Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-8-t619667,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Obstawiam ze Ola po bo posprzatali jej lozko na patologii:)

U mnie bez zmian...jakies skurcze i bole sa ale bardzo delikatne. A wychodzi na to ze mam 4cm rozwarcia-przy tylu wypada balonik.

Ania wywoluja bo co maja robić:) ciaza donoszona mozna działać. Nie ma co mnie 2 tyg trzymac na patologi bezproduktywnie. Na razie jak widac wszystko na spokojnie. Tym bardziej ze u mnie samo trochę sie rusza i jakas akcja juz sie dzieje.
Trzymam kciuki za Ciebie:)

Stella jeszcze chwila i niech u nas się zacznie coś dziać , mój termin z OM to 12.08 hehe , ale z USG to jeszcze jeszcze....

Ola pewnie już po, jak i nyzosia pewnie też rodzi 😊 dziewczyny trzymajcie się.
Aniu dobrze że spotkałaś tę lekarke. Będzie dobrze już niedługo będziesz tuliła swoją małą córeczkę trzymam za Ciebie kciuki i myślami jestem przy Tobie

Nyzosia i Ola pewnie na porodowce , powodzenia ;-))))))
ania to juz jutro bedziesz tulic malenstwo
nowa-malwa i alicja my zostalysmy na koniec , ja dzisiaj wypijlam herbatke zlisci malin , zaczynam przygotowania , oby cos daly

Nyzosia a u Ciebie wywołują z powodu tego ciśnienia?bo tak to jeszcze masz czas przecież, ja dziś w szpitalu spędziłam 5 godzin, tyle czekałam na usg i w końcu w ogóle go nie doczekałam bo mieli jakieś problemy z komputerami czy z prądem, no ale po rozmowie z panią doktor która jest przemiłą osobą i odbierała mój ostatni poród, więc mam do niej sentyment wytłumaczyła ze oni odgórnie mają ustalone ze po terminie 10 dni od daty z usg poród jest wywoływany i nikt ani nic tego nie zmieni, że jak chce to mogę napisać takie oświadczenie ze będę jeszcze czekać a ja jej na to ze chce dobrze dla dziecka i zdaje się na jej decyzję bo to lekarz wie najlepiej i wspólnie podjęliśmy decyzję ze jutro już na oddział i zaczną wywoływać.

Angel ja takie długie cykle miałam przed pierwszą ciążą, po porodzie mi się zmieniło, ale i tak krótko po terminie rodziłaś bo tylko kilka dni, ja prawie 2 tyg.

Nyzosia i jak sytuacja u Ciebie? Wiesz co z Olą? Jak opieka w Redłowie?

Nyzosia jak tam ruszyło się coś? Ja już też nie wyrabiam a do tp jeszcze trochę.

A ja juz nie mam balonika:) wypadl mi po 3 godzinach:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aniu, ja ma miesiączki 33dniowe i owulacja przypada na 19 dzień cyklu więc późno. Stąd nie sprawdził się termin wyliczony na 6 lipca a bliżej było z usg na 15.07 i młody (co prawda przez wywołanie) urodził się 14.07
W pierwszej ciąży termin wyliczali z om na 11.04 a z usg na 20.04 a mała też przestawała się już ruszać i skakać z tętnem i przez wywołanie urodziła się 16.04
Także u mnie dzieci rodzą się bliżej terminu z usg niż wyliczanego przez położne ukierunkowane na 28dniowe cykle.

Mnie dorwali z balonikiem. Srednio to przyjemne no ale ponoc dobra metoda bo malo inwazyjna.

Za Ole wzieli na test oksy i juz nie wraca na patologie. Zabrali jej rzeczy wiec rodzi:)

No dziewczyny czekamy ,czekamy na wieści o porodach ,także do dzieła :D

My wczoraj byliśmy na plazy,ja ze starszym,a mały jezdzil z dziadkiem po parku w Brzeznie zaraz przy naszym wejściu ,jutro tez pojdziemy.

U Mlodego znow dobrze,jedynie to czasem wzdęcia ma. Sprobuje zmienić mleko jak będzie tak dalej to zrobie badania.

No to czekamy dziewczyny, która następna :)

Ależ ciepło, ja już też chcę być po !!!! A tu końca nie widać :)

Dziewczyny powodzenia , tysiakk juz pewnie po , daj znac , nyzosia moze cos sie ruszy zaraz , aniu 27 zaufaj sobie , u nas w irlandii czekaja 11 dni od terminu i wywolywuja , ja tak mialam , moze lepiej jakby Cie zostawili , moze jakis masaz szyjki cos pomoze

Wtedy w koncu dali mi zel dopochwowy ktory wywołal skurcze ale tak na spokojnie a po paru godzinach przebili mi pecherz i wtedy akcja rozkrecila sie na dobre.
Teraz zamiast zelu dają ten balonik ale widze ze on slabo działa.

No właśnie nyzosia tutaj jesteś podobnym przykładem jak ja, tzn.musisz mieć też późno owulację bo to od niej zależy kiedy doszło do zapłodnienia i na kiedy termin porodu, a wiem ze niektóre kobiety mają ja bardzo wcześnie na 12-14 dzień do tego tez zawsze dolicza się jakieś kilka dni tolerancji błędu bo dziecko nie jest zaprogramowane żeby w danym dniu o danej godzinie miało się urodzić.
Jak widać nyzosia masz podobnie do mnie , są kobiety co rodzą wcześniej, są i co później a powiedz jak w końcu udało im się u Ciebie wywołać poród przy córce?Noi spokojnie masz dopiero dzień po terminie, u mnie jutro będzie tydzień z om a 12 dni według usg noi ciekawa jestem czy mnie dziś zostawia

Ja nie wiem kiedy mialam owu:) moja mloda byla wg terminu z miesiaczki przenoszona 14 dni. Z usg niby byla starsza bo hula duza.
teraz mlody mial takie same terminy z usg i z om. A i tak jeszcze siedzi:)

Dziewczyny trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe porody:)

Mi dzisiaj tez jakas wieksza czesc czopa odeszla...ale silnych skurczy brak.

Co do odparzen to przy corce lekarz mowil zeby smarowac na zmiane tormentiolem i clotrimazolem ale nie pamietam czy przy takim maluszku juz mozna. Ale pamietam ze lekarz sam tez wypisywal skladniki i apteka robila wg recepty.
Polecam wam tez chusteczki do pupy tami ultrasensitive do kupienia w rosmanie. Wczesniej uzywalam pampers sensitive ale teraz jak je porownuje to tami sa fajniejsze. Sa mniej wilgotne ale dobrze sie ich uzywa.No i maja duzo lepszy sklad.
Moj maluch juz po szczepieniach i usg bioderek i wszystko ok. Nie dal tylko dzis pospac ale w dzien jest aniolkiem. Zycze tego wszystkim mamom.

A kiedy macie owulację?Bo ja na 18 dzień, tak też miałam z pierwszym synem stąd tak późno się urodził.Angel czyli u Ciebie było przesunięcie o 3 dni wcześniej a urodziłaś kiedy dokładnie?
Jak było z pierwszym porodem?U Ciebie Dominika inaczej bo to Twoje pierwsze dziecko.

Ja również mialam rozbieżne daty według OM i.pierwszego USG. Według OM termin mialam na 27.07 a według USG na 04.08. Urodziłam 31.07 ale juz w zielonych wodach.. Także nie wiem jak oni to liczą.. Całe szczescie ze z Małą jest wszystko dobrze..

Tysiiiak man nadzieje że jesteś już po i że wszystko poszło sprawnie i bez bólu :-)

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......