Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 8)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
007angel, tp. 15.07. syn Łukasz, szpital w Gdańsku na Klinicznej
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Ania tp 25.07 Mikołaj szpital zaspa
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś 3790g 54cm - cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10

Poprzedni wątek http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-7-t617351,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 8)

Ja też mam Dadę przygotowaną. Tak czytam i czytam i widzę, że nie tylko ja miałam kiepską noc. Coś tym naszym maluszkom dzisiaj nie pasowało ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam kupione dady i belli te z wycięciem na pępek. z młodą też używałam huggisów, pampersy te premium czy jak one tam na noc bo świetnie trzymały a potem dady.
Ja się w pampersy chyba nie będę bawić. dady są ok i wszędzie je kupię:)

Malwa a spróbuj domowego sposobu nasiadówki z rumianku kilka razy dziennie.

A ja z innej beczki - jakie pieluchy jednorazowe używacie dla maluszka?
Ja czekam kiedy młodemu urośnie pupa żeby przejść na wielorazowe, ale teraz póki co mam papmersa activ baby i mały ma mega odparzoną pupę, mimo że pieluchy potrafię zmieniać co 1,5h.
Przy córce używaliśmy na początku huggisów ale są wycofane z rynku polskiego.
Co możecie polecić?

Oj mój też miał takie noce że nie dało się wytrzymać tak mnie walił. ale tylko kilka takich. generalnie w nocy jest spokojny:)

Tysiiak ja powiedziałam że przyjmuję dzieci do 4100 czyli tyle ile miała córka. większego nie:))))

Właśnie szukam inf czy można ten Illadian Direct i wszedzie jest napisane że po konsultacji z lekarzem więc już zgłupiałam...

Malwa jak miałam infekcje jakoś w połowie ciazy to lekarz polecił mi illadian Direct plus no i invag też można na pewno :)

Dziewczyny podpowiedzcie, czy stosujecie coś na drobne infekcje bez recepty. Wszytko było ok i teraz znowu coś sie zaczyna dziać, jakieś pieczenie , a wizytę mam dopiero w przyszłym tyg. Jak coś się działo miałam globulki na receptę dosyć drogie i czasami po jakimś czasie inf nawracały. Już sama nie wiem co teraz bezpiecznie zastosować.

Mika tak pierwszy porod cc a teraz chce próbować sn :) Na poczatku chciałam rodzić na klinicznej ale ostatecznie zdecydowałam się na zaspę bo z tamtąd mam lekarza i jak byłam tam ostatnio dwa razy na ktg to każdy kto zaglądał w karte to znał mojego lekarza i czułam się dosyć bezpiecznie :) jak mojego doktorka zaniepokoiło ktg i dał mi skierowanie na izbe to odrazu tez wysłał fotke ktg lekarce na dyżurze i jak przyjechałam to już wiedziała co i jak :) no i pogodziłam się już że bez znieczulenia będę rodzić :P chociaż podobno to bezpieczniejsze po cc bo przy znieczuleniu nie czuć rozchodzącej się blizny ;)
Mój maluch też był w nocy jakiś nadaktywny do tego było mi gorąco i bolała głowa ;////

Moja młoda to zawsze spala w nocy, najwyzej późnym wieczorem jak się kładlam spać poruszała się i na tym koniec a tu taki numer tej nocy ze az się przestraszyłam co jest, może dlatego że miałam też te skurcze i wszystko razem mnie wzbudziło.Jestem teraz nieprzytomna i skąd później mieć siłę na poród, każdy u mnie był po nieprzespanej nocy również w nocy, choć teraz mogłoby być inaczej.

Ania27, ja tak mam zmuszę wstawać i chodzic zeby młody przestał sie ruszać. Ruchy sa bardzo silne i bolesne wiec i tak nie moge ani leżec ani siedzieć. Wczoraj do 1 w nocy nie dawał mi zyc, juz na koniec łzy mi popłynęły bo byłam okropnie zmeczona a spac mi nie dawał. U ciebie to juz kwestia godzin Max dni a u mnie jeszcze 3 tygodnie :(

tysiiiak - pierwszy poród miałaś cc a teraz nastawiasz się na sn czy będziesz wołać cc? Gdzie zamierzasz rodzić?

