Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-8-t619667,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

smerfeta współczuję problemów z brzuszkiem a jakieś kropelki nie pomagają może ciepła pieluszka na brzuszek

dzięki smerfeta i nie dałam rady się wykąpać bo malutka znowu na cycusiu i ja słyszę ze ona przełyka wiec je dobrze ze echo na 16 ale teraz ściągnę i z butli dam bo czasu nie starczy mi żeby się wyszykować.

Karolina u nas kupa tez taka jak opisujesz, położna i lekarka mówią, że prawidłowa. Dla świętego spokoju porozmawiaj z pediatrą. Niestety u nas co drugi dzień pojawiają się problemy brzuszkowe i kilka godzin wyjęte z życiorysu.
Moja miała dwa razy robione badania krwi w szpitalu, teraz po wyjściu na Polankach ze względu na żółtaczkę zrobili jej całą morfologię, no i dzisiaj. Jak pójdziesz do lekarza, to on Ci na pewno podpowie.

cześć nie odzywałam się ale powiem wam ze malutka grzeczna wczoraj skończyła 4 tyg ale czas biegnie. niestety u nas ciągle wisi my na cycu np od rana jak wstała na mleczko od 9 20 do teraz z przerwą bym mogła kawę zrobić. wiec cały dzień na fotelu z książką i malutką. wczoraj pierwszy raz wybrałam się do lekarza sama o panie sama z 3 masakra ale dobrze ze syn był bo ja nie wiedziałam jak z bazy wyjąć fotelik bo zawsze mąż.a tam mi pomógł i nawet pomógł nieść młodą. dziś znowu wyprawa echo serca wiec trzymajcie kciuki. oczywiście gratulacje dla nowych mamusi, Ny zosia dobrze ze szybko zareagował szpital i zrobili cc. Ja miałam węzeł na pepowinie bardzo duży ale u mnie lekarz znalazł już jak byłam w ciąży i wtedy nie powinno się rodzić siłami natury bo może się ta pepowina zacisnąć i tak wogole superowe imię . A jeśli chodzi o ruchy jelit miałam tak pierwszy raz i byłam w szoku bo to takie uczucie jakby mała się ruszała. Super ze tak szybko większość z was dochodzi po cc ja nadal mam obolałe cały brzuch i ciągnie mnie blizna a mija miesiąc. ja się zastanawiam czy można nosić juz bieliznę wyszczuplającą.A mam pytanie czy robiły się swoim maleństwom badanie krwi po wyjściu ze szpitala my tylko jak jeszcze byliśmy w szpitalu ze względu na moja słaba morfologia i teraz się zastanawiam czy powinnam powtórzyć . ja tez cały czas martwie się konsystencją kupy młodej dalej bardziej wodnista z grudkami i wkońcu zrobiłam zdjęcie dla pediatry w sumie mała jest spokojna ładnie je i przybiera ale ta kupa no bardziej jak siku . przepraszam ze tak ze szczegółami ale umieram z nerwów przez ta kupę a moja położna środowiskowa to mało konkretna. miłego dnia młoda się na jadła wiec szybko idę się kąpać

Wcześniej niczym nie przemywalam buźki. Starszy nie miał plesniawek wiec dla mnie to nowość.
Wygląda na to, że gencjana pomaga bo juz tego mniej.

SabciaB z tym remontem to jak zwykle u nas nigdy nic do końca nie wiadomo, ja bym po prostu zadzwoniła do szpitala.
Rodziłam w Redłowie, bo mam najbliżej, byłam zadowolona z opieki na patologii, a na Klinicznej nie bardzo mogli mi pomóc, to raz a po drugie nie doczekałam przyjęcia. W Redłowie na położnictwie tłok i ciasnota, człowiek zaciska zęby aby wytrzymać te kilka dni. Opieka ginekologiczna znośna, nad noworodkami bardzo dobra a położne, to jak się trafi- trzeba chodzić mówić i prosić o pomoc... z różnym skutkiem, ale to chyba jak wszędzie.

Dziś z małą byłam na pobranie krwi, bo oczywiście zrobiłam z siebie matkę wariatkę i jak zapisywałam ją na szczepienia to poszłam do lekarza z tymi potówkami. Teraz już wygląda znośnie, ale jeszcze wczoraj był dramat. Niestety pozostaje nam nadmanganian potasu i mąka ziemniaczana. No i lekarz zlecił badania krwi, oczywiście rozstrój żołądka miałam już od rana.

Kochane te które rodziły w Redłowie lub Wejherowie podzielcie się proszę opinią teraźniejszą ja mam termin na 20 września chciałam postawić na Redłowo bo bliżej ale jedna mama napisała że od końca sierpnia tam jest remont;( i tak myślę co tu zrobić jak dobrze wybrać?

