Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Karolina, takie małe rozmiary to widziałam także w Tesco na Dąbrowie, zawsze im pozostają ostatnie sztuki i sprzedają za grosze.

U mnie w domu tez demolka w najlepsze, na całe szczęście chłop mi się zaangażował i idzie jakoś łatwiej. Czekamy jednak nadal na meble. Wiecie może gdzie są na miejscu w Trójmieście jakieś ładne firanki dla dzieci?

Mój 5 latek ze spaniem generalnie dobrze, oczywiście o zasypianiu o 20 można zapomnieć, kładziemy go po 21 a zasypia... to już inna sprawa, no ale nie biega tylko coś tam sobie śpiewa w łóżku. Wstaje za to późno 8-9, tak miał od zawsze, nigdy nie robił nam pobudek o 6 rano.

Witam Was dziewczyny :)
Kojec motherhood jest fajny, ale jak już wczesniej ktoś pisał - jest dość ciężki i mimo, że ja w nim spałam od stycznia, to teraz go z łóżka wyrzucam, bo jest mi za ciepło i za cięzko z niego wychodzić do łazienki (a że wstaje z 5 razy w nocy to nie mam sił z nim walczyć). Ja na koncówkę bym nie kupowała.
Nyzosia - jestem idealnym przykładem na to, że jak dziecko nie ma zamiaru wyjść to nie wyjdzie i żadne demolki, mycie okien, bujanie na piłce, chodzenie po schodach, wielokilometrowe spacery, męczenie sutków itp nic nie przyszpieszają... Niestety :(
Co do przewrócenia się dziecka - ja już miałam skierowanie na cc, a tu w 37tygodniu niespodzianka - synek fiknął koziołka i siedzi głową w dół :) chociaż teraz już się tak z tego nie cieszę...
Pozdrawiam Was serdecznie!

Takie malenkie ciuszki sa na pewno w KappAhl w Matarni i Tk max i w smyku.

czesc , ja własnie nastawiłam pranie z ciuszkami dla małej ale te używane nowe mam zamiar tylko przepłukać w płynie dla dzieci ale jeszcze jedna paczka musi do mnie dojść , dziewczyny mam pytanie gdzie dostanę ciuchy w rozmiarze 50 cm lub mniejsze moja córcia znowu zanosi się na tą mniejszą a ja wszystko mam na 56 cm. Podjechałam do akpolu ale tam za duzo nie było , czasem w h&m można coś znaleźć ale wczoraj tez nic. Ja śpię bez poduszki zwijam sobie kołdrę, śpie w miarę dobrze tylko ciągle liczę te ruchy. Ja po czwartkowej wizycie znowu nie miałam dobrych wieści lekarz podejrzewa ze mała w wyniku pepowiny dwunaczyniowej małą sie zatrzymała bo wychodziło że waży tyle samo co ostatnio a nawet mniej ale malutka też w bardzo dziwny sposób się ułożyła. więc teraz znowu wizyta w wtoreki jęsli zero poprawy czekamy do skończonych pełnych 36 tyg i cc mam nadzieję ze mała sobie już poradzi w tym tygodniu urodzona. ja dziś znowu kolejny dzień porządków a na poniedziałek jak wyślę syna na kolonie zaplnowałam pranie dywanów u niego w pokoju i u córki. Poruszyłyście temat usypiania dzieci powiem wam , że tyle co namęczyłam się przy staraszym synu to moje więc rozumiem wszystkie mamusie które mają z tym problem córka sama bardzo szybko siadałam czytałam bajkę ale czasem trzy zdania i już spała wczoraj wzięła misia i już spała. idę na taras wypić kawkę zanosi się na piękną pogodę miłego dnia a mam jeszcze jedno pytanie czy macie kogoś sprawdzonego z allegro , kto sprzedaję rózki rogale do karmienia i pościel dokładnie powłoki ? piękne pościele są w galerii bałtyckiej ale kopmlet wychodzi tragicznie drogo

