Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 8)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
007angel, tp. 15.07. syn Łukasz, szpital w Gdańsku na Klinicznej
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Ania tp 25.07 Mikołaj szpital zaspa
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś 3790g 54cm - cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10

Poprzedni wątek http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-7-t617351,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 8)

Stella nie martw się, u mnie przewidywana waga w terminie to 4300 z poprzedniego usg tak wywnioskowal lekarz, teraz ide dopiero za tydzien i zobaczymy czy sie cos zmienilo, tez nie mam cukrzycy, po prostu mloda rosnie jak na drozdzach, no i obawiam sie ze jak przenosze to bedzie ciezki SN.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

~Kaoma ale się naśmiałam z "Seksem w ..." :)
jak ostatnio byłam u lekarza to był pierwszy dzień 37 tygodnia to Mała ważyła 2800. Teraz idę we wtorek to zobaczymy jak waga.
p.s. nie mam cukrzycy

dziewczyny wracam z usg ,, no i dzidzia sie odwrocila glowka w dol wiec jest git, ale pani powiedziala ze dziecko jest duze 3050kg na dzien 35i 1 dzien i podejrzewa nieodkryta cukrzyce ciazowa??, we wtorek mam test , na pewno synek byl mniejszy bo urodzil sie 3300 ale teraz sie martwie , jak u Was z waga dzieci ?czy ktoras ma cukrzyce ?

Justa ja tak sie ostatnio wzięłam za wyrabianie ciasta drożdżowego, oj jak ja przeklinalam! Cholerstwo sie ciagle do rak lepiło! Ja póki co nie mam zadnych dolegliwości oprócz tej wstrętnej alergii, juz teraz odstawiłam pomidory, jabłka, paprykę, wieprzowinę i inne składniki bo podejrzewam u siebie alergie krzyżowa. I musze stwierdzić ze jest duuuuzo lepiej. Problemy ze spaniem tez sie powoli pojawiają, właśnie ok 4 nad ranem. Budze sie i nie moge znalezc miejsca. Zauważyłam tez ze słabo sie czuje jak gdzies sama idę i np musze w kolejce stac, odrazu słabo mi sie robi. Dzis u dentystki na fotelu to myslalam ze zejdę tak mnie serce bolało ale jak wstałam to odrazu spoko. Z corka jak nie mogłam spac to potrafiłam do 4 nad ranem ogladac wszystkie sezony "seks w wielkim miescie" po czym ryCzalam ze nigdy nie bede miec takiego zycia jak Carrie :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

~Ania ja też tak miałam jakieś ze 4 tygodnie temu. Byłam wtedy w 33 lub 34 tygodniu. Przy wstawaniu, przekręcaniu, a nawet chodzeniu mnie bolało i też nie spałam już od 3 - 4. Potem byłam u ginka i Mała się po prostu ułożyła główką w dół i dlatego mnie tak uciskało. Teraz już tak nie mam, albo tego nie zauważam, bo się przyzwyczaiłam ;)
no i w nocy śpię jak zabita. Mąż już nie może wytrzymać, bo podobno strasznie chrapię :)

Dziewczyny, dzisiaj mnie naszła ochota na pierogi ruskie. Nigdy nie robiłam pierogów, ale postanowiłam, że to będzie mój pierwszy raz. I zabrałam się za ciasto...
jakby mnie jeszcze kiedyś naszło na pierogi, to mam nadzieję, że mój mąż mnie walnie w łeb. Padam na pysk, nie sądziłam, że to jest takie pracochłonne i ciężkie. No ale nie chwaląc się pierogi wyszły naprawdę smaczne :)
miłego popołudnia :)

Ojej to jakbym ja tak wstawała długo do płaczącego w nocy dziecka to pewnie by obudził cały dom, dobrze że tak nie mam, teraz to każdy ruch dziecka boli albo uciska pęcherz czy nawet odbyt, pewnie stąd tak często się wypróżniam.U mnie na razie objawów pogodowych brak, czuje tylko jak nisko jest już dziecię.

Co do bólu spojenia łonowego podczas przewracania się z boku na bok to normalka :) ja z pomocą mężą wstaję z łóżka bo tak ciągnie spojenie, że sama nie dałabym rady się szybko podnieść:) jak go nie ma to robię to etapowo i z dobre 5 minut trwa zanim wstanę z pozycji leżącej :)

Smerfeta masz taki termin jak ja czy Tobie też cc robią?Nie ma Cię na liście u nas, a odzywaja się dziewczyny które maja najbliższe terminy? Czy tylko są zapisane ale zrezygnowały z udziału na forum?

Ja wylądowałam na Klinicznej w nocy, bo całe popołudnie i wieczór miałam bóle krzyża i skurcze... no, ale jak się okazało po badaniu nic się nie dzieje. Lekarz powiedział, że mogę już rodzić, ale póki co wszystko zamknięte, więc pozostaje mi czekać do wtorku.

ja w nocy tez nie moge spac od 4 rano juz nie spie. Czy macie tez tak ze podczas obracania sie boli was lono? nie wiem czy mlody nie ustawia sie glowka - pierwszy porod to wszystko jest nowe i nieznane. Mezowi powiedzialam to teraz do mnie dzwoni co pol godziny z pracy aby sprawdzic czy tjuz sie nie zaczelo:)

E...chyba sobie te wody wkręciłam, tylko brzuch boli jak na okres a takie lekkie skurcze to mogą długo męczyć zanim nie przyjdą te właściwe. Kurcze, próbowałam uciąć sobie drzemkę ale nie idzie bo jest za ciepło.dzis znów ma być tu 35 wykańcza mnie te upały dlatego chcę już urodzić.Wstaje zaraz, wypije kawę i może jakiś obiad zrobię, no czuje się fatalnie po nie przespanej nocy, ale nic jutro jest sobota i wygodnie męża spać do synka bo ten mi codziennie pobudki robi o 6.00, teraz walczy z katarem biedaczek.

