Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Dla mnie chusta zimą jest nawet lepsza niż latem. Latem trochę za ciepło w chuście a zimą rewelacja bo się grzejesz z dzieckiem na wzajem.

Ja włosy i paznokcie planuje robić na początku lipca:)

Na nudę nie narzekam, cały czas pracuje więc mam co robić. Dzisiaj nadrabiam papierkowe zaległości.

Ja tym razem kupuję wanienkę bez stelaża z Ikei:)

zaraza po małą obiad i prasowanko nie wiem ile jeszcz epociągnę w tej niepewności.

a u mnie nic cisza w nocy śpię jak zbit aw dzięń od 10-14 muszę się zdrzemnąć gotuje piorę sprzątam , chodzę z małą na basen żadnych kłóć ciągnięć nic lekarz dał l4 do 3 lipca i życzył szczęśliwego rozwiązania hhhaaaa już nawet usg nie robił żeby dziecka nie denerwować nie wiem co mam myśleć ciąże końćzę z 6 kg na plusie buhhha hhha. a jak każdemu mówię że mam termin na już to patrzy na mnie jak na nienormalną włosy zrobione paznokcie zrobione kosmetyczka odchaczona walizki w bagażniku do tego codziennie wieczorem odkurzam i mopuję gdyby się zaczeło mięć czysty dom to samo z praniem codziennie na bieżąco jestem nienormalan ale cóż

Ale wam zazdroszcze dziewczyny ze niektore z was juz lada moment rodza. Ile bym dala zeby miec to juz za soba. czas dluzy mi sie strasznie, siedze w domu, internety przeczytane z kazdej strony, ile mozna siedziec i nic nie robic? nie wiem, moze farbe kupie i odmaluje pokoj corki albo sypialnie odswieze? dzis w koncu zamowilam troche ciuszkow dla mlodego i mam nadzieje ze w polaczeniu z tym co mam to wystarczy. Chce zamowic z allegro wanienke ze stojakiem i materac do lozeczka bo jest duuuuzo taniej niz u nas i pytanie mam czy macie moze jakiegos sprzedawce ktory oferuje wszystkie te pitoly dla dzieci? wolalabym zamowic u jednego bo wtedy place za jedna przesylke.
Macie tez czasami tak ze nie mozecie zlapac oddechu? mlody mnie chyba tak przyciska ze az mam wrazenie ze mnie serce boli i zaraz sie udusze. Do tego jeszcze alergia sie znowu nasilila wiec lykam podwojna dawka lekow i sie zastanawiam czy to napewno nie ma wplywu na dziecko?
a co do chust to ja mialam elastyczna ale u mnie sie nie sprawdzilo, ja sie pocilam, mala tez a zima byla mega dluga wtedy wiec nie przydalo mi sie ani na zewnatrz ani w domu. Teraz nie planuje wcale kupowac.

Dominika to co mamy na listach to we wszystkich państwowych szpitalach się przyda:)
W prywatnym może coś mają i dają ale w państwowych w 3mieście nie:)

Poza tym mam doświadczenie po poprzednim porodzie i faktycznie to co jest na liście się przydaje.

Co do wyprawki do szpitala to wszystko zależy od tego czego dany szpital wymaga. Najlepiej zadzwonić i zapytać :) zawsze Mąż może dowieźć gdyby coś było potrzebne , a po co jechać z mega walizą a potem nie wiadomo co z nią zrobić :)

Witam wszystkich!

Również dołączam do grona lipcowo-sierpniowych :) Tp 15.08 jednak podejrzewam,ze wszystko zakonczy sie szybciej ze wzgledu na wskazanie do kolejnej CC.

Pozdrawiam ;-)

Ja mam praktycznie w torbie wszystko to co Nyzosia ma na liscie ,do tego mam jeszcze laktator ,bo po cc mialam problem z karmieniem ktore szybko sie skonczylo :/. Nyzosia , Kuby koledzy robia teraz 30.06 i 2.07 urodziny ,a maja w rzeczywistosci 14.07 i 14.08 . Ja chcialam robic jak Maz bedzie czyli 7.07 ale to bedzie dzien przed cc ,wiec glowy nie bede do tego miala to zrobie 15.07 po porodzie najwyzej Maz sam pojdzie i ogarnie dzieci i rodzinke :)

Stella nie pamiętam. Ale instrukcje video są na stronach o chustach albo na yputubie. ja się uczyłam z netu (jeszcze jak byłam w ciąży:) a potem pokazałam doradczyni i było spoko.