Tak tak , moj ma 5lat :). Ja nie uzywam tych specjalnych poduszrk/rogali ew. Zwijam koldre czy cos ale to zawsze tak robilam wiec to raczej nie jest spowodowane ciaza . Meczy mnie to spanie na boku ale co zrobic :/ jeszcze 1,5 tyg,o wow! Nyzosia wiem co czujesz,ja wszystko musze ogarniac sama ,tez sie wzielam za porzadki ostatnio w szafach,kupilam regal
W ikei trzebabylo zlozyc ,lozeczko tez skladalam ,naszykowalam posciele, pokuj Kuby musialam doprowadzic do porzadku zeby Maluszek mogl tam spokojnie zamieszkac i modlilam sie ,zeby dotrwac do planowanego cc :D teraz zostawilam sobie "lzejsze" prace :). My na domku,dzisiaj tylko ogrodek ,lezak i lenistwo.

Tez słyszałam o przypadkach ze dziecko przed samym porodem sie w dół obraca. Wspolczuje wam tych wycieczek do wc ja póki co nie mam tego problemu, choć staram sie pic duzo nawet na noc. No i spie tylko na lewym boku bo mały jest tak ułożony ze glowe ma w dół w nogi po prawej stronie wiec jak sie kładę na boku to go zgniatam i wtedy zaczyna mnie kopać :) za to po lewej stronie ani razu nie czułam kopnięcia. Kurde ja w takim razie od pon musze szukać na poważnie tej położnej, moze akurat trafi sie jakas z odzysku. A co do badań lekarskich to w tej ciazy faktycznie jakos mało wszystkiego, nawet maz to zauważył, juz nie wspomnę o tym ze badanie waginalne miałam tylko raz, na samiutkim początku czyli chyba w 6 tyg. Gdzie przy córce w swissmedzie miałam na każdym spotkaniu z lekarzem.

Mi moja położna powiedziała że jak dziecko nie obróci się do 32 tyg to póżniej już ma za mało miejsca i raczej w takiej pozycji pozostanie do porodu,ale wiem że niektóre dzieci nie wiem jakim cudem przekręcają się w ostatnim nawet tygodniu,nie wiem od czego to zależy,moja znajoma miała taki przypadek.

hej dziewczyny
nie nadarzam z tematami , u nas adas zasypia raczej szybko ale zawsze ksiazeczka musi byc prezczytana,
nyzosia pomysl sobie jaki bedziesz miala porzadek na przyjcie nowego czlonka rodziny
u mnie szok , corka zmienila pozycje i jest ulozona poprzecznie, tego bym nie przewidziala w ogole, tutaj mi mowia ze moze sie obrococ bo ma sporo czasu 32 t. teraz , ale czytam ze raczej sa marne szanse.Balam sie wywolywania porodu to teraz zaczne sie bac cc.
czy ktoras miala taki przypadek ?

To mi się pomyliło z innym tu Kubusiem co ma 2 latka,sorki.

Ja nie używam żadnych tam wynalazków do spania,śpię na podwójnie złożonej kołdrze,mój mąż na taki pomysł wpadł,inaczej byłoby ciężko,kurcze u mnie gdyby nie tak częste pobudki do wc to wysypiałabym się super,bo naprawdę dobrze śpię w tej ciąży...mam nadzieję że maluszek również będzie dobrze spał po narodznach,bo powiem Wam że ostatnio całe 9 miesięcy nie mogłam spać,nie wiem czym to było spowodowane,poprostu kłopoty z zaśnięciem,częste budzenie się,noi jak mój synek urodził się to ja w szpitalu byłam przerażona,nie chciał mi spać całe noce,wogóle,on sobie zwyczajnie włączył czuwanie od 22-4 nad ranem,dobrze że tu inne położne bo w Polsce wątpie żeby mi tak dziecko zabrały żebym mogła się zdrzemnąć choć godzinkę,naprawdę dobrze tu wspominam opiekę po porodzie,czego nie mogę powiedzieć o szpitalu wojewódzkim w Gdańsku.

Bez Rogala moterhood byłoby ciężko mi spać. Ostatnio go wywaliłam z łóżka bo gorąco mi było to obudziłam się cała obolała. Na końcówkę chyba się już nie opłaca, włóż między nogi jakaś poduchę, zwinięty koc. Do karmienia, zdecydowanie lepsza mniejsza fasolka. Później jak maluch siadał to obkładałam go tym kojcem. Teraz zamierzam sprzedać /oddać.

