Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Z tym napięciem na pewno nie ma reguły, ja jak na ostrzu noża nie musze to nie biorę.
Na mnie nospa nie działała przed ciążą to i teraz wątpię żeby zadziałała za to magnez (tyle ze w większej dawce) działa. W pierwszej ciąży jeszcze gin kazał brać wapno 1000mg, teraz bez tego się obeszło :-)

Wynik odbieram w poniedziałek zobaczymy. Teraz taka pogoda,ze szok, nie trudno o chorobę. Ja czekam na info od lekarki co z terminem,ale dalej Ona nic nie wie...

Z Mackiem sporo nospy wzięłam i napięcie ma ok. Koleżanka która się wystrzegala urodziła chłopca z b.niskim napięciem.
Malaniunia możesz mieć ujemny Gbs, przyjaciółka tak miała w pierwszej tak w drugiej nie. Ja mam dodatni.
Byłam u internisty, na szczęscie oskrzela czyste.

Angel pocieszylas mnie bo mam takie same wyniki jak Ty, wszyscy mówią żeby ft4 było w górnej granicy normy ale nie chyba kazdemu da rade tak ustawić dawkę bo z kolei TSH nie może być za niskie,zimą jak byłam w PL w trzecim miesiącu wtedy byłam to zrobiłam sobie wyniki, wtedy miałam Tsh 0, 09 no bo niby zawsze w pierwszym trymestrze fizjologicznie spada ale FT4 było 19 więc jednak była to chwilowa nadczynność.

Co Wy wszystkie z tą nospą, jakaś moda na nią w PL, mi lekarz nawet nie wspomniał ze taki lek istnieje i choć mam w domu to tylko raz wzięłam bo zarówno położną jak i sam lekarz mi przepisał tylko i wyłącznie magnez ale wiadomo ze na efekty trzeba poczekać regularnie go przyjmując, mi pomógł a skurcze mnie bardzo meczyly, w żadnej ciąży tak nie mialam, na szczęście niczego złego nie wywołały i nie zawsze świadczą ze szyjka się skraca czy rozwarcie robi.

Ja w poniedziałek mam wyniki GBS i pewnie będzie dodtni,bo z Kuba niestety tak było. Ale u mnie to w sumie nie ma znaczenia ,bo ma być cc,ale badanie i tak trzeba było zrobić ;)

Witam, ostatnio miałam czas żeby poczytywać ale średnio z pisaniem.
Ktoś pytał o hemoroidy, teraz na szczęście nie mam ale miałam w pierwszej ciąży i wtedy mój gin polecił mi czopki posterisan i faktycznie bardzo szybko zadziałały. Po porodzie tez bardzo pomogły i były polecane przez 99% lekarzy z obchodów.
Co do tarczycy to ja mam wyniki TSH 0,54 i fT4 12,6 i biorę euthyrox 137,5
Lekarka mówi ze to dobre wyniki.
Natomiast ja dopiero w tej ciąży doznałam skurczy przepowiadajacych. Na mnie działa podwójna dawka magnezu, no spe nie biorę, bo znam przypadki dzieci które po długotrwałym przyjmowaniu nospy przez mamy w ciąży, urodziły się z obniżonym napięciem nerwowym. Jednak jeżeli magnez by nie działał to tez bym brała nospe. Skórcze u mnie bywają różne, jedne łagodne a inne potrafią zaboleć. Jednak póki nie są regularne i przez w sumie 2 miesiące nieznacznie skróciły szyjkę to się nie martwię :-)
Ja też już jestem po GBS i wynik ujemny :-)

Ja też w pierwszej ciąży nie miałam nic a nic, a teraz ostatnie 2 dni miałam. Pytałam dziś ginke, ale mówi , że wszystko ok.

Ja miałam skurcze kilka dni tez brałam nospe,ale to jakos mi ustało i już od jakichś 2 tyg nie mam,moze to nie były przepowiadające ,nie wiem bo w pierwszej ciąży tego nie miałam.

Ft4 mam 1,23 ng/dl. Z tego co pamiętam to masz inna jednostkę. Wg lekarzy wynik dobry.

No właśnie właśnie. chyba wezmę sobie nospę bo dzisiaj jest jakiś ciąg....

Mi tez lekarz lazal brac nospe i to tą max 3 razy dziennie ale biore rano i wieczorem i jest poprawa :) najbardziej mnie te skurcze meczyly wieczorem. Po kilka dosyc silnych bylo. Na szczęście bez wplywu na szyjke:)

Ja tez biorę nospe,od pewnego czasu regularnie 3x i skurcze czuje rzadziej,wcześniej często (dobrych kilka razy dziennie) mi się napinal brzuch i pobolewal krzyż..tez nie chciałam tej nospy brać,ale lekarz mnie przekonał źe lepiej ją brać niż urodzić za wcześnie...

Ja miałam codziennie, szczególnie wieczorem lub w nocy, nawet specjalnie byłam z tym u lekarza jak zobaczyłam ze czop się odrywa, na szczęście już spokój i ze skurcze mi też ale pisałam Wam co mi pomogło, magnez w dużych dawkach, ja bym nosa się nie faszerowala, bo ponoć nie dobrze dla malucha.

A ft4 jakie macie i jak się czujecie, nie jesteście senne bo ja właśnie czuje się tak codziennie to mi odbiera cale energię i radość.

Ja skurcze przepowiadające miała, kilka razy w tygodniu i choć nic groźnego se ne działo, to w końcu wylądowałam w szpitalu z skurczami przedwczesnymi. Teraz jak biorę 3 razy dziennie nospę, nie mam skurczów żadnych

Mam pytanie do dziewczyn, które mają skurcze przepowiadające. Jak często je macie? Ja dzisiaj już miałam kilka i zastanawiam się czy to normalne - w pierwszej ciąży nie miałam ani pół:)

Heh no różni się różni ;) Jak Macias był maleńki, to przewijanie, karmienie, laktator, masowanie brzuszka i może 1 h przed następnym karmieniem. Teraz też się budzi, ale wystarczy przytulić i śpi dalej. Pocieszyłyście mnie, może Maciek też w końcu będzie normalnie spać.

TSh mam 0,36 i jest ok wg 2 lekarzy.

Starszak ma zapalenie oskrzeli, niestety mnie też coś dopadło. Wieczorem mam lekarza.

He he Malaniunia miałam tak samo, że już się przyzwyczaiłam do wstawiania w nocy do młodej ale jednak do 3 latka wstaje się inaczej niz do noworodka:) wiecie jak jest:)

Ja też z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej mam jeszcze trochę rzeczy do zrobienia więc niech młody się nie spieszy:)

Ja po wizycie , z tego co mogła gin zobaczyć na "super" sprzęcie w lux medzie to wszystko ok, waży 1462 g i jest główką w dół póki co. Szyjka długa i zamknięta, mierzyła mi dziś bliznę po cesarce pierwszy raz , narazie jest ok.

No być może, a u mnie jeszcze ta niedoczynność ale jak spojrzałam na wyniki sprzed ciąży to tez mam dość wysoki ale nie przekracza normy.

aniu ja moge powiedziec o cholestelorze , ze tez mialam podwyzszony i spanikowalam ale inny lekarz wyjasnij mi ze zawsze w ciazy jest podwyzszony i z reguly sie go nie bada , powtorzyc wyniki po ok 6 tyg od porodu

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...