Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-8-t619667,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Cześć . Pisałyście o odparzeniach mi zawsze sprawdzała się mąka ziemniaczana stray dobry sposób, teraz straram sie jak najczęsciej wietrzyć i myję wacikami z wodą lub kupiłam Musteli płyn którego nie trzeba spłukiwać dla mnie rewelacja, dali jeszcze próbkę w szpitalu i teraz w tą mała buteleczkę wlewam na wyjście. Ja Wam powiem że jestem od 3 dni nie żywa bo malutka na cycu non stop ciągle jeść jeść , dobrze że mąż w domu wszytsko zrobi bo byśmy brudem i głodem przymarli. Wczoraj zaczęłam odciągać do butli i jej dawać bo tak potrafi nawet póltorej godzinki na cycku wisieć.Wczoraj się zastanawialiśmy gdzie iść na spacer z malutka bo teraz wszedzie tłumy i pojechaliśmy do Matęblewa ale cisza i zero ludzi i te powietrze tylko pełno muszek i komarów ale założyliśmy moskitierę .Nyzosia faktycznie masz powtorkę trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie, Ania 27 rozumiem twoje rozczarowanie bo zawsze mówią ze przy 3 ciązy to szybciej , ale zobaczysz ze lada moment i będzie po.Ja syna rodziłam też dwa tygodznie po terminie i leżałam na patologii w lipcu w mega upałach wiec wiem co przechodzicie.trzymam kciuki zebyście szybko urodziły. uciekam idę na ogrodek a moje starszaki od piątku na wakacjach i nie chca do domu

Nyzosia , Olenka powodzenia , moze cos sie ruszy;-))))
Aniu 27 cierpliwosci zycze duzo ale na pewno juz za chwile bedziesz tulic malenstwo
za chwile to juz wszystkie osiagniemy 38 pelny tydzinen i rodzic mozemy ,ja dzis 37 i 3 dni i zaczne dzialac ;-)
u nas czekaja 11 dni po terminie i wywolywuja , tak mialam z pierwszym , tez bym chciala tym razem naturalnie

No ja wiem jak na mnie działa oksytocyna, tyle że przy pierwszym porodzie grubo przegieli z jej dawka stąd takie mocne bóle - wariaci, szpital wojewódzki się kłania, nigdy nie powiem o nim dobrze a miałam rodzić na zaspie(: Wogole z obu porodow mam złe wspomnienia i stad pewnie ten strach no ale chyba trudno się dziwić, nawet sobie pomyślałam że mam blokadę w głowie i dlatego jeszcze nie urodziłam.

Angel, u nas tego wcześniej nie było z małym, tzn zawsze był bardziej za tata może dlatego że mniej czasu z nim spędza ale teraz po tej chorobie to dziecko zmieniło się nie do poznania, mam tylko nadzieje ze szybko mu przejdzie, ale niedługo mnie całkiem w domu nie będzie a potem wrócę juz z dzidzia i tez nie wiem jak to będzie.

Gratulacje dla kolejnej mamusi :). Nyzosia ja Ci mowie urodzisz w terminie :) ja tez mialam de jawi na Klinicznej ,ta sama sala,miejsce ale lozko inne haha :D nawet na sali pooperacyjnej pielegniarki te same :). Mlodego wczoraj pichwalilam to znow mial dzis wzdecia po kilku dniach ,smialam sie ze niedziela na Niego zle dziala,bo tydzien temu bylo to samo :/

Jam też nic. Cisza. Po terminie już. Byłam dziś na plaży z rodzinką A co najlepsze wczoraj kipilsm 10kg wiśni i robiłam dżem. Dziś też dostałam kilka kg od znajomej Ale to kompoty zrobię już. Nie czuje ogólnie jakiś super boli kręgosłupa czy nóg. Tyle ze mi brzuch przeszkadza najbardziej w Schylaniu. Rano z łóżka wstaje jakby mnie coś przejechalO. Niech już nastanie godzina W.

Ooola i nyzosia trzymam za Was kciuki.

Aniu ja też się łudziłam że poród sam się zacznie a trzeba było wywołać bo mały miał wahania tętna. Też myślałam że skoro oksytocyna nie zadziała na mnie przy pierwszym porodzie to teraz też nie zadziała. Zdziwiłam się bardzo gdy skurcze przyszły i były regularne .
Jeżeli chodzi o młodsze dziecko wyobrażam sobie co czujesz, choć moja córka nie zachowuje się jakby mnie odtraciła a jedynie czasem ma napady że mama to nie może jej pomóc tylko tata i tez czasem jest przykro. Ale serce matki wiele wytrwa. W tej sytuacji trzeba synkowi dużo tłumaczyć i skoro teraz ma lepszy kontakt z tata to tata powinien duuuuzo tłumaczyć żeby mamie nie było przykro. Trzymam za Ciebie kciuki :-)

Tak myslalam ze tam jestes bo dzisiah 3 nowe osoby tam zakwaterowano:). Ja jestem na przeciwko ciebie tzn ostatnie drzwi po lewej :)

Ania tak jak pisalam na mnie np oksytocyna nie dziala wiec nie bylo wiekszego bolu.nie ma co sie martwic na zapas. Bedzie co ma byc.

