Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
tihuana tp. 10.08
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-4-t597970,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Ja mam tak od tygodnia, że chodzę cały czas zmęczona. Trzeba się zmuszać żeby normalnie funkcjonować, a tyle pracy jeszcze przede mną :)

My mamy wózek po córce - nestor czerwono-czarny więc dla młodego jak znalazł. Z racji że mała jak tylko zaczęła chodzić to nie chciała jeździć w wózku i potrafiła spore odcinki pokonać, to nie mamy żadnej dodatkowej spacerówki. Nie ukrywam że liczę, że młody pójdzie z chodzeniem w ślady siostry.

Poczytałam trochę dziewczyny majowo-czerwcowe i faktycznie jest duży "wysyp" ciężaróweczek :) i jak nie ma miejsca w szpitalu nawet dla rodzącej, to karetką ją przewożą do innego szpitala.
Na Zaspie podobno od ponad pół roku jest remont, i teraz porodówka jest przeniesiona na patologię - ale świeżo upieczone mamy nie narzekają a wręcz chwalą komfort rodzenia.
Za to bardzo mało informacji jest o klinicznej.

Ja mam pod opieką tylko psa, a też dzisiaj padam ze zmęczenia. Robię dzidziusiowe pranie, może trochę za wcześnie, sama nie wiem, chociaż z drugiej strony to za 2, 3 tygodnie chciałabym mieć torbę uszykowaną do szpitala. Dalej nie wiem czy mam wziąć jedną czy dwie i jakiej wielkości. Teraz mam koniec 31 tygodnia.
A wiecie, że na ZAspie jest remont i porodówka jest chwilowo gdzie indziej? Ale jest szansa, że do lipca się wyrobią

A ja w tej ciąży mam jakoś inaczej. w ogóle prawie nie widzę kobiet w ciąży...
chyba źle patrzę:))

Jejku wstałam rano, zawiozłam młodą do przedszkola, wróciłam i padłam...a mam wolne i mogłabym coś pożytecznego zrobić:)

Tysiiiak ja też wczoraj zaczęłam czytać majowo-czerwcowe forum i jakieś boom urodzeniowe chyba jest :) Mam nadzieję, że na lipiec i sierpień się poluźni, ale ogólnie gdzie nie spojrzę tam widzę kobietę w ciąży hehehe
wśród koleżanek 3 z terminem podobnym do mnie , kolejne 2 z terminem na koniec roku, jest wysyp w tym roku:)

Sylwia trzymaj sie tam i oby antybiotyk szybko pomógł :*

Nooo podczytałam dziewczyny marcowo-czerwcowe i ponoć jakieś mega oblężenie w gdańskich szpitalach :O i odsyłają od jednego do drugiego... oby sytuacja się szybko unormowała.

Ja mam Tako Jumper po Kubie i cięzkie to bydle jak niewiem :x wcześniej miałam to gdzieś bo miałam windę a teraz 1 piętro bez wndy to ja chyba będę go zrzucać ze schodów :P
Mam czarno-czerwony, myślę że uniwersalny :)

Miało być laktator,pierwszy raz pisze z telefonu

Ja to musze szukać podwójnego wózka teraz ale jest ich tak mało ze wyboru żadnego moi wolałabym kupić używany w dobrym stanie.

Co do latarka to tu jest tak fajnie ze można wypożyczyć z apteki za jakąś nie duża opłata moi kaucja zwrotna.

A ja dziś odebrałam z przedszkola syna z gorączka później w domu wymiotów a wiec nie wiem jaka noc nas czeka a jednak jesteśmy sami z dziecmi.

Aaa na dąbrowie mogą mieć.

Nyzosia ja na patologii ciąży jestem i jeszcze żadnego urologa do mnie nie wołali. Wyszło ze mam zaawansowana infekcje układu moczowego, to mogło spowodować skurcze. Nic dziwnego bo bujam się po SORach od piątku i żaden lekarz nie wpadł na to by zrobić badania moczu, usg jamy brzusznej a ja w sr.juz po ścianie szłam na IP na Zaspie. Dopiero dzisiaj o 15 dostałam antybiotyk, oby szybko zadziałał.
Z tego co widzę to spory ruch tutaj jak i na patologii jak i na porodowce.

dzieki za odpowiedz. Ktg maja na pewno w przychodni w gdyni dąbrowej

Sylwiaagnieszka trzymaj się tam. choć mam słabe doświadczenia z urologią na zaspie:(

Oolenka1 nie wiem czy mają ktg ale nie sądzę żeby mieli:) nigdy nie widziałam. może na morskiej mają ale jak chodziłam tam 5 lat temu to nikt mi nie proponował.
A w ogóle gdzieś w przychodniach mają ktg? u mnie na Karwinach chyba nie mają. tu są spotkania z położną która bada tętno dziecka ale nie ma ktg.
I nie wiem czy ściągają szwy. ja mam właśnie położną rejonową, która ściąga w domu:)
Muszę się właśnie do niej dodzwonić i zapytać kiedy są spotkania dla brzuszkowych i chyba się wybiorę.