Ja mam taką listę:
podkłady poporodowe (takie, które się "nakleja" na siateczkowe majtki i nic nigdzie nie odstaje ;),
Podkłady na łóżko
podpaski Always te największe (używałam te ponad 6 lat temu i spisywały się super, lepiej niż podkłady),
Majtki siateczkowe
ręczniki
kapcie hotelowe do "chodzenia" po oddziale,
klapki pod prysznic,
kosmetyki mydło, szampon, szczotka do włosów, szczotka do zębów, pasta do zębów, krem
2 koszulki nocne na ramiączkach/piżamy
Koszula do rodzenia
wodę niegazowaną
Jedzenie bułka, ciastka
dokumenty karta ciąży
kubek, sztućce
ręcznik papierowy, papier toaletowy, podkłady na wc
Tatnum rosa z irygatorem
Staniki i wkładki, maść na brodawki
Koło
Dla młodego:
3 body, półśpiochy
3 pajacyki,
2 lekkie komplety,
skarpetki,
niedrapki,
Czapkax2
1 opakowanie Pampers
miniatury kosmetyków + akcesoria do pielęgnacji pępka
chusteczki nawilżane,
lekki kocyk, rożek, ręcznik?
2 pieluszki tetrowe,
podkłady jednorazowe do przewijania

Widzę że macie puder do pupy. Ja chyba nie wezmę ... będę prosić o maść pośladkową jakby co:)

Ja mam cos takiego:
dokumenty, koszule,szlafrok,klapki,kubek ,wode,srodki higieny,majtki poporodowe,podklady, ,staniki do karmienia,wkladki laktacyjne krem na brodawki,reczniki i ciuchy na wyjscie. Dla Mlodego ciuszki,rozek ,srodki czystosci,recznik,kocyk,waciki do pepuszka,pieluchy,chusteczki ,puder do pupy,tetrowe,smoczek. To chyba wszystko,moze cos mi wylecialo z glowy :)

Dziewczyny,ma ktoras z was na kompie przygotowana liste rzeczy ktora trzeba zabrac do sziptala? Mozecie wkleic?

ale macie fajnie dziewczyny z terminami na lipiec, zaraz bedziecie tulic malenstawa a przede mna tyle jeszcze, nie wiem jak dam rade , bo dalej musze pracowac , tutaj tak latwo zwolnien nie daja,
w piatek mam wizyte , moze czegos sie dowiem o malej ,
nyzosia z tymi chustami , to nie taka prosta sprawa, a powiedz, moze wiesz, jak zamawiasz wysylkowo to dolaczaja instrukcje ?bo na stronie nie moge doczytac .

Malaniunia ja mam ten sam problem. Hela ma urodziny 28 lipca i oczywiście chce zaprosić koleżanki i kolegów. A ja nie wiem kiedy urodzę...Ale nastawiam się na początek sierpnia i wtedy urodziny zrobię jej pod koniec sierpnia. Trudno będą z opóźnieniem choć to chyba nawet lepiej bo w lipcu mamy zamknięte przedszkole więc nie ma dzieci.

Oj tak 2tyg i mam nadzieje ,ze wszystko bedzie ok . Kuba 15.07 ma ur i strasznie przezywal,ze tez chce kolegow z przedszkola zaprosic ,takze dzzisiaj pojde do Nas do bawialni zapytac co i jak ,bo w domu tydzien po porodzie tego nie widze :). Nyzosia masz wesolo przynajmniej na nude nie narzekasz :)

Mnie dzisiaj coś wyjątkowo wszystko boli. A jeszcze dzisiaj mam fajną przygodę - mam ekipę telewizyjną w domu:) podnajmują nasze mieszkanie pod reżyserkę a u sąsiada kręcą program:) generalnie jest wesoło:) siedzę w pokoju młodej i działam na kompie:)))

Malaniunia już Ci zazdroszczę, że za 2 tygodnie będziesz po wszystkim :-) Jeszcze wakacje będą przed Wami, idealnie!

Napewno klicie czy bole czasami sie od siebie rozna i jedne moga byc normalne a inne juz nie,pewnie indywidualna sprawa kazdej kobiety. Ja dostalam info od lekarki , cc 8.07 czyli 2tyg ,stres coraz wiekszy :) byleby dotrwac do 8go i bedzie dobrze,musi!

Co, do przelotnych bóli, to moja lekarka tez uważa, że normalne, z kłuciami. to już zależy, czy przechodzą np. po no-spie, czy nie... i samą no-spę trzeba odstawić po skończonym 37 tygodniu.

Hej ;) my też po wizycie, ogólnie wszystko w porządku, leci nam 37 tc, młoda waży 3 kg, szyjka jeszcze trzyma, ale mi się skraca, powinnam dotrwać do połowy lipca, tp mam na 20, ale wystarcza 2 tygodnie aby ciąża była donoszona, wtedy niech się dzieje co chce ;)

Pytałam lekarza o te wszystkie ciągnięcia, kłucia, bóle miesiączkowe, napinania, itd, i powiedział, że to absolutnie normalne, organizm zaczyna się przygotowywać do porodu i po prostu należy to przetrwać ;) także uspokajam was i siebie jednocześnie ;)

U mnie też największa aktywność po 22 :-) i też mam nadzieję że pory snu się zmienią po urodzeniu:-) Moje pierwsze dziecko nie było tak aktywne i po urodzeniu była spokojnym dzieciątkiem.

Inne tematy z forum

Co na prezent dla babci na 80lat?? (40 odpowiedzi)

dajcie jakies pomysly na 80 ur dla babci, max do 100zl.

Zwrot podatku 2025 (27 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Gdzie kupie stanik sportowy 70G? (20 odpowiedzi)

W Tchibo nie maja. Nie chce wydawac wiecej niz 60 zl wiec Shock Abs. odpada. Na necie jest sporo...