Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
tihuana tp. 10.08
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-4-t597970,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Ile kobiet tyle opinii o szpitalach.
Znajome np. które rodzily 2 razy w danym szpitalu,raz ,ze nigdy więcej a po drugim ze nie wyobrazaja sobie innego szpitala.
Wg mnie to kwestia tez jaki dana kobieta ma porod,jak znosi bol, jak przebiega,czy jest postep porodu ile godzin itd a druga polowa na jaka zmiane trafi.

Mam z każdym szpitalem w Trójmieście kiepskie doświadczenia;/ i dla mnie to wybór mniejszego zła. Redłowo mam najbliżej, myślę też o Zaspie ze względu na najlepszy oddział neonatologiczny... o Klinicznej nie najlepsze są teraz opinie, moja koleżanka rodziła tam miesiąc temu i poród wypadł słabo, skończyło się też nieciekawie.

Ja nie wiem gdzie będę rodziła. Biorę pod uwagę Redłowo i Kliniczną. Redłowo bo rodziłam 5 lat temu tam córkę i mam najbliżej a Kliniczną bo ponoć jest super i mają znieczulenie. ale własnie podczytałam wątek majowo-czerwcowych że na Klinicznej jakaś kicha....
Poza tym boję się że mnie wywalą z Klinicznej.

Witam,
Ja ostatnio czuje się jakoś dziwnie rozbita i wypompowana detka. Malutki rusza się regularnie. Nie mogę spać na lewym boku bo młody wówczas się bardzo denerwuje, wiec pozostaje spanie tylko na prawym boku.
Ja mam termin na 19.07 a tu lekarz ostatnio stwierdził że daje młodemu max czas do 10.07
Mąż prosił żebym na wszelki wypadek spakowala juz torbę do szpitala żeby się nie stresował.
Ja będę rodziła jak przy córce na Klinicznej.

My tez planowaliśmy wszystko trochę inaczej,ale ze wzgl na inny termin cc musieliśmy to wszystko poustalac na nowo, jednak drugi Synek nie urodzi się 15lipca tak jak pierwszy ,chociaż taki mam termin :)

Wskazanie do cc mam takie jak przy pierwszej ciąży, Skolioza Kregosłupa III stopnia.

Ja miałam skurcze biore od ok 3-4 tyg tabletke magnezu dziennie i jest ok,sa na pewno o wiele mniej bolesne niż w pierszej ciąży.

Malaniunia, a jakie masz wskazania do CC? To też ostatnie tygodnie jesteś samiutka? Mój miał być w domu prawie cały czerwiec i wrócić w połowie lipca, a niestety będzie inaczej. Mam nadzieję, że Malutka posiedzi dłużej:)

Ja też cierpię na bolesne skurcze łydek, nad ranem najbardziej, magnez biorę 3x1, czasem częściej. Do tego drętwieją mi palce, boli kręgosłup, napina brzuch i nic mi się nie chce. Ot, trzeci trymestr...

Ja tez podczytuje regularnie;) Mam straszliwe skurcze łydek zazwyczaj ok 4-5 rano. Biorę magnez dwa razy dziennie, dziś wizyta u lekarza może coś poradzi. Tylko czekam na te kopniaczki wtedy jestem spokojniejsza:) Kończymy dzisiaj 27tc. Pozdrawiam i życzę Wam dużo zdrówka

Mi do terminu zostało 2 mce bez dwóch dni ,ale lekarka planuje cc zrobić ok tydzień szybciej. Mój Maz teraz będzie od 26-1- czerwca,a później przyleci dzień przed planowanym cc ,chyba ze Synek zaskoczy wcześniej to tez może nie zdazyc do porodu, ale staram się myslec pozytywnie,chociaz z tym ciężko :(

Mi zostało dokładnie 2 miesiace i 2 dni, to jest jakaś masakra. Im bliżej tym bardziej jestem przerażona. Pokój nie dokończony, wyprawka nie gotowa, a mój TZ będzie tylko najbliższe dwa tygodnie w domu. Nie będzie go cały czerwiec, aż do połowy lipca, może nie zdążyć na poród. I jeszcze na innej grupie w tym okresie ok 30 tc dziewczyny mają tyle komplikacji, ze szok. Strach ich na wizytę :(

Witajcie :)Ja też proponuje wystawić meble na Facebooku. Jeśli chodzi o szpital to ja obstawiam po raz drugi Zaspę. U mnie dzidzia też ruchliwa,a szczególnie wtedy jak ja chcę odpocząć :)
Jak ten czas leci, niektórym dziewczynom zostało 1,5 miesiąca- szok!!!