Basieńka z tego co mówi moja ginekolog, to w Wojewódzkim będą chcieli sn, na Kinicznej zależy na kogo się trafi, a na Zaspie zrobią cc.

Gosia a gdzie chodzisz do Matkowskiego? On przyjmuje też w Lux medzie gdzie ja prowadzę ciążę , ale ciężko się do niego dostać . Właśnie ostatnio mi moja gin powiedziała, żeby iść do niego na ostatnią wizytę przed porodem, jak chce na Zaspie rodzić.

powodzenia ania , moze jednak cos sie ruszy
ja termin dopiero za 5tyg ale czuje ze cos sie dzieje , pobolewanie jak na okre, bol plecow, luzny stolec , wiem ze to moze potrwac ale moe jest nadzieja na wczesniej tj za 3tyg
pozdrawiam

Noi co Ci powiedzieli z wagą dziecka, będzie wcześniej cc, tylko wiesz nie zawsze tak jest jak oni z wymiarów podają, później wyciągają dzieci do 4 kg i okazuje się ze nie potrzebna była operacja

U mnie zaczyna się coś w końcu dziać, wczoraj cały dzień samopoczucie najlepsze,puls wysoki, ręce się trzęsą noi wieczorem jak dziecko zaczęło się ruszać to poczułam takie dziwne uczucie jakby wody płodów zawrzało, zaczęły się lekkie skurcze, ale nie wiem czy coś minimalnie się nie otworzyło bo mam wrażenie jakby trochę wody się sączyly i czasem skurcze wracają, dziecko bardzo nisko, więc myślę że ono jest już przygotowane do wyjścia, teraz tylko czekać aż macica się zdecyduje wydalić.Spalam dzisiaj może tylko dwie godziny a czuje ze poród na dniach, w sumie dziś fajna data no ale z drugiej strony jest jeszcze czas.

Jak coś mam na zbyciu farbę 😊. Całe opakowanie nie otwarte Dulux i z 2 ujęte pół litra. Kolor owocowy Gaj, taki Ala coś od fioletu, jaśniejsze jak jagoda itd. Przerabialam malowanie W czerwcu. Teraz nie dałabym rady. Też nie ruszam się dalej poza podworkiem gdzie mam plac zabaw. R odxilam córkę W wojewódzkim i było ok. Teraz mam nadzieję ze też będzie. Mam w karcie wpisane nisko schodzące łożysko, oby dobrze sprawdzili wszystko.

Gosia ja jestem w takiej samej sytuacji jak Ty.Pierwszy poród był sn a teraz jest położenie miednicowe i moja lekarka mówi, że nie ma wskazań do cesarskiego cięcia!I wszystko zależy ponoć od szpitala i od lekarza na którego się trafi.Boję się strasznie,że każą mi rodzić naturalnie.Przecież to niesie za sobą ogromne zagrożenie dla dziecka, no i poród jest dłuższy i bardziej bolesny.Ciekawe czy mamy prawo nie zgodzić się na sn?Wiesz może?Byłabym ogromnie wdzięczna gdybyś już się czegoś dowiedziała jak to wygląda i dała znać.Ja mam termin na 6 sierpnia więc to już tuż,tuż i nie wiem co robić?

Dziękuję Ci :)
Zapytam na pewno, wizytę mam na dniach.
Myślałam że może któraś z Was jest w podobnej sytuacji.

Nyzosia , ale Twojego męża chyba nie ma na codzień, tak? Dobrze kojarzę, że nie pracuje na miejscu?Bo mój to do 14.30 jest w domu, później jedzie po młodego do przedszkola i ok.15 wyjeżdża do pracy, więc wiecie od rana do tej pory to można dużo w domu zrobić, najbardziej mi chodzi teraz kiedy jestem już taka zmęczona na końcówce ciąży i dzieciaki tez dają w kość.A o pani do sprzątania już mu mówiłam, przemilczał no bo po co kasę wydawać jak od tego jest żona, dziś okna dokończył bo wczoraj się zmęczył i jeszcze na dodatek odezwało się źebro więc już w jednym pokoju nie szlo dokończyć bo musiał się bidula aż położyć a ja ostatnio z bolącym kręgosłupem prasowałam w upale bez jakiegokolwiek wiatraka w domu no bo też nie miał czasu kupić.

Gosia najlepiej zapytaj dr Matkowskiego, to będzie info z pierwszej ręki :)
Ja miałam tak z córeczką i była można powiedzieć umówiona na Zaspie, 3 dni przed terminem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Teściowie. Nie mam siły już. (9 odpowiedzi)

Jestem 6 lat po ślubie. W trakcie narzeczenstwa wszystko słodko, co niedzielne obiadki,...

Wycieczka w przedszkolu (41 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

tanie meble kuchenne?Jakie (70 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...