A my wczoraj spędziliśmy pół dnia nad jeziorem ostrzyckim. Mały ładnie spał w wózku , budził się co 2 godz na karmienie i zmianę pieluchy, a starsza córka wyszalała się w wodzie z tata 😀 a ja odpoczęłam i się zrelaksowałam 😄 tyle tylko że marzy mu się strój kąpielowy bo póki co siedziałam w krótkich spodenkach i bluzce z krótkim rękawem bo nid miałam odwagi się rozebrać - jeszcze ktoś by wezwał green peace 😉

A co do tych plesniawek to po karmieniu i w trakcie dnia czyscilyscie buzke gaza i przegotowana wodą? Bo ja to robię i żadnych plesniawek nie ma ;-)

Olenka zazdroszczę ze juz nie czujesz ze mialas cc. Ja jestem 5 dni po a dalej ledwo laze a jak juz coś pochodze to mnie plecy tak bola ze mi się odechciewa.
Nie wiem kirdy i jak pojde na spacer...
dzisiaj rozmawiałam z moja położona środowiska i mowila ze jak szwy mnie nie będą ciągnęły to mam czekac na nia ze zdjeciem czyli do poniedziałku (a niby mam w sobotę jechać na zdjecie). Ze ta 6 doba to jednak szybko.

Mlody wlasnie spał 4 godz bez karmienia...ale za to wcześniej wsuwal jak szalony:))))

Nyzosia ja rane wietrzylam,praktycznie chodzilam w samych majtkach po mieszkaniu :)i psikalam oscaniseptem,teraz sie biore za smarowanie rany cepanem . Ehhh tamta blizna byla prosta ladna ,niewidoczna ta jest tak brzydka i krzywa,ze jak ubralam stroj na plaze to po jednej stronie zaslonieta a po drugiej wystaje :P. Sylwia na plesniawki potrzeba troche czasu :/ Kuba tez mial,ale mialam cos z apteki i pomoglo. Mam pytanko dawalas kwiaty i upominek Dr ,czy tylko upominek? W pon mam pierwsza wizyte po cc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mu dzisiaj po endokrynologu z Wojtkiem. Wszystko ok, więcej wizyt nie potrzeba ;-)
Plesniawki rządzą małą buzią. Dzisiaj zasmarowałam mu gencjaną. Mam nadzieje ze pomoże bo teściowa chciała mu moczem przemyć brrrrr

Całkiem możliwe ;-)
A reszta pewnie ze swoimi Maluszkami ;-)

Ale tu dzisiaj cisza, czy ktoś rodzi? :)

Agawcia -na moja odpowiedz juz za pozno , wczoraj wieczorem mial dyzur dr Janczewski , a dzis to nie wiem. Wogole to teraz jestem odizolowana od wdzystkich i nie wiem co sie w szpitalu dzieje. Ale jest szansa ze za 4 dni wyjdziemy - czyli w poniedzialej , jesli mala czegos znowu nie zalapie. Co do euthyrox to ja biore tak jak zawsze czyli rano naczczo , okolo pol godziny przed posilkiem. Ja juz nie pamietam ze mialam cesarke , nic nie boli i nie dokucza. Najgorsze byly ze 3 pierwsze doby.

Smerfeta i nas jest podobnie. Wcześniej wyjście z domu zajmowało 2 minuty, a teraz.... Córka co prawda ogarnie się w większej mierze sama,potem ja a na końcu mały żeby się nie grzał. Do tego torba dla niego i tak robi się z tego kawałek czasu 😕

Wczoraj mieliśmy gości, którzy moją Amelke zaczęli podpuszczać, że małego zabiorą a ona na to ze nie ma mowy i zaczęła go pilnować,bo to jest jej braciszek i nikt nie może go wziąć 😀

Nyzosia u nas z organizacją najgorzej jest z wyjściem, człowiek już się przyzwyczaił, że "siku, buty i w długą" a teraz znów zebranie sie zajmuje mi z pół godziny. Mam wrażenie, że organizacyjnie leżymy.
Rano tez średnio, mała sobie upodobała budzenie akurat, kiedy szykuje młodego do przedszkola, a on ma teraz syndrom, aby go niańczyć.

Dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Troche mnie pocieszylyscie:)dobrze wiedzieć ze nie tylko ja tak mam. Jutro wspomoge się jakaś dieta. Dzisiaj pomogly czopki i id razu lepiej.

A jak dbacie o rane?cos specjalnego robicie bo ja nic. Mam tantum rosa moge sobie polewac w końcu na coś sie przyda:)

U nas szal. Mlody super znosi pobyt w domu ale my musimy się poorganizowac na nowo. Córcia oszalala na punkcie brata tylko musimy się powstrzymywac zeby jej ciągle nie mówic ze czegos nie wolno. Mam nadzieje ze szybko wejdzie nam to w krew a mlody szybko będzie rosl i bedzie mogl sie bawic z siostra:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to chyba jestem jedyna tarczycówką, która w ciąży ma tą samą dawkę leku co przed. Nawet moja endokrynolog była zdziwiona że mam tak dobre wyniki i cały czas biorę 75.
A jak dziewczyny bierzecie Euthyrox w stosunku do karmienia? Zaraz po, przed czy obojętnie?

Ja po ciąży tez mam od razu wrócić do dawki sprzed ciąży(75 euthyroxu,teraz biorę 100/112,5.po 6 tyg mam skontrolować TSH i ft4,wiec to chyba takie standardowe działania...

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...