatnio dwie moje koleżanki miały cc bez gadania ze wskazaniem. I jak coś się dzieje też nie czekają tylko tną.

My się witamy w 33 tc, w czwartek młoda ważyła niecałe 2 kg, wszystko z nią w porządku :) ja tylko narzekam na kręgosłup, kłucia w podbrzuszu i ogólne zmęczenie materiału. Trochę taki powrót do I trymestru tylko bez wymiotów :(

Odnośnie skierowania na cc, to słyszałam, że w ostatnim czasie jedyny szpital który chonoruje takie skierowania i w żaden sposób ich nie podważa, a nawet umawia się z ciężarna na konkretny termin porodu, to szpital w Kartuzach.

No to nieźle.. a jak coś się stanie jak będą kazali rodzić sn to wtedy nie będzie winnych.. właśnie te konsekwencje mnie przerażają.. Zobaczymy co życie przyniesie :) a jak się czujecie? wyprawki macie już skompletowane? :)

My chcemy też kupić Jedo Flyn :)

Z tym skierowaniem do cc to różnie. Mi na Klinicznej niby maja zrobić cc a tu na Zaspie nie ma o tym mow. W czw.na nasza sale przyszła dziewczyna porodówki z tetniakiem w oku i skierowaniem na cc. Przyjechała na IP, mieli w nosie jej skierowanie, kazali rodzic naturalnie. Skurcze stanęły, trafiła do patoli i dzisiaj ich okulista robił jej badania. Ostatecznie ma rodzic naturalnie pod ścisłą kontrolą.

Dzięki bardzo :) no właśnie mi ortopeda zaleca cc. Nie wiem tylko jak to formalnie ma wyglądać, czy to on osobiście wystawia takie zaświadczenie czy lekarz prowadzący za niego.
Zazdroszczę Wam Mamusie, że możecie już obchodzić Dzień Mam :)

My dzień mamy i taty mielismy w piątek. Było super, później zawsze jest imprezka w ogrodzie,ognisko,poczestunek,muzyka było fajnie. Nastepna taka impreza za tydzień dzień dziecka,do tego animator,konkursy to Kuba będzie szczęśliwy :)

Na Klinicznej jak się przyjedzie na cc jak się zaczna skurcze to tez nie podwazaja skierowania na cc tylko robia, ale to tez prawdopodobnie zależy od jakiego specjalisty,bo bardzo dużo było 'lewych' zaswiadczen i np. od psychiatry to potrafią krecic nosem.
Ja mam od ortopedy to problemu nie ma.

Sylwia trzymaj się i wracaj szybko do domku, najgorsze to rozstanie z dzieckiem ,nie wyobrażam sobie i współczuję!
Jeśli chodzi o cc z zaświadczeniem to na pewno Zaspa , ja tak miałam w pierwszej ciąży, nikt się nie zastanawiał czy sn czy cc, pojechałam zrobili usg i czekałam na swoją kolej . Jeśli chodzi o resztę szpitali to nie wiem.
My mamy dzień mamy i taty w środę w przedszkolu , masz rację Nyzosia nie ma co się malować :) nie mogę się doczekać.

Oj patologia ciąży nawet na końcówce jest beznadziejna. przeleżałam na niej 2 tygodnie i pierwszy tydzień przepłakała. w drugim było mi już wszystko jedno:)))
Tym razem będę robiła wszystko, żeby się tam nie dostać.

Dzisiaj mamy w przedszkolu dzień mamy i taty...nie robię makijażu bo na pewno będę ryczeć:)

Hej Mamusie :)
Po dłuuugim czasie zawitałam na forum. Nasza Agatka rośnie zdrowo i całe szczęście :) jestem w 31 tc i Mała ma już prawie 1,5 kg:) Cały czas mam wątpliwości co do wyboru szpitala. Krążą różne opinie i są często dosyć skrajne. Czy orientujecie się może jak to wygląda z cc? Czy szpital bierze pod uwagę skierowanie na cc? Czy i tak badają po swojemu i sami podejmują decyzję? Prawdopodobnie bedę miała cc choć wolałabym sn ale to się jeszcze okaże :)

Ja skurczy przepowiadajacych w ciazy pierwszen nie mialam i teraz tez nie mam. W piatek mialam wizye,Mlody rosnie przybral przez 4 tygodnie 1kg, a ja przybralam 0,5kg . Wszystko jest ok ,jakues mini rozwarcie juz mam,niby normalne w drugiej ciazy,ale w pierwszej tez mialam tak szybko. Musze brac urosept i zrobic kobtrole moczu za tydzien i spr bo nam bialko i ciut bilurbiny i mierzyc musze cisnienue. Zobaczymy :). Sylwia wcale sie nie dziwie,kazda z Nas by peklai wybuchla placzem to zadna przyjemnosc tam byc i w dodatku maluch w domku... Glowa do gory!

Fizycznie czuje się ok, co prawda brzuch twardnieje, taka moja uroda.
Niestety atmosfera oddziału patologii ciaźy nie sprzyja dobremu humorowi. Tęsknota za starszym synkiem robi swoje, wczoraj jak chłopaki wychodzili ode mnie to pękłam i się pobeczałam. W środę mąż wyjeżdża do pracy:-(
Mam nnadzieje, że jutro dowiem się kiedy jest szansa na wyjście stąd.