Ania młody małejniuni ma 5 lat:) Tak jak moja córa - byłyśmy razem w wątku w 2010 roku:)

Ja mam kojec. od przyjaciółki pożyczyłam. w pierwszej ciąży miałam taka podróbę motherhood. I choć ten motherhood jest lepszej jakości to jednak jest trochę ciężki. fajnie się śpi z nim na boku ale jak go w nocy muszę przewalać to mi ciężko:) choć bez niego już bym nie dała rady spać. Nie wiem czy opłaca Ci się kupować na końcówkę jak dawałaś radę bez....

My po demolce szafy. powiem Wam że jak to wszystko nie przyspieszy porodu to ja nie wiem co trzeba zrobić by urodzić w terminie lub przed terminem. mam w chałupie totalną demolkę...a sama padam na cyce...

Dziewczyny czy korzystacie z kojca/poduszki motherhood do spania, czy pomaga. Zastanawiam sie czy kupować na ta końcówkę, ale czsami tak mnie rwie wszystko ze spać się nie da. Czy taka poducha przydaje się póxniej do karmienia czy lepsze sa te mniejsze fasolki/poduchy.

Taki maluszek chodzi już do przedszkola?No mój jeszcze dwóch lat nie ma, tu to od 3 dopiero bym dała nie wcześniej nawet jak byłaby taka możliwość, starszy syn poszedł w Polsce jak miał 2,5 roku, ale tam to ja byłam zachwycona przedszkolem, on odpieluchowany to poszedł a ja do pracy, niestety długo nie popracowalam bo już tu przyjechaliśmy i tak już ponad 7 lat w domu z dziećmi jestem więc jest juz prawo do zmęczenia.

Oj tak jak jest sie z dziecmi non stop to nawet pol godz jest bardzo duzo . Ja nie moge narzekac bo Kuba chodzi do przedszkola . Na wakacje wpisalam Go do 15 lipca w razie czego zeby w czasue porodu i tych dni w szpitalu jeszcze chodzil. A od 15 go wakacje i sama z dwojka,bedzie wesolo :). Ja robie ostatni wyjazd przed porodem na domek , zaraz wyruszamy.

Tak ja mam już położną-polkę od 6 miesiąca ciąży tą samą co z ostatnim dzieckiem, ona przychodzi kilka dni po porodzie i waży dziecko, później raz w tygodniu, raz na dwa i tak aż do 3 miesiąca, zresztą sama ustalasz częstotliwość wizyt, a te bilanse jak U2 to lekarz pediatra je robi.Co do akupunktury coś słyszałam od znajomej, że niby przyspiesza poród wiec chyba powinnam sama się tym zainteresować ale ja wiem czy wierzyć w takie rzeczy? Zdziwiona tylko jestem ze dalej masz wizyty raz w miesiącu ja juz teraz w 9 mies co tydzień a od 8 co dwa miałam.

A ja dziś normalnie zaznałam ekstazy, przypadkiem mąż jak jechał po młodego do przedszkola zabrał też mlodszego, sama w domu przez całe pół godziny, jemu jak ja odpoczełam, tego mi było trzeba, spokojnie zjadłam obiad i umyłam naczynia, już nie mogę doczekać się taty, ma przyjechać za dwa tygodnie to będzie wychodził z synkiem na spacery, wtedy takich chwil będę miała więcej, choćby na dwa tyg bo zaraz nowe dziecię zawita.

upal okropny, ja wlasnie kosilam trawe w ogrodzie i po 40 min ledwo zyje,kondycji mam zero. Swoja droga madra jest, najpierw wpieprzam tabletki na alergie a potem ide kosic trawe...taaa to tylko ja tak potrafie. ja do lekarza ide w czwartek i to bedzie chyba przed ostatnia wizyta. potem to juz tylko szpital.
Ania27 znalazlas sobie juz polozna? ja jeszcze nie zaczelam szukac a sasiadka mi powiedziala ze za pozno sie za to zabieram bo podobno oblozenie maja na kilka miesiecy w przod. Co one wlaciwie robia te polozne? znajoma mowila ze zajmuja sie U1 i U2 i dlatego wazne zeby do domu przyszla. no i zalezy mi na doradztwie w sprawie karmienia bo do dzis za bardzo nie wiem jak to powinno wygladac. Ja bym chciala tez z akupunktura sprobowac. Tobie robila moze polozna akupunkture przed ostatnim porodem?