U Nas po weekendzie ok, szkoda tylko, ze ta wiosna nie chce się rozkrecic na dobre i pogoda jest taka jaka jest ;/

Ja meble kiedyś wystawiałam tutaj na forum...a teraz to tez na fb można wstawić ,może pojda szybciej.

Nasz tez jest aktywny, teraz coraz częściej, bo wcześniej miał swoje pory,co nie zmienia faktu,ze najbardziej szaleje jak się poloze spac i jak sobie leze w wannie.

My wybraliśmy ten sam szpital co przy pierwszym porodzie czyli Kliniczna.

W piątek wizyta.

Hej dziewuszki :)

Dawno się nie udzielałam, ale podczytuję. U nas póki co, odpukać wszystko w porządku. Kończymy 31 tc, w czwartek wizyta u lekarza. Młoda szaleje, raz bardziej, raz mniej, w zależności od dnia, już widać, że ma swoje humorki :)

Wybrałyście już szpital w którym chcecie rodzić?

Cześć poniedziałkowo!

Jak się czujecie i jak Wasze maluchy? Mój ostatnie dni mega aktywny. dzisiaj od 4 rano impreza w brzuchu - normalnie spać się nie da. nie wiem jak jest ułożony bo dostaję kopniaki i grzebie mi dosłownie wszędzie.

Macie jakieś pomysł gdzie można sprzedać meble? Wystawiłam na olx, na allegro i na trojmiescie i nic....a chętnie bym się ich pozbyła przed remontem.

Ja do cc te podkłady miałam bo się lezalo bez majtek itd. pierwsza dobe to tylko one mi zostały żeby było komfortowo :)

To jak chyba takich nie miałam...

Majki mam siateczkowe, bawełniane nie jednorazowe. mam jeszcze z poprzedniego porodu:))) super się sprawdziły bo szybko się pierze i szybko schną a jednocześnie są oddychające.

Takie podkłady. Po cc jak lezalam 2 doby to były bardzo potrzebne,szpital ich wymagal :)

https://www.google.pl/search?q=podk%C5%82ady+poporodowe&hl=pl&rlz=1T4GGHP_plPL575PL576&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=-0RWVZB2wdCyAcqEgIgP&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=822#imgrc=QvHWvl3PI4zrDM%253A%3BLBmYnqzI16bO6M%3Bhttp%253A%252F%252Fhttp://www.wapteka.pl

A majtki jednorazowe i te podpaski poporodowe już mam bo brałam wszystko z allegro :)

Jestem po wizycie w Warszawie cała i zdrowa:)
Nawet się źle nie jechało.

Przypomnijcie mi jakie to są podkłady na łóżko? Ja na pewno biorę gatki siateczkowe i tantum rosa:) i jednorazowe nakładki na wc:)

Ja tez mam rowne 2 mce do terminu :)
Trzeba zabrać koszule,podklady,takie podkłady na lozko,kapcie ,srodki higieny,kapcie,szlafrok wezme tez będę miała cc.
Torbe spakuje jak maz wroci teraz na 2tyg .

Ja dzisiaj po wizycie, 32 tyg mała waży 2050g. Lekarz powiedział że jest większa o tydzien. Ogólnie wszystko w normie :) Zostały mi równe 2 miesiace do terminu porodu i zaczynam sie spinac bo jeszcze nic nie gotowe, musimy cały pokój dzieciecy pozmieniac, malowanie itp. Łózko na wymiar zamowic, a to pewnie troche potrwa , wiec zaczynam sie sprężać :)

Do szpitala spakuje się pewnie w sportowa mała torbę, bo po cc pewnie będzie mi łatwiej coś z niej wyciągnąć spod łóżka niż chodzić do szafy w pokoju, dużo pitol wchodzi tez w szafki przy łóżku na szczęście. Z reszta sama nie wiem co oprócz piżamy, klapek i szczotki do zębów jeszcze zabrać? Dużo tego nie ma. Dziś intensywny dzień się zapowiada, muszę się spakować , posprzątać chatę itd a jutro rano jedziemy w końcu na lotnisko :) na noc tez łykam nospe i pije magnez bo po takim całodziennym bieganiu brzuch ciągnie i boli.
NyZosia powodzenia :)

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (115 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Dieta warzywno-owocowa dr.Dąbrowskiej-ktoś stosuje? (30 odpowiedzi)

Dziewczyny,czy któraś z Was stosowała tę dietę,badz stosuje? Bardzo mnie zaciekawiła,chciałabym...

jak zlikwidować plamy na stole po gorącym kubku ? (106 odpowiedzi)

chyba zniszczyłam stół, na blacie zostały kółka po kubku, w którym był wrzątek. czy są jakieś...