Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

ja chodze, ale jeszcze nie wiem jak dawkowac euthyrox po porodzie. na razie musze co mc kontrolowac ft4 i tsh. obecnie biore dawke 100 ug , przed ciaza bralam 50.mam nadzieje ze dowiem sie przy okazji kolejnej konsultacji, bo tez sie nad tym zastanawiam, jestem teraz w 34 tc.

Dzieki za ta liste, rzeczywiscie wszystkie rzeczy wymienione sa potrzebne-jaka wielka torba bedzie :)

Mam jeszcze pytanie do osob , ktore chodza do endokrynologa. Jak czesto robicie badania i jak czesto chodzicie do edokrynologa w ciazy?

I drugie pytanie, czy lekarze juz mówili wam jaka dawke stosowac po urodzeniu, czy taka sama jak pod koniec ciazy czy zmiejszyc?

Mysz na zaspie nie trzeba mieć żadnych kosmetykow dla dziciaczka :) położne kąpią w Nivea, pępuszek psikają octaniseptem a do pupy dostaje się maść pośladkową od nich :) nie trzeba też podkładów higienicznych ani poporodowych :) tak bylo 2 lata temu :)

Ja paznokcie typu jakiś akryl to miałam robione chyba że trzy razy w życiu, na swój ślub i dwa inne wesela, jakoś nie mogłabym z tym funkcjonować na codzień, do fryzjera tez nie chodze, teraz mam długość włosów w sam raz a z farbami nie mogę sobie poszaleć bo jestem brunetka wiec tylko co 6 tyg mąż mi kładzie czarna farbę, niestety musze bo siwe bardzo widać.Na depilacji bikini woskiem tez kiedyś byłam ale żeby utrzymać to trzeba by było chodzić regularnie a minus jest taki ze włosy się wrastaja.

Jak dobrze Kaoma ze my nie musimy aż tak wielkiej torby do szpitala targać, tu wszystko jest z takich rzeczy jak pampersy, husteczki dla dziecka a i dla nas od podpaski po majtki jednorazowe, podkłady tez o nic nie trzeba się martwić nawet maść na brodawki dadzą jak potrzeba.
A ja ostatniej nocy stresa załapałam bo nie wiem czy szyjka się skróciła, dziecko też teraz już duże i czuje jak na kilka dni przed ostatnim porodem jak mi mała główka jeździ w kroku i po odbycie, śmieszne uczucie, do tego zleklam się ze wody się Sącza,do tego chyba z nerwów chyba brzuch zaczął bolec, wstalam w nocy wzielam magnez i przeszlo, ostatnio tak miałam a rano odeszły i nagle się zorientowałam ze nawet torby jeszcze nie mam spakowanej, mąż był w pracy, mojego taty jeszcze tu nie ma, kto by mnie zawiózł do szpitala, kto z dziecmi, nie jeszcze za wcześnie by rodzic, został mi równo miesiąc ale wszystko może się zdarzyć.

Mamy, które planują kąpać dziecie w łazience i mają wanne mogą rozważyć kupno wanienki wraz ze specjalnym stelażem navdużą wanne -onda evolution ok baby. Nowa to koszt aż 230 zł, ale można upolować używaną. Mi się udało kupić po jednym dziecku w świetnym stanie ze stelażem za 60 zł. To taka alternatywa dla dużych stojaków podłogowych i dla pochylania się nad wanną.
Czy ktoś wie czy na Zaspie trzeba mieć własne kosmetyki dla malucha? Bo ja pamiętam tylko, że położna mówiła o kremie do pupy

Ja mialam CC na Klinicznej 5 lat temu ,to miesiac przed terminem mnie umowiono ,przyjechalam i zrobili to bylo w 40tyg-2 dni przed terminem. Teraz jak bylam z ciekawosci zapytac ,to kazali przyjechac ze skierowaniem jak sie zacznie akcja porodowa nie wczesniej. Ja mam lekarza z Klinicznej i jestem z lekarzem umowiona na termin CC 8.07, tydzien przed terminem to bedzie pierwszy dzien 39 tygodnia,z tego co wiem to moja lekarz bedzie robila ciecie,ale pewnosci nie mam . Na ostatniej wizycie przed cc (2.07)dowiem sie jak to wszystko ma wygladac. Juz jestem przerazona :D

