Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 8)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
007angel, tp. 15.07. syn Łukasz, szpital w Gdańsku na Klinicznej
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Ania tp 25.07 Mikołaj szpital zaspa
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś 3790g 54cm - cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10

Poprzedni wątek http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-7-t617351,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 8)

Kia wielkie dzięki:-) juz myślałam że przepadło....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

~agawcia kase z ubezpieczenia możesz dostać w ciągu roku od zdarzenie,więc jak teraz to zgłosiesz to powinni ci wypłaciic.

Fajnie ze Twój mąż będzie przez pierwszy mc z Wami,to mega udogodnienie.ja tez chciałam czekać aż mąż wróci z pracy i będzie miał wolne,ale teraz to nawet on powiedział ze chciałby żeby malutka juz się urodziła i żebyśmy mieli to za sobą:-) poza tym przez kolejny tydz jeszcze przybierze na wadze...

Nyzosia wskazaniem jest waga dziecka.ja jestem drobna dość..przy pierwszym porodzie mocno popekalam...byłam cewnikowana,długo odczuwalam skutki tego porodu. Cały czas obstawalam jednak przy tym,że urodze drugie tez normalnie,jeszcze zywilam nadzieję że za drugim razem będzie łatwiej..tymczasem okazuje się ze musze się zdać na lekarza,który już któryś raz mi sygnalizuje ze może będzie cc,zastanawiam się czy gdybym się tak przed tym nie wzbraniala to od razu by powiedział ze będzie cc,bo uważa to za najlepsze wyjście...

Agawcia a jakie masz wskazania do cc?

Ja chce rodzić w sierpniu:) Teraz nie mogę bo nie ma moich rodziców, córka we wtorek ma urodziny i muszę się jeszcze ogarnąć z pracą. tak jak mam termin byłoby idealnie.
Mój mąż też się ciągle pyta czy już:) on bierze miesiąc wolnego więc nie może się doczekać:)

My już w domku, dzisiaj pranie i ogarnięcie mieszkania prawie po 2 tygodniach, do tego mąż tydzień był sam :-) Ja już też nie mogę się doczekać kiedy dzidzia będzie na świecie, jeszcze 3 tygodnie i mogę rodzić. Zobaczymy co na usg za tydzień gin powie.
Jeśli chodzi o ubezpieczenie to ja też mam w pracy , dodatkowo też męża ubezpieczyłam. Przy pierwszej córci już mieliśmy , fajnie bo kasa wpadła i za urodzenie i za pobyt w szpitalu.
Miłego dnia i czekamy na kolejne dzieciaczki :-)

To z tymi przeciwzakrzepowymi to rzeczywiście miałyście ciężko, u mnie na szczęście obyło się bez, ale też mi lekarz mówił że jest taka możliwość że będę musiała brać. Ja dzisiaj wizyta u lekarza a usg we wtorek, ciekawe czy coś się zaczyna już dziać, bo na razie to oprócz lekkich pobolewań i standardowego puchnięcia żadnych objawów zbliżającego się porodu, a już tak bardzo chciałabym być po, co prawda termin dopiero 10 sierpnia, ale już chciałabym być rozpakowana, zresztą mój mąż też się ciągle pyta czy już rodzę, bo nie może się doczekać, żeby wreszcie zobaczyć małą. No cóż zobaczymy dzisiaj czy dzidzia wybiera się powoli już na ten świat, czy jej jeszcze za dobrze w brzuszku u mamy.

cześć gratuluję kolejnym mamusiom.my wczoraj byliśmy u pediatry i okazało się ze mała w ciągu tygodnia przybrała na moim mleku 100 gram wiec waży teraz 2740 wiec kruszyna.i pani doktor każe odciągnąć i dać z butli i zapisać ile zjadla a ja się boję ze w ten sposób mała przestanie jeść z cycka a jak w ciągu tyg znowu nic lub tak mało to będę musiała włączyć sztuczne .aż tak bardzo się nie martwie bo poprzednia córka była jeszcze mniejsza i tez tak na początku przybierała. wczoraj mąż mi kupił pieluchy pampers 0 i w końcu aż tak mocno nie musze zawijać. Super ze macie takie ubezpieczenie ja w sumie też mam i jak by nie wy to bym zapomniała ale myślę że za pobyt w szpitalu to nie mam..agawcia dobrze jak byś trafiła na swojego lekarza zawsze człowiek czuje się pewniej. dziewczyny czy można jeść wędzonego łososia jak się karmi bardzo lubię kanapki w ciąży cala unikałam a teraz nie mogę przestać myśleć b go zjeść:)

serdecznie gratuluję wszystkim ostatnio rozpakowanym! Kurcze dziewczyny,a mi to zupełnie jakoś umknęło i nawet nie mam pojęcia czy z mojego ubezpieczenia grupowego mi się coś należało czy też nie.na patologii spędziłam w marcu prawie 2tyg. Nyzosia ja spróbuję z redlowem.Wszędzie gdzie trafisz może być różnie, zależnie od osób z którymi będziesz miała do czynienia.ja dziś po badaniu i usg,no i wszystko może się zacząć lada moment.malutka waży prawdopodobnie ponad 3 kg.zapieralam się strasznie przed cc cały czas,bo wydawało mi się ze skoro raz dałam rade SN,to teraz tez musi się udać.Ale jeśli to ma być jakkolwiek ryzykowne(a chyba jest)dla dziecka to zdecydowanie wolę cc.mam nadzieje ze trafię na mojego lekarza i podejmie właściwą decyzję.kurcze nawet na koniec nie mogę mieć spokoju w tej ciąży....trzymajcie się wszystkie.