A co do wózka to my mamy murę po córce w kolorze niebieskim:) ten kolor mi się najbardziej podobał i był ok dla dziewczynki a teraz dla młodego tym bardziej. mamy gondolę i spacerówkę ale kupię jeszcze jakąś mniejszą i lżejszą spacerówkę ale nie parasolkę. ale to za rok.

Malaniunia taki właśnie mam plan ;-)

Sylwia obys dotrwala do umówionego terminu i poszlo wszystko po Twojej myśli,nie ma co ryzykować naturalnym.

My przez 3lata uzywalismy Espiro Atlantic 3w1 i byłam zadowolona ,teraz musi przetrwać kolejne :) A spacerowke mam X-Lander XT tego będę uzywala na wyjazdach na Kaszubach bo tam tez dużo spędzamy czasu,a parasolke mamy Coneco Saturn.

Jutro wizyta u gin.

Własnie pieke sernik ,bo jutro Dzien Mamy w przedszkolu, najgorzej bedze się powstrzymać,zeby nie skubnąć kawałka :D

nowa malwa- jestem w tym samym tygodniu ciazy o ty i przybrałam 9kg wiec podobnie. Moj lekarz mówi ze troszke duzo i zeby sie pilnowac. Mnie gubia slodycze, ktore moglabym jesc caly czas.

nyzosia- orientujesz sie czy w lux medzie na Pogorzu albo a morskiej jest ktg i mozna z niego skorzystac? I czy ginekolog sciaga szwy po porodzie?

Mysz ja mam ten sam wózek i nawet takie same kolory po mojej córeczce:) polecam w 100% , szczególnie na okres jesienno-zimowy, na wiosnę przejdziemy do spacerówki. Mam nadzieję, że dobrze Ci będzie służył, ja też na to liczę przy drugim dziecku :) Ja mam tylko inny fotelik - maxi cosi .

Mam spacerówkę x-lander po synku, dokupiłam tylko gondolę. Na strychu zalega też Knorr z przekładaną rączką. Wiem, że nie znajdę wózka idealnego w każdym coś mi nie pasuje. Z x-landera byłam zadowolona, no ale nie muszę też go targać po schodach, bo jednak to kawał żelastwa. Nie był jakoś awaryjny, nawet kapcia nie złapaliśmy. Na pewno nie zdecyduję się więcej na żadną parasolkę.

A wózek zamówiliśmy nowy Jedo Fynn, granatowo biały dla naszej dziewczynki. Wózek z średniej półki cenowej, ale nam się udało po znajomości kupić z dużym rabatem. Zamówiliśmy też do niego adapter żeby móc wpiąć fotelik samochodowy ( Cybex Aton ).
Kilka znajomych par kupiło używane wózki, może akurat mieli pecha, ale ani jedna osoba z nich ńie była zadowolona. Albo coś się szybko psuło i już ńie mieli gwarancji, albo okazywało się, że wózki mają jakąś ukrytą wadę, ktorej w momencie kupna nie zauwazażyli

Majucha gdy badasz sobie krew glukometrem to na czczo pwinno być mniej ńiż 100, a godzine po posiłku norma jest do 120. Ja zazwyczaj na pusty żolądek mam około 80, a odzinę po śniadaniu mńiej więcej 105, ale to różnie. Mierzę sobie też cukier godzinę po obiedzie i kolacji. Zazwyczaj njwięcej mam zawsże wieczorem. Czasem gdy chce zjeść coś słodkieo to też mierzę sobie cukier, żeby wiedzieć czy mogę. Trżeba się mierzyć i obserwować po czym cukier skacze, później jest już łatwiej.

Malucha ile dałaś za swinga?
Mi odstawili fenoterol bo skurczy brak a strasznie podnosił glikemie. Jestem na obserwacji i czekam na wyniki badań dot.moich nerek.
Papinska wysłała mnie na Zaspe, ona pracuje w luxmedzie i ma dyżury w Wojewódzkim. Na Zaspie bo tutaj zajeliby się moim wczesniakiem i maja urologie na miejscu.
Co ciekawe wszyscy lekarze mówią, że naturalnie miałabym rodzić. Niedługo zglupieje jeśli o to chodzi.

Lineczka uspokoiłaś mnie troszkę. Dziękuję :)
Boję się, że lekarz będzie kazał mi brać antybiotyk, a tego chciałabym uniknąć...
mam nadzieję,że to przez luteinę dopochwową coś mi się przyplątało,
pozdrowionka :)

Inne tematy z forum

Dowód dla dziecka czy paszport w krajach UE?? (24 odpowiedzi)

Dla dziecka 1,5 letniego potrzebny jest dowód czy paszport podróżując po UE?? Niby nie ma nic -...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...