Sylwiaagnieszka jak się czujesz? Co lekarze mówią?
Trzymaj się cieplutko

Ja dzisiaj cały dzień czuje pobolewanie w podbrzuszu tak jak przy miesiączce . Nie wiem czy to nie za szybko
Też tak macie?

ja w poprzedniej ciazy mialam praktycznie caly czas skurcze, bolacy, twardy jak kamien brzuch. nic sie zlego poza tym nie dzialo i urodzilam dziecko dzien przed terminem wg OM. teraz zdarza mi sie to rzadziej, bo przez minione tyg praktycznie lezalam caly czas, teraz troche wstaje, ale biore nospe- bo w moim przypadku ryzyko porodu przedwczesnego jest gorsze niz obnizone napiecie, wiecej odpoczywam- tzn nadal duzo leze. Takze z tymi skurczami to nigdy nie wiadomo...

Witam, w pierwszej ciąży nie miałam skórczy przepowiadajacych za to teraz nadrabiam. Od ok 29tc mam takie skórze (a teraz jestem w 32tc6d) i lekarka prowadząca powiedziała, że jeżeli są sporadyczne i nie bolesne to jest oki bo macica musi się przygotować. Ale jeżeli jest tak jak u mnie, czyli skórcze praktycznie codziennie i czasem tak mocne ze budzą w nocy to za szybko na takie. Do tego skróciła się o 1cm szyjka wiec mam mam uważać i sporo odpoczywać żeby młody chociaż dotrzymał do 36tc
Kazała brać magnez i to faktycznie pomaga. Co prawda kazała brać tez no-spe ale ja nie jestem do niej przekonana, bo znam przypadki dzieci matek które w ciąży brały regularnie no-spe i dziecko potem ma obniżone napięcie nerwowe- bo o tym lekarze nie mowia- nam pomaga a na dziecko może działać inaczej.

Ja o skurczach przepowiadających też nic nie wiem. nie miałam w 1 ciąży. teraz też nie mam.
za to twardnieje mi brzuch i wtedy jak jest źle biorę nospę. ale lekarz pozwolił mi brać 6 tabletek dziennie - 3x2!!! chyba trochę sporo więc ich nie biorę:)

Ja dzisiaj zabrałam się za przegląd tego co mam na strychu po córce i okazało się że na okres 0-3 mam pełno ciuchów. 3-6 też mam ale już mniej a potem coraz gorzej. tak więc koniec z kupowaniem:)))

Moje dziecko dzisiaj nocuje u sąsiadów, mąż na regatach a ja mam całe łóżko dla siebie:))))

Ja skurcze przepowiadające mam od 6 miesiąca,a od miesiąca codziennie,wieczorem i w nocy,już mnie to zaczęło wręcz martwić,bo w poprzednich ciążach nie męczyły mnie każdego dnia,choć może teraz dlatego że mam małe dziecko,więcej obowiązków,noi wiadomo czasem trzeba bąbla wziąść na ręce,poza tym stres też w tej ciąży.
Powiedziałam o tych bólach mojemu ginekologowi odrazu wypisał mi magnez,co prawda brałam wcześniej ale bardzo małą dawkę,teraz biorę 2 tabletki dziennie po 150 mg więc razem 300 i po tygodniu zauważam różnicę,więc polecam dziewczyny.

U mnie zaraz zaczyna się 8 miesiąc a przytyłam 3 kg,nie wiem ile można najminiej,słyszałam gdzieś że 6 kg do końca ciąży,wcześniej nie wierzyłam w to ale chyba jednak możliwe,nie wiem dlaczego tak mało w tej ciąży,jem normalnie nie więcej niż przed ciążą,zresztą w każdej tak samo,jakoś nie mam potrzeby więcej,mam nadzieję że nie urodze kolejnego niejadka,bo z chłopakami to się mam,3 światy z jedzeniem a teraz jeszcze ze spaniem młodszego,aż się boję jak mi będzie spać kolejne dziecię.

U mnie zaczęło się kilka dni temu, nie wiem, czy to skurcze przepowiadające, czy co... raz na kilka dni zaczyna mnie pobolewać podbrzusze ( u mnie też 31 tydzień). Zawsze późnym wieczorem, łykam no-spę i leżę. Z lekarzem widzę się na początku czerwca.
Myślę, że jeśli lekarz prowadzący Cię zbadał i wszystko jest ginekologicznie ok. to bym nie fiksowała zbytnio. Dużo odpoczywać, nie przeciążać się, w pierwszej ciąży nie miałam żadnych skurczy przepowiadających, ale takie pobolewania się zdarzały.

Dziewczyny, czy któraś z Was może mi poradzić? Dzisiaj endokrynolog - ginekolog widząc, że źle się czuję, powiedział i, że na tym etapie ciąży, 31 tydzień, skurcze przepowiadające to źle i zacecześnie. Mój lekarz prowadzący i położna mówią, że o ile skurcze nie są zbyt mocne i szybko rzechodzą to ok i to nomalne. Dodam, że właśnie u mnie takie są, trwają kilkanaście minut, a jak się położe i pooddycham to przechodzą. Czy macie takie przygody i co na to Wasz lekarz?

Inne tematy z forum

Ovarin - która zaszła po nim w ciaże? (41 odpowiedzi)

Staram się i staram i nic :( Lekarz zdiagnozował u mnie PCOS, stąd brak ciązy :( Pocieszał że to...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (115 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

jakie perfumy polecacie? (71 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....