Nyzosia ja właśnie też mam grupówkę u męża w pracy także się cieszę bo warunki są super! :D

Ja też biorę przeciwakrzepowe... a raczej brałam, bo od poniedziałku odstawiłam. Termin mam w sumie za dwa tygodnie, ale kto to tak naprawdę wie jak to będzie. Chciałam jechać właśnie na Kliniczną, a teraz to już nie wiem... zmartwiłaś mnie :(
a jakie leki brałaś? Bo ja Clexe

Dominika poprzednio nie miałam takiego ubezpieczenia a siedziałam na patologii 2 tygodnie. Po tym doświadczeniu mąż ubezpieczył mnie u siebie w pracy w grupówce:) I nie mógł przeżyć ile mógł za mnie dostać:)))) ale teraz przynajmniej za urodzenie dostanie i on i ja. a jak trafię na patologię to będzie dodatkowa kasa:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gratulacje dla kolejnej Mamusi :D zazdroszczę Wam, że macie to już za sobą :) Ja to już ledwo dycham.. nie dość że nogi i ręcę spuchnięte to jeszcze bóle krzyża.. Czuję się jak taka 80-letnia babunia :) Mam nadzieję, że Mała nie będzie kazała mi długo czekać i będzie terminowo bo na poniedziałek mamy termin :P a co do pobytu na patologii to może komuś się przyda informacja, że z ubezpieczenia płacą kasę za to, że było się w szpitalu. Pewnie zależy to od warunków tego ubezpieczenia ale ja nawet nie wiedziałam, że za coś takiego można dostać jakąś kasę. Dostałam prawie 400 zł a to już coś za 5 dni pobytu na patologii ;) Zawsze można coś dodatkowo dziecku kupić :)

Ja byłam u tej innej pani dr. Spoko babka, nawet mi usg zrobiła w luxmedzie!!!!szok. ale nic się nie dzieje, wszystko pozamykane:(
Powiedziała że na te hemoroidy to teraz już mogę wszystko stosować:)
Kupiłam w aptece żel Hemoclin - powiedziałam babce że ma mi dać coś naprawdę dobrego. i od razu zadziałało - ulga jak tylko się posmaruje. I nawet w ciąży można stosować. tak więc jest nadzieja na poprawę.

Widać chyba coś się zmieniło w Redłowie jak opieka nad maluchami dobra bo jak ja byłam to była beznadziejna! eee chyba nie będę cudować i pojadę do Redłowa tym bardziej że nic się nie dzieje więc nie wiem czy na patologi znowu nie wyląduje....

Smerfeta gratulacje!!! Kto następny? :-)

Ja przyjmowałam leki przeciwzakrzepowe i to dłużej niż standardowo i w razie nagłej cesarki groziłby mi krwotok, podobnie przy komplikacjach z porodem naturalnym. Jeden lek odstawiłam na 4 dni przed porodem a miałam dotrwać do 10... drugi udało mi się dzień wcześniej, ale widzę, że krwawię mocniej niż po pierwszym porodzie.

Smerfeta gratki:)
A co masz nie tak z krwią, że na Klinicznej nie mieliby leków w razie wu?

Smerfeta gratulacje ogromne!!! Dużo siły i zdrówka dla Was :)

Smerfeta gratuluję :-) Dużo zdrówka dla Was

Nyzosia, trudno cokolwiek komuś doradzić, ja nie jechałam na Kliniczną bo i tak nie mieli leków na moją krew w razie draki;/
W czasie porodu miałam sympatyczną położną, którą znałam z patologii a lekarze, to wiadomo, że wszędzie podobni. U mnie poród szedł szybko i zostawiłam męża przy sobie, dziewczyny po cesarce nie narzekały, no, ale opieka nad maluchami dobra, a to chyba najważniejsze.

Inne tematy z forum

ekspres dolce gusto-krups - warto? (42 odpowiedzi)

ma ktos to cudo ? jaka kawka wychodzi?

Mały pokój dla dziecka (50 odpowiedzi)

Witam, proszę o porady, podzielenie się opiniami na temat czy 8-metrowy pokój dla dziecka jest...

jaki blender czy inny rozdrabniacz? (29 odpowiedzi)

Kochane, zastanawiam się nad zakupem czegoś co pozwoli mi zmiksować warzywka dla synka,...