Dziś miałam ciężką noc, cały czas bóle, niestety ani żadna to regularność ani nasilenie, poprostu brzuch boli jak na okres I tyle, no ale spać przez to nie można, do tego dziecko bardzo się wierciło tak jakby chciało wyjść i szukalo wyjścia, a mnie te ruchy jego bardzo bolały, że aż normalnie pierwszy raz musiałam wstać i uśpić dzidzię jeszcze w brzuchu mamyCzy wam też się tak zdarza, że dziedzin nagle w nocy zaczyna tak mocno się kręcić? Aż się przestraszyłam co jest, może mu tam źle, może coś się dzieje, eh mam już dość noszenia brzuchola na kolanach, wszystko i wszyscy dookoła mnie drażnią.Dzis znów ktg, zobaczymy co powie lekarz.

NyZosia u mnie kolki pojawiły sie jakos ok 4 tyg, dziecko sie darlo jak polewane wrzątkiem, na zmianę nosiliśmy młoda z mężem bo ja tego psychicznie nie wytrzymywałam tak strasznie krzyczała. Zaczynało sie po 16 godzinie i trwało tak do 22. Sab simplex raz pomagał a raz nie. Przeszło samo po kilku tygodniach ale ja do dzis mam traumę 😅

U mnie dzis cicho sza prucz 'czyszczenia' organizmu i czopa ktory sobie odchodzi po kawalątku... Zresztą zarządziłam dzisiaj strajk :P jak zawsze spaceruje, skacze na piłce i wyprawiam inne cuda na kiju żeby urodzić to dziś obijałam się cały dzień :D zreszta pogoda sprzyajała leżakowaniu :P cały dzień burze i lało :P W czwartek wizyta to zobaczymy co tam sie dzieje w podwoziu... Nyzosia mój młodziak tydzien temu miał wagę 3500-3700 wiec jako ze jestem po cc wolałabym żeby juz tak zostało :O

Ja również nie urodziłam jeszcze nie miałam czasu za bardzo się udzielać ale czytam was często. Brzuch mnie ciągnie od soboty ale nic z tego nie wynika. W piątek wizyta i jak nic się nie będzie działo to szpitali i wywołanie.

Aaa i dziękuję za życzenia dla córki:))

Dobrze że piszecie o tych lekach na kolkę bo my z córką mieliśmy masakrę! jechała na sab simpleksie do 6 miesiąca a kolki miała od 2 tygodnia. jak zapomniałam jej dać ss to była taka afera że po ścianach chodziliśmy. teraz na szczęście espumisan wprowadził właśnie te produkty z większą ilością symetyconu i nie trzeba ss szukać i sprowadzać.

Któraś pytała o smoczki - ja mam już spakowany w torbie do szpitala. mam aventu sylikonowe. córka takie miała i nam się sprawdzały.

A ja się załamałam. byłam u lekarza i nie dość że nic się nie dzieje to jeszcze młody goni z wagą....po pierwszym pomiarze miał 4 kg!!!!!!!!!!!!!!!!! ale zaraz alarm podniosłam i krzyczałam że to niemożliwe że 4 tyg temu miał 2600 a 3 tyg temu u innego lekarza miał 2800. więc zmierzył jeszcze raz i wyszło mu 3400-3600 w co jestem wstanie uwierzyć choć wcale mi się to nie podoba. jak posiedzi jeszcze 2 tygodnie w brzuchu to wyjdzie mu te 4 kg jak nic:(((
Ale lekarz stwierdził że nie ma na co za bardzo czekać, trzeba zacząć działać tym bardziej że go nie ma przez pierwsze 2 tyg sierpnia - wyśle mnie na ktg do Redłowa - mam w niedziele się jakoś z nim umówić (choć on nie pracuje na porodówce w Redłowie). I jak już wpadnę w niedziele to będę miała się stawiać częściej. Czyli Redłowo welcome to:)))

To dobrze Dominika, przynajmniej nie jestem sama, ciekawe jak tam reszta dziewczyn, a co się dzieje, dlaczego leżysz w szpitalu?

Olenka na ten swedzacy brzuch polecam nałożenie balsamu gruba warstwę a potem owinięcia sie folia spożywcza na jakis czas. Potem wytrzeć resztę ręcznikiem kuchennym, mi pomagało bardzo. Mi niestety dzis wyszły rozstępy na udzie, nie jakies mega ale takie wąskie nitki. Moje uda przypominają dwie dorodne parówki i boje sie za tak juz zostanie :(

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (11 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

jakie perfumy polecacie? (63 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...