Ja po wizycie, pytam lekarza wszystko zamknięte?A on że nawet bardzo, więc na razie na poród się nie zanosi.
Noi znowu są upaly, teraz na termometrze jest 27 w cieniu a następny tydzień ma być ponad 30, więc w domu trzeba siedzieć.Nic się nie chce, ja też dziś miałam ciężka noc, synek obudził się o 5.00 i nie mógł usunąć do 6.30 co się nabiegałam do niego to już moje, także u mnie terrorysta to dojdzie trzeci.

I Irak tu dzisiaj w domu funkcjonować jak mały nie potrafi niczym się bawic, jemu najlepiej jest na dworzu a ja chodzić nie mogę bo zaraz żylaki się odzywaja, także jestem w domu a nic zrobić przy małym się nie da.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej u mnie córka zasypia przy opowiadaniu bajki i drapanie po pleckach musi być heheh tak ok 20:30-21 śpi, zimą chodziła wcześniej. A jak była młodsza to sama w łóżeczku zasypiała, mam nadzieję że z drugim dzieckiem też tak będzie.
Od lipca zaczynam przygotowania . Ciuszki muszę poprać , poprasować i pozbierać te co pożyczałam. Zamówienie w aptece będę na dniach składać jeśli chodzi o środki higieniczne też dla mnie - polecam aptekę gemini , dobre ceny mają . Kosmetyki w Rossmannie , pieluchy chyba Dada na początek. Córcia miała uczulenie na pampersa. No i najgorsze to przemeblowanie w pokoju , żeby dla drugiego zrobić miejsce.
Miłego dnia!

Hej dziewczyny, ja dzis sobie nie pospalam. O 3 obudzilo mnie swedzenie twarzy, gardla, zapchany nos, kichanie i co najgorsze bol ucha. meczylam sie tak prawie do 5, meza postawilam na nogi wiec obydwoje ledwo zyjemy. Normalnie mialam dzsiaj zalamke, teraz jest troszke lepiej bo w nocy wzielam kolejna tabletke na alergie ale i tak oddychac nie moge bez kropli do nosa i modle sie zeby to ucho mi przeszlo po stosowaniu kropel bo nie chce znowu isc do szpitala na antybiotyk w kroplowkach. Zwariowalabym jakbym teraz znowu musiala tydzien lezec w tych upalach. Dzis zapowiada sie goracy dzien juz teraz mozna chodzic na majtkach to co bedzie potem?
przyszedl dzis rano kurirer z ciuszkami dla mlodego, tak patrze i nie wierze ze on bedzie taki maly :) te skarpetki jak dla lalki, spodenki tez takie malusie... ojej nie moge sobie tego wyobrazic, ze znowu bede zyla w trybie karmienie, kupa, spanie wszystko pod dyktando malego terrorysty :)

Oj Nasz Kuba tez ma charakterek (tez 5ciolatek) , u mnie dziala tylko kara pojscie do jata,ale rez trwa zanim sie uspokoi czy wogole tam stoi w spokoju,albo poprostu "olewanie" Jego krzykow,zlosci ,gadania ,az mu sie znudzi . Teraz w ciazy jakos wszystko potrafi mnie wkurzyc 2x bardziej :/.

Inne tematy z forum

Poszukiwana polecana szkoła dla dziecka ze spektrum autyzmu :) (3 odpowiedzi)

Szukam szkoły podstawowej w Gdańsku (ewentualnie okolice Banina) dla dziecka w spektrum autyzmu...

Ovarin - która zaszła po nim w ciaże? (41 odpowiedzi)

Staram się i staram i nic :( Lekarz zdiagnozował u mnie PCOS, stąd brak ciązy :( Pocieszał że to...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (115 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...