Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Z tym napięciem na pewno nie ma reguły, ja jak na ostrzu noża nie musze to nie biorę.
Na mnie nospa nie działała przed ciążą to i teraz wątpię żeby zadziałała za to magnez (tyle ze w większej dawce) działa. W pierwszej ciąży jeszcze gin kazał brać wapno 1000mg, teraz bez tego się obeszło :-)

Wynik odbieram w poniedziałek zobaczymy. Teraz taka pogoda,ze szok, nie trudno o chorobę. Ja czekam na info od lekarki co z terminem,ale dalej Ona nic nie wie...

Z Mackiem sporo nospy wzięłam i napięcie ma ok. Koleżanka która się wystrzegala urodziła chłopca z b.niskim napięciem.
Malaniunia możesz mieć ujemny Gbs, przyjaciółka tak miała w pierwszej tak w drugiej nie. Ja mam dodatni.
Byłam u internisty, na szczęscie oskrzela czyste.

Angel pocieszylas mnie bo mam takie same wyniki jak Ty, wszyscy mówią żeby ft4 było w górnej granicy normy ale nie chyba kazdemu da rade tak ustawić dawkę bo z kolei TSH nie może być za niskie,zimą jak byłam w PL w trzecim miesiącu wtedy byłam to zrobiłam sobie wyniki, wtedy miałam Tsh 0, 09 no bo niby zawsze w pierwszym trymestrze fizjologicznie spada ale FT4 było 19 więc jednak była to chwilowa nadczynność.

Co Wy wszystkie z tą nospą, jakaś moda na nią w PL, mi lekarz nawet nie wspomniał ze taki lek istnieje i choć mam w domu to tylko raz wzięłam bo zarówno położną jak i sam lekarz mi przepisał tylko i wyłącznie magnez ale wiadomo ze na efekty trzeba poczekać regularnie go przyjmując, mi pomógł a skurcze mnie bardzo meczyly, w żadnej ciąży tak nie mialam, na szczęście niczego złego nie wywołały i nie zawsze świadczą ze szyjka się skraca czy rozwarcie robi.

Ja w poniedziałek mam wyniki GBS i pewnie będzie dodtni,bo z Kuba niestety tak było. Ale u mnie to w sumie nie ma znaczenia ,bo ma być cc,ale badanie i tak trzeba było zrobić ;)

Witam, ostatnio miałam czas żeby poczytywać ale średnio z pisaniem.
Ktoś pytał o hemoroidy, teraz na szczęście nie mam ale miałam w pierwszej ciąży i wtedy mój gin polecił mi czopki posterisan i faktycznie bardzo szybko zadziałały. Po porodzie tez bardzo pomogły i były polecane przez 99% lekarzy z obchodów.
Co do tarczycy to ja mam wyniki TSH 0,54 i fT4 12,6 i biorę euthyrox 137,5
Lekarka mówi ze to dobre wyniki.
Natomiast ja dopiero w tej ciąży doznałam skurczy przepowiadajacych. Na mnie działa podwójna dawka magnezu, no spe nie biorę, bo znam przypadki dzieci które po długotrwałym przyjmowaniu nospy przez mamy w ciąży, urodziły się z obniżonym napięciem nerwowym. Jednak jeżeli magnez by nie działał to tez bym brała nospe. Skórcze u mnie bywają różne, jedne łagodne a inne potrafią zaboleć. Jednak póki nie są regularne i przez w sumie 2 miesiące nieznacznie skróciły szyjkę to się nie martwię :-)
Ja też już jestem po GBS i wynik ujemny :-)

Ja też w pierwszej ciąży nie miałam nic a nic, a teraz ostatnie 2 dni miałam. Pytałam dziś ginke, ale mówi , że wszystko ok.

Ja miałam skurcze kilka dni tez brałam nospe,ale to jakos mi ustało i już od jakichś 2 tyg nie mam,moze to nie były przepowiadające ,nie wiem bo w pierwszej ciąży tego nie miałam.

Ft4 mam 1,23 ng/dl. Z tego co pamiętam to masz inna jednostkę. Wg lekarzy wynik dobry.

No właśnie właśnie. chyba wezmę sobie nospę bo dzisiaj jest jakiś ciąg....

Mi tez lekarz lazal brac nospe i to tą max 3 razy dziennie ale biore rano i wieczorem i jest poprawa :) najbardziej mnie te skurcze meczyly wieczorem. Po kilka dosyc silnych bylo. Na szczęście bez wplywu na szyjke:)

Ja tez biorę nospe,od pewnego czasu regularnie 3x i skurcze czuje rzadziej,wcześniej często (dobrych kilka razy dziennie) mi się napinal brzuch i pobolewal krzyż..tez nie chciałam tej nospy brać,ale lekarz mnie przekonał źe lepiej ją brać niż urodzić za wcześnie...

Ja miałam codziennie, szczególnie wieczorem lub w nocy, nawet specjalnie byłam z tym u lekarza jak zobaczyłam ze czop się odrywa, na szczęście już spokój i ze skurcze mi też ale pisałam Wam co mi pomogło, magnez w dużych dawkach, ja bym nosa się nie faszerowala, bo ponoć nie dobrze dla malucha.

A ft4 jakie macie i jak się czujecie, nie jesteście senne bo ja właśnie czuje się tak codziennie to mi odbiera cale energię i radość.

Ja skurcze przepowiadające miała, kilka razy w tygodniu i choć nic groźnego se ne działo, to w końcu wylądowałam w szpitalu z skurczami przedwczesnymi. Teraz jak biorę 3 razy dziennie nospę, nie mam skurczów żadnych

Mam pytanie do dziewczyn, które mają skurcze przepowiadające. Jak często je macie? Ja dzisiaj już miałam kilka i zastanawiam się czy to normalne - w pierwszej ciąży nie miałam ani pół:)

Heh no różni się różni ;) Jak Macias był maleńki, to przewijanie, karmienie, laktator, masowanie brzuszka i może 1 h przed następnym karmieniem. Teraz też się budzi, ale wystarczy przytulić i śpi dalej. Pocieszyłyście mnie, może Maciek też w końcu będzie normalnie spać.

TSh mam 0,36 i jest ok wg 2 lekarzy.

Starszak ma zapalenie oskrzeli, niestety mnie też coś dopadło. Wieczorem mam lekarza.

He he Malaniunia miałam tak samo, że już się przyzwyczaiłam do wstawiania w nocy do młodej ale jednak do 3 latka wstaje się inaczej niz do noworodka:) wiecie jak jest:)

Ja też z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej mam jeszcze trochę rzeczy do zrobienia więc niech młody się nie spieszy:)

Ja po wizycie , z tego co mogła gin zobaczyć na "super" sprzęcie w lux medzie to wszystko ok, waży 1462 g i jest główką w dół póki co. Szyjka długa i zamknięta, mierzyła mi dziś bliznę po cesarce pierwszy raz , narazie jest ok.

No być może, a u mnie jeszcze ta niedoczynność ale jak spojrzałam na wyniki sprzed ciąży to tez mam dość wysoki ale nie przekracza normy.

aniu ja moge powiedziec o cholestelorze , ze tez mialam podwyzszony i spanikowalam ale inny lekarz wyjasnij mi ze zawsze w ciazy jest podwyzszony i z reguly sie go nie bada , powtorzyc wyniki po ok 6 tyg od porodu

Inne tematy z forum

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (7 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...