miałam podpisać się karolina pomyliłam się pozdrawiam

cześć dawno mnie nie było, przeczytałam wszystkie zaległe posty, u nas jak zawsze dużo się dzieje i naprawdę zazdroszczę wszystkim spokojnych 9 miesięcy. u nas jak na karuzeli tyle emocji , ja jestem w końcówce 35 tygodnia ze względu na supeł chodzę 2 razy w tyg na ktg plus do tego wizyta do tej pory co dwa tygdonie teraz co tydzień ,mimo węzła , pępowiny dwunaczyniowej i mało wodzia lekarze czekają, malutka w 34 tyg ważyła 2200 więc chyba nie należy do olbrzymów.gratuluje mamie cudownie ze masz już synka przy sobie i witam nowe mamusie . super że napisałyście listę bardzo mi się przydała, teraz spakowałam torbę dla siebie teraz tylko dla małej ale czekam jeszcze na ostatnią przesłkę i robię pranie. Mam pytanie do mam które bedą miały cc w jakim tygodniu bedzię u was przeprowadzony zabieg? czy będzie to skończony 38 czy 39 tygodniu? czy którąs z Pań bedzie miała cc na klinicznej jęśli tak to czy wiecie jaki lekarz bedzie robił zabieg i czy byłyscie w samym szpitalu się umówić czy lekarz prowadzący wszytsko załatwił? ja nigdy nie miałam planowej cc i strasznie się denerwuje dwie poprzednie wyszły w trakcie porodu. dziewczyny pisałyście jak dacie sobie radę ja też się boję już dwójka odchowana ale mimo ze mają 10 i 5 lat to dużo czasu trzeba im poświecić a teraz maleństwo boję się , że dla któregoś z nich nie będzie mnie wystarczająco dużo , że któreś bedzie czuło się odtrącone a z drugiej strony lubię też swoje zajęcia oj oj ciągle o tym myślę, Zazdroszcze wagi 6 na plusie na mam 8 ale waga z przed ciązy była troszkę większa. a jęsli chodzi o bikini tragedia ja bym poszła na wosk tylko zastanawiam się czy można?miłego dnia idę młodą zawieżć do przedszkola

Oj tak teraz depilacja bikini to jest gimnastyka artystyczna :) Szwagierka jest kosmetyczka wiec mnie ogarnie przed porodem jak zawsze zreszta,ale na depilacje bikini woskiem jeszcze nigdy sie nie zdecydowalam :). Witamy Maria :)

Hej dziewczyny!
Dopisuję się do listy sierpniowych mamusiek :-) termin mam na 17.08, dziewczynka i będę rodziła w wojewódzkim.
Na chwilę obecną cc, bo mała jest ułożona pośladkowo.

Ja jakos bede musiala upchnac ten stelaz i kapac malego w lazience, bo w sypialni u nas zawsze chlodniej jest niz w lazience. Najchetniej bym nie kupowala bo im mniej rzeczy tym lepiej ale jak trzeba to trzeba. a depilacja bikini to teraz dla mnie gimnastyka artystyczna, jakos probuje golarka elektryczna ale ledwo mi to juz idzie hehe niestety u mnie kremy nie wchodza w gre, albo wosk albo golarka elektryczna bo mi strasznie wlosy wrastaja w skore i chce kupic philips lumea naczytalam sie pozytywnach opini wiec czekam az urodze i kupie. Ostatnio robilam sobie hybryde na stopach, po wszystkim bylam tak zmeczona ze poszlam spac hehe bo tak mnie bolalo wszystko od dziwnych pozycji :)

My mamy zwykla wanienke , pewnie na lawie bedziemy stawiac i kapac . Ja keratyne tez robie ,ale w ciazy nie mozna ,wiec zrobie jakos we wrzesniu jak jeszcze maz bedzie. Oj z bikini teraz ciezko ,ja ide na latwizne uzywam kremu, smaruje czekam i sciagam maszynka jest duzo latwiej :) Kaoma czlowiek byl mlody i "glupi" i sluchal tych bredni , teraz jest inaczej .

Ja dzień przed pójściem na patologie też byłam na depilacji bikini. Teraz nie chodzę i żałuję bo w ciąży lekko nie jest się "tam" obsłużyć:))))

