Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Tyle ze te 50 w h&m to tak jak 56 w innych sklepach jeśli znacie rozmiarów kę tam to tak do miesiąca a przecież potrzebuje na sierpień wtedy dziecko będzie właśnie do miesiąca no chyba ze wcześniej urodze np.15.07 a wtedy właśnie upały wiec tez dobrze, sama nie wiem chyba wole za duże ubrać niż w ogóle nie zdążyć bo może akurat będzie tydzień chłodniejsze i wtedy wiadomo szkoda kasy.

Ja nam kilka na 56 i te biore do szpitala,a tak to wiekszosc od 62. Ja na 50 bym nie brala. Z karmieniem to mialam przeboje i z brodawkami i z zapaleniem piersi i cewki moczowej po cc gdzie musialam brac antybiotyk i sie karmienie skonczylo u mnie :/

Marynarka a skąd masz półspiochu? muszę jakieś dokupić bo mam dużo body a nie mam dołu:)

Ja mam dosłownie kilka ubranek na 56, reszta wszystko na 62. I te mniejsze biorę do szpitala aczkolwiek np. półśpioszki od razu zamawiałam na 62 i takie też zabieram ze sobą. Zwłaszcza że lekarz przewiduje u młodej długie nogi :P wolę podwinąć albo założyć nieco większe niż nie założyć wcale albo raz.

Z rozmiaru 50 nie mam nic. Młoda urodziła się 56 cm i 4100 więc wchodziło spokojnie w 56 a nawet 62.
Rampersy mam jedne 56 ale to teściowa kupiła i 62. Generalnie 56 mam może z 5 ubranek i je zabieram do szpitala. potem zakładam że młody będzie chodził już w 62.

Fakt na początku bolą brodawki bo pokarm się produkuje, owszem można je smarować jakąś maścią choć nie wiem czy one coś dają ale najzwyczajniej trzeba to przetrzymać przecież to dla dobra maluszków, to nie trwa długo, nie należy się zaraz zrazić i rezygnować z karmienia piersią.

Dziewczyny pomóżcie bo kupiłam troszkę ciuszków i zupełnie nie wiem jaki rozmiar np.zastanawiam się nad rampersy mi, u nas w h&m są wyprzedaże i kupiłam dziś dwie pary takich śpioszki z krótkimi nogawki na ramiączkach ale założę je na body za całe 5 euro wiec jak mogłam sobie odmówićnoi wzięłam dwa rozmiary 50 i 56 bo balam się ze wykupia, które mam oddac? Nie wiem jaki będzie sierpień ale z reguły tu całe lato gorąco a z drugiej strony jak nie zdążę ubrać tego najmniejszego, podpowiedzcie dzieci rodze raczej średnie 53-56

Ja ściągałam pokarm od 3 doby więc młoda nie zdążyła mnie pogryźć. Nie miałam problemów z brodawkami. Za to z zastojami tak:)
Ale tym razem mam zamiar karmić normalnie a nie cudować z laktatorem:)

Jesli chodzi o karmienie piersia to jestem zielona,w szpitalu pimocybid uzyskalam ,od poloznej ktora byla w domu tez nie i moja przygoda z karmieniem sie skonczyla szybko.fakt faktem uzywalam benpathen i lipa na mnie to nie dzialalo .

Dzieki dziewczyny za rady ;) M mi kupil kore debu i bede soe nasiadywac ;)
Ja kupilam na brodawki lano masc z ziaji:) jeszcze moe uzywalam wiec niewiem jak ona ale slyszalam ze porownywalna do maltanu :)

Ja kupiłam medele purelan i z poprzedniej mam jeszcze maltan i bepanthen. ale najabrdziej się na medele nastawiam bo nie trzeba zmywać, a to zmywanie było dla mnie uciążliwe.
Dzisiaj byłam na wizycie, kolejną mam na 10 lipca, ale lekarz mówił że juz się raczej nie zobaczymy. Oby :)

Też muszę kupić coś na brodawki, ale słyszałam, że ponoć super się sprawdza czysta lanolina. Do kupienia w aptece

Też mam maltan. Sprawdził się 3 lata temu.

Ja się zaopatrzyłam w maść Medeli (purelan) i smaruję 2x dziennie od 39tyg. Wybrałam ją, bo nie trzeba myć brodawek przed karmieniem, a czy coś zadziała to zobaczymy :)

Zapisałam, też sprawdzę:)

Mi polozna i babeczki w aptece polecily masc MALTAN . Mowily,zebym juz na 1,5-2 tug przed porodem sobie smarowala brodawki zeby je przyzwyczaic, zeby sie zrobily bardziej miekkie itd ,bo ha w pierwszej ciazy mialam mega problemy z karmieniem i musialam zrezygnowac z karmienia. Dlatego kupilam i bedziemy probowac,podobno sprawdzone.

Zrobiłam listę rzeczy do szpitala i listę rzeczy do kupienia.

Jaką maść na brodawki polecacie? Medeli czy jakąś inną?

Mnie nawiedziły na bardzo krótko hemoroidy, ale bardzo szybko sobie z nimi poradziłam. Przede wszystkim dieta - produkty bogate w błonnik + dodawanie do dwóch posiłków dziennie po 10g otręb i 3l wody każdego dnia. Dodatkowo żadnego napinania się w łazience (nawet przy siusianiu) i nie używałam papieru toaletowego a chusteczek nawilżanych albo pod prysznic. No i zasypka. Raz dziennie maść procto glyvenol. Po tygodniu zapomniałam o hemoroidach :)

Oprócz diety i tych ziołowych czopków to chyba nic nie zrobisz w ciąży.
Nie wiem czy jakiś nasiadówek nie można na to zrobić. Musisz poszukać w necie.

Kuzybka mieszka w Niemczech i po pierwszym porodzie ,który wspomina bardzo zle zazyczyla sobie cc i jej zrobili. Była zadowolona,ale to indywidualna spr każdej z Nas.
Ja cc musze mieć,jakbysice zobaczyly mój 'piekny' kregoslup to same byscie były w szoku,to tylko dla dobra mnie i malucha,bo musze się Nimi zajac a kregoslup to podstawa.

Kurcze ja z hemoroidami nigdy nie miałam problemów. Maz miał kiedyś problemy i uzywal ProctoHemolan i to działa najlepiej i najszybciej,ale pewnie kurcze kobiety w ciąży nie mogą go brac :(
Wiem,ze tesciowa tez miałam z tym problem i po każdej wizycie w toalecie smarowala się sudocremem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny mam problem :( czy ktoras z was zmaga sie z hemoroidem w ciazy ? Babka w aptece dala mi czopki procto glyvenol aplikuje od pn i zadmej poprawy :( jeszcze mnie przeczyscilo dzis to juz wgl umieram :( moze macie jakies sprawdzone leki bezpieczne w ciazy?

Inne tematy z forum

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...