Oolaa musimy sie zgadac jutro po sniadaniu:)w ktorej sali jestes bo ja w ostatniej po prawej:)

Tak tylko,że nie jesteś po terminie i masz już spore rozwarcie więc napewno na dniach urodzisz a ja właśnie nie wiem jak mój organizm zareaguje na te próby wywoływania a już najbardziej boję się oksytocyna bo wiem jak bardzo boli po niej i jest to ból nie naturalny a więc o wiele bardziej bolesny.

Ania będzie dobrze. Ja tez sie odgrazalam ze się nie dam zamknac na patologii ze nie dam sobie znowu wywolac porodu itd i co? I kwitne tu teraz bo w sumie zycie malucha najważniejsze.
Wywolanie nie jest takie straszne. Tzn na jedna dziala lepiej na druga gorzej ale da sie przezyc. Wiadomo najfajniej jechac z domu na porodowke.
Moja córcia jak się dzisiaj dowiedziała ze zostaje w szpitalu to tak plakala...ale potem jak zobaczyla jak wyglada moj pokój itd to jej troche przeszlo i teraz jest ok.
wlasnie mialam kolejne ktg ale w przeciwienstwie do ktg z sprzed 5lat teraz sa one dobre:) nawet jakies skurcze mam...

Oolenka i Nyzosia trzymam za Was kciuki!!! To możecie na ploteczki się spotkać na szpitalnym korytarzu :)

Ależ tu ruch:-) ja ostatnio zamilklam nieco,ale nadal czekam na godzinę zero.rozwarcie na 3cm mam już od dwóch tygodni,lekarz nastraszyl mnie ze poród nastąpi niedługo,tymczasem jest cisza...dziewczyny a jak Wam w tym redlowie jest?zaczęli juz remont?ja boje się tam jechać, bo już swoje na patologii wylezalam,poza tym marze żeby trafić na fajnego i kompetentnego lekarza.pozdrawiam Was wszystkie,trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania i brak kolek u urodzonych maluszków, ania27 trzymaj się,niebawem będziesz juz tulila maleństwo:-)

No to witaj Nyzosia , tez tu jestem tzn na patologii w redlowie , pewnie widujemy sie na korytarzu

Angel dzięki bardzo ale ja już nie liczę na to,przestałam już, straciłam nadzieje i jeszcze jak czytam te historie z wywoływania porodu to aż włos na głowie się jeży, choć jestem dobrej myśli ze jednak to ruszy i pójdzie szybko, mam nadzieję ale z drugiej strony wiem jak długo u mnie rozwierała się szyjka i nawet samo urodzenie dziecka wyglądało.Tu jeszcze dochodzą także czynniki jak obcy kraj i ludzie którzy mówią do mnie w innym języku i małe dziecko w domu , całe szczęście ze są już zdrowi a i mały odbudowa relacje z dziadkiem, gorzej ze mną, nie chce ode mnie mleka wypić, nie słucha i niemal w każdej czynności wola tatę a mi cholernie przykro jest.

O rany co za zbieg okoliczności po 5 latach:) Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania.

Nyzosia trzymam kciuki żeby samo się ruszyło :-)
Ania27 Tobie też się ruszy, może uda się bez wywoływania.

Nyzosia powodzenia w jak najszybszym rozpakowaniu, szkoda tylko ze musisz polezec na patologii.
Ania27 Tobie tez powodzenia:)
Ehhh ja dzisiiaj tez mam podwyzszone cisnienie, ale nie tak wysokie zeby jechac na ktg, szczegolnie ze mloda rozrabia w brzuchu wiec jej nic nie jest. Upaly znowu przed nami, takze dziewczeta rozpakowujcie sie jak najszybciej, ja dopiero w czwartek ide na wizyte, zobaczymy czy cos sie ruszylo, a w srode dentysta czesc druga i nie ostatnia...

Ja się tak nie bawię, normalnie zdenerwowała mnie Twoja wiadomość nyzosia:)Ja też mam rozwarcie i chodzę z nim tydzień, tyle że mnie brzuch często męczy, więc już powinno być większe.Jutro kontrola w szpitalu, a we wtorek już na oddział, boje się żeby nie skończyło się na cc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nyzosia w takim razie powodzenia oby szybko się zaczęło :)

Czy któraś z dziewczyn jeździła po terminie na kontrolne ktg na zaspe albo kliniczna?? Nie robili problemów ze zrobieniem ??

A ja pozdrawiam z patologii! :) normalnie mam de jawi. Przyjechalam na kontrolne ktg a mnie zostawili bo miałam za wysokie cisnienie. 3 razy mnie kontrolowali.
Ja wiem ze zostaje do porodu....dobra wiadomość jest taka ze mam 2-3 cm rozwarcia. W szoku jestem bo nie wiem kiedy to sie zrobilo.
Leze w redlowie w tym samym pokoju na tym samym lozku co 5 lat temu:))))

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...