Ja wybrałam tą wanienkę właśnie ze względu na to że nie mam gdzie wstawić stelaża. będziemy myli młodego na blacie (jest podklejona). w łazience mamy prysznic a młodą kapiemy w wielkiej misce:)

ja przed pierwszym porodem tez zaliczylam kosmetyczke, paznokcie, farbe, nawet depilacje bikini hehe teraz to fryzjer tylko jak jestem w Gdansku, na szczescie mam farby ze soba i caly sprzet wiec znajoma mi polozy kolor jakos w lipcu, a potem we wrzesniu przyjedzie do mnie kumepla i zrobi mi keratyne bo robie co kilka miesiecy po tym jak po porodzie moje loki zmienily sie w jakis wstretny puch.
Paznokcie tez sie nauczylam robic sama i robie hybryde od semilac, uwielbiam te lakiery :)
Najgorszy problem to wlasnie depilacja bikini i henna na brwi, nie dorownam mojej bylej kosmetyczce z moreny, byla naprawde super.
tutaj z fryzjerami to jest katastrofa, ja nie chodze wcale bo bardziej oplaca mi sie przyleciec do Gdanska, a maz musi co 2-3 tyg i placi za sciecie 45 euro w *super* salonie a jak wraca to wyglada jak katastrofa i zawsze jest ostro wkurzony.
wydaje mi sie ze w pierwszej ciazy juz mialam wszystko przygotowane, kupione itd. teraz prawie nic hehe zero pospiechu, zadnej torby nawet pakowac nie musze gdybym zaczela rodzic szybciej, bo po co? maz zawsze moze dowiezc a w szpitalu i tak wszystko jest dla dziecka.
NyZosia tez tak sie zastanawialam nad ta wanienka z IKEA ale nie mam niestety miejsca zeby ja stawiac.
Tak mi sie teraz przypomnialo jak 3 dni przed porodem bylam na 40stce i super sie bawilam, tanczylam, pilam drinki bez % do momentu az tzw.dobra znajoma nie zaczela mnie uswiadamiac jak to sie moje zycie zmieni po porodzie, jak stane sie nieatrakcyjna, i generalnie jak powietrze, jak mi sie moje zycie skonczy a taka szkoda bo mam dopiero 24 lata.... i w ogole katastorfa bo juz niegdzie nie pojade, swiata nie zobacze haha jaka ja glupia i grzeczna bylam ze w ogole tego sluchalam. Moglam jej powiedziec ze ma sie zamknac :) dzis bym tak zrobila

Ja 1.07 ide zdjac hybryde i tak zostawie czyste ,po porodzie sobie zrobie ,Maz bedzie musial z mlodym godzinke dwie wytrzymac :) u Nas tylko pomysl jest na Patryk i nic poza tym :)

U nas chyba Wojtuś. W Wojewódzkim chcieli wszystkie paznokcie czyste. Tutaj chyba wystarczy jeden czysty, ale na 100%pewna nie jestem. Ja u fryzjera i na pedicure juz byłam. Jeszcze dłonie zostały.

U nas chyba w końcu będzie Rysiu:)

A imie macie wybrane Dziewczyny? Bo My dalej nic...

Ja mam do pupy puder tylko. Pozniej i tak w praktyce wyjdzie co będzie najlepsze. Ja mam szlafrok,bo jak szlam na cc wtedy to szlam w samym szlafroku z cewnikiem na sale operacyjna :)

Sylwia w poniedziałek na wizycie na pewno się dowiesz o swoim terminie. Mi zalezalo wiedzieć szybciej,zeby Maz przyleciał bo nie mamy co zrobić z Kuba,ale czy nie zacznie się wcześniej tez tego nie wie nikt,mam nadzieje,ze nie i do 8go dotrwam :) Daj znac kiedy co i jak to może się spotkamy po cc w szpitalu :)
Oby się Tobie udało tez dotrzeć do terminu na spokojnie.

Ja już Kubie urodzinki załatwiłam u Nas w bawialni na 15go.

Ja na 6.07 jestem umowiona na pedicure i do fryzjera ,czyli 2 dni przed cc i tez się smieja ze mnie :P ja z paznoksci u rak musze zdjąć hybryde,bo chyba trzeba do cc mieć czyste w razie czego do zabiegu,ale pewna nie jestem,to jest dopiero dylemat haha :D

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN

Kinki witaj, jakie masz wskazania do cc?

Zgadzam się z Nyzosią, jej lista to podstawa w każdym szpitalu. Choć ja ręcznika dla malucha nie spakowałam ;)Dodałam za to też laktator z tych samych powodów co Malaniunia. Do pupci mam maść linomag. Jeszcze cienki szlafrok.
Malaniunia ja sama się zestresowałam jak zobaczyłam Twój termin cc. Choć mam nadzieję, że mnie weźmie szybciej. Dzisiaj nerki bolą bardzo, jeśli dostanę gorączki to mam gnać do szpitala. Ledwo chodzę. Zazdroszczę Wam formy w ciąży.

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...